Groot Gezin
Diversen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

5. In verwachting, met diabetes

Hallo,

Sinds 24 december 1999 weten wij dat we in verwachting zijn van een tweeling; de officiele uitrekendatum is 18 augustus 2000. We zijn er via ICSI (IVF) zo'n 3,5 jaar mee bezig geweest, maar dan is het nu toch gelukt!! Het was de laatste poging, maar zoals het gezegde luidt: 'Lest Best'. Wij zijn zoals je wel begrijpt ontzettend gelukkig dat we dan toch gezinsuitbreiding krijgen, maar hebben 1 zorg tijdens de zwangerschap. Astrid is diabetes-patient en in het ziekenhuis hebben ze (nog) geen/weinig ervaring met diabetes-vrouwen en een meerling.

Wij zijn benieuwd of er andere zwangere diabetes-vrouwen zijn of vrouwen met diabetes die al kinderen (meerlingen) hebben. We hopen op veel reacties.

Groetjes,

Reactie voor op de website?

5.1. Diabetes-vrouw met meerling

Ik ben eigenlijk ontzettend benieuwd naar het verloop van je zwangerschap. Is alles goed gegaan? Ikzelf heb nu 13 jaar diabetes en ik ben 25 augustus 1999 bevallen van een tweeling (Rob en Tim).

Ik hoop gauw wat van je te horen.

groetjes,
Monique

Reactie voor op de website?

5.2. Informatie over diabetes

Hallo

Ik reageer namens een vriendin van ons. Ze is zwanger van een tweeling en heeft ook diabetes. Nu is ze op zoek naar mensen die haar daar wat meer over kunnen vertellen.

met vr. gr. Michel

Reactie voor op de website?

5.3. Informatie

Er is een speciale startpagina voor diabetes. Daar vind je de site erfelijkheid.nl. Goede informatie, maar niet specifiek voor een meerling.

Reactie voor op de website?

5.4. Zelf diabeet en tweeling is al 4jaar

Had ik dit eerder gelezen cq geweten.... ben bijna 10 jaar diabeet en heb een tweeling van al 4 jaar. Heb niet echt problemen gehad tijdens m'n zwangerschap, zeker dat ik 'ineens' zwanger was en dan nog wel van een tweeling. Echt ingesteld voor een zwangerschap zoals het hoort ging bij mij dus niet op.

Nu wil ik een derde en tja die zwangerschap gaat er heel anders uitzien daar ik al gesteriliseerd ben en hersteld moet worden. De twins zijn wel met 29 weken gekomen, maar hebben daar niets aan over gehouden. Zo zie je maar, een diabeet en zwangerschap (en dan ook nog een tweeling), ach het kan best!!!

Reactie voor op de website?

5.5. Zwangerschapsdiabetes geconstateerd bij tweelingzwangerschap

Mijn verhaal in het kort: bij 24 weken en 5 dagen werd door mijn gynaecoloog geconstateerd, dat ik veel te veel vruchtwater heb. Hij heeft mij doorgestuurd naar het Sophia Ziekenhuis in Zwolle. Daar werd geconstateerd, dat 1 van de 2 babys vocht achter de longetjes had. Dit is meteen met een vruchtwaterpunctie weggehaald. Tevens is er gezocht naar evt. afwijkingen en is een teveel aan vruchtwater weggehaald. Na enkele dagen werd met een echo geconstateerd, dat er geen vruchtwater terug was gelopen achter de longetjes. Ook uit de 1e tests bleek, dat momenteel alles goed gaat met de kindjes. Wel is het teveel aan vruchtwater in de baarmoeder teruggekomen. Ook is er zwangerschapsdiabetes bij mij geconstateerd.

Morgen (12 febr. 2002) moet ik terug naar het Sophia Ziekenhuis voor een nieuwe punctie. Ik ben nu 26 weken en 3 dagen zwanger. Het is een erg onzekere tijd. Heeft iemand een zelfde situatie gehad, dan hoor ik dat graag

Groetjes,

Reactie voor op de website?

5.6. Gezocht: vrouwen met Diabetes Mellitus

Ik wilde graag reageren op uw reactie op deze site. Ik ben bezig met een zorgonderzoek voor school en ik houd het over vrouwen met Diabetes Mellitus type 1 die zwanger zijn. Ik wil daar graag wat informatie over en het is wel fijn om dat te krijgen van mensen die het zelf ook meegemaakt hebben. Die kunnen mij daar het beste en het meeste over vertellen.

Graag zou ik van u uw verhaal horen. Bij voorbaad dank,

Reactie voor op de website?

5.7. Zwanger met diabetes mellitus

Hoi Dana,

Ik wou even reageren op uw oproep. Ik ben 36 jaar en woon in groot Diksmuide. Ik ben zwanger van mijn derde kindje dat is uitgerekend voor februari 2005. Alles gaat momenteel héél goed. Als je vragen hebt wil ik ze héél graag voor jou beantwoorden.

Vele groetjes, Katleen

Reactie voor op de website?

5.8. Zwangerschapsdiabetes, wie heeft ervaring hiermee

Bij mij is diabetes ontdekt en ineens wordt mijn de zwangerschap van mijn 9de kindje een medisch gedoe. Ik zelf wil erg graag eerst een dieet proberen en ik moet zeggen tot nu toe heb ik mijn waardes best wel een stuk kunnen verlagen. De internist heeft het maar over insuline spuiten, maar dat betekent dat ik niet normaal kan bevallen en dat mijn kindje na de geborote niet bij me mag blijven, aar naar de kdnerafdelign wordt gebracht.

Ik heb het daar enorm moeilijk mee, ik zit nu met mijn waardes tussen de 4,4 en 6 en denk zelf dat ik op de goede weg ben. De gyn zegt als je maar onder de 7 blijft, maar de diabetes verpleegkundige is er negatief steeds over.

Wie heeft ervaring met zwangerschapssuiker en een koolhydraten-arm dieet, ik snak nu ook eens naar positieve verhalen. Hoor allen maar negatieve dingen en de lol van deze zwnagerschap is er nu echt wel af.

Geen thuis bevalling, dagen in het ziekenhuis moeten blijven, mijn andere kinderen vresselijk moeten missen, bij thuis komst geen kraamhulp meer (de uren zijn dan op) dus ook gen feestelijke kraamtijd. Hier wordt je gewoon helemaal depressief van. Bij mijn vorige bevalling had ik hele slechte ervaring in het ziekenhuis, de behandeling was echt heel erg slecht.

Ik hoop dat er imeand hier is die me een hart onder de riem kan steken.

groetjes Tanja H2 10-09-2007 100907 Re: in verwachting met diabetes Beste Tanja

Bij mijn eerste zwangerschap in 1992 werd ook zwangerschapsuiker geconstateerd. Toen was het dieet nog suikervrij. Ik mocht toen ook niet thuis bevallen. Bij mijn tweede zwangerschap in 1994 het zelfde verhaal. Onze dochter zat na haar geboorte veel te laag in haar bloedsuikers en was hier flink beroerd van. We waren ook toen blij dat de bevalling in het ziekenhuis plaats vond. Na een dag was ze weer opgeknapt en mochten we weer naar huis en hebben we een heerlijke kraamtijd gehad.

Tijdens de zwangerchap in 1997 kon ik het niet redden met een dieet, zat echt boven de 7. Kreeg toen een snufje insuline en hoefde maar een keer per dag te spuiten. Wegens een vroeggeboorte (wat niets met mijn zwangeschaps diabetes te maken had), moesten wij langer in het ziekenhuis verblijven.

In 2002, ik was toen zwanger van een tweeling en had toen ook medicijnen voor een te hoog bloedsuiker. Ik moest meteen beginnen met vier keer per dag te spuiten. Ook deze zwagerschap heb ik niet kunnen uitdragen en de tweeling werd 11 weken te vroeg geboren wegens gebroken vliezen. Ook dit had niets te maken met mijn diabetes.

Met alle vijf kinderen gaat het goed en hebben door een goede begeleiding van internist, diabetesverpleegkundige, dietiste en gyn. Heb er tot nu toe geen nadelige gevolgen aan over gehouden. Ik zelf ben er minder goed van af gekomen ben dan ook nu alweer een jaar of vier insuline afhankelijk en moet vier keer per dag spuiten. Van alle zwangerschappen heb ik genoten ondanks alle medische zorg daaromheen.

Ik weet niet hoeveel weken je nu zwanger bent. Ik hoop voor je dat je het redt tijdens de gehele zwangerschap met een dieet. Maar het is zowel voor jou en je baby belangrijk dat je bloedsuikers goed gecontroleerd worden. Ook al zou je geen insuline hoeven te gebruiken is het wel verstandig om in het ziekenhuis te bevallen, als alles goed gaat ben je echt met een dag weer thuis.

En geniet nou maar van je zwangerschap en laat het allemaal maar over je heen komen. Gezien dat het jouw negende zwangerschap al is en dit de eerste keer is dat er zwangerschapsdiabetes is geconstateerd, heb je toch eigelijk wel geluk gehad.

Jessica

Reactie voor op de website?

5.9. Zwanger met diabetes, niet makkelijk

Momenteel ben ik zwanger van ons vierde kind, we voelen ons erg gezegend, maar het is niet altijd makkelijk.

Het lukt om de bloedsuikers beneden de gewenste waarden te houden, maar er zijn dagen dat ik flinke hypo's het hoofd moet bieden. In een uur tijd zakt soms mijn bloedglucose met drie of vier punten, en als ik heb liggen rusten word ik steevast wakker met een hypo. Gelukkig lukt het me om ze te voelen aankomen. Mijn laagste waarde tot nu toe was 1.8, ik heb toen echt een schietgebedje gedaan om staande te mogen blijven, want alles duizelde. Kon net op tijd bij de keukenkastjes komen om iets te pakken te krijgen...

De verantwoordelijkheid om staande te blijven en mijn drie andere kinderen te verzorgen is soms best groot. Ik heb iedereen in mijn omgeving ingelicht, mocht het een keer niet goed gaan of ik niet komen opdagen op school. Gelukkig staan er veel lieve mensen achter me, maar ergens denk ik toch: nóg een kind hierna zou niet meer verantwoord zijn. We hadden echt een hart voor een groot gezin, maar mogen nu dankbaar zijn met vier. Als God ooit nog een pleegkindje voor ons heeft, wie weet... maar nóg een keer zwanger, nee, dat zou niet meer verantwoord zijn.

Kelly

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

In verwachting, met diabetes

  1. Diabetes-vrouw met meerling
  2. Informatie over diabetes
  3. Informatie
  4. Zelf diabeet en tweeling is al 4jaar
  5. Zwangerschapsdiabetes geconstateerd bij tweelingzwangerschap
  6. Gezocht: vrouwen met Diabetes Mellitus
  7. Zwanger met diabetes mellitus
  8. Zwangerschapsdiabetes, wie heeft ervaring hiermee
  9. Zwanger met diabetes, niet makkelijk
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.