Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

18. Ontslagen, wat nu

Ontslagen, thuis je draai niet kunnen vinden, niet goed meer aan de gang komen, hoe ga je verder. En hoe is dat voor je partner en voor je kinderen?

Reactie voor op de website?

18.1. Soms depressief, ik kan niet uit de cirkel komen..

Hallo,

Ik wil het hier eens proberen. Vaak zit ik met grote interesse diverse posten en reacties te lezen. Mijn probleem is namelijk het volgende: Ongeveer een jaar geleden, ben ik werkloos geraakt. Ik bruisde van de energie, en ben nog nooit werkloos geweest. Naast mijn normale baan, heb ik een hobby-bedrijfje, ik voorzie mensen van internet in de buurt, draadloos. Dit levert vrijwel niets op, maar is een uitvloeisel van een uit de hand gelopen hobby. Al gaandeweg komen daar kosten bij natuurlijk voor oa een boekhouder, en de dingen die je niet hebt voorzien. Het draait, en loopt ongeveer kiet.

Nu heb ik alleen elke keer een behoorlijk "stress" gevoel als er aan het eind van het jaar BTW moet worden betaald, en de papieren moeten worden ingevuld. Ook het feit dat ik werkloos ben geweest, heeft erg veel stress bij me veroorzaakt. Huilbuien zijn er helaas regelmatig. Ik heb niemand met wie ik echt kan praten, en voel me steeds depressiever en depressiever.

Ik ben soms lichtgeraakt, en reageer verkeerd, ook op de kinderen. Mijn vrouw mopperde af en toe dat ik een baan moest zoeken en lekker aan het werk gaan. Daar was ik uiteraard hard mee bezig, ze bedoelde echter dat ik teveel om hun heen hing thuis, en me overal aan stoorde.

Ik ben ongeveer een jaar werkloos geweest, en heb inmiddels weer een baan. Het vervelende is echter, dat ik zo'n 600 euro netto minder ben gaan verdienen, ik heb gewoon de baan geaccepteerd. Nu gaat dat helaas niet natuurlijk, en zo langzamerhand beginnen de reserve's echt op te raken. Tot overmaat van ramp is mijn oudste (stief) dochter een half jaar terug weggelopen van huis, en zit nu in een opvangcentrum. Ja, ots. Nee, er zijn geen verdere kosten meneer. Leuke verassing was dus de dikke rekenning met terugwerkende kracht van het LBIO à 110 euro per maand.

Ik ben geen doktersganger, maar ben inmiddels al 2x bij de dokter geweest en een tipje van de sluier opgelicht. Hij wil me geen antidepressiva geven, omdat mijn problemen reeel zijn, en dat antidepressiva allen een negatief effect zouden hebben in mijn geval, omdat ik dan overmoedig zou kunnen worden. Het probleem is echter, dat er weinig uit mijn handen komt, omdat ik de hele dag over alles loop te malen, en niet meer in staat ben om 1 voor 1 elk probleem op te lossen; ik zie alles tegelijk, en zie er geen gat meer in.

Ik zou er graag met iemand over willen praten, of beter, een beetje hulp krijgen, om een en ander weer op de rit te krijgen, maar ik heb geen flauw idee waar ik aan zou moeten kloppen. Daarnaast ben ik op zoek naar extra verdiensten, het liefst thuiswerk, of werk achter/met de pc, om zodoende wat extra's in het laatje te krijgen. Het bedrijfje wil ik weg gaan doen, maar ik kan dit, gezien lopende contracten, pas eind 2005 doen. Ik zou ervoor tekenen om in 1 klap overal van af te zijn en weer met een schone lei te beginnen, maar vrees dat dat niet gaat.

Wie o wie kan me een hart onder de riem steken, en/of weet raad. Alvast bedankt.

Stef

Reactie voor op de website?

18.2. Gevolgen langdurige werkeloosheid

Ik heb een yahoogroup gestart: werkloos@yahoogroups.com.

Deze groep is voor gezinnen die te maken hebben met langdurige werkloosheid en de financiele en emotionele gevolgen daarvan in hun gezin en daarbuiten.

Groetjes, Antoinette

Reactie voor op de website?

18.3. Voor Stef

Een schrale troost ..... Jij kan nog werken. Mijn man is al weer 4 jaar geleden afgekeurd. Dus ik zou zeggen; houd vol, die baan komt er als je wilt. En geld maakt niet gelukkig.

Wilma

Reactie voor op de website?

18.4. voor Stef (2)

Beste Stef

Ik las je verhaal en zou je willen adviseren hulp te zoeken bij een psycholoog, GGnet,of maatschappelijk werker. Je noemt dat je bijna niet tot activiteiten komt, en niet weet welk probleem je het eerst moet aanpakken. Ik denk dat het erg belangrijk is om je gevoelens serieus te nemen. Soms heb je daar een professioneel persoon voor nodig.

Ook voor je gezin is dat, denk ik, erg belangrijk, omdat ik proef uit je verhaal dat de problemen zich opstapelen. Via je huisarts kun je een verwijzing krijgen. Met goede hulp kom je er echt wel uit, ook al kost dat energie en tijd. Laat het daarom niet verder oplopen.

Ik wens je heel veel sterkte, ook voor je gezin.

hartelijke groet, Elisabeth

Reactie voor op de website?

18.5. Het oplossen van uw problemen

Beste Stef, als ik je verhaal zo lees zou je er verstandig aan doen om eens met de gemeente in jouw woonplaats te gaan praten, zij hebben verschillende instanties die jou vast kunnen helpen. Ik wilde er in het begin ook niks van hebben, maar ben toch blij dat ik deze stap gemaakt hebt. Richt je tot hen voordat het nog erger wordt.

Succes en Gods onmisbare zegen toegewenst, Marcel

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Ontslagen, wat nu

  1. Soms depressief, ik kan niet uit de cirkel komen..
  2. Gevolgen langdurige werkeloosheid
  3. Voor Stef
  4. voor Stef (2)
  5. Het oplossen van uw problemen
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.