Groot Gezin
Diversen meerlingen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

3. Informatie over gespiegelde eeneiïge tweelingen

Mijn twee meisjes van 5 jaar zijn een gespiegelde tweeling. De een is links de ander rechts enz. Ik zoek nu al een tijdje informatie over dit fenomeen, maar kan niets vinden. Wie kan mij hier iets over vertellen?

Ingeborg

Reactie voor op de website?

3.1. Mirror(-Image) twins

Hallo Ingeborg,

Dit verschijnsel heet in het engels: mirror(-image) twins. Ik heb wat sites voor je gezocht, allemaal engelstalig:

Misschien een idee een nederlandse vertaling op deze site te zetten?

Theo

Reactie voor op de website?

3.2. Spiegeltweeling

Ik ben er ook 1 van een spiegeltweeling! Ik ben rechts en mijn zusje is links. Bij ons is alles ook echt het tegenovergestelde, zelfs de bloedgroep!

Groetjes Denise

Reactie voor op de website?

3.3. Spiegeltweeling

Ik heb ook een spiegeltweeling, de ene is rechts en de andere links, dat kun je ook zien aan de haarkruin, jawel bij de ene gaat hij links en de andere rechts

Reactie voor op de website?

3.4. Spiegeltweeling

Ik ben zelf van een ééneiige gespiegelde tweeling; de een is links (de oudste van de twee) en de ander is rechts. Zelf heb ik ook nog een ééneiige tweeling, twee dochtertjes. En jawel, de een is links en de ander is rechts. Ook de oudste van de twee is links.

Linda

Reactie voor op de website?

3.5. Ik heb ook een spiegeltweeling

Ik heb zelf ook een spiegeltweeling. Het zijn twee meiden van 13 en ze lijken sprekend op elkaar, maar de ene is dus links en de ander rechts. Toevallig bij ons ook de oudste links Linda. Kruin gaat ook in spiegelbeeld en ze doen dus alles andersom dan hun zusje. Was vroeger wel grappig, toen deden ze elkaar altijd na. Maar voor de linkshandige dochter toen wel erg frustrerend, want ze keken altijd af bij hun oudere zussen en bij ons, maar wij zijn allemaal rechts. Dus bij haar lukte het dan niet en bij haar zusje wel.

Els

Reactie voor op de website?

3.6. Spiegeltweeling vroege deling?

Onze eeneiige tweeling van 2,5 jaar lijkt me ook een spiegeltweeling, alhoewel ik dat natuurlijk niet zeker weet! Hun haartjes/kruintjes groeien precies in tegengestelde richting en ik vermoed ook links/rechtshandigheid. Te meer omdat hun karakters zo verschillen (de manier waarop ze zich uiten, manier van tekenen/'handschrift' en spraak). Tijdens de zwangerschap vermoedden de artsen dat ze twee-eiig zouden zijn: een tussenschot, 2 placenta's. Tijdens en na de geboorte zeiden ze: Dit is typisch eeneiig. En inderdaad, soms slechts 10 gram verschil in gewicht en in lengte ook slechts enkele millimeters.

Maar nu dacht ik zelf: ze zullen wel een vroege deling hebben gehad, vanwege de verschillen, en vanwege de vorm van zwangerschap (2 placenta's). Nu lees ik hier dat spiegeltweelingen juist bij een late deling voorkomen? Jammer dat er zo weinig over te vinden is!

Martine

Reactie voor op de website?

3.7. Millennium 5

Tip: lees het boek Millennium 5: De man die zijn schaduw zocht van David Lagercrantz groetjes Eline

Eline

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Reactie voor op de website?

3.8. Contact gezocht

Ik wil graag in contact komen met ouders die net als ik een tweelingdochter/zoon hebben. Ze zijn op 23-04-00 geboren. Ik kleed de kleintjes vaak in combinatie aan zoals een overgooiertje en een zelfde kleur en/of stof van broekje. Het is trouwens erg moeilijk om hier iets tweedehands van te kopen, wie kan mij hier aan helpen of heeft tips over waar ik het kan vinden? Het liefst in de omgeving van het Gooi en omstreken. In Baarn bij Knuf en knulletje ben ik al geweest maar daar hadden ze maar 1 setje hangen. Het maakt voor het contact niet uit waar je woont.

Reactie voor op de website?

3.9. Contact gezocht

Ik heb meerdere meerlinggen, en zou ook graag in contact komen met ouders van meerlingen of met een groot gezin.

Reactie voor op de website?

3.10. Contact gezocht

Hallo,

Ik ben Liesbeth, ik ben gelukkig getrouwd en moeder van 4 kinderen. Ik heb een dochter van 8, 1 kindje welke is overleden met 20 weken zwangerschap en een meisjes- en jongenstweeling van 3. Ik zou het leuk vinden om te mailen met moeders met tweelingen in dezelfde leeftijd. Om een beetje ervaringen uit te wisselen.

Reactie voor op de website?

3.11. Zelf maken

(Reactie op Contact gezocht)

Hallo Mireille,

Ook ik ben moeder van een jongen/meisje tweeling, geboren 18-4-00. Ik kan je niet helpen aan adressen bij jou in de buurt want ik woon in Brabant, maar om leuke combinaties te maken slaag ik wel eens bij de Hema. Voor speciale gelegenheden maak ik de kleding zelf, dus dat maakt combineren wat makkelijker en dan met een patroon van Roos of zo. Afijn als je zelf geen kleding kunt maken heb je hier niet veel aan, maar toch succes.

Monique

Reactie voor op de website?

3.12. Contact gezocht met tweelingmoeders

Hoi

Ik zou het heel leuk vinden om ervaringen uit te wisselen met andere tweelingmoeders per mail en ook eventueel leuke dingen met elkaar te gaan doen. Ik heb zelf twee jongens die geboren zijn in november 2001 en ben woonachting in de omgeving van Leiden/Noordwijk. Wie reageert?

Reactie voor op de website?

3.13. Ook zin om af en toe eens gezellig te mailen

Hoi,

Zou je het leuk vinden om te mailen, klim dan nu achter je computer. Zelf heb ik 4 kinderen, een jongetje van 6 1/2, een meisje van 5 en een tweeling (jongetjes) die in oktober 3 worden. Komende maand gaan de jongste twee naar de peuterspeelzaal. Ik ben woonachtig in het midden van het land.

groetjes

Reactie voor op de website?

3.14. Gezellig mailen

Hoi Petra,

ik zag je oproepje en vind het wel leuk om zo wat ervaringen uit te wisselen ofzo. Ik heb ook vier kinderen, een dochter van 7 jaar, een zoon van 4 jaar en een tweeling (jongen/meisje) van net 1 jaar. Wij zijn woonachtig in het noorden van het land. Als je het leuk vindt, mail mij dan terug.

Groetjes

Reactie voor op de website?

3.15. Contact gezocht met mensen met een meerling

Hoi, ik zoek mensen om contact mee te zoeken. Ik ben zelf alleenstaande moeder van 2 dochters. Ze zijn geboren op 06-02-2004. Per e_mail of msn lijkt me wel leuk. En om leuke dingen te doen met de kids. Het lijkt me ook leuk om ideeen uit te wisselen met een andere moeder van een tweeling. Dit is mijn e-mail en msn adres: .

Reactie voor op de website?

3.16. Mailmoeders gezocht

Hallo Saskia, ik heet Claudia ik heb 4 kinderen: meisje, jongen, en een tweeling. Ik woon in Sicilië. Ik zou het leuk vinden om te mailen.

Reactie voor op de website?

3.17. Contact gezocht

Ik ben moeder van tweelingen, namelijk twee dochters. Ik wil heel graag ervaringen uitwisselen met tweelingmoeders. Ik zou het leuk vinden om te mailen. Ze zijn nu ondertussen 4 maand oud. Echt moeilijk heb ik het niet, ik red het wel alleen. Dat had ik van mezelf niet verwacht. Maar af en toe heb ik toch hier en daar wat vragen. Soms heb ik het wel moeilijk.Ik heb weinig tijd voor mezelf maar dat is wel de moeite waard. Ik vind het heel leuk om tweelingen te hebben.

Reactie voor op de website?

3.18. Tweelingmoeders

Hallo, ik ben een alleenstaande moeder van 3 kids, een zoon van 9, en een tweeling meisjes van 5 jaar. Wie zou het leuk vinden om met me te mailen? Ik kom uit het noorden van het land (stadskanaal).

groeten

Reactie voor op de website?

3.19. Tweelingmoeders

Hoi,

Wij zijn de trotse ouders van een tweeling, 2 meiden van 9,5 maand. Ik zou graag ervaringen willen uitwisselen met andere moeders van tweelingen, liefst in ongeveer dezelfde leeftijd.

Groetjes

Reactie voor op de website?

3.20. tweelingmoeders

Ik ben moeder van tweeling 2 jongens geboren op 1-08-2007. Wil graag praten over moeders met 2 ling. Hoe doen andere moeders het met uitgaven enzo? Er bestaat tegemoetkoming voor mensen met laag inkomen en die een 2 ling hebben maar kan er niets over vinden? Weet iemand daar wat van? Laat het mij weten mail maar. BEDANKT

{tweelingmoeder}{mdivers- Meerling diversen- Mailmoeders gezocht}

Reactie voor op de website?

3.21. Contact gezocht met tweelingouders

Hallo,

Wij zijn de trotse ouders van een (meisjes)tweeling van ruim 2,5 jr. Het lijkt ons leuk om in contact te komen met andere tweelingouders met een tweeling van ongeveer dezelfde leeftijd (2-3). Wij wonen in de omgeving van Alkmaar. Het contact kan alleen mailcontact zijn, maar het lijkt ons vooral ook leuk om elkaar t.z.t. te ontmoeten (leuk als de kids met elkaar kunnen spelen).

Lijkt het je ook gezellig? mail ons, je krijgt altijd een berichtje terug.

Reactie voor op de website?

3.22. Contact gezocht met tweelingmoeder

Hallo,

Ik ben Silvia en moeder van 4 meisjes, waarvan de jongste een tweeling van bijna 6 maanden. Het lijkt me leuk om in contact te komen met andere tweeling moeders. Kom je uit de buurt van Alphen aan den Rijn is dat helemaal leuk, maar hoeft niet.

Groetjes, Silvia

Reactie voor op de website?

3.23. Mailmoeders gezocht

Hoi, ik ben Esther en moeder van 6 kinderen in de leeftijd van 9, 7, 5, 4, 2, en 0 jaar; 5 meisjes en 1 jongen. Ik zou heel graag mailcontact willen met moeders die ook 6 of meer kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd (of iets ouder) om ervaringen uit te wisselen en als het klikt mailvriendinnen te worden. Graag jullie reactie.

groetjes

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Informatie over gespiegelde eeneiïge tweelingen

 1. Mirror(-Image) twins
 2. Spiegeltweeling
 3. Spiegeltweeling
 4. Spiegeltweeling
 5. Ik heb ook een spiegeltweeling
 6. Spiegeltweeling vroege deling?
 7. Millennium 5
 8. Contact gezocht
 9. Contact gezocht
 10. Contact gezocht
 11. Zelf maken
 12. Contact gezocht met tweelingmoeders
 13. Ook zin om af en toe eens gezellig te mailen
 14. Gezellig mailen
 15. Contact gezocht met mensen met een meerling
 16. Mailmoeders gezocht
 17. Contact gezocht
 18. Tweelingmoeders
 19. Tweelingmoeders
 20. tweelingmoeders
 21. Contact gezocht met tweelingouders
 22. Contact gezocht met tweelingmoeder
 23. Mailmoeders gezocht

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.