Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

14. Half broertje/Half zusje

Hallo!

Ik had even een vraagje. IK ben 15 jaar en ik heb 2 broertjes van 13 en 11 jaar. We wonen bij onze moeder en stiefvader. Gelukkig kunnen we allemaal erg goed met elkaar opschieten en is onze stiefvader een echte tweede vader voor ons.

Mijn moeder is nu zwanger van haar 4e kindje. We (vooral ik!) zijn erg blij met de komst van een nieuw broertje of zusje. Natuurlijk zie ik niet alleen de hele leuke kanten van het nieuwe gezinslid! Tegen de tijd dat de baby wordt geboren ben ik 16 en ik ben bang dat ik te weinig mee zal maken van mijn broertje of zusje als ik het huis uit ben.

Ik merk ook dat vooral mijn oudste broertje, een beetje moeite heeft met de nieuwe baby. Hij is een grote stoere jongen en uit de dingen niet altijd zoals ik zou doen, praten. Ik zou daarom graag tips willen hebben over, oudere kinderen die nog een half broertje of zusje erbij krijgen. Ondanks dat we allemaal ons erg verheugen op de maand mei!, zou ik graag willen weten hoe ik mijn broertjes ook gerust kan stellen. Ze zijn een beetje bang dat mama meer van de nieuwe baby houdt etc. de dingen waarvoor de meeste kinderen wel een beetje bang voor zijn denk ik! (ik stiekem ook een beetje!)

Ik hoop dat jullie me tips kunnen geven! alvast bedankt!

Iris

Reactie voor op de website?

14.1. Eigen ervaring nog een baby

Hoi Iris,          12 augustus 2007.

Ik heb een zoon van 11 jaar en mijn partner heeft 2 meisjes van 4 en 8 en een jongen van 10 jaar. Sinds vorig jaar zomer zijn we een samengesteld gezin .

Ook wij hebben een baby samen gekregen, mijn zoon (van 11) was enorm bang dat ik meer van de baby zou houden, was eigenlijk nogal overstuur toen hij hoorde dat hij een broertje of zusje kreeg (terwijl hij dat toen hij jonger was altijd graag gewild had).

Maar al gauw vond hij het toch een heel leuk idee,was dus meer de eerste schrik.... Ik heb een hele leuke zwangerschap gehad, juist door de grotere kinderen die mee delen in de opwinding van wat het gaat worden en namen bedenken etc.

Nu is mijn babyzoon 7 maanden en ze zijn allemaal heel erg gek op hem! Mijn zoon (van 11) is zo gek op z'n broertje dat hij elke dag roept dat hij maar niet kan geloven dat hij zo een lief en leuk babybroertje heeft, heel ontroerend, echt waar!

De kinderen merken natuurlijk ook dat hun papa en mama niet minder van hun houden door de komst van een baby. Wel is het zo dat het tijd kost om alle veranderingen te verwerken,dat moet je ook incalculeren.

Het geeft gewoon heel veel plezier een baby in huis en op een baby jaloers zijn, is toch wel lastig denk ik.

Hoop dat ik je zo wat heb kunnen helpen, groetjes Esther.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Half broertje/Half zusje

  1. Eigen ervaring nog een baby
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.