Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

2. Feestje zwembad

Graag hoor ik (moeder van 4 kinderen) jullie mening over de volgende kwestie. Onlangs vierden we het feestje van mijn (tweede )zoon, hij werd 8 jaar, in het zwembad. Er waren 7 genodigden en mijn andere 2 zoons, dus totaal 10 kinderen, leeftijd tussen de 8/9 jaar met zwemdiploma's. Ik en mijn partner waren mee als begeleiders. In het, niet al te grote, zwembad is apart een stroomversnellingsgedeelte en af en toe golven, aangekondigd door een fluittoon en met aangescherpt toezicht van de badmeester. Het was rustig in het zwembad en een geslaagd feestje!

Echter, 2 dagen later kreeg ik een verbolgen (maar zeer goed bevriende) moeder aan de deur. Zij vond dat wij te veel risico hadden genomen. Zij vond het te gevaarlijk en ons beiden te weinig begeleiding.

Ik ben hier erg verbaasd over en van geschrokken. Natuurlijk zou ik nooit enig risico willen nemen met andermans kinderen en hadden we er vantevoren goed over nagedacht.

Nu ga ik twijfelen, was het inderdaad niet goed doordacht en te risicovol?

Ronja

Reactie voor op de website?

2.1. Feestje zwembad

Beetje late reactie van die moeder. Als het bij de uitnodiging al bekend was dat het om een zwemfeestje ging, had ze ook van te voren zelf de afweging kunnen maken of haar zoon/dochter mee mocht gaan.

Ik zou me er maar niet teveel zorgen over maken.

Monique

Reactie voor op de website?

2.2. Feestje zwembad

Als alles goed gegaan is tijdens het feestje, vind ik het een beetje vreemd om pas twee dagen later langs ouders te gaan en hen te confronteren met je mening. Weet je zeker dat er niets gebeurd is? Moeder had nl. ook van te voren haar bedenkingen kunnen uiten of er voor te kiezen haar kind niet mee te laten gaan. Het gaat tenslotte om een feestje, dus een vrijwillig gebeuren. Maar dan nog, er kan altijd iets gebeuren, ook al is er voldoende begeleiding. Laat het dus maar gewoon langs je heen gaan. Ik hoop dat je kind een leuk feestje heeft gehad.

Annemieke

Reactie voor op de website?

2.3. Vervolg

Op de uitnodiging stond alleen zwemkleding meenemen, misschien leerpuntje voor mij voor volgende keer..

Ronja

Reactie voor op de website?

2.4. Toch eerder overleg met ouders

Het is makkelijk om nu te roepen dat die moeder zich onnodig zorgen maakte. Heb je haar gevraagd waarom ze zich ongerust voelde? Misschien vond haar kind het best wel eng maar durfde hij/zij dat niet te zeggen. Ik zou er in zo'n situatie achteraf toch nog op terugkomen bij die moeder. Probeer in ieder geval begrip te hebben voor haar reactie.

Roos

Reactie voor op de website?

2.5. Vervolg

Beste Roos,

ik heb alle begrip voor de moeder en ook duidelijk getoond. Ik vraag me vooral af of ik teveel risico heb genomen en onverantwoord bezig ben geweest. Dan kan ik het beter begrijpen.

Ronja

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Feestje zwembad

  1. Feestje zwembad
  2. Feestje zwembad
  3. Vervolg
  4. Toch eerder overleg met ouders
  5. Vervolg
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.