Groot Gezin
Diversen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

2. Tweelingzwangerschap, één met groeiachterstand

Hallo allemaal,

Deze site is een nieuwe ontdekking voor mij. Ik ben 20 weken zwanger van waarschijnlijk een tweeëiïge tweeling. Eén kindje groeit heel goed maar de tweede is ongeveer 25% kleiner! Ik zou graag wat meer te weten komen van mensen die dit nu ook meemaken of die dit eerder ondervonden hebben.

Elke twee weken worden de kindjes gecontroleerd in het WKZ en dat is elke keer weer even spannend. Het kan zijn dat het kleine kindje een genetische afwijking heeft, maar het kan ook aan de ligging van de placenta liggen. Ze hebben allebei een voorliggende placenta, maar die van het kleine kindje ligt ook nog eens ver naar onderen tegen de baarmoeder aan. Ik heb al een voorgeschiedenis van miskramen en we hebben ons zoontje verloren na een heel moeilijke zwangerschap, dus dit alles maakt dat we ook extra angstig zijn. Ik moet dan ook wel zeggen dat toen ik met acht weken hoorde dat het een tweeling was ik eerst niet echt blij kon zijn. Inmiddels kunnen we ons al niet meer voorstellen dat het er een zal worden in plaats van twee, terwijl de kans wel aanwezig is.

Mijn leven staat op een laag pitje en alles staat in teken van deze zwangerschap in de hoop dat het zo toch nog bij gaat trekken met de kleintjes.

Ik hoop hierover, en over het zwangerzijn van een tweeling in het algemeen, met andere zwangeren te kunnen e-mailen. Alle reacties zijn welkom!

Groetjes,

Reactie voor op de website?

2.1. Tweeling achterstand

Hoi Héléne,

Ik was ook in verwachting van een tweeling, en de een was ook groter dan de ander. Daarom moest ik ook meer onder controle blijven met echo's dan een ander. Maar het is gelukkig in de loop van de zwangerschap bijgetrokken. Maar degene die bij mij de echo maakte zei dat eventueel het andere eitje de volgende dag bevrucht zou kunnen zijn. Misschen heb je hier wat aan. En anders succes met de rest van je zwangerschap, als je wat wil weten kun je me mailen. Mijn tweelijng is inmiddels na 37 weken zwangerschap geboren met een keizersnede en wogen allebei 6 pond en ze zijn nu 14 maanden en er is van die achterstand niets te zien.

groetjes

Reactie voor op de website?

2.2. Het komt vanzelf goed

Hoi Helene,

Ik ben een moeder van een tweeling, eeneiïg, twee meiden. Ik hoorde met 28 weken dat ik een tweeling kreeg, maar er zat echt enorm veel verschil tussen. Ik moest ook twee keer in de week voor een echo en er is ook een keer vruchtwater afgetapt omdat er teveel van was. Later hebben ze nog een geprobeerd maar dat lukte niet en het risco was te groot dat ik weeën zou krijgen.

Ik moest wel in het ziekenhuis bevallen omdat de kleinste veel te klein was. De grootste woog 2150 gr en de kleinste woog 1410 gr. Dus je begrijpt het was erg spannend of de kleinste het zou halen. Gelukkig is dat allemaal heel goed gekomen. Ze zijn 30 december 2001 één jaar geworden en ze groeien als kool. De grootste is nou ruim 10 kilo en de kleinste ruim 9 kilo, dus dat verschil trekt wel bij. En de kleinste is een vechtertje.

Nou ik hoop dat ik je hier mee heb geholpen. Tegenwoordig kunnen ze zoveel in het ziekenhuis, dat het vanzelf wel goed komt. Ik wens je veel sterkte toe en hoop dat alles goed gaat

groetjes van Sandra

Reactie voor op de website?

2.3. Groot verschil in gewicht

Op 9 mei jl. zijn onze zoontjes, Samuel en Tobias, na 31 weken zwangerschap geboren. Ikzelf lag al vanaf de 23ste week in het ziekenhuis, omdat de baarmoedermond al verstreken was. Met 24 weken braken de vliezen van Samuel. Daarna bleek op echo's dat hij in groei achterbleef. Heel spannend allemaal, ik heb ook echt mijn twijfels gehad of dit wel goed kon gaan. Vooral ook omdat ze in het ziekenhuis zeiden dat ze in eerste instantie "niet voor hem zouden gaan". Klinkt dan allemaal heel aannemelijk, maar het verscheurde wel mijn hart.

Uiteindelijk is onze dappere dodo helemaal zelf begonnen met de bevalling in te zetten; hij heeft heel wijs besloten geboren te worden, omdat de omstandigheden in mijn buik verre van optimaal waren. Want wat bleek - na een zeer voorspoedige en geweldige bevalling- zijn navelstreng was de helft zo dun als die van broer!!! Samuel had een geboortegewicht van 855 gram en Tobias van 1470. Maar Samuel kon van het begin af aan alles zelf; ademen, had eerder en op eigen kracht zijn eerste ontlasting.

Ik heb geleerd en gezien (na weken verblijf van onze kindjes in het ziekenhuis i.v.m. de vroege geboorte) dat gewicht niet bepalend is voor de levenskracht en gezondheid van een kind. Er waren kindjes met een hoger geboortegewicht die ziek waren of voor diverse dingen langdurig onsdersteuning nodig hadden. Ik weet nu een ding; klein lijkt kwetsbaar, maar het zijn vooral je eigen gevoelens m.b.t. kwetsbaarheid die worden aangeraakt.

Hoe het verder zal gaan qua verschil in groei weet ik nog niet. Maar Samuel heeft al diverse malen bewezen een enorme vechter te zijn, hoe klein hij ook is!!

Lisette

Reactie voor op de website?

2.4. Ook plots zwanger van 2-ling

Hoi,

ik herken me meteen in je verhaal, met uitzondering dat ik al 3 kinderen heb (eenlingen). En plots was ik zwanger van een 2-ling. Ook bij de ene was er een kleine groeiachterstand, ze scheelde in zwangerschapsduur bijna 2 weken, dat was bijna 500 gram....

Maar eerlijk gezegd heb ik geprobeerd om er niet teveel aan te denken en ook de gyn. zei me dat ik hier niet veel zorgen over moest maken. Uiteindelijk ben ik middels een KS bevallen met 35,5 wkn vanwege verhoogde bloeddruk en eiwit in de urine, en wat denk je, het viel reuze mee. De Allyssa woog 2415 gram en Jada woog 2245, dus het verschil was minimaal bij geboorte en de lengte was nagenoeg hetzelfde, 46 cm.

Dus het andere kindje kan nog in een latere fase de schade inhalen en ook een echo kan een afwijkingspercentage hebben.

Ik kan je alleen zeggen, maak je niet teveel zorgen en probeer te genieten vd zwangerschap.

Nog een fijne zwangerschap toegewenst.

Sammy

Reactie voor op de website?

2.5. tweeling

Hallo Helene,

Ik ben nu 26 weken zwanger van een tweeling en heb twee weken geleden ook een echo gehad en de een is al ruim een ons zwaarder dan de ander! De een ligt overdwars bovenin en de ander in een stuit. Ik kan me jouw bezorgdheid goed voorstellen hoor. Pas toen ik deze echo had gehad, was ik gerust. Heb de eerste tijd ook alleen maar zorgen gehad en gemaakt. Maar als je wilt mailen of msnnen mag dat altijd. Lijkt me leuk. Sterkte ermee en het komt goed hoor, echt.

Reactie voor op de website?

2.6. Echo's en schattingen!

Hallo allemaal,

Ik ben zelf moeder van een tweeling, daarnaast het ik ook nog een ouder kindje. Bij beide zwangerschappen heeft men echo's gemaakt, leuk maar echt het zegt heel weinig. Het inschatten van het gewicht ook bij de tweeling was volkomen mis gegrepen. Wat ik overigens met de eerste ook al had ervaren. Mij is geleerd dat men vooral naar de groei van het buikje kijkt en daarmee een schatting kan maken.

Natuurlijk is de groei van de kinderen wel belangrijk maar ondanks de echo's blijft het schatten. Ik heb hierover ook veel informatie verzameld en gelezen, hierin werden mijn bevindingen ten opzichte van deze schattingen bevestigd. Als een van de kinderen echt niet groeit ook niet op zijn eigen tempo, grijpt de arts echt wel in, dus maak je geen zorgen, de ene groeit harder dan de ander en zo'n echo blijft een schatting.

Die van mij waren op dik vijf pond geschat. De eerste was net 1800 gram en de tweede was net 2000 gram. En ook met hun nu (drie jaar) prima in orde gekomen. Wel kan men met een 3maand echo betere gegevens krijgen over gewicht etc. maar deze worden alleen nog meer in hoge uitzondering gedaan, b.v. bij vermoedelijke afwijkingen etc. Het is een duur onderzoek en nog niet ieder ziekenhuis heeft zo'n apparaat.

Ik wens jullie een hele fijne zwangerschap toe en maak je niet te veel zorgen de natuur doet echt zijn werk wel, en ook je kindjes doen hun best, dus meer kan je toch niet wensen!

Von

Reactie voor op de website?

2.7. Groeiachterstand niet gezien op echo

Hoi Helene,

Ik ben bevallen van een meisjestweeling in november 2004 en de eerste, Samantha, had maar liefst een geboortegewicht van 3920 gram, de tweede, Lisa, woog vergeleken bij Samantha een heel stuk minder: 2240 gram. Een verschil van 1680 gram. Dit is nooit op de echos gezien geweest. Vind ik toch wel enigszins eigenaardig. Achteraf denk ik misschien maar goed, je zal er twee van acht pond in je buik hebben zitten.

Ze worden nu bijna een jaar en ze zijn nu evenzwaar en doen het heel goed, ze lopen al, dus over het geboortegewicht moet je je maar niet echt druk maken. Het was trouwens binnen 3 maanden al ingehaald door de kleinste.

Fiona

Reactie voor op de website?

2.8. Onze tweeling had ook groeiachterstand

Hallo Héléne,

Bij de zwangerschap van onze tweeling verliep alles in het begin prima. Tot op een bepaald moment ook een groeiachterstand optrad. De gyn. had wel al gewaarschuwd bepaalde verschijnselen in de gaten te houden met het oog op het TTS-syndroom (de één krijgt groot gedeelte van bloed van de ander) welke bij ééneiïge tweelingen kan optreden. Zelf heb ik deze verschijnselen niet gehad/ gevoeld maar na 34 weken zwangerschap ben ik iedere dag naar het ziekenhuis geweest en bij ruim 36 weken zwangerschap zijn onze jongens via ks geboren. De één woog ruim 2600 gram en de ander goed 1800 gram. De gyn. zei wel dat het maar goed was dat ze geboren waren maar dat van het TTS-syndroom geen sprake was.

Nu zijn we alweer een jaar en zijn ze beiden prima gegroeid. Alleen door de sondevoeding en couveusetijd is het drinken een probleem. Maar dit lossen we op door ze zuivel op te lepelen, rustig maar afwachten tot ze wel een keer uit een beker willen drinken (de fles willen ze niet meer).

Een tweelingzwangerschap verloopt toch vaak anders dan van een eenling is onze ervaring. Komen gewoon meer mogelijke problemen bij kijken. Succes in ieder geval met de rest van je zwangerschap.

Groet, Ina

Reactie voor op de website?

2.9. 1 van de twee had groeiachterstand

hoi,

wij wisten niet dat we een tweeling kregen (juli 2001) maar bij de geboorte bleek het gewichtsverschil nogal fors te zijn, 1 jongetje was 2700 gram, het andere jongetje was 1100 gram. De ene was dus bijna 1/3 van het gewicht van de andere. Wat wij wel heel bijzonder vonden, was dat bij beide jongens alle vitale organen goed waren aangelegd. Wel hebben ze beiden een poos in de couveuse gelegen omdat ze te vroeg geboren waren.

Wat we nu zien, 5 jaar later, is dat het lichtste jongetje (hij heeft niets ingehaald) wel wat vatbaarder is voor griepjes, virussen ed. Maar aan de andere kant is het een vechtertje!

Ik wens je veel rust toe tijdens je zwangerschap en hoop dat alles goed afloopt.

Groeten, Rianne

Reactie voor op de website?

2.10. Ik ook

Ik ben a.s dinsdag 30 wkn zwanger van een tweeeiige tweeling. Ze zijn beiden aan de kleine kant, ben nu opgenomen in de thuiszorg van het wkz, misschien wil je me mailen.

Reactie voor op de website?

2.11. Spannende controles

Ik ben momenteel 23 weken zwanger van een tweeling. Om de drie weken ga ik op controle bij de gyneacoloog. Op de vorige echo bleek al dat er een klein verschil in gewicht te zien was. De kleinste woog 190 gram en de grootste 290 gram. Gisteren ben ik terug geweest en ze waren allebei gegroeid, maar het gewichtsverschil was nog toegenomen. De kleinste weegt nu 370 gram en de grootste 570. Het blijft dus elke keer weer spannend uitzien naar de volgende echo.

De gynaecoloog heeft me gezegd niet te veel zorgen te hebben aangezien alle vitale organen en de bloeddoorstroming goed gevormd lijken te zijn. Ook is er nog genoeg vruchtwater en bewegen de babies goed en krachtig. Wel is het nodig het gewicht in de gaten te blijven houden.

Ben in ieder geval blij te lezen dat er meer mensen zijn die dit probleem zijn tegen gekomen tijdens de zwangerschap en zeker als ik lees dat er toch zoveel gezonde babies uit zijn geboren.

Groeten Sanneke

Reactie voor op de website?

2.12. Groeiachterstand 1 van tweeling

Hallo,

Tijdens de zwangerschap werd in ons geval pas laat (week 33) geconstateerd dat 1 kindje een groeiachterstand had en werd het opeens allemaal heel spannend. Extra veel controles en ik werd opgenomen in het ziekenhuis en mocht alleen nog maar liggen.

In week 35 werd mijn tweeling (spontaan) geboren na een spoedkeizersnede en bleek inderdaad 1 van de twee aanzienlijk kleiner (1800 gram)te zijn. Beiden moesten in de couveuse. De grootste (2500 gram) 1 week, de kleinste 3 weken. De kleinste heeft nog aan een navel-infuus (navellijn) gelegen. Alles is helemaal goedgekomen en met 2000 gram, en meer criteria waaraan ze moest voldoen, mocht ze mee naar huis.

Nu is mijn tweeling 2,5 en is er absoluut geen achterstand meer. De kleinste is zelfs de langste, ze zijn verder even zwaar en ontwikkelen even voorspoedig. Het allerbeste met de zwangerschap, bevalling en de kindjes!

Floralie

Reactie voor op de website?

2.13. Opgenomen in het ziekenhuis

Hallo,

Ik ben opgenomen in het ziekenhuis omdat 1 van de twee babys een grote groeiachterstand heeft, na 32 weken weegt de kleinste 1000 gram en de grootste 1500 gram, ik hoop dat alles goed komt

Phiromrach

Reactie voor op de website?

2.14. Ojee zwanger van een tweeling

08-02-2009 Hoi, Ik kan me helemaal vinden in jullie verhalen. Ik heb vorige week middels een echo gehoord en gezien dat er twee vruchtjes zijn. Het ene klopte met hoever ik zwanger ben, scheelde maar 2 dagen volgens echo 5w3d en die andere was 4w5d dus ruim 5 dagen kleiner. Er was ook nog geen hartactie te zien, dus nu moeten we a.s donderdag terug voor nog een echo om te kijken of alle twee de vruchtjes gegroeid zijn en of er hartactie is. Heeft 1 van jullie dit ook gehad? Of herkent iemand dit verhaal en kan die mij een beetje geruststellen? Het was een schok om te zien dat het er 2 waren, maar nu wacht ik angstig en bezorgd af of het allemaal wel goed is want begin me steeds meer op een tweeling te verheugen!

Groetjes Myranda

Reactie voor op de website?

2.15. Spannend

Beste Myranda,

Allereerst van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Wat spannend voor jullie. Er zijn verschillende mogelijkheden en in deze prille fase maken ze allemaal nog een kans. Is er een reden waarom je zo vroeg al een echo hebt gehad?

Veel succes en laat je weten hoe het verder gaat?

Groetjes Astrid

Reactie voor op de website?

2.16. Reden vroege echo

Hoi Astrid,

Dankjewel voor je uitleg. De reden dat ik zo vroeg een echo heb gehad is omdat ik een combinatietest (bloedprikken met 11wk en rond 14wk nekplooimeting) krijg en het was onduidelijk hoever ik was 9wk of 5wk. Er was pas 7 mrt een plekje bij de gynaecoloog dus als ik al 9 wk was geweest had dat te laat geweest, want je bloed moet rond de 11wk gecontroleerd worden. Vandaar zo vroeg.

Ik heb morgen (12-02-2009) de 2de echo, om te kijken of er hartactie is en om te kijken of ze alletwee gegroeid zijn.(Ik hoop echt dat ik 2 kloppende hartjes zie) Zodra ik meer weet zal ik het je ook even laten weten.

Groetjes Myranda

Reactie voor op de website?

2.17. YES!!

Hoi Allemaal, ik ben zo giga blij! Ik heb donderdag twee gezonde sterk kloppende hartjes gezien! En.. de kleine wondertjes zijn even groot! Nu heb ik 27 feb de 3de echo en 16mrt de 1ste afspraak bij de gynaecoloog!

Groetjes Myranda

Reactie voor op de website?

2.18. Eerst echo een tweeling geen hart actie

Hallo allemaal

Allereerst allen gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Maar ik zit met het volgende. Op twee april naar gyn geweest voor eerste echo. Spannend natuurlijk je eerste zwangerschap dus alles is nieuw voor je. Bij echo werd een tweeling gezien. Dolblij met dit nieuws waren we, maar dit nieuws bleek al gauw over te gaan in donder en bliksem. De gyn zei dat het er niet zo rooskleurig uitzag want ze zag geen hartactie. Volgens de gyn zou ik die dag acht wkn en vijf dgn zwanger zijn, maar bij meting vruchtjes kwam na voren dat er waarschijnlijk een stop in de zwangerschap zit zo rond de zesde wk. Nou dat was even schrikken. Totaal van de kaart waren we.

Moeten nu voor controle terug op 06-04-2009 om te kijken of we dan evt wel een hartactie hebben? We gaan nog niet direct van het slechste uit maar in onze hoofden speelt toch het slechtste. Wie van jullie heeft dit ook meegemaakt en kan me vertellen hoe jullie bevindingen hierop zijn en hoe het bij jullie afgelopen is.

Groeten sandra

Reactie voor op de website?

2.19. Re: geen hartactie

Ik heb het ook meegemaakt bij een echo met 8,5 week. Alleen was ik zwanger van een kind en niet van twee. Ik schrok ook vreselijk. De zwangerschap daarvoor was ook al niet goed gegaan, toen kreeg ik spontaan met 5,5 week een miskraam.

Ik ben een week later weer terug geweest bij de gynaecoloog en toen was duidelijk te zien dat het een stuk verschrompeld was. Ik koos ervoor om de miskraam vanzelf te laten komen en niet gelijk te curetteren. Dat is wel lastig, want je gaat dan onverwacht vloeien en bij mij kwam niet alles in een keer, zoals bij de eerste miskraam. Uiteindelijk ben ik 6 weken na de eerste echo toch gecuretteerd om de laatste restjes weg te halen.

Ons kind wat erna geboren werd was echt een pleister op de wond! Heel veel wijheid toegewenst. En bedenk goed hoe je het zelf wil laten verlopen. Geef dat aan bij de gynaecoloog.

Els

Reactie voor op de website?

2.20. Achterstand van ééneiigetweeling

Ik wordt oma van een tweeling. Maar bij mijn schoondochter, die deze week 20 weken in verwachting is, is via de echo geconstateerd dat er bij één kindje een groeiachterstand van een week en drie dagen is, en een verschil van 45 gram in gewicht. Er is weinig vruchtwater bij het kindje dat achter is in gewicht. Maar met dat ander kindje gaat alles goed: ligt goed op gewicht en groeit.

In het ziekenhuis zeggen ze dat dit kan herstellen tot 26 weken. Nou moet ze iedere week naar het ziekenhuis in Maastricht voor die echo's. Daar dat is niet zo erg, maar ze moet wel veel rusten. Heeft iemand dit al eens meegemaakt, en me erover vertellen hoe het is afgelopen? Ze laat de moed langzaam zakken en huilt veel. Maar de kindjes zijn wel goed acktief, bewegelijk.

Carolien

Reactie voor op de website?

2.21. Re: Carolien

Hallo Carolien,

Een van mijn dochters werd ook kleiner geschat. Ik moest rust houden en ben uiteindelijk met 28 weken opgenomen in het ziekenhuis.

Om heel andere reden zijn ze uiteindelijk met 33 weken geboren. Het verschil bleek uiteindelijk maar 35 gram en 2 cm. te zijn.

Heel veel stertke gewenst

Ingeborg

Reactie voor op de website?

2.22. Hier hetzelfde

Hallo,

Ben nu ook 12 weken zwanger van een tweeling en ook hier een verschil van 30%! Zeer beangstigend! Maar deze verhalen doen mij goed te horen dat dit toch wel nog goed kan komen... 8/11 op controle bij onze gynaecoloog en 16/11 op controle naar Leuven (Belgie) voor controle en mogelijke vruchtwaterpunctie voor chromosomenafwijkingen op te sporen. Navelstreng is ook wel dunner zei gynaecoloog bij laatste controle, hopelijk is dat dan de reden voor de achterstand...

Groetjes Leen

Reactie voor op de website?

2.23. Mijn tweeling

Reactie op Groeiachterstand niet gezien op echo

Hallo;

Op 07/07/11 bevallen van een 2-ling, jongen een meisje op 33 weken. De eerste was 2315G en 2e was 2040G. Nu zijn ze al 6 maanden, maar ik vind ze te klein: jongen weegt 7200G en 63 cm en meisje 7450G en 63,5cm. Is dat normaal?

Groetjes Katja

Reactie voor op de website?

2.24. Vraagje

Hoi,

Gisteren voor mijn 2e echo geweest, maar nu vol met vragen. Eerste echo was met 7,5 week, daarop werden 2 vruchtzakken gezien. Bij 1 werd kloppend hartje gezien en de afmetingen kwamen overeen met 7,5 week. De andere vruchtzak was leeg.

Gisteren dus 2e echo (10 wkn en 5 dagen). 1 vruchtje was hardstikke goed gegroeid, kloppend hartje, werkend maagje, 2 armen, 2 benen helemaal gelukkig. 2e vruchtzak was er ook nog en nog steeds leeg, maar nu werd er ook nog een 3e vruchtzak gezien. Hierin zat wel iets, wat qua groei overeenkwam met ca. 7,5 week, maar er werd geen hartreactie gezien. Volgens de echoscopist was het een 'vanishing twin'. Na de echo gisteren was ik er eigenlijk van overtuigd (mede vanwege de reactie van de echoscopist) dat dit zal eindigen in een miskraam, maar nu begin ik toch steeds meer aan de aannames/metingen/ schattingen van de echoscopiste te twijfelen. Misschien ten onrechte, maar de 3e vruchtzak hebben ze bij de 1e echo ook niet gezien.

Kan iemand mij zeggen of er nog een kans bestaat dat het 2e vruchtje zich toch nog verder ontwikkelt of dat de echoscopist het niet goed gezien heeft. Ik vond het allemaal vrij vaag op het beeld. Volgende week woensdag heb ik gelukkig een nekplooimeting dus wellicht is er dan meer te zien. Alvast bedankt voor jullie reacties. Groetjes Joyce

Voicejoyce

Reactie voor op de website?

2.25. Tweeling twee gezonde meisjes

Hallo, ik ben mama van drie schatjes een meisje en twee jongens en nu een tweeling op komst en het zijn twee meisjes en ik ben 28 weken zwanger en ben 22 kg bij gekomen. De tweeling wegen alle beide 780 gram en het zijn wiebbeleerkes, als ik stil lig of zit of sta dan heb ik altijd beweging.

Annelies

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Tweelingzwangerschap, één met groeiachterstand

 1. Tweeling achterstand
 2. Het komt vanzelf goed
 3. Groot verschil in gewicht
 4. Ook plots zwanger van 2-ling
 5. tweeling
 6. Echo\'s en schattingen!
 7. Groeiachterstand niet gezien op echo
 8. Onze tweeling had ook groeiachterstand
 9. 1 van de twee had groeiachterstand
 10. Ik ook
 11. Spannende controles
 12. Groeiachterstand 1 van tweeling
 13. Opgenomen in het ziekenhuis
 14. Ojee zwanger van een tweeling
 15. Spannend
 16. Reden vroege echo
 17. YES!!
 18. Eerst echo een tweeling geen hart actie
 19. Re: geen hartactie
 20. Achterstand van ééneiigetweeling
 21. Re: Carolien
 22. Hier hetzelfde
 23. Mijn tweeling
 24. Vraagje
 25. Tweeling twee gezonde meisjes

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.