Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

33. Naar school brengen met de auto...

Ik heb het volgende probleem: Als ik ´s middags thuis kom dan kan ik de auto niet meer parkeren bij mij in de wijk omdat er elke dag een kleine 50 auto´s her en der geparkeerd staan omdat er veel kinderen (ook bij mooi weer!) naar school worden gebracht. Hoe kun je dit probleem het beste aanpakken?

Groet, Freek

Reactie voor op de website?

33.1. Antwoorden van de grootgezinsmanagerslijst

Hieronder een compilatie van de reacties die binnenkwamen op de grootgezinsmanagerslijst.

Reactie voor op de website?

33.2. Dan maar kwaadschiks

Mijn zoon zit om de hoek bij ons op school, maar ook daar zie je hele gevaarlijke dingen. De school vraagt via het infobulletin aandacht voor deze gevaarlijke situaties maar er zijn altijd van die eigenwijzen. Het is midden in een woonwijk, dus geen ruimte. Nu heeft de school samen met de wijkagent ervoor gezorgd dat er regelmatig bekeuringen uitgedeeld worden aan degenen die zich niet houden aan de regels. Heel vervelend dat het op deze manier moet maar het werkt wel (voor even).

Groetjes, Marjan

Reactie voor op de website?

33.3. Ben maar snel doorgelopen

Hoi,

Ik had dus afgelopen week een "aanvaring" met een paar moeders over met de auto brengen van de kinderen. Ik zet de auto altijd een straat verder, om de hoek bij de school, omdat daar meer ruimte is. Vincent in de buggy en dan gaat het wel. Wat gebeurde er? Twee moeders die altjd mopperen over de auto's die voor de school staan, stonden met de fiets aan de hand, kind achterop de kletsen op de stoep net voor het hekje van de kleuteruitgang........ Moesten Maurits en Jeroen dus de straat op om erlangs te kunnen en ik met die buggy dus ook.

Vraag ik (zo vriendelijk mogelijk, ik was nogal gespannen door de haast) of ze niet beter ergens anders verder konden praten. Nou, die gezichten! Of ik een moordaanslag pleegde! Ik ben maar snel doogelopen, anders was ik uitgebarsten, soms zitten me de woorden kort bij het hart, zoals ze dat zeggen.

Hanneke

Reactie voor op de website?

33.4. Naar school brengen met de auto

Wij wonen vlak naast een basisschool, en bij elk huis hoort een eigen carport. Het gebeurt regelmatig dat er een auto voor de carport gezet wordt, zodat je er zelf niet meer uit kunt om je eigen kind naar school te brengen. Als je dan nijdig blijft wachten, en laat merken dat je kwaad bent, omdat je eigen kind te laat komt, is men nog beledigd ook....

Dus zou je denken, kom maar met de fiets! Ben ik ook niet blij mee, want als je dan een poging doet om je tuin uit te lopen, word je van je sokken gefietst: men scheurt over de stoep met de fiets!

Yvonne

Reactie voor op de website?

33.5. Die auto is soms ook wel fijn hoor

Ik ben een moeder met twee schoolgaande kinderen en een kleintje van net 1 jaar en 38 en halve week zwanger. De schoolkinderen zitten op twee verschillende schoolgebouwen. In totaal zitten er op deze gebouwen 785 leerlingen, dus je snapt wel hoe druk het bij ons is. De verkeerssituatie bij de jongste is redelijk veilig, maar hij is nog te jong om zelf naar school te gaan. De situatie bij de oudste is zeer gevaarlijk te noemen. Zij moet een tweebaansweg oversteken, waar geen zebrapad en ook geen klaar-overs zijn. Bovendien is het fietspad zo gelegd, dat je aan de linkerkant van de weg uitkomt, voor de in-en uitgang van een middelbare school, waar de scooters je om de oren vliegen... Ja ongelofelijk maar waar!

Omdat ik niet snel genoeg van het ene naar het andere gebouw kan vliegen met dikke buik en zonder auto, moet het maar met dat ding. Er is bij ons natuurlijk ook veel te weinig parkeergelegenheid,dus je bent gedwongen om op een verkeerde plek te staan. Mijn oplossing: ik sta altijd op een vaste (foute) plek, waar niemand last van me heeft. Ik zit in de auto, zodat ik eventueel toch weg kan als het moet. De jongste komt uit school via een veilige route bij de auto, we sjezen meteen naar de oudste, ik kan daar tot bijna aan het plein op een parkeerterreintje rijden, ik toeter, zij stapt in en weg zijn we weer. We zijn dan dus zo kort mogelijk met de auto bij de school en doen ook heeeel voorzichtig met al die kinderen om ons heen. Ik rij daar dus ook echt stapvoets en kijk wel honderd keer in alle spiegels voor ik maar een centimeter achteruit ga.

Gelukkig kan ik over een paar weken na de bevalling(hopelijk) weer wat harder lopen en ga ik het waarschijnlijk gewoon te voet doen. zo zie je maar, het kan soms gewoon niet anders...

Margriet

Reactie voor op de website?

33.6. Stop het autoverkeer bij de scholen!

Ik heb als 6-jarige een auto-ongeluk gehad. Ben dus erg bang dat onze zoon ook zoiets overkomt. Bij de school van mijn zoon staan ook heel veel auto's geparkeerd. We wonen in een klein dorp dus van écht ver kun je niet komen. In het krantje vd school wordt ook vaak aandacht gevraagd voor dit probleem. De auto-gebruikers hebben hier echter maling aan. Ik vind dit van weinig respect getuigen voor de schoolgaande kinderen.

Mijn idee is om de straat bij school af te sluiten van een kwartier vóór eindtijd school en een kwartier erna. Zo voorkom je dat auto's in de schoolstraat geparkeerd worden en kunnen de kinderen bij school veilig oversteken. Melden aan de buurtbewoners en klaar is kees!

Ellis

Reactie voor op de website?

33.7. Soms kan het gewoon niet anders

Ik ben moeder van vier kinderen en we wonen te ver van school om te kunnen lopen. Aangezien er drie kinderen nog niet kunnen fietsen ga ik toch met de auto naar school. Hoewel ik me wel irriteer aan mensen die 1 minuut lopen van school toch ook met de auto komen. Daarom ben ik het met Margriet eens dat het soms niet anders kan.

Sylvia

Reactie voor op de website?

33.8. Toch fietsen

Als 3 kinderen niet kunen fietsen, wat dacht je van een fietskar of 1 kind voorop en 2 achterop. Kan zo geregeld. Ik rijd 4 keer per dag met 6 kinderen op de fiets naar school, waarvan er 2 het eind nog niet kunnen fietsen en 1 soms te moe is om dat te doen. En word soms niet goed van al die ouders die vaak zo dicht mogelijk bij de school en liefst nog met draaiende motor hun kind eruit gooien. Het gaat nog steeds goed maar soms slaat me de schrik om het hart in bepaalde situaties. Parkeren vlak bij school zou verboden moeten worden!?

Linda

Reactie voor op de website?

33.9. Begrip opbrengen voor elkaar

Wij hebben 6 kinderen, waarvan er nog 4 de basisschool moeten bezoeken. Helaas zitten 3 kinderen op het speciaal onderwijs. We hebben dus te maken met 3 verschillende basisscholen. Voor iedere school geldt dat we te dicht bij wonen, om in aanmerking te komen voor vervoer. Daarom hebben we een tweede auto moeten aanschaffen. Per dag rijd ik zo'n 40 kilometer om de kinderen naar school en dan weer thuis te brengen.

Vroeger, toen ze nog allemaal op één school zaten, fietste ik altijd. Baby in de draagzak, peuter voorop en kleuter achterop. De vierde duwde ik dan ook nog eens, omdat we in een heuvelachtig gebied wonen. De andere twee moest ik met mijn stem begeleiden. Levensgevaarlijk achteraf, want in de winter ben ik diverse malen met 3 kinderen onderuit gegaan, door de gladheid. Iedere dag 40 kilometer fietsen trok ik fysiek niet meer.

Ik probeer zo veilig mogelijk met mijn kinderen bij de verschillende scholen te komen. Maar door tijdsdruk kan ik me niet permitteren om straten verderop te parkeren. De eerste 2 komen altijd op tijd, de derde op het nippertje en de laatste is altijd 5 tot 10 minuten te laat op school. 'sMiddags hetzelfde verhaal. De laatste staat altijd een kwartier op mij te wachten. Dat vindt ze heel erg, maar het kan echt niet anders. Gelukkig is het bij die school dan een stuk rustiger.

Dus alsjeblieft, veroordeel me niet als ik met de auto langs de school parkeer.

Elisabeth

Reactie voor op de website?

33.10. Onveilig voor kinderen

Ik ben zelf een kind en zit in het middelbaar en ga regelmatig met de fiets naar school, buiten dat het kweenie hoe hard regent, dan nie. Maar ouders gaan gewoon met hun auto's op het zebrapad staan en rijden soms gewoon door op het zebrapad.

Jeroen

Reactie voor op de website?

33.11. Vroeger een School in elke woonwijk

Vroeger was het zo dat elke wijk wel een basisschool had, en het dus ook makkelijk te lopen was. Wij wonen in een nieuwbouwwijk waar geen basisschool is en ook geen komt. Terwijl er in een oudere wijk 3 staan op nog geen paar honderd meter van elkaar.

Ik vind dat elke wijk in ieder geval een eigen basisschool moet hebben, dan kan je ook te voet gaan! Nou snap ik dat je smorgens en smiddags op tijd kan vertrekken met de fiets of te voet maar tussen de middag hebben ze maar 1 uur en een kwartier om thuis te eten dan moet het wel snel gebeuren (overblijven is 2,50 euro per keer, vrij prijzig maar het starten van je auto heeft ook diezelfde kosten). Toch is het voor het kind fijn dat hij/zij even thuis een boterhammetje kan komen eten. Maar ja om nou met je auto zowat tegen de school aan te parkeren is ook niet nodig

Groetjes esther

Reactie voor op de website?

33.12. Veilig naar school

Toen ik vanmorgen op school kwam stond de politie daar stikkers en kaartjes uit te delen. Het gaat natuurlijk om de verkeersveiligheid rond scholen te verbeteren. Met op de voorkant van het kaartje de tekst van LOESJE: Ochtendstress, schoolspits, haast. Kunnen we die kinderen niet gewoon per email naar school sturen. Ik hoop dat door deze aktie ouders eens beter gaan nadenken over het parkeer en rijgedrag bij de school.

Ook bij ons is het vaak gevaarlijk voor de kinderen doordat ouders te lui zijn om tien meter te lopen en dus maar met de knipperlichten aan gewoon dubbel parkeren of voor de school stoppen en hun kinderen er uit zetten. Wat ik hoop dat binnen kort de politie die ouders eens gaan bekeuren want ik vrees dat die kaartjes door juist die ouders niet serieus genomen worden en gewoon doorgaan met het fout parkeren ed. Er is door de school al zo vaak een verzoek gedaan over het veilig parkeren ed Maar ouders lappen dit gewoon aan hun laars. Lekker sociaal allemaal.

Jessica

Reactie voor op de website?

33.13. Veilig naar school

Het heeft geen bal geholpen die kaartjes van de politie. Na een week school staan ze nog steeds dubbel geparkeerd. Blokkeren ook nog een die fijne opgang bij school. Heb wel een de neiging om per ongeluk..... Nee moet ik niet doen maar heb wel de neiging. Misschien de politie maar eens anoniem tippen. Hoop dat ze dan vele bekeuringen uit kunnen schrijven. Hebben jullie dat nou ook?

En straks komt die schoolbrengdag weer. Denk maar niet dat het de foutpakeerders bij onze school op andere gedachtes zou brengen. Nou als het regent op die dag ga ik wel lekker met de auto (zal hem netjes parkeren). Ze kunnen dan echt de boom in met de schoolbrengdag!

Jessica

Reactie voor op de website?

33.14. Schoolbrengdag

Nou de schoolbrengdag was weer een groot succes. Het regende en vele ouders waaronder ook ik hadden maling aan deze dag. Tja wat wil je met een dag in het jaar bereik je echt niets. Ze parkeren nog net zo aso voor de school als anders. Volgens mij kunnen ze net zo goed stoppen met die schoolbreng dag. De politie kan beter bekeuringen uit gaan schrijven aan de foutparkeerders. Ik denk dat dat beter helpt dan een schoolbrengdag.

Jessica

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Naar school brengen met de auto...

 1. Antwoorden van de grootgezinsmanagerslijst
 2. Dan maar kwaadschiks
 3. Ben maar snel doorgelopen
 4. Naar school brengen met de auto
 5. Die auto is soms ook wel fijn hoor
 6. Stop het autoverkeer bij de scholen!
 7. Soms kan het gewoon niet anders
 8. Toch fietsen
 9. Begrip opbrengen voor elkaar
 10. Onveilig voor kinderen
 11. Vroeger een School in elke woonwijk
 12. Veilig naar school
 13. Veilig naar school
 14. Schoolbrengdag

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.