Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

24. Groot gezin: per definitie niet goed voor de kinderen?

Hallo,

mijn vriendin en ik wonen nu circa 2 jaar samen, samen met onze negen kinderen. Omdat de kinderen nogal eens opstandig zijn, ze worden vaak door onze ex-en opgejaagd, hebben we in het begin hulp gezocht bij het Buro voor Jeugdzorg in Leeuwarden. We kregen na circa 1 jaar gezinshulp.

Maar wat nu blijkt: er bestond van begin af aan het vooroordeel dat bij ZOVEEL kinderen toch wel zeker het een of andere mishandeld wordt... dus zijn wij het afgelopen driekwart jaar door een hel gegaan, waarbij echter wel boven water kwam dat hier niets mis is.

Reacties van de omgeving in de trant van: "raar, zoveel kinderen", of zelfs: "jullie zijn schooiers met zoveel kinderen", daar zijn we al aan gewend. Maar dat zelfs bij hulpinstanties zulke vooroordelen de bovenhand nemen... ik begrijp het niet meer.

Enfin, ik hoop het wel niet, maar als er misschien toch nog mensen zijn die iets dergelijks meegemaakt hebben, dan zou ik graag in kontakt komen hiermee.

groeten,

Reactie voor op de website?

24.1. Gewoon jaloers?

Ik heb wel rare opmerkingen gehoord: jullie gaan als konijnen tekeer en laat je je nu niet eens een keer helpen? waren zo'n beetje de opmerkingen (ik heb 5 kinderen) maar nog nooit dit soort over mishandelen, Tony. Mensen hebben altijd wel wat en iemand moet een pispotje zijn blijkbaar. Of zijn deze mensen gewoon jaloers dat jullie het financieel blijkbaar redden en zij met minder kinderen het al moeilijk hebben. Tja, raar zoveel kinderen (heb ik ook gehoord), ik zeg ook niet dat ik mensen met 1 of 2 kinderen raar vind, dat moet ieder voor zich weten, ik zou het te rustig vinden, te weinig leven.

Ellen

Reactie voor op de website?

24.2. Groot gezin kritiek

Wij hebben 7 kinderen, waarvan twee kinderen een autistische stoornis hebben. Er is mij verweten net zolang door te gaan met het krijgen van kinderen tot er een gestoorde kinderen kwamen.

Zulke mensen weten niet waarover ze praten en hebben geen recht van spreken. Het doet wel pijn natuurlijk, want waarom mag je wel voor 1 of 2 kinderen kiezen en niet voor een groot gezin.

Reactie voor op de website?

24.3. Vooroordelen

Hoi,

Wij zijn een gezin met 7 kinderen. Wij hadden het idee dat we alles wel een keer gehoord zouden hebben. Ik ben sinds 2 jaar werkzaam buitenhuis ongeveer 24 uur per week. Als mijn man een keer ziek thuis is word het gelijk op het gezin gegooid. Vroeger toen ik nog thuis was bij de kleintjes werd er gezegd: het is vakantietijd, ze zal het wel niet aan kunnen. Nu heeft mijn man een flinke griep te pakken is er alweer een reactie geweest van de productieleider: dat we natuurlijk geen oppas hebben ivm de herfstvakantie. Terwijl ik notabene een week vrij genomen heb. Dat kan me soms echt razend maken en aan de andere keer denk ik: wat zielig als je mensen zo in een hokje plaatst. Dit moest ik even kwijt.

Groetjes Petra

Reactie voor op de website?

24.4. Geen vooroordeel

Waar ik me het meest aan erger is dat veel mensen een oordeel hebben over een ander. Tegenwoordig kun je bijna overal weloverwogen voor kiezen, dus ook voor kinderen. Maak het elkaar niet zo moeilijk door vervelend te doen over grote gezinnen en in verband daarmee het millieu, ziekte, vrije dagen, enz. Respecteer elkaar en laat elkaar de ruimte.

P.s. Ik heb 2 kinderen, de jongste woont bij zijn vader. En ik maak me net zo druk als ik wil.

Wilma

Reactie voor op de website?

24.5. Het is niet altijd zo leuk

Groot, veel is geen garantie voor geborgenheid en geluk. Helaas lees ik niets over "Groot gezin" waar het niet veilig is. In mijn situatie was er sprake van incest door een oudere broer, en wat later duidelijk werd was dat ook een zus slachtoffer was. De betreffende broer heeft ook een groot gezin gesticht (10 kinderen) en heeft incest gepleegd met een van zijn dochters. Waar veel mensen zijn kan veel worden weggemoffeld.

Leuk om te lezen dat er veel zijn die een groot gezin als prettig ervaren. Een groot gezin is net als een klein gezin niet zalig makend. Rotzakken kom je overal tegen. Groot of klein; het is de ethiek waar het om gaat.

Groot of klein gezin, probeer met vallen en op staan mens te zijn. Dat is

Jan

Reactie voor op de website?

24.6. Groot gezin en incest

Inderdaad is een groot gezin niet de garantie voor geluk. Je schrijft: "waar veel mensen zijn kan veel worden weggemoffeld". Ik denk niet dat dat te maken heeft met een groot gezin. Pedofielen en andere misdadigers zijn heel handig in het verbergen (dus wegmoffelen) van foute dingen want ergens weten ze wel dat wat ze doen heel fout is.

Ik, een nakomer in een klein gezin (3 kinderen zus en broer zijn 9 en 8 jaar ouder), was ook slachtoffer van mijn 10e tot mijn 12e en ondanks dat ik het met mijn ouders besprak ging het sexueel misbruik door mijn zwager gewoon door.

Dus ben ik het met je stelling eens; rotzakken kom je overal tegen.

Sterkte, Ellen

Reactie voor op de website?

24.7. Geen vooroordeel

Waar ik me het meest aan erger is dat veel mensen een oordeel hebben over een ander. Tegenwoordig kun je bijna overal weloverwogen voor kiezen, dus ook voor kinderen. Maak het elkaar niet zo moeilijk door vervelend te doen over grote gezinnen en in verband daarmee het millieu, ziekte, vrije dagen, enz. Respecteer elkaar en laat elkaar de ruimte.

P.s. Ik heb 2 kinderen, de jongste woont bij zijn vader. En ik maak me net zo druk als ik wil.

Wilma

Reactie voor op de website?

24.8. Liefde is het antwoord

Wat spijt me dit te horen dat je dit mee hebt moeten maken. De liefde die je aan je kinderen geeft, dat is toch immers alles waar het om draait. Geluk hangt niet af van een groot of klein gezin, arm of rijk, gescheiden of gehuwd. Het gaat om de liefde die kinderen al dan niet ontvangen. Kinderen willen alleen maar dat er van ze gehouden wordt.

Ik vind dat ouders zelf horen te weten waar hun grenzen liggen of ze veel liefde kunnen geven aan veel kinderen of dat minder kinderen toch beter voor hun situatie is. Dat is een vraag die je zelf eerlijk moet beantwoorden en dat is niet aan de buitenwereld, tenzij je ontoerekeningsvatbaar bent.

Angelique

Reactie voor op de website?

24.9. Alleenstaand ook een probleem

Ik ben alleenstaande moeder van 5 kinderen en de zesde op komst (vader is in de buurt) en ik krijg ook te maken met vooroordelen, dat ik slechter voor mijn kinderen zorg en dat het wel vies zou zijn en dat ik het financieel wel slecht zal hebben! Ik heb ook het amk op mijn dak gekregen om helemaal niets.

Maar doordat er mensen in Nederland wonen die het leuk vinden om gezinnen naar de knoppen te helpen, ben ik steeds als alleenstaande de klos! Terwijl ik als ik om mij heen kijk en getrouwde stellen zie met 2 of kinderen, het er veel slechter afbrengen dan ik. Dat steekt me wel afentoe omdat dat ook degenen zijn met het meeste commentaar naar mij toe.

Hoe meer kinderen je hebt, hoe slechter je bent als ouder(s). Kijk eerst naar jezelf en steek de hand in je eigen boezem voordat je oordeelt over een ander!! Meestal is het ook jaloezie. Waarom kan/kunnen zij het wel rooien en wij niet?

groetjes Caroline

Reactie voor op de website?

24.10. liefde voor de kinderen en elkaar

Het gaat helemaal niet om het aantal kinderen. Ik weet net dat ik in verwachting ben van ons 5e kindje. Een deel van onze omgeving verklaart ons voor gek. Lekker zelf laten weten, dat boeit me niet. Ik kan me niets mooier voorstellen dan ons mooie gezin! En laten we wel wezen: het gaat om aandacht en liefde voor elkaar!

L.

Reactie voor op de website?

24.11. Boek over Jeugdzorg

Er is een boek over Jeugdzorg. Het heet Jeugdzorg, amahoela! Het is geschreven door een opa, Peter Schoorstra. Het gaat over hoe corrupt Jeugdzorg is. Dat ze dingen zien die er niet zijn.

Heb zelf ook met AMK te maken gehad, want we zijn een samengesteld, dus risico gezin. Ja, Daaaag! En ben het met Caroline eens dat er inderdaad mensen zijn, die niets van je gezin weten en wat verzinnen, het AMK bellen en je zwart gaan lopen maken. Dan ben je toch ziek in je hoofd? Ieder voedt zijn of haar kinderen op zijn eigen manier op, moet een ander zich niet mee bemoeien.

Je kunt ook zeggen dat ik mijn kind mishandel, hij die niet naar mij luistert, pakt zelf zijn keel en knijpt deze wat dicht met zijn nagels, waardoor er een onderhuidse bloeding ontstaat. Ik ga lekker tegen pappa zeggen dat jij dat gedaan hebt! Waarom? Omdat jij mijn pappa zeer hebt gedaan, zegt pappa, daarom zijn jullie uitelkaar.

Probeer uit te leggen dat als twee ruzie hebben, twee schuld is, maar het mag niet baten.

L.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Groot gezin: per definitie niet goed voor de kinderen?

 1. Gewoon jaloers?
 2. Groot gezin kritiek
 3. Vooroordelen
 4. Geen vooroordeel
 5. Het is niet altijd zo leuk
 6. Groot gezin en incest
 7. Geen vooroordeel
 8. Liefde is het antwoord
 9. Alleenstaand ook een probleem
 10. liefde voor de kinderen en elkaar
 11. Boek over Jeugdzorg
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.