Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

27. Onderlinge band tussen kinderen in een groot gezin

Graag zou ik een groot gezin willen maar toch is er iets wat ik me af vraag. Er wordt wel eens beweerd dat er in elk gezin iemand is die buiten de boot valt, het zwarte schaap is bij wijze van spreken.

Zelf kom ik uit een gezin met vijf kinderen, inmiddels allemaal rondom de dertig. In dit gezin valt om de beurt iemand uit de boot. Debet daaraan is onze moeder die de vervelende eigenschap heeft om dan weer bepaalde kinderen aan te trekken en andere weer af te stoten. Alhoewel wij als kinderen volwassen zijn en haar gedrag ons bekend is, tuinen wij er toch nog wel eens in met als gevolg dat onze onderlinge band niet met elk kind zo hecht is als we willen.

Mijn vraag aan ouders van grote gezinnen is hoe het buiten de boot vallen van een van de kinderen wordt voorkomen als dat dreigt te gebeuren. M.a.w. tips gevraagd!

Maaike

Reactie voor op de website?

27.1. Buiten de boot

Probeer het eens met z'n allen te bespreken. Ik weet dat het moeilijk is hoor. Zelf heb ik al geen contact meer met m'n broers sinds dat moeder 11 jaar terug overleden is. Maar dat is wat anders. Spreek een datum af wanneer iedereen kan. Bijv. een etentje (zonder moeder). Die komt zo te horen niets te kort. Doe het koken met z'n allen. De een maakt dit, de ander weer wat anders. Je kan natuurlijk ook een barbeqeu organiseren.

SUCCES Hans

Reactie voor op de website?

27.2. Buiten de boot vallen

Ik heb vier kids en praat hierover met ze wanneer er zich een situatie voordoet die ik erop vind lijken. Ook zijn ze voor mij gelijk; laat ze dat altijd zien, horen en voelen. Als ze me wel eens alleen hebben, vragen ze ook wel eens van wie ik het meest houd of leuk vind enzv. Ik heb altijd het zelfde andwoord erop: van allemaal, kan niet kiezen (lol). Dan moet zij of hij er ook wel om lachen. Ook onder elkaar zittend praten we over dit soort dingen.

Ik vind het normaal dat ze leren dat een mens een mens is. Alle mensen maken fouten, ook moeders, vaders en broers en zussen. Mijn dochter van 12 heeft nld. mijn zoon van 11 adhd en mijn andere dochter van 10 heeft ook nld en de kleinste is 1 en weten nog niet wat die heeft. Maar wel een lief en leuk koppie zoals allemaal.

Wou zomaar ff reageren, groetjes Irma

Reactie voor op de website?

27.3. Onderlinge band tussen kinderen in/uit een groot gezin

Ik kom zelf uit een gezin van vier kinderen mijn partner ook. Volgens mij heeft het niets te maken of je nu uit een grootgezin komt of niet. Die onderlinge band tussen (volwassen) kinderen is er, of gewoon niet. Ik zie het verschil wat er is tussen mijn zussen en broer(die band is veel sterker dan dat mijn partner die heeft tussen zijn broer en zussen).

En hoe dit nu komt , ik weet het gewoon niet. In onze familie valt eigenlijk niemand buiten de boot. De tam tam gaat mij soms wat te snel als er iets aan de knikker is. Als ik naar de band van mijn partner kijk is die band toch wel anders. Het is voor mijn partner soms ook wel moeilijk te bevatten welke sterke band wij met elkaar hebben. Ik kan het mij dan ook niet voorstellen dat ik weinig of geen contact meer zou hebben na het overlijden van mijn ouders.

Onze ouders leven alle vier nog en ik denk dan ook dat bij het overlijden van de ouders van mijn parner, het contact weinig meer zal voorstellen. Ik weet wel zeker dat dit bij ons niet het geval zou zijn. Ook buiten mijn oudersom zijn de contactwen intensief(vooral bellen naar elkaar ivm de afstand). Ik hoop dan ook als onze kinderen later als ze volwassen zijn een prettige band met elkaar zullen hebben. Maar dit heb je natuurlijk als ouder niet in de hand, dit moeten ze zelf willen.

Wij zouden dit als ouders natuurlijk wel graag zien,de band tussen onze kinderen is nu nog steeds goed. En ik weet ook wel als er nieuwe parners voor onze kinderen is, die de band weer kunnen verzwaken. Ik kan mij daar nu niet druk over maken, we zien het wel.

Jessica

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Onderlinge band tussen kinderen in een groot gezin

  1. Buiten de boot
  2. Buiten de boot vallen
  3. Onderlinge band tussen kinderen in/uit een groot gezin
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.