Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

51. De dure maanden

De vakantie is weer voorbij, de scholen beginnen weer. Dat betekent extra kosten, zeker als je kinderen niet meer op de basisschool zitten. De wintergarderobe moet misschien vervangen worden? En dan breekt de decembermaand weer aan.

Hoe ga je in deze periode zuinig met je geld om? Wie heeft leuke tips?

Reactie voor op de website?

51.1. Gezellig hoeft niet duur te zijn

Ik spaar het hele jaar alle bonnetjes en streepjescodes van aktie-artikelen die ik bestel en die ik bewaar voor december. En de verjaardagen en dat zijn er vanaf 28 september tot 31 december al 5! En dan komt sinterklaas en de kerst.

Dit jaar ga ik het maar eens anders aanpakken. Er wordt per persoon maar 1 kado gekocht en ik ga niet meer vergelijken in de prijs. Want kinderen zien toch niet dat het ene ding 25 en het ander 45 kost. Deze kado's kopen we in de zin van, aanvulling voor bestaand speelgoed (K'nex, Lego e.d.) en gezinsspelen (die ook samen gebruikt gaan worden).

Verder heb ik een duidelijke stelling t.o.v. de kinderen. Ik vertel hen al in de kleuterklas dat de ouders alles betalen en dat de sint het geeft. Dit om huilbuien te voorkomen dat ze weer geen Nintendo hebben gekregen en hun vriendje wel. Ik heb altijd kleding gekocht voor 5 dec. maar dat vonden de kinderen zelf niet leuk. Wel maken we surprises, de oudsten zelf en voor de jongsten maak ik zelf iets leuks voor. De inhoud van deze surprise bevat dan een paar kleine kadootjes (tot 7,50), die verstopt zitten. En er moet een gedichtje bij. Wel krijgen ze allemaal een chocolade letter, die vond ik zelf vroeger ook altijd zo lekker.

En met kerst, dan eten we lekker en maken alles gezellig, na een wandeling lekkere warme chocolademelk en een kerstkransje. En waarschijnlijk komen opa en oma ook een dagje. Het diner voor de kinderen zal waarschijnlijk uit kip, patat en appelmoes bestaan. Zo zie je dat het niet veel geld hoeft te kosten en toch heel gezellig kan zijn.

Yvonne

Reactie voor op de website?

51.2. Leuke tips

Hoi,

dat vind ik nou leuk om te lezen een simpel kerstmenu. Je heb natuurlijk wel gelijk. Dat lusten de kinderen dus waarom zou je je helemaal gaan uitsloven. Wel is het misschien leuk om de tafel gezellig aan te kleden. Zelf menukaartjes maken, servetten leuk vouwen enz.

Hoe doe je dat met de verjaardagen? Hoe ziet zo'n dag er bij jullie uit?

Groetjes, Jeanette

Reactie voor op de website?

51.3. Experimenteren met beurzen

Ik ben dit jaar voor het eerst aan het experimenteren met beurzen. Als je de kranten goed in de gaten houdt, zie je dat er overal in september en oktober rommelmarkten en kledingbeurzen gehouden worden. Daarom heb ik dit jaar al heel vroeg (aug) bekeken wie er een nieuwe winterjas moest, hoeveel broeken er moesten komen enz. Ook al het speelgoed waar niet meer regelmatig mee gespeeld werd heb ik aan de kant gezet, en dat ben ik nu aan het verkopen op de rommelmarkten hier in de buurt. Je moet wel een beetje geluk hebben, want de ene markt is veel minder drukbezocht dan de andere. Maar al met al heb ik toch een paar honderd gulden 'verdiend' met de dingen die mijn kinderen zelf toch niet meer gebruikten.

Op dezelfde rommelmarkten zoek ik dan zo vroeg mogelijk naar nieuwe kleding en nieuw speelgoed. Onlangs kocht ik op een kledingbeurs voor   26,32 wel 15 kledingstukken, waaronder twee winterjassen. Ze bleken nog iets te groot voor mijn oudste, maar dan leg ik ze gewoon weg voor het jaar erna. Nieuw speelgoed gaat meteen in mijn geheime kast tot Sinterklaas en de verjaardagen, die bij ons ook allemaal in de winter vallen.

Verder ben ik goed op de hoogte van alle tweedehands kledingwinkels bij ons in de buurt; daar loop ik regelmatig even binnen. En ik koop vooruit in de uitverkoop. Tegen de lente koop ik vast winterjassen in een oversized maat en als de winterschoenen eruit gaan voor 3 halen 2 betalen wil ik zelfs daarvoor nog wel eens een gokje wagen. Vier paar voor   36,30 laat ik niet liggen.

Een enkele keer doe ik dan een flinke miskoop: dit keer waren de voeten van mijn jongste zo breed geworden dat de schoenen niet meer pasten toen ze eraan toe was. Maar die nieuwe schoentjes waren weer erg makkelijk te verkopen op de rommelmarkt. Uiteindelijke schade:   4,54.

Verder ben ik redelijk handig op de naaimachine. Wegens tijdgebrek komt het niet van erg veel maken, maar ik probeer in ieder geval voor elk van mijn meiden (4) een mooie feestjurk te maken. En die dragen ze dan met Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw en hun verjaardag. En dan zijn ze toch maar mooi trots op die ene mooie jurk! (En ik ook)

Als laatste wil ik nog even vermelden dat ik het helemaal met Yvonne eens ben. Waarom moet je meedoen in de normen die de maatschappij je oplegt aangaande dure cadeaus en luxe eten. Wij proberen onze kinderen juist te leren dat er meer is dan duur speelgoed, dat we al heel gelukkig mogen zijn dat we in dit luxeland leven en elke dag overvloedig te eten hebben. En hoe eerder je ze leert dat ze niet perse hetzelfde hoeven te hebben als de rest van de klas, hoe eerder ze begrijpen dat hun eigenwaarde niet afhangt van het soort spijkerbroek dat ze dragen.

Marjolein

Reactie voor op de website?

51.4. Sinterklaas

Sinterklaas is voor ons altijd het grootste feest van het jaar. En hoewel ik graag het hele jaar cadeau's zou willen sparen en dat ook probeer lukt dat niet, ik geef veel te graag cadeau's en dus is alles al vergeven lang voor de bewuste datum. Bovendien houdt mijn man niet van een cadeauvoorraad.

Maar de cadeau's hoeven niet duur te zijn. Als de tijd het toe laat maak ik veel zelf en daarmee begin ik altijd ruim van tevoren. De kinderen hoeven gelukkig geen merkartikelen en als ze dat persé wel willen dan kopen ze dat van zelfverdiend geld. De oudsten dan.

Verder heb ik veel kleren bewaard en dragen ze elkaars kleren af. Ook ben ik altijd heel blij met krijgertjes en die worden regelmatig met zakken vol het huis binnen gedragen. Wat ik dan niet wil geef ik dan weer door. En als ik ergens ben waar ze tweedehands verkopen ga ik ook altijd even kijken. Laatst had ik zo voor mijzelf een prachtige broek en voor de jongste 3 pracht pakken voor   15,88 alles bij elkaar.

Marrigje

Reactie voor op de website?

51.5. Tips voor de dure feestdagen

De feestdagen hoeven zeker geen dure dagen te worden, maar gezellige dagen! Een aantal tips:
 1. Stuur een aantal dagen van te voren een "officiele" aankondiging van Sinterklaas. Maak een leuk 'boekje' waarin staat wat je deze bijzondere dag allemaal gaat doen. Bijvoorbeeld:
  • ontbijten met speculaasjes op brood
  • witte broodjes met pepernoten.
  • yoghurt met pepernoten-saus. (pepernoten of speculaasjes fijnmalen in de keukenmachine of kapotslaan in een theedoek en over de yoghurt strooien).

 2. Mijter-house-party!!!
  Laat de kinderen mijters maken of maak die zelf van te voren. Zet sinterklaas-house o.i.d. op en swingen maar!

 3. Sminken als zwarte pieten.

 4. Zelf slingers maken en het huis versieren.

 5. pepernoten bakken.

 6. zorg voor voldoende pakpapier, doosjes, (behang kan ook!) en laat de kinderen (fop)kadootjes voor elkaar inpakken. Ze kunnen bv mooie tekeningen maken.

 7. sinterklaasliedjes z(w)ingen, met muziekinstrumenten! Deze kun je zelf knutselen door lege wc rollen en andere doosjes/lege flessen etc. te vullen met bonen, rijst, steentjes enz.

 8. spelletjes doen (speculaashappen enzo....)

 9. chocolade melk drinken (zelf maken van cacao!)

 10. menu voor vanavond:
  • Verrassingspakketje (verpak groente/vlees(vervanger) in een 'jasje' van bladerdeeg)
  • Gefrituurde mijtertjes (snij aardappeldriehoeken, voorbakken, frituren en versier er een paar met rode strepen gebruik ketchup of curry).
  • Spaanse salade (gewoon sla, heet nu spaanse Salade)
  • Nagerecht: Pietencake met pepernoten/chocolade-room (slagroom, mengen met gemalen pepernoten en een chocola).
Met veel fantasie maak je een leuk boekje en een leuke dag, alleen de voorpret vinden de kinderen al leuk. De kadootjes horen er ook bij maar die hoeven niet duur te zijn. Denk aan rommelmarkten, kringloopwinkels, opruiming en aanbiedingen. Ook speelgoed ruilen met andere ouders is een idee. Zelf maken kan ook, vooral kleine kinderen zijn blij met alles wat van de sint komt, dus ook al ben je niet erg handig, maak iets simpels en zie hoe blij je kind is.

Succes!
Ina

Reactie voor op de website?

51.6. Verjaardagen

De reactie van Jeanette is me even ontgaan de laatste keer, maar hier dan hoe een verjaardag van de kinderen eruit ziet. 's Avonds versier ik de huiskamer altijd, slingers, balonnen en de traktatie klaarzetten. 's Morgens op mama en papa's bed kadootjes uitpakken. Die kadootjes variëren heel erg, de één krijgt ander speelgoed dan de ander.

Linda van 13 heeft een gameboy gekregen, na lang overwegen moet ik zeggen, want met spelletjes kwam dat ding al op   154,29. We hebben wel zo met haar afgesproken dat al het geld dat ze op haar verjaardag van de anderen kreeg, moest inleveren. Dat wil zeggen dat ze dus ruim de helft zelf heeft betaald, want ze had aan iedereen geld gevraagd.

Erwin van 9 had een nieuwe fiets nodig en had nog nooit een nieuwe gekregen en is dus wel extra verwend. Een fiets geven is altijd een beetje lastig, dan doen wij er een kleed overheen en balonnen, en zetten hem in het midden van de huiskamer. Op het bed krijgen ze dan een paar hele kleine kadootjes en als ze beneden komen is de verrassing extra groot.

Op doordeweekse dagen moeten ze gewoon naar school natuurlijk en zijn opa en oma er als ze thuis komen. Dan moeten eerst de kaarsjes uitgeblazen worden op de taart. Eigenlijk is het dan gewoon een inloophuis vanaf dat moment. Er wonen veel kinderen in onze buurt en 6 kinderen hebben natuurlijk ook veel vriendjes. De meeste kinderen komen dan limonade met soesjes eten. Dat is trouwens voor de kleine kinderen mijn alternatief voor taart. Want taart laten ze meestal staan en soesjes kan je in 1 hap naar binnen werken. Daarna gaan ze gewoon spelen en krijgen ze nog een zakje chips. Normaal heb ik altijd gewoon zakken chips, met verjaardagen haal ik van die kleine zakjes.

Over het algemeen mag de jarige kiezen wat we eten, meestal patat dus. Het houden van kinderfeestjes wordt naarmate de kinderen ouder worden moeilijker vind ik. En er is wel degelijk verschil tussen jongens en meisjes. Linda heeft dit jaar met 6 kinderen thuis patat gegeten en daarna was er jeugddisco in het buurtcentrum waar we met zijn allen heen zijn gegaan. Erwin wilde graag zwemmen, hij mocht 5 kinderen uitnodigen en toen zijn we met het hele gezin en die kinderen naar het zwembad geweest. Het is altijd een compleet arrangement met patat, drinken en zakje snoep. Binnenkort zijn Joeri en Brian jarig en die willen pannenkoeken eten en spelletjes doen, dus ik ben nu al aan het voorbereiden. Voor de tweeling vind ik het wel moeilijk want je wilt natuurlijk dat ze allebei een leuk feestje hebben, maar ze zijn het samen eens geworden (gelukkig) ieder 4 kinderen en ik ga maar om 9 uur beginnen met bakken...

Voor degene die het nog niet wisten, pannenkoeken kan je makkelijk opwarmen in de magnetron. Daarna zullen we dan koekhappen, aardappelpoepen en een estafette met verkleedkleren doen en als afsluiter laat ik ze meestal iets maken. Vorig jaar hebben ze van hele kleine bloempotjes en waterverf hele leuke sfeerlichtjes gemaakt. Voor dit jaar moet ik nog even kijken, tuincentra en hobby winkels hebben soms hele goedkope dingen waar je op een simpele manier iets leuks van kan maken.

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

51.7. Dure maanden...

Als oudste dochter van 19 jaar uit een gezin met zes kinderen herken ik een heleboel van wat hier allemaal is opgeschreven. Bij ons thuis is er absoluut geen sprake van dure kadoos met Sinterklaas, en met Kerst eten we alleen gezellig met z'n allen thuis. Sinterklaas wordt mede mogelijk gemaakt door opa en oma. Zij geven een bedrag aan onze ouders, die daar weer een bepaald bedrag bij doen, zodat het geheel toch nog op zo'n 25 gulden per kind komt.

Ik ben heel erg blij dat ik op deze manier opgevoed ben, zonder al die luxe die sommige andere mensen kennen. Het laat je later als 'volwassene' realistischer nadenken en je bent eerder tevreden met kleine dingen.

Groetjes Janine

Reactie voor op de website?

51.8. Sparen voor Sinterklaas

Wat wij altijd doen om de dure Sinterklaastijd een beetje te spreiden is het volgende. Van de kinderbijslag zetten we ieder kwartaal een vast bedrag op een aparte rekening (door middel van een automatische overboeking) wat we dan met Sinterklaas eraf halen en hier kado's voor kopen. Hier merk je door het jaar heen niets van en met Sinterklaas hoef je je niet druk te maken hoe je alles weer moet bekostigen. Verder houden wij ons met Sinterklaas ook altijd aanbevolen voor speelgoed wat anderen niet meer willen.

Overigens proberen we verder de kinderbijslag enigszins apart te houden om hier alle kleding en kado's voor de kinderen van te kopen. Je kunt zo toch veel kopen wat je graag voor je kinderen wilt kopen zonder dat je maandelijkse last ineens een stuk hoger wordt.

Dit apart houden van de kinderbijslag doen we niet op een aparte rekening. Dit is veel te omslachtig. We houden bij ons afschrift een apart overzichtje van de kinderbijslag bij en iedere keer als we iets uitgegeven hebben trekken we dit eraf zodat we op elk moment weten hoeveel we nog te besteden hebben van de kinderbijslag.

Ellen

Reactie voor op de website?

51.9. Sinterklaas

Ik heb ook een geheime bergplaats, die heet "achter de lakens". Alles wat ik gedurende het jaar heel goedkoop aan kan schaffen of gratis kan krijgen wordt daar opgeborgen tot 5 december. Dat betekent vaak dat in januari de eerste cadeautjes alweer klaarliggen. En voor wie - ach dat zien we wel als het zover is! Maar als ik in november mijn schatkamer open hoef ik vaak niet eens zoveel meer aan te schaffen (toch even rekening houden met verlanglijstjes) om royaal Sinterklaas te kunnen spelen. Let maar eens op hoe vaak V&D Lego tegen dumpprijzen eruit doet in de zomer!

En vaak gaan er ook nuttige cadeaus bij: sokken, ondergoed, handschoenen, tandenborstels (heel nuttig na de chocolaletters!).

En Sinterklaas geeft hier ook wel eens iets wat mama absolute onzin vindt, maar bij het kind hoog op de verlanglijst staat. Daar is -ie Sinterklaas voor per slot van rekening!

Annelies

Reactie voor op de website?

51.10. Tip voor sinterklaas

Een goedkoop extraatje voor de kinderen.

Maak een boekje met waardebonnen. Tegoedbon voor een keer niet afwassen, een keer ontbijt op bed, een keer je kamer niet opruimen, een keer later naar bed mogen, zeggen wat ze die dag eten willen enz. Dit kun je met verschillende dingen geschikt naar leeftijd maken. Kost alleen wat moeite, want wat is er nou leuker om als je moeder zegt dat je je kamer op moet ruimen een bon kunt geven dat je het een keer over mag slaan. Zo kun je als ouder ook zo'n boekje op je verlanglijst zetten maar dan met dingen die de kinderen voor jou kunnen doen.

Veel sinterklaas plezier p> Astrid

Reactie voor op de website?

51.11. Het hele jaar door

Zodra Sinterklaas achter de rug is, ga ik alweer aan de slag voor volgend jaar. Dus zie ik leuke dingen die goedkoop zijn, of in de aanbieding of op een rommelmarkt, dan koop ik dat alvast. Die gaan op de cadeautjesplank (die van mij kunnen daar nog niet bij).

Het is nu begin oktober en mijn man en ik hebben net een paar dagen geleden de spulletjes op tafel gezet om eens te inventariseren wat we hebben en voor wie, zodat ik weet of er nog iets moet komen. Op die manier verdeel ik dus de Sinterklaasuitgaven over het hele jaar.

En ik koop geen dure dingen. Bij het Kruidvat kun je over het algemeen heel leuk speelgoed kopen voor weinig geld. Nu hebben ze bij voorbeeld een doos met 24 kleuren waterverf voor €1,39. En de kinderen zijn er reuze blij mee, dat weet ik nu al.

Margriet

Reactie voor op de website?

51.12. Mijn goedkope feesttips

Hallo allemaal,

Ik ben zelf fan van Euroland. Er zijn artikelen vanaf 1 euro te koop. Het assortiment wisselt, dus er is altijd wel iets te vinden. Ik ga er regelmatig naartoe om mijn voorraadkast te vullen.

Vroeger als tweeverdieners leefden we luxe. Als we nu iets doen of kopen wat vroeger gewoon was, voelt dat als een feestje. Ik ben er blijer mee.

Tegenwoordig geef ik goedkopere kadootjes of een dienst. Ik was vroeger masseuse in een mijn moeders schoonheidssalon. Dus geef ik af en toe een massage kado, of een gezichtsbehandeling. Zo heeft iedereen wel iets te bieden.

Met feesten maak ik altijd eenvoudige gerechten klaar, die met goedkope ingredienten te bereiden zijn. Ik probeer wel recepten te vinden die ik op doordeweekse dagen niet gebruik.

Verder moet je van je leven en dat van je gezin een feest maken! Daar is meer creativiteit dan geld voor nodig. Aan de eerdere postings te zien is die vindingrijkheid in hoge mate aanwezig.

Groeten van Rashida

Reactie voor op de website?

51.13. Sparen voor sinterklaas.

Hallo allemaal.

Ik lees van alles over besparings tips voor sinterklaas.En sinds vorig jaar ben ik zelf ook maar begonnen. Ik begin nog voordat de sint weer naar Spanje vertrekt al weer met sparen. Elke keer als ik 2 euro in mijn portemonee heb, leg ik dat in een apart potje waar ik verder niet aan kom, en zo heb ik tegen de tijd dat ik weer aan sinterklaas kado's denk genoeg gespaard om zo de kado's te kopen, ook de schoen kado's horen er bij. En zo merk je er erg weinig van in je portemonee, omdat het over een heel jaar is uitgestreken. En het is ons prima bevallen.

Groetjes Marina.

Reactie voor op de website?

51.14. Sinterklaas

Ik spaar alle waardebonnen (dit jaar: kledingbon (kleren geruild), lingeriebon, parfumbon, 40 euro aan vvvbonnen en nog een boekenbon) op en koop daar een groot deel van mijn cadeau's van. Iedereen een leuk boek, samen een mooie Duplotrein, manlief mag met de lingeriebon voor mij iets leuks uitzoeken en voor ons allebei een leuk geurtje. Daarbij opgeteld de kadootjes van opa en oma en werk en nog wat kleine knutselspulletjes en de kinderen hebben niets te klagen. Ook bewaar ik de kadootjes die je wel eens in de winkel krijgt (vorig jaar kreeg ik zakjes duplo bij een boeket); die gaan nu in de schoen.

Ik vind de aankleding, de gezelligheid er om heen belangrijker dan de rest. De chocolademelk en zelf slagroom er op doen; de buurvrouw die pepernoten komt strooien, liedjes zingen, etc.

Karin

Reactie voor op de website?

51.15. Hoe dat is

Ik vind het echt wel knap dat jullie dit allemaal vertellen enzo. Ik ken een hoop mensen die zich er voor schamen dat ze niet zoveel te besteden hebben. Ik vind jullie oplossingen zeer creatief. Bij ons thuis hoeven we eigenlijk nooit op het geld te letten, ik ben het ook helemaal niet gewend. We zijn geen miljonairs ofzo, maar het inkomen is zeker niet slecht. Ik heb er wel een soort van bewondering voor dat jullie het gewoon op een andere manier aanpakken! Wij doen trouwens alleen aan kerst.

Nog een tipje misschien; ga lootjes trekken en spreek af dat je alleen maar zelf iets mag knutselen. Of; dat je iets van jezelf aan een ander moet geven!

Ik.

Reactie voor op de website?

51.16. Kadootje of geen kadootje

Lieve mensen,

Weet niet goed wat ik moet zeggen. Ik zie veel creatieve ideen voor kadootjes voor kids. Ik wou dat ik ze had. Maar ik heb ze niet. Zou graag willen dat sommige mensen daar ook stil bij staan. Ik heb twee lieve neefjes, zij zijn mijn enige bloed. Zelf heb ik geen kinderen. Ik ben 37. Misschien krijg ik ze nog, misschien niet. Wat ik wel heb is veel moederliefde en ik weet niet wat ik er mee aan moet. Wil echt niet zielig klinken want dat ben ik niet. Het schijnt toch dat die oerhormonen in je systeem zitten.

Linda

Reactie voor op de website?

51.17. Gezocht: ideeën sinterklaasavond

Hallo mensen,

Heeft iemand nog leuke ideeen om de kadootjes met de kinderen uit te pakken op sinterklaas avond?

Ik heb al een aantal jaren het volgende gedaan: met een dobbelsteen proberen 6 te gooien, een ballon kapot trappen en de opdracht uitvoeren die er op het briefje staat die uit de ballon komt. Erg leuk, lachen en gezellig want de meest dwaze opdrachten werden er uitgevoerd door zowel de kids als de volwassenen.

We willen eens wat anders dus als iemand een suggestie heeft!

Bedankt alvast! Andrea

Reactie voor op de website?

51.18. Ruilen met sinterklaas

Omdat alles toch al zo duur is, is het misschien een tip om speelgoed te ruilen met vrienden, familie. Of kijk eens voor iets tweedehands. Ik doe dit nu al jaren en bevalt mij heel goed. Misschien is het wel een goed idee om er te zijner tijd een netwerk voor op te starten.

Saskia

Reactie voor op de website?

51.19. Ideeën sinterklaasavond

Hallo Andrea,

Wij doen ook een spel met sinterklaas. Ieder jaar wijzig ik iets aan het spel, maar het komt op hetzelfde neer. Het spel gaat alsvolgt:

Voorbeeld spelsituatie: Pim komt op een kado, pakt een opdracht. Puck moet een liedje zingen en kado zoeken. Kado is voor Opa. Opa maakt kado open. Daarin zit kado voor Oma, Jan en Tijs. Zijn alle kado's uitgepakt gaat het spel verder.

Om het spel te kunnen sturen kun je de opdrachten nummeren. Ook kun je opdracht geven om bv drinken in te schenken. Onze kinderen zijn reuze enthousiast en vragen ieder jaar aan de sint het sinterklaasspel. (al 6 jaar op rij) We hebben zelfs een jaar staptegels op de grond gelegd. De kinderen moesten gooien en wij waren de pionnen. Kids waren pietjes wij sint (met wat crepepapier en watten kom je een heel eind)

Het vergt wel wat voorbereiding, maar is erg leuk

Groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

51.20. Sinterklaasspel

Een idee voor het vieren van Sinterklaas is het dobbelspel. De spelregels hiervoor vind U op www.dobbelspel.nl. Het is natuurlijk op allerlei manieren aanpassen. Zelf pakken we de cadeau's meteen de eerste ronde uit, de tweede ronde doen we opdrachten met de dobbelsteen en de derde ronde is voor de opdrachten. Succes ermee!

A van 't Klooster

Reactie voor op de website?

51.21. Sinterklaas vieren

Wij vieren al 4 jaar sinterklaasavond dmv puzzels. De avond/middag begint met een brief die op de deurmat valt of er wordt aangebeld (handig een draadloze deurbel) en er staat een zakje met een envelop en snoepgoed. In deze brief zit een puzzel voor 1 van ons. Als deze opgelost is, (meestal meerkeuze van 3) wijst de oplossing aan waar we heen moeten in huis om te zoeken naar kadootjes met weer een puzzel erbij voor een ander. En zo gaan we het hele huis door en komt iedereen aan de beurt om te puzzelen. Dit bevalt erg goed, er is rust met kadootjes uitpakken en iedereen is benieuwd welke puzzels ze krijgen. Puzzeltjes zoals doolhofen, zoek de verschillen, rebussen ed. allemaal te vinden op het internet en hier en daar wat aanpassen. Voor de kleinste zorg ik ervoor dat er een plaatje staat waar ze mogen zoeken.

Een ander idee voor kadootjes zijn naamkadootjes zoals een mok, pen, notitieboek besteld bij vistaprint, hier betaal je dan alleen de verzendkosten. Hier wordt verder ook het hele jaar gespeurd naar koopjes, tegen 1 oktober heb ik dan eigenlijk alles wel in huis, dan enkel nog wachten op de verlanglijstjes..

Groetjes Hanneke

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De dure maanden

 1. Gezellig hoeft niet duur te zijn
 2. Leuke tips
 3. Experimenteren met beurzen
 4. Sinterklaas
 5. Tips voor de dure feestdagen
 6. Verjaardagen
 7. Dure maanden...
 8. Sparen voor Sinterklaas
 9. Sinterklaas
 10. Tip voor sinterklaas
 11. Het hele jaar door
 12. Mijn goedkope feesttips
 13. Sparen voor sinterklaas.
 14. Sinterklaas
 15. Hoe dat is
 16. Kadootje of geen kadootje
 17. Gezocht: ideeën sinterklaasavond
 18. Ruilen met sinterklaas
 19. Ideeën sinterklaasavond
 20. Sinterklaasspel
 21. Sinterklaas vieren

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.