Groot Gezin
De media
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

43. Moederschap in Nijmegen beroep?

In de Gelderlander van 5 jan 2000 lezen we het volgende bericht:
    Moederschap in Nijmegen beroep, Door JOOST AERTS

    NIJMEGEN - Moederschap moet in Nijmegen als beroep worden aangemerkt. Op die manier kan de sollicitatieplicht voor alleenstaande moeders met een bijstandsuitkering worden omzeild. De moeders zouden een gesubsidieerde baan volgens de Wet inschakeling werkzoekenden (wiw) moeten krijgen met als (betaalde) taak: de zorg voor hun eigen kinderen.

    Dit voorstel van een Nijmeegse organisatie van uitkeringsgerechtigden wordt momenteel 'serieus bekeken' op het Nijmeegse stadhuis. Wethouder Van Rumund (PvdA) hoopt op deze manier een eigen invulling te geven aan landelijke regels dat ook alleenstaande bijstandsouders beschikbaar moeten zijn voor de arbeidsmarkt.

    De wethouder vergelijkt de kwestie met bestaande gesubsidieerde banen voor 'oppasouders' die via een centrale kinderen van anderen opvangen.

    Een eerder voorstel van de Nijmeegse wethouder Sociale Zaken om alle alleenstaande bijstandsouders vrij te stellen van de arbeidsplicht, is door minister De Vries van Sociale Zaken persoonlijk onderuit gehaald. Het kabinet wil juist dat meer alleenstaande ouders met een bijstandsuitkering gaan werken, ook als ze kinderen hebben die jonger zijn dan vijf jaar.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.