Groot Gezin
Lees- en kijkhoek
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

24. Relatie met je eigen ouders


24.1. Je ouders op je schouders, de relatie herzien, Ed Nissink

Je ouders op je schouders
Je ouders op je schouders
Ed Nissink

We zijn opgegroeid met de verplichting om respect voor onze ouders te hebben. Jij hebt immers 'de oorlog niet meegemaakt' en ze hebben 'alles altijd voor je eigen bestwil gedaan'. En in therapieland zijn we verplicht om ze te vergeven, liefde te 'sturen' of om altaartjes voor ze op te richten. Als je eindelijk zover bent dat je het altaartje met liefde op hun hoofd stuk zou slaan, is dit een boek voor jou. Het kan namelijk ook anders.

Leer op een mooie, humorvolle manier los te komen van destructieve en beperkende banden met je ouders en een band op basis van rust, vrede en gelijkwaardigheid met ze te ontwikkelen. Dat is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt: door je negatieve gevoelens onder de loep te nemen, kun je al snel komen tot acceptatie van jezelf, je leven en uiteindelijk ook van je opvoeding. Daarnaast leer je beter begrijpen waarom ouders doen wat ze doen en hoe lastig het kan zijn om daarop terug te komen. Daar kun jij ze echter heel goed bij helpen, en het is prachtig om te zien hoeveel ouders daartoe bereid blijken te zijn.

Een helder boek, ontdaan van onnodig vakjargon en gebaseerd op onderzoeken naar de relatie tussen ouders en kinderen van alle leeftijden. Doorspekt met herkenbare voorbeelden en een aantal eenvoudig uit te voeren, resultaatgevende oefeningen, is het een boek dat voor ieder kind en iedere ouder van veel waarde kan zijn.

Relatie met je eigen ouders

  1. Je ouders op je schouders, de relatie herzien, Ed Nissink
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.