Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

74. De laatste schoolweken

De laatste schoolweken vóór de grote vakantie zijn weer aangebroken. De scholen organiseren, ieder op hun eigen manier, de afsluiting van het schooljaar. In een groot gezin is iedere dag voor een van de kinderen wel iets extra's. Soms lijkt het wel alsof de scholen ieder jaar méér willen en méér vragen (bijdrage, inzet). Hebt u dat idee ook, en hoe gaat u daar mee om?

Reactie voor op de website?

74.1. School

Hallo allemaal,

Het is te gek voor woorden. Je moet van alles en nog wat. De ene heeft eerder vakantie dan de anderen, dan nog gauw even eentje op schoolreisje, de volgende moet weer sportdag. Hier is het zo, als je het rapport van de kinderen wilt hebben, dan moet je naar ouderavond. Maar op die ouderavond moet je meteen klussen! Mijn taak was de kleuterwas van de poppenhoek. Ze moesten eens weten hoeveel was hier gewassen wordt! Dan heeft een de zenuwen omdat hij moet oefenen voor een andere school. De volgende mag naar groep 3, dus ook weer oefenen! Bah, het is zeker dat we aan vakantie toe zijn. Maar het duurt weken voor wij bijgetankt zijn.

groetjes, Ingrid

Reactie voor op de website?

74.2. Viel mee

Wij hadden dit jaar de laatste schoolweken juist een tamelijk relaxed gevoel. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren. Misschien waren de kinderen minder moe, of misschien kwam het toch dat ze op school het dit jaar anders ingedeeld hadden. Voorgaande jaren werden er inderdaad in de laatste week allerlei leuke activiteiten georganiseerd, maar dat was wel proppen. Elke dag iets spannends. Nu hadden ze dat verdeeld over de laatste 2 schoolweken, zodat er toch ook wat "normale" dagen tussen zaten. Ook voor de kinderen die bv. moesten trakteren i.v.m. een verjaardag was dat leuker. Dit werd dan gepland op een rustige dag, zodat er alle tijd en aandacht aan besteed kon worden. Of het daar aan lag weet ik niet, maar het is ons in ieder geval goed bevallen.

Ingrid S.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De laatste schoolweken

  1. School
  2. Viel mee
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.