Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

70. Kinderen niet te plaatsen op kleuterschool

Beste tweeling ouders,

Wij zijn ook reeds 3,5 jaar ouders van een tweeling. In onze stad doet zich het fenomeen voor dat er te veel scholen zijn afgebroken voor projectontwikkeling van appartementen en woningen. Het betreft hier de gemeente Naarden. Nu is er op dit moment ook een grote instroom van jonge mensen, een soort geboortegolf, waardoor het bijna onmogelijk was de kinderen op een peuterspeelzaal te krijgen. Waar de jongens naar de kleuterschool moeten, is nu nog niet bekend. Een en ander zou de gemeente coordineren. Echter, het plaatsen van twee i.p.v. één maakt het geheel nog moeilijker.

"WIE HEEFT ER TIPS OM MEER DRUK OP DE GEMEENTE UIT TE OEFENEN OF ANDERE SLIMME OPLOSSINGEN"

Wij betalen ten slotte niet voor niks veel belastingen in Naarden. Daar mag je toch als ouder minimaal scholing voor terugverwachten.

Fam. van N.

Reactie voor op de website?

70.1. Samen sterker

Misschien is het een idee om met meerdere mensen hier iets aan te doen. Want samen sta je toch sterker dan in je eentje. Allereerst moet je dan wel contact zien te leggen met andere ouders met het zelfde probleem. Bijvoorbeeld door middel van advertenties in de krant.

Danny

Reactie voor op de website?

70.2. Op zoek naar een school

Beste familie van N,

Dat er veel scholen zijn afgebroken hoeft niet te betekenen dat er geen plek is voor jullie tweeling. Vaak hebben de meest prestigieuze scholen wachtlijsten, dit geldt ook voor veel christelijke en katholieke scholen. Zij mogen zelf bepalen welke leerlingen ze wel en welke ze niet opnemen. Openbare scholen mogen dat niet, die zijn verplicht alle kinderen aan te nemen, terwijl ze toch vaak prima onderwijs geven. Je kunt adressen van scholen in je gemeentegids vinden, of op de site van de gemeente waar je woont. En je kunt ook contact opnemen met de gemeente, voor info over eventuele verdeling an leerlingen over de scholen, of het plaatsingsbeleid.

Vanaf hun vijfde verjaardag zijn in Nederland kinderen leerplichtig, en dan moet de gemeente zorgen voor een plekje. Maar waarschijnlijk lukt het je wel voor die tijd.

Alian

Reactie voor op de website?

70.3. Handtekeningenactie via plaatselijke krant

Hallo familie N,

Ik ben een meisje van 17 jaar en ik ben momenteel aan het leren voor leidster kinderopvang. Ik pas ook wel eens op en een oppaskindje van mij zou ook naar de basisschool gaan, maar ook door hetzelfde probleem als jullie hebben kon dat niet. Ze wonen in Adam west en ze wilden daar voor het meisje graag een plekje. Maar daar waren geen scholen meer over en er waren veel kinderen in die buurt van dezelfde leeftijd.

Die ouders hebben het zo aangepakt om een school te vinden: Ze hebben een advertentie gezet in een plaatselijke krant met een oproep om handtekeningen te gaan verzamelen voor een pleit dat er een school moet komen. Er hebbn zich ouders voorgedaan die met hetzelfde probleem zaten en ze hebben met z'n alleen handtekeningen opgehaald. Dat was echter zoveel dat ze ermee naar de gemeente zijn gegaan. En uiteindelijk vonden die dat er ook een oplossing moest komen.

Sinds afgelopen december staat er een hele mooie nieuwe bassisschool. waar voor iedereen een plaatsje is. En er kan op het terrein ook nog mogelijk uitgebreid worden.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tip hebben. Maartje

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Kinderen niet te plaatsen op kleuterschool

  1. Samen sterker
  2. Op zoek naar een school
  3. Handtekeningenactie via plaatselijke krant
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.