Groot Gezin
Diversen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

1. Langer zwangerschapsverlof bij meerlingzwangerschap

Op 14 oktober 2014 heeft de Tweede Kamer besloten dat vrouwen die zwanger zijn van een meerling recht hebben op 4 weken extra verlof, dus 20 weken in totaal. Het verlof gaat niet zoals bij een gewone zwangerschap na 34 weken in, maar al na 30 weken zwangerschap.

De NVOM heeft jarenlang actief geijverd voor langer verlof bij een meerlingzwangerschap. De inspanningen van de NVOM hebben het onderwerp op de politieke agenda gezet, en leiden nu tot genoemde wetswijziging.

De NVOM is dan ook zeer verheugd dat nu, net als in de landen om ons heen, erkend wordt dat een meerlingzwangerschap geen normale zwangerschap is. De zwangerschap is fysiek, mentaal en emotioneel zwaarder belastend. Vroeggeboorte, ondergewicht en andere risico's treden substantieel vaker op en de hersteltijd voor de moeder duurt langer.

Deze maatregel komt ten goede aan de gezondheid van zowel moeder als kinderen!

Lees meer: hier.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.