Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

23. Groot gezin per definitie geen grote vervuiler

Hallo,

Ik heb nu wel een groot gezin met 5 kinderen, maar ik denk ook dat wij meer dan kleinere gezinnen bezig zijn met hergebruiken en besparen. De babyspullen (park, kinderwagen, maxi-cosi, kledij,..;) worden steeds weer hergebruikt wegens nog niet versleten.

Hier wordt volop gerecycleerd. Licht wordt alleen aangedaan in de plaatsen waar we zijn en we wassen en drogen 's nachts. Dit alles om ook de energiefactuur in te tomen. Bij grotere gezinnen is het vaak ook zo dat de moeder niet buitenshuis werkt waardoor er vaak geen 2de wagen is en er veel te voet of met de fiets wordt gedaan.

We hebben ook kippen in de tuin die onze etensresten opeten. In kleinere gezinnen valt het me ook op dat de kinderen daar dagelijks uitgebreid in bad gaan. Dat is bij ons niet het geval. Om de 2 dagen gaan de kinderen in bad per 2. En het bad is niet vol.

Ik zou dus maar oppassen met uitspraken dat grote gezinnen grote vervuilers zijn.

groeten van Sandra.

Reactie voor op de website?

23.1. Groot gezin hoeft niet altijd een grote vervuiler te zijn

Wij hebben altijd 1 container gehad (een grijze). Toen we verhuisden hadden we ineens niet meer genoeg aan één, dus kwam er nog eentje. Een half jaar later hadden we hem niet meer nodig, en hebben we hem weer laten ophalen. En nu we hebben hem niet eens vol. Deze week hadden we hem niet eens half vol! Hoe komt dat?

Ik doe de boodschappen, let dus op waar het eten in zit. Geen dubbele verpakkingen kopen, veel glas kopen want dat kun je weer of inleveren of in de glasbak gooien. Veel karton- of papierverpakkingen kun je in de papierbak gooien. Onze gemeente heeft nu ook nog eens dat elke week het oud ijzer, schillen, oude kleding, glas enz opgehaald wordt. Voor mij was dat een reden om geen gewone plastik flessen ranja meer te kopen en over te gaan op blik (dat nemen ze ook mee). Ook de pakken melk en yoky worden door hen opgehaald (oud papier). Alles wordt nu gescheiden opgehaald.

Nu wij hebben daar mazzel mee. Maar voor die tijd (op dat half jaar na dan) heb ik het ook altijd gered met 1 container. Op de stort kun je trouwens ook alle oud ijzer kwijt. Als je ruimte over hebt om kranten glas enz. op te bergen, dan kun je misschien eens in de zo veel tijd naar de stort toe, om dat zoort zaken weg te brengen. Scheelt echt een hele hoop!

Verder zou ik zeggen: let op wat je koopt. Ik heb dit altijd gedaan.

groetjes van Judith (moeder van 6 kinderen)

Reactie voor op de website?

23.2. Schooiertjes

Ik ben Irene, 34 jaar, ben getrouwd met Chris en we hebben 5 kinderen. Man werkt fulltime en ik 15uur onder schooltijd, ben thuis tijdens vakanties.

2 jaar geleden is er een anonieme melding gedaan bij het meldpunt kindermishandeling. Wij hebben dit ook aan de kids voorgelegd en de kids reageerden zo van ... dus dan kunnen we niet meer buiten spelen want als we dan een blauwe plek hebben dan zijn we mishandeld en wat nou als ik met mijn kleine zusje wil wandelen. Volkomen onzin dus, maar mij persoonlijk ging het niet in de koude kleren zitten, ik kreeg daarna een zware depressie en voelde me enorm bedreigd. Mijn oudste heeft adhd en we hadden dus al begeleiding van buro jeugdzorg en die kwamen ook voor ons op, maar stel je voor als dat niet zo geweest was.

Mijn buren hebben 2 kinderen en noemen mijn kinderen schooiertjes, mijn andere buren hebben 3 kinderen en die zeggen gelukkig dat zoort dingen niet en nog een straat verderop een gezin met 11 kinderen. Ook zie ik wel eens allochtone mensen (met veel kids) met grote verbazing naar ons kijken, juist hun zouden beter moeten weten vind ik. Telkens wordt mijn auto vernield, de gevel met eieren bekogeld, mijn kids getreiterd... Wat bezielt deze maatschappij?

Waarom toch zo veel vooroordelen?? Ik houd net zo veel van mijn kinderen als een ander.... maakt het ons nou echt zo anders als de rest?

Ik wou 4 kinderen en kreeg er 5, maar ik sta nog steeds voor de volle 100% achter onze gezinsgrootte.een eeuw geleden was dit is heel gewoons, een groot gezin.

Irene

Noot redactie: Kijk ook even naar het bericht Pesten van groot gezin in de media-rubriek!

Reactie voor op de website?

23.3. Container net zo vol als van anderen

Nee hoor, ook ik vind ons gezin met 6 kinderen geen grote vervuiler. Ik verbaasde me weleens over een gezin wat naast ons woonde met 2 kids. Ik zag zo vaak die container volgepropt zitten. Ik dacht echt, hoe krijgen ze het voorelkaar. Ze hebben niet eens kleintjes in de luiers. Nog altijd kan onze container gewoon dicht al hij vol is.

Daniële

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Groot gezin per definitie geen grote vervuiler

  1. Groot gezin hoeft niet altijd een grote vervuiler te zijn
  2. Schooiertjes
  3. Container net zo vol als van anderen
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.