Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

25. De nieuwe samenleving

Op prinsjesdag werd het duidelijk dat er veel veranderd is. Hadden we (onze ouders) met hard werken een verzorgingsstaat opgebouwd, inmiddels hebben we een regering die pas echt ontzorgt. Solidariteit maakt plaats voor individualisme! Lees ook de column De broekriem aanhalen.

Wat vindt u van deze veranderingen, hoe ziet u de 'nieuwe samenleving'? Graag uw reactie!

Reactie voor op de website?

25.1. Het is me helemaal duidelijk

Afgelopen week naar (bijna) alle actualiteitenprogramma's gekeken en geluisterd. Daarbij iedere dag 2 dagbladen doorgelezen. Het is me nu helemaal duidelijk. We hebben, met ons grote gezin, de totale verkeerde keuze gemaakt. Stom! Stom! Hoe heb ik me zo kunnen laten misleiden? Geloofde ik in sprookjes?

Ons land is het land van de "dinky's" (double income, no kids), en voor die enkeling die dan toch nog één kindje op de wereld durft te zetten, maar wel beiden full time economisch actief blijven. En denk eraan: Je mag vooral niet ziek of werkloos worden, of een ongeluk krijgen.

Het plaatje van de 'perfecte mens' wordt werkelijkheid. Voor imperfectie is geen plaats!

Roos

Reactie voor op de website?

25.2. NGR pleit voor geëmancipeerd gezinsbeleid

De Nederlandse Gezinsraad heeft het gezinsbeleid onderzocht, en geeft de resultaten in een persbericht.

Reactie voor op de website?

25.3. Reactie op bewust klein gezin

Hallo Hans,

Ik vind dat je het hier wel erg zwart/wit stelt. Er zijn immers genoeg mensen die bewust geen kinderen willen of ongewild kinderloos blijven? Waarom zou (volgens jouw redenatie van 1 kind per volwassene) dit tekort dan niet opgelost mogen worden door mensen die wel graag een groot gezin willen?

Daarnaast vind ik de redenatie dat een groot gezin belastend is voor het milieu ook kort door de bocht. Ik ken namelijk nogal wat stellen die geen kinderen hebben, tweeverdieners zijn en dan per stel 3 auto's en 2 motoren voor de deur hebben staan. Bij een groot gezin wordt vaak alles tot op de draad versleten of opgebruikt, terwijl je als klein gezin sneller vervangt. Laat staan dat ze meer dan 1 auto hebben.

Ik heb het zelf keurig volgens jouw redenatie gedaan, maar dat is alleen maar omdat ik het zelf niet zie zitten om meer kinderen op te voeden. Ik neem mijn petje af voor mensen die dit wel kunnen en het is mijn ervaring dat kinderen uit grote gezinnen veel minder egoistisch en veel socialer zijn dan kinderen uit kleine gezinnen.

Als je dan zo vreselijk bezorgd bent om de toekomst had je consequent moeten zijn en helemaal niet aan kinderen moeten beginnen. Want misschien willen jou kinderen later wel een groot gezin en heb je dus op die manier weer bijgedragen aan de "overbevolking". Ben je dus zelf ook niet een beetje egoistisch?

Carla

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De nieuwe samenleving

  1. Het is me helemaal duidelijk
  2. NGR pleit voor geëmancipeerd gezinsbeleid
  3. Reactie op bewust klein gezin
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.