Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

21. Van de wal in de sloot...

Regelmatig zie je verhalen over ervaringen met de jeugdzorg, het ene nog triester dan het andere. De manier waarop ze met de kinderen omgaan die ze zouden moeten helpen, de manier waarop ze de ouders als vuil behandelen, het zijn de klachten die steeds weer terugkomen. Lees bijvoorbeeld de column Van de wal in de sloot....

De vraag is aan wie zij verantwoording moeten afleggen. In elk geval lijkt het erop dat ook aan het kind, waar het allemaal om te doen is, op geen enkele manier (eventueel achteraf) rekenschap wordt afgelegd. Lees ook de bijdrage Verantwoording tegenover het kind in de school-rubriek.

Maar is het nu echt zo slecht gesteld met de jeugdzorg? Of doen ze eigenlijk juist heel goed werk? Heeft u ervaringen op dit vlak en wilt u ze met ons delen?

Reactie voor op de website?

21.1. Buro jeugdzorg

Hallo,

Ik heb hier al eens eerder gepost, maar ons hete hangijzer gaat over onze zoon, hij is 14 en heeft ADHD met ODD. Het is een extreme jongen in alle opzichten maar met een typerend laag zelfvertrouwen. We hebben alles geprobeerd, speciaal onderwijs, naschoolse speciale zorg, videohometraining, noem het maar op en we zijn er geweest.

Nu lopen de zaken helemaal uit de hand en gaat zoonlief steeds gewelddadiger worden en zo zijn we weer in contact gekomen met buro jeugdzorg. Vorige week zou hij naar crisisopvang gaan maar eenmaal aangekomen werd hij geweigerd vanwege de complexiteit van mijn zoon's aandoening, hij zou teveel aandacht opeisen ten koste van de andere medebewoners... yeah... right .... en bij ons thuis niet zeker.

Hij staat nu op de wachtlijst voor 5 keer 24 uurs of 7 keer 24 uurs opvang/behandeling in Nijmegen. Maar ik weet zelf van vroeger hoe het ging met OTS en zo (ik ben zelf ooit uit huis geplaatst). En nu ben ik bang dat als mijn zoon in Nijmegen zit, dat wij straks de boeman krijgen toegeschoven, en erger nog, wij geen zeggenschap meer hebben over onze zoon. Ze blijven maar zeggen dat ik mijn zoon moet verontschuldigen voor zijn gedrag. Ik zit eigenlijk met mijn rug tegen de muur, mijn andere kinderen lijden hier extreem onder en ik wil ze beschermen, er moet gewoon iets veranderen, maar ik vraag me af of ik er goed aan doe om met buro jeugdzorg in zee te gaan. Ik maak me zorgen.

grtzz Irene

Reactie voor op de website?

21.2. Stem asjeblieft nooit in met een ots

Hoi Irene,

Stem asjeblieft nooit in met een ots! Wij hebben in dezelfde situatie gezeten en uiteindelijk is mijn dochter van 14 geheel tegen onze zin en onterecht in een jeugdgevangenis geplaatst. Wat je dan allemaal door moet maken is met geen pen te beschrijven. Als je wilt kan ik je een keer het hele verhaal vertellen, heb nu heel weinig tijd. Ik weet uit eigen ervaring hoe verschrikkelijk moeilijk het kan zijn om "zo'n kind" in je gezin te hebben en hoe alles er aan onderdoor kan gaan.

Maar geloof me als je in de situatie terecht zou komen waar wij nu in zitten, daar gaat je gezin ook aan kapot. En echt, iets wat ik nooit kon geloven, bleek toch echt zo te zijn: een gezinsvoogd(es) heeft alle macht, ook om tegen je zin in op te treden, laat je niet misleiden tot een ots!!

Sterkte Greet

Reactie voor op de website?

21.3. Verantwoording tegenover het kind

Dit wordt besproken op Verantwoording tegenover het kind. Zou zo'n gezinsvoogd(es) zich eigenlijk ook niet moeten kunnen verantwoorden tegenover het kind?

Reactie voor op de website?

21.4. Van de wal in de sloot

Wij hebben ongeveer gelijke ervaringen met de jeugdzorg. De ellende begon na mijn scheiding mijn ex man kon het niet verkroppen dat ik een nieuwe vriend kreeg.

Na een onderzoek door de kinderbescherming werden we onder toezicht gesteld. Vervolgens kwam mijn ex man met een aanklacht over sexueel misbruik door mijn vriend, nadat hij mij gezegd had dat hij ons helemaal kapot zou maken. Vervolgens werd mijn dochter van toen negen jaar binnen vierentwintig uur uit huis geplaatst en tot verbazing van ieder: de andere vier kinderen mochten blijven. Inmiddels vijf gezinsvoogden verder (die de kinderen geen van allen ooit gezien hebben in hun eigen omgeving) en een eindeloos gevecht om mijn dochter terug te krijgen. Heeft de gezinsvoogdij instelling besloten om alle kinderen uit huis te plaatsen. Dit terwijl de aanklacht tegen mijn vriend allang ongegrond verklaard is. Nu gooien ze het er op dat de kinderen in een neutraal gezin allemaal een psychiatrisch onderzoek moeten ondergaan + een gezinsonderzoek.

Wij zijn in een eindeloos gevecht verwikkeld geraakt onze enige hoop is nu onze advocaat die zelf even hard meevecht om de kinderen thuis te houden.

2005 is voor ons met verschrikkelijk veel onzekerheid begonnen we hopen dat we volgend jaar nog met zijn allen zijn.

Dit is onze ervaring met de voogdijinstelling helemaal niet positief dus.

(mochten we dit gevecht niet winnen is er dan iemand die onze zes kinderen een tehuis kunnen bieden (ook een die bij mijn exman woont en ook uit huis moet) zodat ze niet in nederland over tehuizen verdeelt worden). Wij wonen in Baarn.

fam vdV.

Reactie voor op de website?

21.5. Vervolg uithuisplaatsing zoon

Hallo Allemaal,

Het leek me een goed moment om te vertellen hoe het verder is gegaan met onze zoon. Hij is inmiddels uit huis geplaatst maar staat niet onder toezicht. Inmiddels heeft hij een uitgebreid onderzoek gehad en daar is de diagnose PDD-NOS uitgekomen.

Wij zijn van mening dat de instelling onze zoon echt niet voor vol aanziet, hem behandelt als een heel klein kind. Voorbeeld, hij mag bij de voortgangsbesprekingen zijn (VGB). Dingen die daar aangehaald worden misbruikt zoon vervolgens volledig om zijn acties te rechtvaardigen. Het stomme is dat ze dat nog steeds niet in de gaten lijken te hebben dat onze zoon niet dom is. Ook rookte hij stiekem, de leiding wist ervan en tóch hebben ze ons hierover niet ingelicht. Ze maken er een zooitje van en onze zoon lijkt steeds harder te ontsporen en we maken ons ernstige zorgen over zijn toekomst.

Ik ben echt al het vertrouwen in de jeugdhulpverlening verloren en ik vind het zo erg dat uiteindelijk onze zoon daar de zwaarste prijs voor moet gaan betalen.

gr, Irene

Reactie voor op de website?

21.6. Niet altijd negatief

Ruim drie jaar lang zijn wij teleurgesteld door Jeugdzorg. Hoe vaak wij niet verzocht hebben in te grijpen in het leven van de kinderen van mijn man die op zeer jonge leeftijd al ontspoorden.

Maar nee, als papa sta je aan de zijlijn en moet je afwachten tot Jeugdzorg "klaar" is. Nou ze waren klaar hoor, met als gevolg dat ze eindelijk bijna al onze opmerkingen bevestigden. Kids werden bij ons geplaatst, OTS werd uitgesproken om te kijken of dit allemaal goed zou lopen. Nou wij zijn gelukkig met die OTS. Hier doet ze niet veel, ze ziet dat de kids het na korte tijd al fantastisch doen. Maar ze is een perfecte scheidingswand tussen ons en de "andere ouder" die van gekkigheid niet weet hoe nog meer dwars te liggen.... en dit ten koste van de kids. Nee, het heeft lang geduurd maar nu zijn wij er toch blij mee....

Reactie voor op de website?

21.7. Jeugdzorg

Europa heeft een probleem gecreeerd door kinderen te veel hun gang te laten gaan en de ene na de andere hulpverlenersinstantie wordt uit de grond gestampt. Hulpverleners maken mij misselijk. Mijn idee: kunnen wij als ouders zelf niet iets ondernemen om elkaar te helpen? In ieder geval zo dat er geen instantie aan te pas komt! Welke problemen zijn er? Even denken; eenouder gezinnen {is niet een probleem op zich maar wordt als zodanig bestempeld} het huishouden, geldgebrek, oppas, half nederlandse cultuur {is ook geen probleem maar men verwacht dat men in nederland alle nederlandse begrippen en gebruiken overneemt en doet men dat niet dan ziet een instantie je als vreemd, in ieder geval vreemd genoeg om nog een jaartje langer lastig te vallen}.

Petra

Reactie voor op de website?

21.8. Opvoedproblemen? Bel Stichting Korrelatie!

Binnen de sector jeugdzorg was nu net één instantie waar ouders en kinderen al sinds jaar en dag zeer tevreden over waren: De Opvoedtelefoon! Sinds de invoering van de wet op de Jeugdzorg wordt deze voorziening niet meer gefinancierd. Allerlei curatieve acties blijken binnen de jeugdzorg niet te werken en een activiteit die preventief goed scoorde, en in feite dus heel veel geld bespaarde, wordt opgeheven.

Wilt u het nog gekker? Lees het gehele artikel.

Mvrgroet, Hans Waltman
Redactie regelzucht.nl

Reactie voor op de website?

21.9. Opvoedproblemen: Thuishulp een zegening voor de jeugdzorg?

  Thuishulp een zegening voor de jeugdzorg?

  Alle nieuwsmedia besteedden er aandacht aan; ‘Thuiszorg kan inspringen in jeugdzorg.’ Moet de jeugdzorg, de kinderen die jeugdzorg écht nodig hebben, daar blij van worden? Op het eerste gezicht wel. Immers, een potige thuiszorgmedewerkster weet meer resultaat te bereiken bij een problematisch gezin dan een zelfgebreide maatschappelijk werkster.

Lees het gehele artikel.

Reactie voor op de website?

21.10. Het gezin met een kind dat onder toezicht staat

Als ik alle reacties hier lees, word je als ouders niet blij als je kind in de jeugdzorg terecht komt. Nu hebben wij een kind dat wij opvoeden voor diezelfde jeugdzorg.

Geloof me daar word je net zo min blij van.

Wij hebben een meisje van inmiddels 5 jaar, ze is al 4 jaar bij ons, met een forse hechtingstoornis. Tot voor oktober 2005 hebben we tevergeefs aan alle deuren van de jeugdzorg geklopt. We hadden een kindje dat niet met liefde om kon gaan, dingen kapot maakt, etc, ik wil jullie daar verder niet mee vermoeien. Maar achteraf hebben we het gevoel dat we 3,5 jaar lang op een oceaan hebben gedobberd zonder land in zicht. En geen voogd of wat dan ook hebben we in die tijd gezien of gehoord (wel heeft de pleegzorg geprobeerd ons zoveel mogelijk bij te staan).

Per november mocht ze dan naar het MKD en is er door de pleegzorg speciale hulp geregeld in de vorm van therapeutische pleegzorg. Wij blij, het kind op een goede plaats, wij weer een beetje rust in huis, handvaten hoe we met haar om moeten gaan, kortom eindelijk na 3,5 jaar loopt het lekker met haar en ons.

Komt er in januari evaluatie met de voogd. En wat denk je: de enige keer dat hij bij ons thuis is geweest, stond er een steiger in de gang omdat we aan het schilderen waren" "dat is te chaotisch voor een kindje met een hechtingstoornis, en met 4 kinderen kunnen wij niet voldoende structuur bieden."

Dus start er een onderzoek of ze niet beter af is in een tehuis???????????

Onze mening over de jeugdzorg spreekt hieruit waarschijnlijk wel. Als je de keuze hebt, blijf ver uit de buurt bij de jeugdzorg.

mvg Jolanda

Reactie voor op de website?

21.11. Bureau Jeugdzorg bezorgt meer ellende dan goeds

Op dit moment leeft onze familie in een hel dankzij Bureau Jeugdzorg. De hulp die zij zouden moeten bieden gebeurt niet. Zij zorgen ervoor dat wij allemaal geestelijk ziek worden. Mijn X vrouw en ik vechten ons eigen dood voor onze kinderen.

Bureau Jeugdzorg wil onze kinderen uit huis plaatsen, terwijl alles goed gaat en de kinderen het heel goed doen. Die zogenaamde hulpverleners, voogden enz dat zijn de duivels die gezinnen kapot maken om er zelf beter van te worden. Walgelijk, deze mensen hebben geen gevoel en het kan ze geen moer schelen hoe een kind zich voelt. Het gaat hen alleen om subsidies. Walgelijk dat aan zulke mensen deze kinderen toevertrouwd worden. Zij vormen een gevaar voor Nederland, want deze mensen zorgen ervoor dat er meer criminelen opgevoed worden, en dat doen zij door kinderen bij hun vertrouwde omgeving en bij hun ouders weg te halen.

Alexia

Reactie voor op de website?

21.12. Bureau Jeugdzorg bezorg....

Beste Alexia.

Helaas zijn jullie niet de enigen, kijk maar naar mijn website! Ik heb deze week uitgeroepen tot "de week van de anti-jeugdzorg". Ik wens jullie heel veel sterkte!

Groetjes van Liesbeth

Reactie voor op de website?

21.13. Jeugdzorg, ja right ppffff opzouten

Na een anonieme tip kwam zo`n opgeschoten huppeltrut, die zelf geen kinderen heeft, bij ons langs. Nee idd geen van de aantijgingen kunnen worden hardgemaakt. Nee trut, zeg dan gewoon: "wij zien niet dat er hier iets mis is, goedenmiddag." Punt einde verhaal.

Nee, subsidie en geld in eigen portemonnee, dat is wat telt. Dus hup, huppeltrut nummer twee. Kan weer niks kunnen vinden, oja wel iets, een van de kinderen, al ver boven de 10 en tja nog wel onder de 16, die zoekt haar eigen kleding uit: das gevaarlijk, ja daar moeten we wat aan doen. Dat kan iets zijn, want dat bedreigt het kind in de ontwikkeling!

Ja, das het enige wat ze kon vinden. En nu denken ze dat we met ze in zee gaan!? Dacht het niet, Jeugdzorg!

Ja, je kan merken dat ik op het toppunt ben van boosheid. Waar is jeugdzorg mee bezig? Voor mij een groot raadsel. Maar dat ik ze hier niet meer over de vloer wil met nietszeggende rapporten, dat is denk ik wel te begrijpen! Ons gezinsleven gaat door een diep dal en dat wil ik niet weer laten gebeuren.

Ik vecht voor een kind, een lid van een gezin dat zichzelf mag kleden; en ja, het is ook nog eens een gewone spijkerbroek, hoog model, en een normaal shirt zonder inkijk, hoog gesloten. Dus waar is het probleem??

Ik weet het niet. Maar een ding weet ik wel, dat ik zo zo boos ben.En het gevoel dat er honderden ouders net als ik met hun rug tegen de muur zitten, maakt me nog bozer. Kon ik daar maar wat aan veranderen. Kon ik maar, dan begon ik gisteren nog inplaats van morgen

Marloes

Reactie voor op de website?

21.14. OTS en jeugdzorg

Zie ook de column OTS.

Theo

Reactie voor op de website?

21.15. Jeugdzorg ja pftt, opzouten

Vandaag maar eens gebeld, en ja heb dat wijf stijf gevloekt. Denken ze nu echt dat ik gek ben?

Ja dat denken ze. Ze sprak uit: "ik denk zelf er is geen hulp nodig." Mijn reactie: "nou mooi, daar was ik ook al over uit!"

Waarom dan een rapport vol leugens? Zegt ze opeens: "nee, dat heb ik niet gezegd en volhouden hè" Nou er is niks mis met mijn oren, ben echt niet doof. Ik wil die lui hier niet over de vloer. Hulp voor niets, laat ze die maar aan zichzelf geven. Wat denken ze wel niet, je bent voor hun niks anders dan een portemonneevuller.

Ik ben boos!! kwaad!! ziedend!!

Marloes

Reactie voor op de website?

21.16. Liever de bavo/rno

Voor mij nooit meer Jeugdzorg!!

Inderdaad jeugdzorg maakt meer kapot dan dat ze goed doen, geitewollen sokken therapeuten die het gewoon vinden dat kinderen gaan stelen uit moeders portemenee omdat moeder geen geld heeft voor zakgeld.

Mn broek zakte al af maar toen al helemaal, de een na de ander was altijd ziek op vakantie of uitgewerkt. In drie jaar tijd heb ik 5 therapeuten mogen ontmoeten, allemaal zijn ze geen stap verder gekomen. De oudste heeft 4 maanden uit huis gewoond door ernstige omstandigheden, totaal geen begeleiding van jeugdzorg tijdens die periode, wel vanuit het opvanghuis. Schande spreek ik er nog van en het is inmiddels al 3 jaar geleden.

Toen mijn kind weer thuis kwam wonen werden we via de huisarts doorgestuurd naar de bavo/rno groep, multidisciplinair, alle therapeuten en behandelingsmogelijkheden onder een dak, en een eigen therapeut die het hele traject meeloopt en afrond. Zeer goede begeleiding, met een structureel plan waarin je vooruitgang ziet. Eerstelijnszorg die vergoed wordt door het ziekenfonds, dus geen eigen bijdrage voor psychologen het zit in het basispakket.

Mijn zoon en dochter hebben er veel baat bij gehad, twee stiefkinderen die nu bij ons wonen gaan er mee beginnen, die hebben zeer zeer goede begeleiding nodig, de trauma's die zij hebben meegemaakt laten hun sporen achter, als zij al gebaat zijn hoe ze nu met deze nieuwe woonsituatie om kunnen gaan dan hebben zij wederom weer goed werk verricht. Jeugdzorg gaat ervan uit dat ouders niet weten hoe ze kun kinderen moeten opvoeden en dat ze daardoor in de problemen komen.

Bavo ziet de ouders als ervaringsdeskundigen die juist kunnen helpen bij de probleemsituaties van onze kinderen, dat maakt het verschil.

Jennie

Reactie voor op de website?

21.17. Jeugdzorg??

Ik heb een ots over mijn vier kinderen gekregen na de scheiding met mijn ex-man. In eerste instantie was ik daar blij mee. Mijn eerste voogd was een meisje van negentien dat net klaar was met haar opleiding en ze noemde ons haar eerste project. Na vier maanden haar gezwam te hebben aangehoord, ben ik een klacht gaan indienen. Nadat mijn exman mij en mijn kinderen meerdere jaren ernstig had mishandeld vond zij: DAT HIJ RECHT HAD OP EEN NORMALE OMGANGSREGELING. En geen woord over de kinderen. Ik moest die mishandelingen eerst maar eens zien te bewijzen. PARDON!!!

Nou daar kwam ik met mijn stapels aangiften en foto's. Nee..... dat was onterecht verkregen bewijsmateriaal.

Toen ben ik een klacht wezen indienen en drie dagen later had ze een andere baan. En kreeg ik nog eens drie maanden later een andere voogd. Een leuke meid, wat ouder, zelf geen kinderen dus geen ouderlijke ervaring. Nu is ze er ongeveer zes maanden en we hebben haar een keer tien minuten gezien om kennis te maken.

Er zou een psychologisch onderzoek komen om te kijken of de vader nog iets positiefs kon bijdrage aan de opvoeding van de kinderen. (die hem niet meer kennen/ herkennen). Één keer een gesprek van twee uur om je ellende op tafel te leggen. Toen nog een keer een gesprekje met mijn ex. En een kwartiertje achter glas spelen van de kinderen moet daar nu een antwoord op kunnen geven. De uitslag daarvan is op 29 augustus.

Is het misschien niet gemakkelijker om gewoon met de kinderen te praten en ze zelf te laten vertellen wat ze willen?

Sylvia

Reactie voor op de website?

21.18. Wou dat ik dit alles eerder had geweten

Hallo,

Nadat ik je tekst heb gelezen weet ik wat je voelt. Wij maken dit nu ook al zo'n 7 maanden mee. Mijn 3 kids van 3 5en 8 staan onder toezicht en zijn uit huis geplaatst. In eerste instantie voor 3 maanden, zodat er een rustpuntje was in het gezin. Mijn oudste heeft veel problemen, ik kon dat niet meer aan, en heb hulp gezocht. Werd van het kastje naar de muur gestuurd. Jeugdzorg gestart, wel 6 verschillende personen per 3 maanden, maar geen succes.

Todat in junie 2007 wij dachten er goed aan te doen, maar nee het is ONZE GROOTE FOUT GEWEEST om met ots en uithuisplaatsing in te stemmen.

De kinderen zijn kapot, ze willen niets liever dan naar huis. Mijn man en ik zijn aan het einde van ons latijn. En we voelen ons in de steek gelaten door alle instanties en voorgelogen.

We zouden jouw verhaal ook wel eens willen horen.

veel sterkte , Petra

Reactie voor op de website?

21.19. Samenwonen

Voor 3 kwart jaar terug heb ik mijn oude liefde opnieuw getroffen na 18 jaar. Ze heeft een groot gezin, 5 kids en doet het helemaal alleen. Haar ex is al 3 jaar buiten beeld. Ik heb zelf 3 schatten van kids uit mijn vorige relatie. We hebben de stap genomen te gaan samenwonen. De kinderen onderling gaat heel goed en ook wijzelf kunnen het fysiek en geestelijk heel goed aan.

Ze had dus ook de jeugdzorg ingeschakeld om het een en ander te coordineren. Nooit moeten doen, wat een incapable zooitje die jeugdzorg. De oudste heeft mijn vriendin zelf via andere wegen uit huisgeplaats (zwaar authistisch/PDD-NOS), de andere kids leden echt kwa ontwikkeling onder hem. Hij zit nu op een prachtige zorgboerderij en heeft het heel erg naar zijn zin. Om de 14 dagen is hij een week-end bij ons en dan kunnen we hem heel goed aan.

De andere 4 kids hebben allemaal wel iets maar zijn schatten. Het enige wat ze missen is wat extra aandacht. Mijn kinderen zijn er niet fulltime en zijn voor een groot deel bij hun mama. Ik heb energie genoeg voor onze kinderen (want ze voelen als eigen intussen) en met zijn 2 kunnen we de opvoeding heel goed aan. We proberen nu zoveel mogelijk uit de grip van de jeugdzorg te komen. Dat mens van de jeugdzorg heeft mijn vriendin 2 maal in levende lijve gesproken de kinderen geloof ik maar 1 maal en mij nooit gesproken of naar mij gevraagd, terwijl ik een zeer positieve invloed op de kinderen heb. Het is toch te zot voor woorden dat zo'n trut ons gezin zou kunnen ontvrichten.

Marcel

Reactie voor op de website?

21.20. Samenwonen slot

Nou het kan ook goed gaan, we hebben de gang naar de rechtbank gehad en zijn in ons gelijk gesteld. De jeugdzorg mag zich niet meer met ons gezin bemoeien. Wij zijn opgelucht en blij... echt een last minder.

Marcel

Reactie voor op de website?

21.21. OTS

Kun je daar wel onderuit, onder ots? Heb ook vreselijke ervaringen met jeugdzorg, ze willen helemaal niet het beste voor je kind, eerder andersom! En voor de ouders ook niet.

Mieke

Reactie voor op de website?

21.22. Moeten wij onze kinderen beschermen tegen de overheid

  Meer bescherming voor kinderen

  Kinderen moeten beter beschermd worden tegen ouders die hun kind onvoldoende gezond en evenwichtig opvoeden. Dit blijkt uit een wetsvoorstel dat de ministers Hirsch Ballin en Rouvoet vandaag voor advies naar verschillende instanties hebben gestuurd.

  Bij de keuzes die in de jeugdbescherming worden gemaakt, komt het belang van het kind op de eerste plaats. De aanpassingen in de kinderbeschermingswetgeving maken het eenvoudiger die maatregel te kiezen die het meest aansluit bij de omstandigheden waarin de minderjarige zich bevindt: een keuze op maat.

  De bewindslieden verruimen de grond om een minderjarige onder toezicht te stellen. Binnenkort kan de rechter deze maatregel ook opleggen aan kinderen met relatief lichte problemen. Verder is de uitvoering van de ondertoezichtstelling verbeterd, zodat eerder in het gezin kan worden ingegrepen. Ook komt er -in plaats van de huidige twee kinderbeschermingsmaatregelen- één maatregel om het ouderlijk gezag te beëindigen. Andere belangrijke wijzigingen in het wetsvoorstel zijn de verbetering van de rechtspositie van met name de pleegouders. Ook zijn nieuwe afspraken gemaakt over de verantwoording over de uitvoering van een ondertoezichtstelling én de uitoefening van de voogdij aan de raad voor de kinderbescherming. Tot slot is de gegevensuitwisseling vereenvoudigd tussen instellingen in de jeugdzorg bij een lopende ondertoezichtstelling.

  Het wetsvoorstel is mede gebaseerd op het advies ‘Kinderen eerst’ van de werkgroep wetgeving voor de aanpassing van de kinderbeschermingswetgeving, waarin mensen uit de praktijk en wetenschap zitting hadden.

De overheid is van plan verregaande maatregelen te nemen om onze kinderen te beschermen. Maar zjn deze maatregelen wel altijd in het belang van de kinderen? Moeten wij onze kinderen ook niet gaan beschermen tegen de overheid?

Gaarne ontvangen wij uw bijdrage in de discussie op het Netwerk van Landelijke Ouderorganisaties .

Reactie voor op de website?

21.23. OTS uithuisplaatsing

Na 5.5 jaar weg te zijn gevlucht bij mijn ex ben ik erger de put ingetrokken. Mijn zoon en mijn jongste dochter is verkracht door hun vader tijdens de omgangregeling nu 5 jaar geleden. De kinderen kwamen onder OTS te staan. Voor 1 jaar werd er gezegd, dus nu wordt het al voor de 5de jaar aangevraagd.

De kinderen hebben bij een boddaert 1.5jaar gezeten, een soort naschoolse opvang om hun zelfvertrouwen omhoog te krikken. Het is nu ruim een half jaar geleden dat ze erop zaten. De kinderen moesten nu speltherapie en traumahulp hebben en de omgangsregeling moest weer opgestart worden, terwijl ik een boete betaal aan mijn ex.

Volgens de zoveelste gezinsvoogd en een gedrachtswetenschapper is de speltherapie en traumahulp te licht voor de kids. Men zegt dat de kindereen beter uit huis geplaatst moet worden. Terwijl gezinsvoogd nooit kontakt heeft gehad met school, terwijl de zoon in de 2de klas van het voortgezet onderwijs zit. Zelfs ik moest hulp aanvragen want ik wilde niet met mijn ex om de tafel zitten. Morgen ga ik naar een maatschappelijkwerkster, ben benieuwd hoe het afloopt.

Maar jeugdzorg luistert niet naar de kids en naar school al helemaal niet. Het gaat bjz alleen maar om de poen, dat blijkt maar weer. Hopelijk worden de kinderrechters wakker.

Monique

Reactie voor op de website?

21.24. Kritiek op nieuwe aanpak Jeugdzorg

Sinds de tragische dood van Savanna is er veel veranderd bij Jeugdzorg. Kinderen worden nu veel sneller uit huis geplaatst, vorig jaar zelfs 3000 meer kinderen dan het jaar er voor. Deskundigen twijfelen nu echter aan deze nieuwe aanpak. Volgens hen worden de kinderen nu in een soort over-reactie te snel uit huis gehaald. In EénVandaag volgen we een gezin waarbij de afgelopen periode twee kinderen uit huis zijn geplaatst.

Zie Kritiek op nieuwe aanpak Jeugdzorg

Reactie voor op de website?

21.25. St.Bureau Jeugdzorg? Of St. Bureau voor Ontoudering?!

Onze 3 kinderen zijn nog steeds niet terug bij ons. Ik dacht toch zeker te weten dat een uithuisplaatsing een uiterste maatregel is. En dat een uithuisplaatsing alleen toegepast dient te worden als er sprake is van Kindermishandeling, misbruik of verwaarloosing!!!

Dus in ons geval was daar geen sprake van. Maar na de uithuisplaatsing is St. Bureau Jeugdzorg schuldig aan kindermishandeling betreft de trauma's die ze onze kinderen hebben aangedaan (later hierover meer). Misbruik betreft meer geld van de overheid te kunnen ontvangen over de rug van o.a. onze kinderen. En verwaarlozing betreft het bij de uithuisplaatsing te laten en onze kinderen in een lastige situatie te laten zitten omdat ze nu meerdere ouders hebben.

Maar welk Bureau krijgt van de overheid geld om dat (echt) te controleren?!

Sandra

Reactie voor op de website?

21.26. Jeugdzorg en rechten

Op de website www.wgbo.nl wordt vanuit de medische wereld een parallel getrokken naar Jeugdzorg. Voor de medische wereld geldt:
  De Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst - de WGBO (Art. 7:456 Burg. Wetboek) – wordt van kracht op het moment dat u de hulp van een arts inroept. Waar vroeger de arts bepaalde wat er met de patiënt gebeurde, bent u nu volledig de baas over uw eigen behandeling. Niets gebeurt zonder uw toestemming. En als u ook maar de geringste twijfel over uw specialist of huisarts heeft, stelt de WGBO u in staat om te checken of u de beste behandeling ontvangt, daar waar u wettelijk recht op heeft.
Later wordt de parallel met Jeugdzorg getrokken.

Reactie voor op de website?

21.27. dank

Dank voor de tip van deze site. Ik voel mij erdoor gesterkt. En heb meteen een mail gestuurd naar de WGBO met betrekking tot mijn gezinssituatie. (Onze situatie staat al op deze site bij de pubers.)Hopelijk helpt het.

Met vriendelijke groet
Mirjam

Reactie voor op de website?

21.28. jeugdzorg is zo slecht nog niet

Jullie doen allemaal alsof jeugdzorg altijd alles fout doet, ik weet toch wel, dat als jeugdzorg er niet was geweest, dat ik er nu ook niet meer zou zijn.
Altijd die negatieve dingen over jeugdzorg, sommige kinderen worden wél geholpen, en niet zo'n klein beetje ook niet. Wat dacht je van opvangcentra? Kinderen als ik krijgen daar een kans om opnieuw te beginnen, naar school gaan, een eigen kamer, 3 keer per dag te eten en samen leuke dingen doen, daar krijg je de kans om weer kind te zijn, een kans die ik nooit eerder heb gehad.

Dus voordat je jeugdzorg veroordeelt, er worden ook heel veel kinderen mee geholpen..

Reactie voor op de website?

21.29. re Jeugdzorg is zo slecht nog niet

Goed om te lezen dat een kind hier heel tevreden over is na al die negatieve berichten. Ik werk zelf in de jeugdzorg en weet dondersgoed dat het niet leuk is om uit huis geplaatst te worden. Het weer kind kunnen zijn en de regelmaat en de rust, blijkt voor kinderen heel belangrijk te zijn. Hoe moelijk het ook is zowel voor het kind als voor de ouders. De kinderen die bij ons geplaatst worden zitten er echt niet voor een snotneus. Daar is al heel wat voor afgegaan voordat ze geplaatst worden. Ik zie ook verdriet maar ook veel kinderen opbloeien,na verloop van tijd. Ik snap ook wel de frustatie van ouders waar naar hun mening misschien onterecht de kinderen uithuis geplaast worden.

De jeugdhulpverlening ligt nu onder vuur,in sommige gevallen was het wel nodig en in sommigege gevallen weer niet. Het punt is dat de hulpverlener eingelijk het zekere voor het onzekere neemt en nu dus sneller voor een uithuisplaatsing zal kiezen dan voorheen.
Ook ik vind dat er nu wel erg overspannen wordt omgegaan met de uithuisplaatsing. Gezien de tekorten aan plaatsingen komen de kinderen ook nu niet op de goede plek terecht. Ik vind het ook triest om te lezen dat het in een aantal gezinnen niet nodig was geweest om kinderen uithuis te plaatsen. Ik hoop ook dat dit weer snel teruggedraaid kan worden.
Jessica

Reactie voor op de website?

21.30. Jeugdzorg, ook positieve ervaringen.

Jammer dat er zo vaak dingen fout gaan. En dat zijn de dingen die het nieuws halen. Maar als ik voor mijzelf mag spreken. Ik ben erg tevreden. Ik ben zelf naar BJZ gegaan omdat ik het vermoeden had dat mijn kids hulp nodig hebben. Ik werd serieus genomen er werd geluisterd en ze werden een voor een besproken en zonodig doorverwezen naar de GGZ. Resultaat is dat drie van de vier nu een diagnose hebben(PDD-NOS). Mijn contact persoon is ook naar mij, als alleenstaand moeder heel zorgzaam. Ik kreeg thuisbegeleiding en videohometraining om me te overtuigen van mijn capaciteiten.(Was niet zo veel van over door mijn huwelijk) Ik kan altijd bellen ze maakt altijd tijd voor me.Ook bij de toekenning van de PGB werd uitdrukkelijk aangegeven om de zorg niet zelf op me te nemen maar bewust hulp van buitenaf te nemen. Zo kom ik ook aan mezelf toe. Zoals ze zelf ook zei:Jij moet het op de lange termijn gaan trekken.

Hetzelfde geldt trouwens ook voor de GGZ. Ook daar is zorg voor mij en mijn kinderen. Ook voor mijn ene dochter die geen diagnose heeft. Helaas is het bij een vriendin van mij niet zo gegaan. En moet ze op Pactum wachten. Ik begrijp dat niet,dus ik ben gewoon heel blij dat het bij mij wel goed is gegaan.Ik vind dat ik dit ook eens moet melden want er gaan gewoon ook dingen wel goed. Daar ben ik dankbaar voor. alice

Reactie voor op de website?

21.31. Van de wal naar de sloot

Hallo,

Ik heb ook het grote probleem met jeugdzorg. Het begon dat de moeder van mijn huidige partner een anonieme melding had gedaan over kindermishandeling. Na alle onderzoeken bleek er zoals ik al wist niets aan de hand te zijn.

Door alle stress die wij hadden ook door mijn ex vriend zijn we uit elkaar gegroeid.

Uiteindelijk konden wij door roddel niet meer samen onder 1 dak leven dus ik ging met de kids naar een vrouwenopvang in Maastricht. Tot ik een huis had voor mij en de kids.

Aug 2005 kreeg ik het goede nieuws dat ik een flatje zou krijgen Ik meteen verhuisd naar mijn vader om alles te kunnen regelen voor de flat. Ik geregeld dat de kids geen 3 weken maar de hele zomervakantie bij vader kon blijven, Toen kreeg ik het slechte nieuws dat de woning gerenoveerd moest worden en het nog 4 weken langer kon gaan duren.

Daar na kreeg ik een rot tel van jeugdzorg van de kinderen komen niet meer terug ze zijn nu gewend om ergens anders te wonen.

Daar moet ik het tot op de dag van vandaag nog steeds mee doen. Ik heb ook een hyves groep aan gemaakt

Neem eens een kijkje jeugdzorgelende.hyves.nl.

www.wilmijnkinderenterug.web-log.nl

Vriendelijke groet, Vivian

Reactie voor op de website?

21.32. Petitie jeugdzorg

Er is een petitie op internet geplaatst tegen de wantoestanden bij jeugdzorg, echter, er staan ook punten in als tips voor de overheid. Hier is vanuit de regering al belangstelling voor getoond. De petitie staat op: jeugdzorg.petities.nl en je kunt hier zichtbaar of anoniem tekenen.

Alstublieft, teken deze petitie en stuur dit bericht aan zoveel mogelijk mensen door. Samen staan we sterk voor onze kinderen, onszelf maar ook voor de voogden die wél goed willen doen!

Ada en Marsha

Reactie voor op de website?

21.33. MANIFEST

Manifest:

De jeugdzorg in Nederland:
Een instantie die voor de belangen van kinderen opkomt, of een criminele bende die kinderen verhandelt, met het oog op de winst die behaald wordt? Steeds vaker en steeds sneller worden kinderen uit huis geplaatst. Steeds sneller geven rechters een machtiging uithuisplaatsing af.

Waarom?
Zijn de Nederlanders dan zulke slechte ouders?
Zijn onze kinderen gewoon totaal ontspoord?
Of... is er misschien iets totaal anders aan de hand?

Ligt het probleem misschien niet bij de ouders, maar bij de instanties die de uithuisplaatsing regelen? En ja u leest het goed, de uithuisplaatsingen en ondertoezichtstellingen worden onderling geregeld.

Misschien...... zijn de bureaus jeugdzorg wel heel erg bang geworden na het Savanna verhaal. Zij was en is het meest bekende slachtoffer van een falende jeugdzorg. Niet alleen Savanna is slachtoffer van een falende jeugdzorg, dagelijks zijn vele kinderen en hun ouders slachtoffer van de falende jeugdzorg.

Waarom?
Misschien dat de bonusregeling er iets mee te maken heeft. Voor ieder kind dat uit huis geplaatst wordt, ontvangt de hiervoor verantwoordelijke medewerker van BJZ een bonus.... Iets wat verdekt is omschreven in de CAO verder heeft het Ministerie van Jeugd en gezin prestatieafspraken met de MO-groep. Uiteraard een leuke manier om medewerkers alert te krijgen, maar slaan we dan niet volledig de plank mis? Slaan we dan niet een beetje door naar de verkeerde kant?

Natuurlijk is ingrijpen in sommige gevallen noodzakelijk, maar wat als het kind in kwestie helemaal niet mishandeld of verwaarloosd wordt en als bij de ouders ook alles in orde is? Dan heb je als ouder alsnog gewoon pech.... Mensen die de fout maken om hulp te vragen bij bureaus jeugdzorg weten vaak niet waar ze terecht komen, een stel halfvolwassen mensen mag beslissen over de toekomst van een kind, een kind dat ze nooit of nauwelijks hebben gezien. Vaak worden de ouders gedwongen de hulp die aangeboden wordt te accepteren, en als ze weigeren..... dan zijn ze verloren.

Jeugdzorg zet dit op papier, maar niet geheel naar waarheid, een leugentje of 2 eraan vastplakken is voor de bjz medewerkers heel gewoon. Als een ouder weigert om (nog langer) hulp te aanvaarden, verliest jeugdzorg een bron van inkomsten, en ze hebben de subsidie hard nodig om de extravagante salarissen te kunnen blijven betalen, salarissen van ruim 20.000 euro per maand vormen geen uitzondering!
Ook komen dan de ketenafspraken die zij maken met de raad van de kinderbescherming in gevaar.

Bureau Jeugdzorg stelt op papier dat de situatie zorgelijk is, de raad neemt dit over zonder onderzoek en dient een verzoek in bij de rechtbank, deze heeft geen reden tot twijfel, zij hebben immers ook ketenafspraken en dus word het kind maar weggehaald bij de ouders. Bjz, de raad en de rechtbank geven openlijk toe, niet aan waarheidsvinding te doen, en dat terwijl dit wettelijk is vastgelegd!

BJz lapt de regels gewoon aan haar laars. Zij moeten immers de prestatieafspraken nakomen, sterker nog: aan het begin van ieder jaar wordt vastgesteld hoe vaak er een ots(onder toezichtstelling) of uit huis plaatsing moet worden uitgesproken zonder men ook maar weet hoe groot de hulpvraag zal zijn. Zonder achtergronden, zonder verdere informatie, het staat gewoon vast, en als bjz de subsidies wil behouden, moeten ze hier maar voor zorgen. En de pleeggezinnen die zich hebben aangemeld na de campagne van de overheid moeten natuurlijk wel worden voorzien van voldoende pleegkinderen anders ontstaan daar weer wachtlijsten.

Onpartijdige rechter?
Deze zijn met een vergrootglas nog niet te vinden. De rechters oordelen in 99 van de 100 gevallen in het nadeel van de ouders, ongeacht het bewijs dat ouders aanleveren.

Jeugdzorg wordt niet zelden vergeleken met 'nazi's', de werkwijze wordt veelvuldig vergeleken met een Gestapo werkwijze. Mocht een van de ouders toegeven dat er inderdaad een paar knelpunten in de opvoeding zijn, dan wordt dat bestempelt als zijnde 'problematische opvoeding, instabiele thuissituatie', als de ouders ontkennen dat er problemen zijn, krijgen ze een heel ander stempel, namelijk geen inzicht in de problemen van de minderjarige, of gebrek aan pedagogisch inzicht.

Enkele voorbeelden van redenen van jeugdzorg om een kind uit huis te plaatsen:

En ga zo maar door, allerlei vage termen die misschien wel heel redelijk overkomen, maar waar je als ouders maar moeilijk iets tegenin kan brengen omdat niets wordt onderbouwd en loze termen zonder onderbouwing zijn moeilijk te bestrijden. Hoe kan je als ouder aantonen dat je kind wel verschillende groenten kan benoemen? Als je je kind niet mag zien? Of slechts een uur per maand?

Veel van de moeders krijgen het stempel 'borderline'. De vaders worden vaak bestempeld als agressief en zit dat stempel er eenmaal op, krijg je het er niet meer af.

Als BJZ echt denkt aan het belang van het kind, hoe is het mogelijk dat ouders hun kind(eren)amper nog zien? Dit is niet alleen schadelijk voor het kind, maar ook nog eens in strijd met internationale verdragen! Deze verdragen worden door BJZ dagelijks geschonden, zo ook door de raad van de kinderbescherming en de rechtspraak in ons vrije? Nederland. Wat te denken van het internationaal verdrag voor de rechten van het kind? En het internationaal verdrag voor de rechten van de mens?

Het recht op een eerlijk proces?
Hoe kan een mens een eerlijk proces krijgen, als zij de beschuldigingen waartegen zij zich moeten verdedigen pas 1 dag voor de zitting krijgen? Of als er nog voor de zitting al afspraken zijn tussen de rechter en BJZ? Of als zij niet genoeg geld hebben voor een goede advocaat? Of als zij lamgeslagen zijn door de valsheid waarmee zij zijn behandeld?

NEE de Nederlander krijgt geen eerlijk proces als het tegen de jeugdzorg gaat. Helaas zijn wij in Nederland op de een of ander manier toch akkoord gegaan. wij accepteren dit allemaal zonder er iets aan te doen. Wordt het geen tijd dat wij als volk in opstand komen tegen dit soort praktijken? Wordt het geen tijd dat wij eens gaan opkomen voor de rechten van onze kinderen, die nu onschuldig in de gevangenis zitten, of in een pleeggezin terwijl ze gewoon thuis horen te zijn bij papa en/of mama, waar ze zich veilig voelen.

Willen wij als Nederlands volk in deze steeds kleiner wordende wereld bekend staan als rechtvaardig volk of als volk dat de meest omvangrijke, door de overheid gesubsidieerde, mensenhandel goed keuren.

Definitie van mensenhandel:
'Mensenhandel' is het door dwang of geweld vervoeren of huisvesten van mensen met als doel uitbuiting. Mensenhandel moet worden onderscheiden van mensensmokkel, dat betrekking heeft op het smokkelen van mensen tussen landen, meestal op verzoek van de gesmokkelde zelf. Mensenhandel kan ook binnen één land plaatsvinden.

Wordt het geen tijd dat wij een geweten ontwikkelen en deze ook laat spreken of antwoorden we straks als Nederlander: "Das haben wir nicht gewusst!!" Wordt het niet eens tijd dat wij onze ministers eens aanspreken op de fouten die zij maken?

Minister Rouvoet, met al zijn mooie woorden weet van de fouten, er is zelfs al een officiële aanklacht tegen hem ingediend. Het enige waar deze Minister van Jeugd en Gezin het over kan hebben is het terugdringen van de wachtlijsten, wachtlijsten waar deze regering mede schuldig aan is.

De partij van deze Minister heeft zelfs samen met de Stichting Gereformeerde Jeugdzorg een gebouw aangekocht! Dit om de lijntjes voor het toespelen van subsidies en het geforceerd terugdringen van de door deze regering zelf gecreëerde wachtlijsten, zo kort mogelijk te houden. Deze Minister van Jeugd en Gezin staat ook toe dat ZIJN jeugdzorg kinderen, ondanks dat er veelvuldig wordt aangetoond en JA zelfs door een rechter, die de blinddoek en weegschaal nog niet van vrouwe Justitia heeft verwijderd (dus er zijn nog ECHTE rechters), wordt uitgesproken dat een kind thuis bij zijn vader en moeder moet zijn, uit huis geplaatst laten omdat het kind zich zogenaamd al te veel gehecht zou hebben aan de pleegouders en de ouders dit maar hebben te accepteren en maar minder van hun kind moeten gaan houden.

Verzwegen wordt dat wanneer men het kind terug zou plaatsen bij de ouders er een bron van inkomsten minder is voor diezelfde jeugdzorg en het pleeggezin. Deze Minister die zegt te handelen in het belang van het kind maar er schuldig aan is, want hij blijft zijn beleid uitvoeren en verdedigen, dat er een steeds groter aantal kinderen onnodig worden getraumatiseerd nog maar te zwijgen over de families van deze kinderen.

De heer Balkenende die zijn mond vol heeft van normen en waarden, maar tegelijkertijd toestaat dat diezelfde, door hem zo hoog in het vaandel gedragen, “normen en waarden” met voeten worden getreden door ZIJN regering, laat de misstanden binnen de jeugdzorg voortduren want behoud van de coalitie is belangrijker als het belang van een kind en het nakomen van beloftes en afspraken.

De heer Balkenende die met zijn gehele regering met een veroordelend vingertje klaar staat wanneer mensenrechten worden geschonden ergens in een bananenrepubliek maar ondertussen willens en wetens toestaat, nee sterker nog zijn regering beloond en moedigt dit aan, dat de rechten van het kind en de rechten van de mens met voeten worden getreden door zowel de onder deze regering ressorterende instanties alsmede de gerechtelijke macht en de zogenaamde, door de overheid ingestelde, inspecties nog maar te zwijgen over de ambtenaren van diezelfde regering niet in de laatste plaats onze Minister van Jeugd en Gezin.

Mijnheer Bos die daar ook heel gezellig bij zit durft ook zijn collega hier niet op aan te spreken, mijnheer Bos zorgt er als Minister van Financiën dat de misstanden binnen de jeugdzorg gefinancierd kunnen blijven, de instanties hebben namelijk in verschillende provincies geen subsidie plafond! Ja dat is de verantwoordelijkheid van de provincie hoor ik u denken, maar waar denkt u dat een groot gedeelte van de financiën van de provincie dan wel direct of indirect vandaan komen?

Nee mijnheer Bos heeft het te druk met zijn eigen probleempjes... hij kan niets eens zijn eigen woorden waar maken, was hij niet van plan om iets te doen aan de graaicultuur in Nederland?
Nee, mijnheer Bos weet heel goed dat hij straks afhankelijk is van deze mensen, het mag immers duidelijk zijn dat het huidige kabinet niet opnieuw zal worden gekozen!

Hoe kan onze regering de problemen aan pakken als zij niet eens de moeite nemen om hun eigen beleid correct uit te voeren, of moeten we zeggen het beleid dat is voorgehouden aan de kiezer en geeft men nu uitvoering aan een beleid dat in de verborgen agenda van de coalitie partijen stond?

Wanneer deze regering het vuur aan de schenen wordt gelegd door de oppositie dan heeft men reeds op voorhand gekozen uitvluchten! Met alle gevolgen van dien. Maar is er ook wel sprake van een oppositie in Nederland wanneer een motie van wantrouwen door mensen die wel hun mond open durven te trekken, zoals Verdonk en Wilders, keer op keer niet wordt ondersteund door die zogenaamde oppositie?

Of wil dit gedeelte van de oppositie niet in diskrediet vallen omdat zij de mogelijkheid open willen houden betrokken te worden bij een nieuwe coalitie van een eventueel volgend kabinet Bak-ellende? Dan hebben we daar ook nog onze Minister van Justitie die direct verantwoordelijk is voor de raad voor de kinderbescherming. Even de definitie van Justitie volgens de rechtspraak:

Justitie
Verzamelnaam voor functies die zich binnen de overheid bezighouden met de handhaving van het recht. Lees meer over het werkveld op www.justitie.nl. Gevonden op www.rechtspraak.nl/Wat+is+rechtsp.

Handhaving van het recht lees ik, terwijl ditzelfde Ministerie onder de leiding van de heer Hirsch-Ballin het toestaat dat de Raad voor de Kinderbescherming dit recht manipuleert en daarmee ook de rechtsgang door het voortdurend ongestraft opnemen van onwaarheden in een "onderzoeks"rapport dat als JURIDISCH advies aan een rechter wordt voorgelegd.

Een Minister van Justitie, die verantwoordelijk is voor de handhaving van het recht in Nederland, staat ook toe dat er ketenafspraken worden gemaakt tussen de jeugdzorg instanties en de Raad voor de Kinderbescherming zodat alles dat door jeugdzorg wordt aangedragen niet wordt onderzocht. Wanneer men de Raad voor de Kinderbescherming confronteert met de onwaarheden in hun rapportages antwoord men doodleuk en zonder geweten dat men bij de Raad voor de Kinderbescherming niet aan waarheidsvinding doet of hoeft te doen, echter men dit wel als “WAARHEIDSGETROUW” advies naar een kinderrechter stuurt.

De Minister van Justitie, die verantwoordelijk is voor de handhaving van het recht in Nederland, staat ook toe dat er ketenafspraken worden gemaakt tussen het Openbaar Ministerie en de jeugdzorginstanties zodat wanneer men een aangifte doet tegen de instanties dit zonder meer zal worden geseponeerd en men de subsidiecarrousel draaiende kan houden. Nog maar niet te spreken over het feit deze Minister het toestaat dat er ongestraft strafrechtelijke vergrijpen gepleegd mogen worden door die instanties en dan hebben we het nog helemaal niet gehad over het schenden van internationale verdragen, verdragen die overigens boven de Nederlandse wet en Grondwet staan.

Dit alles met de goedkeuring van ons Nederlanders?
In Nederland zijn zoveel kinderen de dupe van dit kabinet, dat een gehele generatie zal vervallen tot een grote massa die enkel voor meer problemen zorgt. Psychisch zullen deze kinderen er alleen met heel veel liefde er weer bovenop komen, maar de liefde die deze kinderen kan redden, namelijk de liefde van de ouders, wordt hen ontnomen!

De generatie hierna zal ook lijden onder dit wanbeleid van het huidige kabinet, immers, de kinderen die nu slachtoffer zijn zullen zelf de grootste moeite hebben met hun eigen gezin, maar ja dat betekent weer voldoende inkomen voor de jeugdzorginstanties en voldoende pleegkinderen voor de pleeggezinnen Sterker nog, het burgerservicenummer van deze kinderen wordt nu al gekenmerkt / geclassificeerd met risicogeval!!

Wat moet er van onze toekomst worden als deze wantoestanden zo door blijven gaan? Is het ondertussen niet tijd geworden dat wij als Nederlanders eens opstaan en stop zeggen? Of zijn wij Nederlanders dan echt verworden tot een “dom” volkje dat zonder ruggengraat meeloopt met deze wolven en ons alles gedwee door de strot laten duwen door de gevestigde (zoals ooit Pim Fortuyn al zei) incestueuze politieke elite?

Reactie voor op de website?

21.34. Uithuisplaatsing van mijn kinderen

Reactie op Verantwoording tegenover het kind

Dit is de tweede keer dat ze mijn kinderen van me wegtrekken. Ze verzinnen telkens nieuwe dingen zodat ze de rechtbank kunnen overtuigen dat het kind niet op veilige plek zit. En ik snap ook niet waarom. Ik ga door een hel. Mijn zoon is aan puberen en dat mag niet. Slaat een klas over: dat mag niet. Heeft een wondje op zijn been dat is gaan ontstekken. Ik wist dat niet, een kind van twaalf wil niet meer dat je ernaar kijkt elke keer als hij pijn heeft. Dan komt hij vanzelf: mag niet. Ze zitten in mijn Hyves, halen dingene eraf. Mag dat zomaar? En in mijn msn zitten ze ook. Mijn ex doet mee. Ik snap het niet, alles wordt tegen me gebruikt.

Katinka

Reactie voor op de website?

21.35. Manifest

Mijn hemel arme jongen waar heb je deze onzin vandaan? Het is te belachelijk om serieus op te reageren of iets te proberen weerleggen. Ik denk dat het tijd is voor een goede psychiater om je onvrede een plekje te geven.

Sterkte...

Yvonne

Reactie voor op de website?

21.36. Vroeger

Hoe de situatie bij jeugdzorg nu is kan ik niet beoordelen, wel weet ik dat er vroeger, en dan praat ik over 40 jaar geleden, bijna niks werd gedaan voor kinderen in een ronduit slechte en onveilige thuissituatie. Mijn vader was schizofreen en alcoholist, werd vaak erg agressief en bij psychoses hebben we geregeld moeten vluchten bij familie voor een aantal dagen. Mijn moeder kon je ook niet van op aan, liet je rustig met een gebroken neus lopen zonder naar arts te gaan. Ook werd ik regelmatig vanaf anderhalf jaar in de kelder opgesloten zonder licht en was ik ondervoed. Mijn verstandelijk gehandicapte broer werd uit huis geplaatst met 6 jaar door maatschappelijk werk, naar mij of mijn broer keek letterlijk niemand om

Dit heeft ons leven wel degelijk beinvloed vooral toen we volwassen waren, mijn broer is inmiddels overleden. Had destijds maar iemand naar ons omgekeken. Dat is het verhaal zoals een kind er tegenover staat als hij of zij in zo'n situatie zit.

Zoals ik het begrijp uit de verhalen is het nu ook niet goed geregeld. Maar er moet gewoon gekeken worden wat voor het kind het beste is. Voor mij en mijn broer was uithuisplaatsing destijds de beste optie.

Angelique

Reactie voor op de website?

21.37. Welkom op de Kennisbank

MOgroep Jeugdzorg beheert de Kennisbank Jeugdzorg. De kennisbank bevat documenten die van belang zijn voor inrichting van de werkprocessen van (met name) Bureaus Jeugdzorg en (in mindere mate) Jeugd & Opvoedhulp.

Deze documenten zijn een nadere uitwerking van wetgeving, de landelijke en bestuurlijke afspraken in de sector voor de werkprocessen van instellingen. De kennisbank kent twee soorten documenten. ‘Landelijke standaarden’ zijn landelijke voor en door de branche vastgestelde documenten. Het betreft beleidsintenties van de branche, methodieken, instrumenten, protocollen en formulieren. Er zijn met name landelijke standaarden voor Bureaus Jeugdzorg opgenomen in de Kennisbank. Deze documenten zijn maatgevend voor de instellingen. ‘Voorbeelden’ zijn voorbeelden van documenten van (delen) van de werkprocessen die zijn aangeleverd door Bureaus Jeugdzorg en Jeugd & Opvoedhulp. De Kennisbank is openbaar. De inhoud is bedoeld voor lidinstellingen Bureaus Jeugdzorg, Jeugd & Opvoedhulp en hun ketenpartners.

Reactie voor op de website?

21.38. Wel wat kunnen doen

Reactie op Jeugdzorg, ja right ppffff opzouten

Wij zouden als ouders wel wat tegen jeugdzorg kunnen doen als we met zijn allen de handen in een slaan en jeugdzorg gewoon aanklagen. Dat kan altijd,ik ga eerdaags mijn eigen website opzetten,want ik heb ook problemen met jeugdzorg (Den Haag). Ik ben huisvader en mijn zoontje woont al 13 jaar bij mij, hij is nu 15.
Ik heb inderdaad ook OTS, mijn zoontje ging 2 1/2 jaar geleden naar de havo/vwo maar dat ging na 3 maanden mis en toen heeft mijn zoontje 2 jaar thuis gezetten omdat jeugdzorg en leerplicht fouten hadden gemaakt,en dus niet naar een andere school kon. Hij zit nu sinds 3 maanden weer op school maar had daar een probleem met een klasgenoot en daar door onstond er een vechtparty buiten schooltijd. Mijn zoontje heeft die jongen een schop en een duw gegeven ,en die jongen heeft aangifte gedaan en wat doet jeugdzorg? Die heeft mijn zoontje nu dus laten opsluiten in de jeugdgevangenis in Sassenheim (15 jaar oud ze moeten inderdaad niet gekker worden hier in Nederland)
Ik heb meerdere keren bij jeugdzorg aan de bel getrokken dat het niet goed ging met mijn zoontje om de simpele redenen dat ie de hele dag niets te doen had,en daardoor ook met de politie in aanraking kwam(blikje drinken(cola) stelen bij de Albert Hein).
Dus het is gewoon een groot zooitje bij jeugdzorg en we kunnen wel wat doen, als we het maar samen doen. Er is altijd wel een advocaat die ons daar bij wil helpen. groet Luite

Reactie voor op de website?

21.39. Uithuisplaatsing van mijn kinderen

Reactie op Van de wal in de sloot...

Ik ben nu aan het vechten tegen de voogd van mijn kinderen. Ze wil mijn kinderen van 16 - 15 - 9 uithuis plaatsen. Ik ben het er niet mee eens. Ik ben geen rijke vrouw, ben alleenstaand en met mijn kinderen gaat het goed; er zijn twee pubers bij.

Ik vind dat de jeugdzorg beter hun werk moet doen. Mijn kinderen worden niet mishandeld, ze hebben een dak boven hun hoofd, en hebben eten en drinken, en hebben kleren en zo. Ik gebruik geen drugs, drink niet en rook ook niet. En heb altijd voor mijn kinderen gezorgtd.

Nou willen ze de kleinste van 9 jaar het huis uit zetten. Ik vind het schandalig dat ze mensen zo behandelen. Ook van de rechter vind ik dat ze eerst moet ook kijken voordat ze een beslissing neemt. Alleen op papier kijken is niet genoeg.

Ik hoop dat mensen begrijpen wat ik nu meemaak, en mijn kinderen ook.

j m

Reactie voor op de website?

21.40. Jeugdzorg, een wegwijzer, Truus Barendse

Jeugdzorg, een wegwijzer
Jeugdzorg, een wegwijzer
Barendse, T.

Ouders gaan soms naar een Bureau Jeugdzorg omdat zij zelf vinden dat hun kind een probleem heeft. Soms belt iemand uit de omgeving met de afdeling AMK die elk Bureau Jeugdzorg heeft (Advies- en Meldpunt Kindermishandeling). Bureau Jeugdzorg neemt dan contact op met ouders.

Je kunt het prima treffen op Bureau Jeugdzorg. Je kunt het ook slecht treffen op Bureau Jeugdzorg. Het is een gok. Deze gids zorgt ervoor dat ouders voorbereid naar de gesprekken kunnen gaan, weten wat zij beter wel en niet kunnen zeggen, op de hoogte zijn van de (bezwaar)procedures en hun rechten. Die kennis en materialen stellen ouders in staat inderdaad gebruik te maken van de opvoedingsondersteuning die Bureau Jeugdzorg kan bieden en ook goed door het traject heen te komen..

Dit boek is bedoeld voor mensen met kinderen onder de 18 jaar, voor doorsnee ouders. Dus voor ouders die niet verwaarlozen en niet mishandelen en die toch in een vervreemdende situatie terecht kunnen komen.

Reactie voor op de website?

21.41. Voor de 2e keer mijn kinderen uit huis geplaatst

Reactie op Uithuisplaatsing van mijn kinderen

Mijn 2 oudste kinderen zijn 5 jaar geleden uit huis geplaatst. Ze zijn nu 13 en 10, 2 meisjes. Ze wonen nu in pleegezin. Heb jaren voor ze gevochten. Ging wegens mijn expartner die mij mishandelde enzv. toen ik alleen was eindelijk. Had ik dus mijn dochtertje van nu 5 en zoontje van nu 4, alles ging best goed. Vader bleef wel lastig maar op zich ging het.

Kreeg na 2 jaar een nieuwe partner, en nog een zoontje gekregen van nu 5 maandjes. Zeer gelukkig, alles ging leuk. Mijn 2 kinderen konden met hem opschieten, enzv, Totdat andere vader weer moeilijk ging doen en jaloers gedrag ging vertonen, problemen maken, leugens naar jeugdzorg verspreiden enzv. Jaloerse ex dus. Vriend wel alcholist, maar deed zijn best om ervan af te komen. Jaar geen voogd gehad, komt er opeens een of ander huppeltrutje zonder kinderen, net afgestudeerd, in ons gezin. Opeens of ik maar mijn nieuwe partner wou verlaten. Ik boos, waar slaat dat op!?

Tot op een dag, 6 januari 2010, de politie boven kwam. Stond nog raar te kijken van huh waarom komen jullie? Toen zag ik mevr van jeugdzorg, toen wist ik dit is mis, mijn kindjes vasthouden, en schreeuwde en huilde: nee mijn kinderen blijven bij mij. Opeens werd ik tegen de muur aangedrukt door 2 grote mannelijke agenten en me arm omgedraaid, ik huilen, mijn kinderen huilen. Mijn vriend probeerde nog om me rustig te houden. Tot ik rustig werd, toen lieten ze me los.

Pats boem, mijn verschrikelijkste nachtmerrie, mijn dochtertje, mijn zoontje en mijn baby van nu 5 maanden weg, foetsie. Ik draaide door, kwamen ze met allemaal valse beschuldigingen, verwaardelozing van de kinderen, vermoedens van geen eten en drinken, mishandelingen naar mij toe door mijn partner. Verkeerde voeding opeens voor mijn baby, uithuiszeting door woningbouw, terwijl niks van dit waar is. Hoe komen ze er in godsnaam bij dat ik geen hulp aanvaardde, enzv. Zogenaamde meldingen naar amk, van bekende. Kortom, kids weg. Mijn leven ineen gestort.

2 kids, die van 5 en 4, voor een jaar uitgesproken. Onze baby tot 30 maart. Vechten vechten. Alles weer opnieuw begonnen. Weer een zware klap. Komen met voorwaarden, ik moet naar ggz, relatietherapie, vriend in afkickkliniek , moeten inzage hebben in alles, en dan als alles goed is, kunnen ze naar huis. Want daar streven ze uiteindelijk naar, jajaja. Jeugdzorg pfffff, allemaal beloftes. Heb het al meegemaakt, 5 jaar lang met mijn 2 oudste dochters, bezoekjes nu afleggen. Baby 1x in de week opzoeken, een uurtje, maar onder begeleiding. Begint al te vervreemden van ons, breekt mijn hart, is nog zo klein. Kreeg eerste week verkeerde voeding bij pleegouders dankzij jeugdzorg. Mijn dochtertje van 5 is zo verdrietig, het arme kind is boos, verdrietig, ziet er niet uit, bleek in haar gezichtje, wallen onder haar oogjes, die eens zo vrolijk stonden. Nu is ze niks meer. Pijn en verdriet is af te lezen in haar zo lege oogjes. Mijn zoontje licht autistisch. Weet ook niet wat er aan de hand is, vraagt steeds: mama mogen we nu met jou mee naar huis. Antwoord: nee lieverd, mag niet; waarom niet dan; antwoord: jeugdzorg wil dat niet. Maar wil mee, wil niet bij die mensen. Je hart gaat kapot.

Je mag geen emoties tonen, niks. En waarom? Ze zeggen: in belang van de kinderen. Jajaja, belang van de kinderen is bij mama zijn, liefde van mama,. Waarom doet jeugdzorg zoiets, ze maken een gezin kapot. Ik mag die 2 oudste 1x in de maand zien, 2 uurtjes ook onder begeleiding, die van 13 en 10. Mijn oudste dochter strijdt tegen ze, zegt ook: wil mijn moeder vaker en meer en zonder begeleiding zien. Luistere naar hen? Ho maar, nee eerst moet dit gedaan worden, dan zien we verder. Pfff, is al 5 jaar hetzelfde, wordt er zo moe van.

Nu met mijn baby, zegt de raad van de kinderbescherming, ik vind dat jullie alles goed doen, maar je draagkracht is nu niet voldoende om de baby nu al naar huis te laten komen. Ik zei pardon? Ja je hebt teveel problemen. Ik: nou sorry dankzij wie is dit alles gekomen? Dat bedoel ik nou, alsof ik niet voor mijn baby kan zorgen zeg. Hij hoort thuis bij mij zijn moeder, en zo snel mogelijk. Zegt me advocaat ook. Voordat hij straks echt begint te vervreemden. Waarom kijken ze daar niet naar? In het belang van de kinderen? yeah right, in belang voor hen en hun salarissen bedoelen ze,.

Ik hoop dat ik in iederg eval mijn baby al eerder terug krijg, en ga ik hoger beroep voor mijn 2 kindjes van 4 en 5. Ze lijden hieronder, jeugdzorg kijkt niet naar de kinderen, alleen naar hun eigen centen!!!! Ben en was altijd goed voor mijn kinderen. Mijn uitkering is geregeld, alles. Dus waarom blijven ze zo moeilijk doen? Door jeugdzorg, wonen ik en mijn partner niet meer samen. Nou wat fijn allemaal. We gaan hier aan onder door!

groetjes 2 verdrietige ouders, slachtoffers van jeugdzorg!!!

Reactie voor op de website?

21.42. Toekomstverkenning Jeugdzorg

Dinsdag 18 mei 2010 presenteerde de parlementaire werkgroep Toekomstverkenning Jeugdzorg haar rapport Jeugdzorg dichterbij.

Lees ook de reactie van de MOgroep (Maatschappelijk Ondernemers Groep), een bundeling van krachten van ruim 1700 ondernemers in Welzijn & Maatschappelijk Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang.

Reactie voor op de website?

21.43. Oorzaak is GGZ breed

Reactie op Van de wal in de sloot...

Jeugdzorg en eigenlijk klinisch psychologen in het algemeen, creeren vaak alleen maar ellende, want dat is wat ze kunnen. Hoe meer ellende ze iemand aan kunnen smeren, hoe leuker ze hun werk vinden. Dat komt met name door de GGZ opleiding in Nederland. Hier worden psychologen to be jarenlang gebrainwashed. Als ze als student een case van een client moeten oplossen, dan krijgen ze meer waardering als ze zoveel mogelijk haakjes en problemen kunnen vinden (een extra diagnose erbij is perfect, ook als iedere idioot kan berekenen dat er maar 1% kans is op). Het maakt niet uit. Mensen die een tegenslag hebben in het leven, praten met een psycholoog en die ziet het als zijn/haar taak om zoveel mogelijk ellende aan te praten, want dat is hoe ze jarenlang getraind worden: Hulpverlening is mensen dus de ellende in praten. Mensen, blijf er weg. Het is werkelijk een psycho business.

Marieke

Reactie voor op de website?

21.44. Code oranje: wees alert!

Bij Ouders Online: Code oranje (wees alert) is het verslag van een onderzoek naar het functioneren van de jeugdgezondheidszorg anno 2010. Wat vinden ouders van het CB en de schoolarts?

Reactie voor op de website?

21.45. Taxatielijst voor Ouderfunctioneren

Met de Taxatielijst voor Ouderfunctioneren (TvO) wordt het klinisch oordeel van de hulpverlener gestandaardiseerd en genuanceerd. Met de TvO kan nauwkeuriger worden bepaald of het misschien ook de ouders zijn die hulp nodig hebben bij hun functioneren, in plaats van alleen het kind. Klinisch psycholoog Jan van der Maas, die de TvO ontwikkelde, toont in zijn onderzoek aan dat met de TvO de kwaliteit van ouderfunctioneren op een tamelijk betrouwbare en valide manier kan worden vastgesteld. Ook kan met de TvO het verband worden gelegd tussen ouderfunctioneren en de invloed van de omgeving.

Zie het document.

Reactie voor op de website?

21.46. Drama Jeugdzorg

Het houdt maar niet op met het drama Jeugdzorg. Hoever kan arrogantie gaan?

Reactie voor op de website?

21.47. Dag van het vergeten kind

Dag van het vergeten kind (4-2-2012) komt met een wensenlijst.

Reactie voor op de website?

21.48. Blog over Jeugdzorg

Lees de blog over jeugdzorg!

Reactie voor op de website?

21.49. Zal altijd houden van mijn kind

Hallo, ik ben Laura, moeder van een kind dat zijn vader verloren heeft op 01-09-2010. Ze willen mijn zoontje zonder reden uit huis plaatsen. Waarom? Ik begrijp er niets van. Ik ben er elke dag voor mijn zoontje, ik kook voor hem, ik breng hem naar school, ik was zijn kleren, en geef hem elke dag aandacht. Wat doe ik dan fout?

Groeten, Laura

Reactie voor op de website?

21.50. Voor Laura

Hoe kunnen wij bepalen wat jij fout doet? Serieus? Het lijkt mij toch, dat je die vraag aan de personen moet stellen die jouw kind uit huis willen plaatsen. Dus ga in gesprek!

Anna

Reactie voor op de website?

21.51. Verdrietige oma

Reactie op Van de wal in de sloot...

Ook ik heb met die rotte jeugdzorg te maken. Zal me verhaal een beetje proberen op te schrijven. Me dochter was 17 toen ze de kleine kreeg en wilde graag de kleine houden. We kwamen er pas achter toen ze 7 maanden was. Met open armen geholpen en babykamer binnen 3 weken klaar. 8 juni is ze bevallen van een geweldige zoon. Eigelijk keek ze er niet helemaal naar om, dus ik heb hem vier jaar groot gebracht met veel liefde en blijdschap.

7 maart is er een huis- en tuinruzietje geweest dat heftig is opgeblazen door me dochter, waar ze nu spijt van heeft, en is ze met jeugdzorg en 2 agenten 's middags ineens weggehaald. Tot ons groot verdriet. Ook hebben we toen zeven maanden het ventje niet gezien en zij zat op een geheim adres. Wij, ik en me man, hebben toen herhaaldelijk naar jeugdzorg gebeld, maar we kregen niet te horen hoe het met ze was en konden niks doen. 31 augustus een rechtzaak aangespannen om me kleinzoon te zien, maar de rechter wilde geen uitspraak doen en noemde het een verzoeningsrechtzaak. Wat dan ook gelukt is. Als verrassing stond me dochter ineens aan de deur en het gaat goed. Wel is vast komen te staan in die tijd in dat tehuis waar ze gezeten heeft, dat ze borderlijner en pttss heeft.

Het ventje is in juli vrijwillig in een pleeggezin geplaatst, nou ja vrijwilig, ze mocht hem anderhalf uur in de week zien. Na 3 weken en veel overleg met de advcaat, het ventje naar huis gehaald en zielsgelukig dat hij weer thuis was. De raad op bezoek, let wel, die is maar 10 min geweest, besloten dat hij mocht blijven en dat elke dag iemand zou komen kijken. Niemand gezien. 3 dagen later werd er gebeld door de raad van kb dat we naar het politieburo moesten komen. En wij al van, hoezo waarom, nou we willen alleen maar kijken hoe het met hem is. We konden ook bij de advocaat op het buro komen praten met iedereen. Maar nee, naar het politieburo. Wat hij wit zag, ja hehe mag die weer even wennen he. De advocaat is toegezegd dat hij niet weggehaald zouden worden en we komen daar gelijk 4 agenten en 3 van de raad en er werd ons medegedeeld dat hij onder toezicht zou komen. En ze namen het ventje mee en er stonden ongelofelijk 12 agenten, zo verschrikkelijk!

Paar dagen later de rechtzaak en daar werd beloofd dat de raad naar ons verhaal zou luisteren, en dat ze afspraken hadden staan met ons en dat dit tot 14 dec zo en zo gaat duren. Het mannetje is hier oz welkom. Ze denken niet in het belanfg van het kindje, echt niet. En dan die leugens! Bv, net na de rechtzaak, 2 dagen later, kregen we een brief: wij als ouders zouden me dochter hebben gedwongen naar huis te komen en ze gingen geen gesprekken aan met ons, was niet nodig vonden ze. Als je ziet hoe ze me dochter behandelen, schandalig, ze mag hem anderhalf uur in de week zien, en wij mochten hem vorige week zien. Anderhalf uur word je buiten opgevangen: u mag maar 40 min. Het ventje was zo blij dat hij ons zag . We hebben sinds die tijd dus al drie verschillende gezinsvoogden gehad waar je je hele hebben en houden maar moet neer leggen, en er komt volgende week weer een andere. Me dochter wordt waarschijnlijk opgenomen en ze heeft en wil graag dat het ventje hierheen komt. De raad vind het na een geprek van 10 niet wenselijk.

Ben zo wanhopig, ze denken er niet aan wat het ventje hiermee oploopt, die heeft een trauma. Ik was elk dag bij hem, met hem, deed alles met hem, wat doen ze dit ventje toch aan. Ze weten dat de moeder er door heen zit, moest zelfs naar de crisisdienst in het weekend, en ze heeft vier dagen onder controle gestaan van hun. Maar ze moest en zou vandaag op gesprek komen. Kwam ze niet dan, werkt ze niet mee. Is te erg voor woorden. Wat moet ik nu nog? Als oma ben ik wanhopig, verdrietig, hoe kan dit allemaal.

Dit is nog maar een stukje van me verhaal, maar word te emotioneel. Van de week verder.

vriendelijke groet,
een verdrietige wanhopige moedeloze boze oma

Reactie voor op de website?

21.52. Wikileaks Jeugdzorg

Zie onze nieuwe site wikileaksjeugdzorg.nl. Ouders kunnen hun documenten uploaden en een schadeclaim indienen! We werken samen met een letselschade advocaat.

Ranada en Sven

Reactie voor op de website?

21.53. William Schrikker Groep onder verscherpt toezicht

31 januari 2013

De Inspectie Jeugdzorg heeft de William Schrikker Groep (WSG) onder verscherpt toezicht geplaatst. Het toezicht geldt voor de jeugdbescherming, de jeugdreclassering en de pleegzorg van de WSG.

Zie: hier.

Reactie voor op de website?

21.54. De jungle van de jeugdzorg, Truus Barends

Niet meer verkrijgbaar in de boekhandel.

Wilt u een gratis exemplaar van De jungle? Kijk in "uw" bibliotheek. Als die het boek niet bezit, stuurt u een e-mail aan en u ontvangt het boek.

Of u wordt donateur van stichting Kinderen-Ouders-Grootouders: nieuwe donateurs ontvangen een gratis exemplaar van De jungle. U wordt donateur door minimaal € 20 over te maken op:

bankrekening NL 35 INGB 0009634691
t.n.v. Stichting KOG

Reactie voor op de website?

21.55. Hulp voor 18+ers

Expertisecentrum William Schrikker, Groot Emaus en de Eigen Kracht Centrale roepen de politiek op om jongeren met een kinderbeschermingsmaatregel en een lichte verstandelijke beperking (lvb) niet uit het oog te verliezen als ze 18 jaar worden en de gedwongen hulpverlening hen los moet laten. Zie: hier.

Reactie voor op de website?

21.56. Kinderombudsman: verlies LVB-jongeren niet uit het oog

2 feb 2014
  De Kinderombudsman vraagt aandacht voor de problematiek van jongeren met een lichte verstandelijke beperking (lvb), die verplicht gebruik maken van jeugdhulp. Deze jongeren mogen na hun achttiende verjaardag zelf beslissen of zij nog hulp willen of niet, terwijl het voor deze jongeren vaak moeilijk is om de gevolgen van het stopzetten van de zorg te overzien.
Zie hier.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Van de wal in de sloot...

 1. Buro jeugdzorg
 2. Stem asjeblieft nooit in met een ots
 3. Verantwoording tegenover het kind
 4. Van de wal in de sloot
 5. Vervolg uithuisplaatsing zoon
 6. Niet altijd negatief
 7. Jeugdzorg
 8. Opvoedproblemen? Bel Stichting Korrelatie!
 9. Opvoedproblemen: Thuishulp een zegening voor de jeugdzorg?
 10. Het gezin met een kind dat onder toezicht staat
 11. Bureau Jeugdzorg bezorgt meer ellende dan goeds
 12. Bureau Jeugdzorg bezorg....
 13. Jeugdzorg, ja right ppffff opzouten
 14. OTS en jeugdzorg
 15. Jeugdzorg ja pftt, opzouten
 16. Liever de bavo/rno
 17. Jeugdzorg??
 18. Wou dat ik dit alles eerder had geweten
 19. Samenwonen
 20. Samenwonen slot
 21. OTS
 22. Moeten wij onze kinderen beschermen tegen de overheid
 23. OTS uithuisplaatsing
 24. Kritiek op nieuwe aanpak Jeugdzorg
 25. St.Bureau Jeugdzorg? Of St. Bureau voor Ontoudering?!
 26. Jeugdzorg en rechten
 27. dank
 28. jeugdzorg is zo slecht nog niet
 29. re Jeugdzorg is zo slecht nog niet
 30. Jeugdzorg, ook positieve ervaringen.
 31. Van de wal naar de sloot
 32. Petitie jeugdzorg
 33. MANIFEST
 34. Uithuisplaatsing van mijn kinderen
 35. Manifest
 36. Vroeger
 37. Welkom op de Kennisbank
 38. Wel wat kunnen doen
 39. Uithuisplaatsing van mijn kinderen
 40. Jeugdzorg, een wegwijzer, Truus Barendse
 41. Voor de 2e keer mijn kinderen uit huis geplaatst
 42. Toekomstverkenning Jeugdzorg
 43. Oorzaak is GGZ breed
 44. Code oranje: wees alert!
 45. Taxatielijst voor Ouderfunctioneren
 46. Drama Jeugdzorg
 47. Dag van het vergeten kind
 48. Blog over Jeugdzorg
 49. Zal altijd houden van mijn kind
 50. Voor Laura
 51. Verdrietige oma
 52. Wikileaks Jeugdzorg
 53. William Schrikker Groep onder verscherpt toezicht
 54. De jungle van de jeugdzorg, Truus Barends
 55. Hulp voor 18+ers
 56. Kinderombudsman: verlies LVB-jongeren niet uit het oog

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.