Groot Gezin
Diversen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

7. Box als tweelingbed

Van een box, een gewone hemelstang en hemel kun je een gezellig tweelingbed maken. Ze hebben veel meer ruimte dan in een gewoon ledikant, maar voelen wel elkaars nabijheid. Als ze later elk in een eigen bedje liggen kun je de box goed als tweede box in de kamer gebruiken. Mijn jongens zijn inmiddels anderhalf en spelen elke dag een uurtje lekker voor zichzelf ieder in zijn eigen box.

Miranda

Reactie voor op de website?

7.1. Graag info over box als bed

Hallo Miranda,

Wat een leuk idee over die box. Wij zijn daar echt opgetogen over, mag ik je een vraag stellen? Hoe heb je de aankleding van de box geregeld? Zoals dekbed of het matras of de tochtstrook? Ben daar heel benieuwd naar!

Alvast heel erg bedankt.

Groetjes Wim en Greet

Reactie voor op de website?

7.2. Info over box als bed

De box kan je precies hetzelfde aankleden als een gewoon kinderbedje. Bij prenatal kun je goede babymatrasjes precies op maat laten maken. Als je een beetje handig bent met de naai-machine dan maak je de hemel en de lakentjes makkelijk zelf. De hemelstang kan je gewoon kopen, die bevestig je dan met klemmen aan de achterkant van het ledikant. Tocht-stootranden mag je niet meer gebruiken ivm verstikkingsgevaar. Dekbedjes kun je ook beter niet gebruiken en van een een-persoonsdeken maak je dan de deken voor het bedje. Het zal vast erg leuk uit gaan zien en het is voor de tweeling erg gezellig om in het begin bij elkaar te liggen. Bart en Stijn hebben eerst in het ziekenhuis lekker bij elkaar in een bedje gelegen en daarna nog een maand in een wieg thuis. Toen heb ik ze uit elkaar moeten halen omdat het toch wel wat krap werd.

Als ze na een paar maanden beginnen te draaien en elkaar gaan wakker maken of houden kun je de bed-box in je huiskamer goed gebruiken. Ze spelen dan wat rustiger in de box als ze die voor zich alleen hebben. Ik vind het een uitkomst om ze allebei apart in de box te hebben. Ze zijn nu 19 maanden en zitten bijna elke dag nog een uurtje in de box te spelen, met speelgoed wat dan niet afgepakt wordt.

Miranda

Reactie voor op de website?

7.3. Boxbed: wat een leuk idee!

Hoi,

Even een reactie op het idee van het boxbed. Wij zijn nu toch al een beetje aan het nadenken hoe we o.a. dit "probleempje" aan gaan pakken. Vonden het alletwee dan ook een heel leuk en praktisch idee. Dus wie weet dat we hier nog wel wat mee gaan doen. Zo zie je maar dat je aan het lezen van al deze mailtjes best het een en ander kunt hebben.

groetjes, Inge

Reactie voor op de website?

7.4. Ze bestaan wel!

Op het kinderdagverblijf van onze tweeling wordt vrijwel uitsluitend gebruik gemaakt van stapelkinderbedjes. Deze bedjes worden gekocht bij een groothandel. De vreugde is echter van korte duur: rond 1,5 a 2 jaar moesten onze kinderen echt "beneden" slapen omdat ze uit hun bedjes (met spijltjes) konden klimmen. En dan is het te gevaarlijk. Dus: een stapelbedje voor de hele kleintjes is maar beperkt gebruikbaar (tenminste: voor de bovenste helft dan).

Zelf hebben we thuis de eerste tijd twee gewone bedjes gebruikt (geen wiegjes). Nu hebben we ook een stapelbed: het hoogste bed staat ongeveer op 1.40 meter hoogte en staat haaks op het onderste bed. Het zijn "gewone" bedden (matrasmaat: 90 x 200 cm). De kinderen waren ruim 2 jaar toen we ze erin hebben gelegd en na een middag les in het trapje lopen, gaat alles prima: ze zijn nog nooit uit bed gevallen (de bedden zijn wel praktisch helemaal "omheind") en ook niet van het trapje naar het bovenste bed. Deze bedden hebben we gekocht in de bedden speciaalzaak: het merk Flexa (Denemarken). Niet goedkoop maar wel heel degelijk (bedden worden waarschijnlijk erfstukken). Extra voordeel: de bedden kunnen ook weer omgebouwd worden tot twee gewone bedden.

Liesbeth

Reactie voor op de website?

7.5. Ervaringen met stapelledikantje

Wij hebben medio 2000 ook zo’n stapelledikantje gekocht bij fa. de Tol, www.de-tol.nl. Wij hadden nog een babykamertje beschikbaar en hoe we ook aan het passen en meten waren, het lukte gewoonweg niet om 2 ledikantjes erein te plaatsen. (2 wiegjes was nog wel gegaan, maar daar zijn ze zo weer uitgegroeid). Op de creche van onze oudste dochter hadden ze de bedjes van fa. De Tol, en dat leek ons wel wat. We hebben het bedje (model B) nieuw aangeschaft.

Het is een dubbel bedje met 2 hekwerkjes, dus ook voor het bedje beneden. Het bedje beneden is uitrolbaar, hetgeen erg praktisch is bij opdekken. Bovenste bedje is extra beveiligd door schuifjes aan de buitenkant zodat het hekje nooit opengemaakt kan worden.

Wij vonden het tot nu toe toch erg prettig en praktisch werken, in bed leggen, opdekken etc. We krijgen allerlei opmerkingen, van oh, wat handig, oh wat schattig tot een ander uiterste, het lijkt wel een konijnenhok. Wij vonden het een goede keuze. Onze dochter ligt er nu nog in, boven, en onze zoon is sinds kort naar een ander kamertje vertrokken (er wat te veel gekletst naar onze mening!) we zijn inmiddels ook verhuisd en wonen wat ruimer.

Met vriendelijke groet, Caroline

Reactie voor op de website?

7.6. Ruimtebesparende kinderslaapkamertips

Voor degenen die op zoek zijn naar ruimtebesparende kinderslaapkamertips: Kijk eens op: www.woodland-kindermeubels.nl/. Hierop vind je TWIN-service.

Ouders met meerlingen moeten heel goed op het "kindermeubel-budget" letten. Daarom zijn er voor deze families bij WOODLAND speciale aanbiedingen: laat u zich in dit geval door WOODLAND een TWIN-set-aanbieding uitwerken. (Hiervoor kunt het speciale aanvraagformulier gebruiken!) Echter is het vereist bij de schriftelijke bestelling een kopie van de geboorteakte van uw tweeling mee te sturen. Afhankelijk van het bestelvolume bespaart u zo tussen de 10 en 20procent!

Reactie voor op de website?

7.7. Toch tochtranden!

Hoi allemaal,

Ik las het berichtje over de aankleding van de tweelingbox. Daarin stond dat je geen tochtranden meer mag gebruiken ivm verstikkingsgevaar. Dat is niet waar. Het ligt er maar aan wat er IN de tochrand zit. Zoiets als fiberfill is niet goed. Als de baby dan wat kwijlt en met het mondje tegen de tochrand aanlicht, dan kan het inderdaad stikken.

Nu weet ik niet precies wat er wel in mag, en naai ik het ook niet zelf. Maar als je in een stoffenwinkel vraagt welke stof je wel mag gebruiken kom je er wel uit.

Het is voor sommige babys namelijk wel fijn om een tochrand te hebben omdat ze zich dan meer geborgen voelen. Andere babys zien weer graag de wereld om zich Maar er is dus wel een oplossing voor te vinden.

Verder vind ik het een heel leuk idee om de tweelingbox als bedje te gebruiken.

Veel plezier verder hoor!!

Groetjes Joke

Reactie voor op de website?

7.8. Ernstig ruimtegebrek!

Ik reageer op: 7.5 Ervaring met stapelledikantje (van Caroline).

Graag zou ik van Caroline willen weten of zij, nu zij inmiddels wat ruimer is gaan wonen, haar stapelledikantje zou willen verkopen. Wij hebben ook een ernstig ruimtegebrek. Wij zijn in verwachting van een tweeling (uitgerekend half december) en deze kindjes moeten bij hun broertje van bijna 3 op de kamer. Wij zijn dus zeer geinteresseerd in een tweedehands stapelledikant.

Groeten,

Reactie voor op de website?

7.9. Ruimtebesparende tips - box als bed etc.

Onze tweeling lag in eerste instantie in een zelfgemaakt meubel van blankhout bestaande uit 2 bedbakjes van 80 x 40 cm en een spullenvak, wat we over ons voeteneind geplaatst hadden zodat we er snachts niet uit hoefden voor de vele voedingen en ik de geruststelling had van de nabijheid.

Is ons verschrikkelijk goed bevallen, een aanrader. Je hoeft nl allen maar even overeind te komen, allebei een baby uit zijn bakje te lichten, voeden en weer terug. Ook als je geluid hoort en ongerust wordt, even overeind komen en je ziet je kindjes..

Helaas na 4 maanden eruit gegroeid. Toen een echt handgemaakt tweelingledikant op de kop getikt via marktplaats. Onze tweeling ligt nl heel graag bij elkaar en het ziet er ook zo lief uit. Dit houten bed is 100 x 120 dus voorlopig kunnen ze hier wel in vooruit.

Onze Teun ontwikkelt zich echter sneller en is sterker dan onze Jelle. En nu molesteert ie zijn broertje af en toe wel eens. Zijn er ouders die hier ervaring mee hebben, is het wel veilig om die twee smurfen nu nog (9 maanden) samen in een bedje te leggen?

Voor bij oma heb ik een stapelledikantje ook weer via marktplaats op de kop getikt. Ik vind het niet zo handzaam (je kan niet met 1 hand bedienen en voor het onderste bedje moet je ver bukken) maar och, zolang het niet voor elke dag is, is het een prima oplossing.

Speur goed op marktplaats, als je de tijd nog hebt vind je daar zeker ingenieuze zelfmaakbedjes en ruimtesparende oplossingen van anderen die meestal voor een prikkie over te nemen zijn. gr. Erna

Reactie voor op de website?

7.10. Duobedje

Wij zijn hard op zoek naar een slaap oplossing. Ons 5e kindje is op komst! Wij willen de nieuwe baby samen op een kamertje leggen met zijn/haar broertje van 1 1/2. Ik dacht aan een creche stapelbedje, maar die zijn moeilijk tweede hands te vinden. Iemand een ander idee/tip?

Saskia

Reactie voor op de website?

7.11. Re: stapelbedje

Hallo Saskia,

Wij gebruiken een stapelbedje voor onze jongsten. Ik heb hem vorig jaar gekocht bij een grote kinderdagverblijforganisatie.

Ik ben gewoon gaan bellen of ze misschien een gingen vervangen. Voor particulier gebruik zijn beschadigingen niet erg. In een kinderdagverblijf mag dat natuurlijk niet. Ook heb ik aangegeven dat het voor ons echt niet uitmaakt dat het bovenste bedje niet dicht is aan de bovenkant.

Verder heb ik helaas geen tips voor je. succes met zoeken.

Groetjes Ingeborg

Reactie voor op de website?

7.12. Box als bedje

Reactie op Graag info over box als bed

Hallo allemaal, wij hebben ook een box aangeschaft als bedje maar ik heb toch een vraag er over. Is het niet te benauwd voor de kinderen dat de onderkant niet door ademt? Want een echte bed heeft lattenbodem en een box een platte onderkant. We hebben wel goede matrassen maar iki ben toch bang dat in de box kunnen niet goed doorademen. Iemand ervaringen mee? Enige advies en/of opmerkingen? Hoor ik het graag! Alvast bedankt!

Bernadett

Reactie voor op de website?

7.13. Ombouwbaar stapelbed

Uniek in Nederland: een ombouwbaar stapelbed! Alle mogelijke combinaties in één. Geschikt voor tweelingen, maar zeker ook voor 2 kinderen met leeftijdverschil. Voor kinderen tot en met ca. 6 jaar oud. Alle mogelijke combinaties van dit ledikant worden in 1 bestelling, geleverd. U kunt zelf bepalen wanneer u welke uitvoering wilt gebruiken!!! Vervaardigd uit A-klasse beukenhout. Verkrijgbaar in naturel (beuken) of wit. Meerprijs indien in wit: € 40,00, uitvoering zoals afgebeeld.

Wordt geleverd inclusief: ladder, onderdelen voor montage en ombouwen, bevestigingsmaterialen en inclusief 2 matrassen, t.w.v. van € 49,00!
Afmeting matras: 140 x 65 cm.
Kostenverlagend en ruimtebesparend!
Gewicht: 75kg
Afmetingen (lxbxh): 145 x 70 x 146 cm (buitenmaten).

Op de grootste “moeders”-website van UK heeft dit ledikant een Gold Award gewonnen. De link naar de test vindt u hier. Hier vindt u ook recensies van dit unieke ledikant.

Reactie voor op de website?

7.14. Ombouwbaar stapelbed

Hallo,

Ik wilde graag weten waar ik dit stapelbed kan bestellen??

Vriendelijk bedankt,

Kimberley

Reactie voor op de website?

7.15. Kosten ombouwbaar stapelbed?

Geachte heer/mevrouw,

Ik ben zeer geïnteresseerd in het ombouwbaar stapelbed, maar wilde ook graag weten wat de prijs ervan is? Het leeftijdsverschil tussen mijn zoontjes is 18 maanden dus dit is echt een goed uitkomst, want op deze manier hebben zij ook nog ruimte over om te spelen op hun toch wel kleine kamertje.

Met vriendelijke groet,

Joyce Maaswinkel

Reactie voor op de website?

7.16. Nieuw kleinkind op komst

Bij onze dochter wordt een tweede kindje geboren. De oudste is dan bijna 2,5 jaar en zij zijn kleinbehuisd. Ik vond op internet het ombouwbare stapelbed en dit lijkt ons een hele goede oplossing voor de baby/kinderkamer. Kunt u mij meer informatie, prijs en wijze van bestellen toezenden. Is het bed ergens te bezichtigen?

Met vriendelijke groet,
Joke Diks

Reactie voor op de website?

7.17. Moeder

wil graag weten waar ik dubbele stapelbed kan bestellen en hoe duur het is

Reactie voor op de website?

7.18. Antwoord aan moeder

Kijk eens hier!

Voor nog wat meer informatie kun je hier terecht of hier.

Succes, Roos

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Box als tweelingbed

 1. Graag info over box als bed
 2. Info over box als bed
 3. Boxbed: wat een leuk idee!
 4. Ze bestaan wel!
 5. Ervaringen met stapelledikantje
 6. Ruimtebesparende kinderslaapkamertips
 7. Toch tochtranden!
 8. Ernstig ruimtegebrek!
 9. Ruimtebesparende tips - box als bed etc.
 10. Duobedje
 11. Re: stapelbedje
 12. Box als bedje
 13. Ombouwbaar stapelbed
 14. Ombouwbaar stapelbed
 15. Kosten ombouwbaar stapelbed?
 16. Nieuw kleinkind op komst
 17. Moeder
 18. Antwoord aan moeder

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.