Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

32. Is onze politiek gezinsvriendelijk?

Afgelopen week ontbrak het woord 'gezin' in de Nederlandse troonrede. Betekent dit nu dat het gezin niet meer belangrijk is voor de politiek? Lees ook de open brief aan de minister president.

Graag uw mening!

Reactie voor op de website?

32.1. Minister voor gezinsbeleid?

Bestaat er, of komt er een minister voor gezinsbeleid? En zo ja, wat doet/of gaat deze beste man/vrouw? Daar ben ik wel heel benieuwd naar. Ik probeer enige logica in de politiek van "vandaag" te zien. Wie kan/wil mij daar bij helpen?

Yvonne

Reactie voor op de website?

32.2. Beleid moet niet alleen gericht zijn op 'brintagezinnetje'

In het artikel Beleid moet niet alleen gericht zijn op 'brintagezinnetje' legt mevrouw Ferrier van het CDA uit iets meer uit over het gezinsbeleid, dat ze liever 'samenlevingsvormenbeleid' noemt.

Reactie voor op de website?

32.3. Reactie op Ferrier

Waarom krijg ik opeens een vreemde smaak in mijn mond als ik de naam Ferrier hoor... Heeft ze zelf wel kinderen??? Zeker grootgebracht in de creche... Die maaltijd op school is zeker wazig, maar dat is ook al met ontbijt op veel scholen. Ik moet zeggen aan het ontbijt is hier weinig sociaals te vinden, maar het gaat gewoon om het idee. Niemand gaat hier de deur uit zonder ontbijt. Momenteel werkt mijn man minimaal 20 uur per week over om sommige dingen maar betaald te krijgen. Nou gezellig is anders hoor, ik zou ook wel mijn man elke dag om 6 uur thuis willen hebben. En ik heb maar liefst 23 oppaskinderen om de sporten te kunnen bekostigen en niet meer dan 1 per persoonnatuurlijk. Zwemles is niet alleen vreselijk duur, mijn 2 zoontjes van bijna 8 jaar staan al bijna 2 jaar op de wachtlijst. Terwijl de asielzoekers gratis en direct aan de beurt zijn. Stel je voor dat die verdrinken, maar mijn kinderen dan, mogen die wel verdrinken? Pissig wordt je daarvan.

En zorgtaken, tja ik heb niet eens keus dus om te kiezen want ik moet wel werken, al is het dan thuis, als ik niets zou verdienen zouden mijn kinderen geen sociale dingen kunnen doen, nooit een pretpark van binnen zien en vakantie gewoon in de tuin door moeten brengen. Enne sparen, wat is dat??? Van ons inkomen kan het niet als de spaarloon regeling wegvalt. Maar dan krijgen we in ieder geval het kwartje van Kok wel, mag ik even smakelijk lachen, voor een (euro)kwartje koop je net een zoute drop!!!

Oh ja dan het motto, FATSOEN MOET JE DOEN, wauw, die Balkenende weet het wel te verzinnen. Als ouders niet zo hard hoefden te werken zouden ze hun kinderen iets beter kunnen opvoeden want die schop onder hun kont krijgen ze hier echt wel hoor. Kinderen worden tot MEGA-Watjes gemaakt door hun ouders. Tuurlijk geven we ze mobieltjes (ik geef toe, mijn dochter van 15 heeft er ook eentje) en neem vooral een kluisje op school want anders moet je de hele dag met je boeken sjouwen, en mama brengt je wel even met de (tweede) auto want het regent, hoe deed ik dat 20 jaar geleden ook alweer??? Fietsen door weer en wind, pffff stel je voor dat je moeder of vader je zou brengen dan was je de hele dag de pispaal zeg. En die tas was inderdaad vreselijk zwaar, maar ach het hoorde erbij. Na een maand wist je niet beter.

Enne luizen kammen, ik zal je vertellen waarom ik daar zo blij mee ben. Want al die ouders die werken geven namelijk de besmetting de kans. En ik heb al 2 x mijn kinderen allemaal onder de luizen gehad door die ouders die het thuis niet nakijken, brrrrrrrrrrr krijg gelijk jeuk. Ik hoop niet dat de leraren zich met de opvoeding gaan bemoeien, want dan ga ik mijn eigen kinderen lesgeven...

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

32.4. Reactie op Yvonne

Nou nou Yvonne jij staat wel erg snel klaar met je oordeel over werkende moeders he? Ik zal jou een ding vertellen mijn kinderen (2 maar hoor...) hebben nog nooit ook maar 1 luis gehad. En dat terwijl ik toch wel 2 hele dagen in de week werk. Ik kan dus constateren dat jij erg lui bent in het controleren van je kids. Perslot van rekening hebben die van jou het al 2x gehad. En dan durf jij de werkende moeder daar de schuld van te geven. Ik zou zeggen kom met je luie .... van die bank en controleer je kinderen een beetje beter zeg!

Ook ben ik van mening dat het hebben van 23! oppaskinderen wel heel erg veel en erg onverantwoordelijk is zeg. Er zijn niet voor niets zulke hoge veligheids en kwaliteits eisen gesteld aan kinderopvang, en die lap jij nu even allemaal aan je laars. En dat allemaal omdat het hebben van een groot gezin een te zware belasting is voor jullie. Als het hebben van een groot gezin een te zware financiele belasting is dan bestaat er ook nog zo iets als de pil hoor.

Ik wens je veel succes en hoop dat je iets minder kortzichtig wilt gaan denken in de toekomst.

Els

Reactie voor op de website?

32.5. Reactie op de razende Yvonne

Reactie op Yvonne,

Jeetje meid wat een ophef. Laat iedereen eens in zijn waarde, en stoor je niet zo aan alles. Dat jij moet werken om de boel rond te krijgen ligt toch niet aan anderen, en dat misschien anderen er voor kiezen om wat meer luxe te kunnen veroorloven, naast kinderen, en daarvoor werken is toch niet jou probleem. Als ik dit zo lees van jou stoor je je meer dan dat je geniet van de dingen die je kan doen en hebt. Misschien een tip: kijk wat meer naar jezelf voor je oordeelt over anderen, daar krijg je alleen maar ergenis en stress van.

(zit niet in de naam) Yvonne

Reactie voor op de website?

32.6. Reactie terug voor Els en Yvonne

Hallo Els en Yvonne,

Na mijn eigen stukje een jaar later te lezen schrik ik toch van mijn eigen uitspraken. Mensen kunnen veranderen in ieder geval van bepaalde gedachten.

Nog steeds heb ik problemen met moeders die 40 uur per week werken en hun kinderen van baby af aan wegbrengen, je mist zoveel...

Ik werk inmiddels ook 2 à 3 dagen buitenshuis, maar mijn kinderen zijn dan op school en missen er niets aan.

De oppaskinderen had ik natuurlijk niet allemaal tegelijk, dit varieerde van 1 uur tot een hele dag. Maar het waren er wel 23, dus ik liep hele dagen achter allerlei kinderen en moeders aan. Vooral moeders die dachten dat ze vooral mij een gunst bewezen en daar kan je heel boos van worden (dat blijkt wel uit de mail).

Toen begon de politiek ineens over het feit dat mensen hun kinderen niet opvoeden, tja gevoelige snaar als je hele dagen ziet dat sommige ouders zo makkelijk met hun kroost omgaan.

En met dat zwem beleid ben ik het nog steeds niet mee eens, ieder kind heeft recht op zwemles en ieder moet ook dezelfde manier behandeld worden, toch. In dit geval wordt dat hier niet gedaan en daar wordt ik dan boos om, tja.

Luizen, ik kam regelmatig met luizenkam en zat toendertijd ook in het "luizencontrole team" zodat ik vaak dezelfde kinderen met neten zag. Je mag niet een kind op school behandelen zonder toestemming van de ouders. En als steeds hetzelfde kind luizen heeft en de ouders zijn nooit te bereiken dan is dat frustrerend. En mijn luie ..... (bedankt Els) zit nooit langer dan 5 minuten omdat ik dan weer iets voor een ander mag doen. Ik weet het, dat was mijn keus, ik zou de kinderen niet willen missen, maar als ik toen had geweten wat de kosten werkelijk zijn, had ik die pil misschien wel blijven slikken hoor. Of niet, want met een beetje minder is het net zo gezellig.

En Ik geniet wel van mijn kinderen hoor Yvonne, dat stuk was gewoon net even na een dag van een beetje teveel frustratie en ergernis. Ik ben normaal de rust zelve zullen we maar zeggen ;>)

Groetjes een niet meer zo razende Yvonne.

Reactie voor op de website?

32.7. Geen sorry

Reactie op reflectanten, Met een gevulde beurs is het goed bekritiseren.

Floris

Reactie voor op de website?

32.8. Beperkte zorg voor gezinnen

Ik hou me niet zo bezig met politiek, maar laatst kwamen we wel voor een verrassing. Na mijn zesde bevalling zeiden mensen tegen me, joh. je moet gezinshulp aanvragen. Het ging wel dacht ik. Maar na acht maanden was het zo slecht met me dat ik niets meer kon. Mijn man had al zoveel tijd extra in het gezin gestopt omdat ik weg viel en dat al anderhalf jaar lang. Maar bij aanvraag bleek dat we 13 uur per week in totaal konden krijgen. Dit was voor ons niet genoeg.

Uiteindelijk hebben moeders van school me geholpen elk dagdeel beschikbaar te zijn voor onze kids. Een kind mocht vervroegd naar school door onze benarde situatie en een kon gelijk naar de speelzaal voor vier dagdelen per week, omdat die moeder die daar voor gezorgd heeft mijn kind kon halen en brengen. Omdat ik zelf niet mobiel ben.

We hebben geprobeerd meer uren te krijgen aan zorg. Kregen we een folder over mantelzorg. Hieruit blijkt dat je gedwongen bent, hulp in je familie en kennisenkring te zoeken. Gebruik moet maken van maaltijdvoorzieningen, kinderopvang ed. Beseffen ze wel op wat voor kosten ze een gezin jagen, met een inkomen en dat terwijl je door gezondheid amper in staat bent om nog overal achterheen te gaan.

Bij het RIO bleek dat we helemaal geen thuiszorg hadden mogen krijgen. Die dame die het intakegesprek had gedaan wilde wel meer geven, maar ja haar baas niet. De regels zijn aangescherpt. Het is belachelijk, als je huisarts concludeert dat je 24uurs zorg zou moeten hebben en dan krijg je dit. Wie in de politiek heeft dit bedacht? Je krijgt pas hulp als je partner ook in de kreukels ligt.

Inmiddels gaan we de goede kant op. We zijn er nog niet, maar dankzij alle hulp van mensen om ons heen (geen familie, die wonen te ver weg) krijgen we een beetje de rust die we nodig hebben om te herstellen. Maar ik zie wel dat er een probleem ligt voor grote gezinnen voor als een partner uitvalt.

D.L.

Reactie voor op de website?

32.9. Kondoompje voor de regering?

Mijn moeder komt uit een gezin van vijftien, mijn vader tien. Helaas was er in die tijd geen geld voor voorbehoedsmiddelen. Tegenwoordig regelen we dit, voor zover mogelijk, wel. Wij willen er "maar" drie (drie is zeker al teveel?) Me dunkt dat mijn familie al aardig uitgedund is in de loop der jaren als je de cijfers naast elkaar legt. Ik heb mijn bijdrage in geboortebeperking al voor een groot deel geleverd lijkt me. Stel ik ga nog een stapje verder en ik blijf kinderloos in het belang van mijn vaderland. Ondertussen blijven de grenzen makkelijk en toegankelijk en komt de bevolking wel op een andere manier via via binnen (hier bedoel ik verder niets veroordelends mee. Maar overbevolking ligt dus niet alleen bij de gezinnen op deze site! Al eens overwogen dat de regering soms ook een kondoompje nodig heeft?

Monique

Reactie voor op de website?

32.10. Een ongelukje?? Welnee.... een groot kado.!!

Wij hebben vijf kinderen, 15, 13, 11, 9 en 2 jaar, 3 meiden en twee jongens. Ik dacht: zo zo nu is het wel genoeg, ben ontzettend trots op mijn "grote" gezin. Voor- en tegenspoed kennen we. Onze middelste zoon is ziek. De diagnose is nog niet gesteld maar er wordt gedacht aan een tekort aan bindweefsel; botbreuken zijn het gevolg. In ieder geval ik dacht dat het dus wel genoeg was want met de grote zorgen rondom zoonlief leek het me niet erg verstandig nog een kindje te krijgen.

Maar vandaag was het dan toch weer zover. Ik ben weer zwanger!! Verbazing ten top, want ondanks het pilgebruik is het nu dus toch gebeurd. Ik voel me blij, heel erg blij, maar ook bang. Want mijn middelste zoon is zo ziek en we zijn soms dagelijks in het ziekenhuis voor weer een onderzoek of het zetten van een breuk. Maar Annie zal Annie niet zijn als ze zoals altijd de kiezen op elkaar zet en doorvecht. Ook dit kleine mensje is zo ontzettend welkom. Het is ons gegeven, en zo kan je maar weer zien dat soms, heel soms, ondanks dat je denkt je gezin compleet te hebben, er het wonder gebeurt.

Mijn oma zei altijd: je kunt er beter eentje bij krijgen dan er eentje verliezen, en zo is het maar net.

Toen ik de test vandaag deed en mijn man erbij riep, zo van moet je nou eens weer zien, moest ik ineens huilen.. hormoonperikelen?? Haha. Hij zei: kom op meid het komt allemaal goed. En daar geloof ik ook altijd in.

Wensen jullie me allemaal sterkte toe voor de komende tijd? Ik vind jullie verhalen zo mooi om te lezen, het ene nog ontroerender dan het andere en tja.. soms ook van die onwetende mensen die denken dat ze in studietaal moeten spreken. Ach Hans ik zie vaker mensen zoals jou. Eens hadden die dezelfde mening toebedeeld en dat waren geen prettige mensen in de omgang. Rara waarom kregen die mensen zo weinig bezoek van hun 2 kinderen toen ze eenmaal in een bejaardenhuis zaten te verpieteren? Wat een eenzaamheid zal dat zijn denk je ook niet?

Lieve vaders, moeders en kinderen, wij wensen jullie veel geluk en voorspoed toe, geniet van je prachtige grote gezin.

Liefs Annie.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Is onze politiek gezinsvriendelijk?

  1. Minister voor gezinsbeleid?
  2. Beleid moet niet alleen gericht zijn op \'brintagezinnetje\'
  3. Reactie op Ferrier
  4. Reactie op Yvonne
  5. Reactie op de razende Yvonne
  6. Reactie terug voor Els en Yvonne
  7. Geen sorry
  8. Beperkte zorg voor gezinnen
  9. Kondoompje voor de regering?
  10. Een ongelukje?? Welnee.... een groot kado.!!
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.