Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

17. Mijn vierde op komst.

Ik ben 25 jaar oud en zwanger van mijn vierde kindje. Ik heb een dochter van nu 4 en een zoontje van 3 en een zoontje van 1,5 jaar oud. Krijg in mijn omgeving erg veel rare gezichten, mensen vinden het niet kunnen dat je bewust kiest voor een vierde, en dan nog wel zo snel.

Ik zou zo enorm graag contact willen hebben met mensen die ook een groot gezin hebben en kan dan misschien eindelijk bij iemand met mijn vragen terecht. Hopenlijk kunnen jullie mij helpen.

Met vriendelijke groet Sylvia

Reactie voor op de website?

17.1. 4 kind op komst

Hoi Sylvia

Wij, Michel en Ria, hebben ook reeds 4 kids in de leeftijd van 10 8 6 2, drie dochters en een zoon, en wij hebben er ook bewust voor gekozen en krijgen ook vaak van: moet dat, 4 kids? Nou, dan zeg ik ze meteen: zijn de laatste nog niet hoor, want wij zijn nu pleegouderschap aangegaan en krijgen in de toekomst er nog 2 bij. Ik mag zelf om medische reden geen kids meer krijgen maar anders was ons gezin zeker nog gegroeid. Ik hoop wat van je te horen.

Groetjes

Reactie voor op de website?

17.2. Kind op komst

Wij, Rene en Gerda hebben ook vier kinderen, 8,7,5 (jongens) en een meisje van 4 jaar. De laatste is niet bewust gepland, derhalve waren de reacties niet van de lucht. Wij waren er meteen ontzettend blij mee, maar onze omgeving had er zeer zeker moeite mee. Ook de opmerkingen na de geboorte van onze dochter waren soms belachelijk. Bijv. Gelukkig maar dat het een meisje is geworden, je zou nu toch zeker weer een jongen hebben gekregen.

Niet leuk, maar laat maar waaien. De mensen weten niet wat ze zeggen. Onze oudste was te vroeg geboren en heeft het gelukkig overleefd. Het heeft ons nog nooit uitgemaakt of het een jongentje of een meisje zou worden. Alleen niemand gelooft dit.

groeten

Gerda

Reactie voor op de website?

17.3. Kind op komst

Wij, John en Chantal, zijn de trotse ouders van 4 meiden, een tweeling van 9, meisje van 7, en onze uk van 4. Onze familie keek niet raar op dat we nog erg graag een vierde baby wilden, het was de omgeving die soms "raar" reageerde. Weer een meisje? Dan doen jullie toch iets verkeerd (terwijl er een gezond zoet kind in de kinderwagen ligt) of: weer een meisje? Ach, als het maar gezond is. We hadden helemaal geen voorkeur we vonden het prima een vierde meid! Maar blijkbaar kunnen ze dat niet accepteren als je voor een vierde gaat en je hebt al drie meiden dan kan het niet anders dan dat je voor een jongen gaat. Ach ja, mensen! Wij zijn heel gelukkig met ons zesjes.

Chantal

Reactie voor op de website?

17.4. Groot gezin

Ik ben 26 jaar en ook wij hebben 4 kinderen: bijna 6, 4,5 , 3 en 14 maand, wij krijgen nog bijna dagelijks opmerkingen (het zijn 4 jongens) en de meeste mensen bekijken ons alsof we van een andere planeet komen! Wij zijn heel gelukkig met onze 4 stoere gasten, en bij geen enkele van de zwangerschappen was het om een meisje te hebben, wij hebben helemaal geen behoefte aan een dochter, maar dit snappen veel mensen niet, wij zijn allang gelukkig dat ze alle 4 gezond zijn, 2 waren gepland en 2 waren "gelukjes"!

Karin

Reactie voor op de website?

17.5. Laat de mensen lekker denken/kletsen

Hoi Sylvia,

Ook ik ben een trotse mama van vier kinderen (allemaal jongens) respectievelijk 8, 6, 4 en 10 maanden oud. Ook hier was/is het commentaar niet van de lucht. Dat jullie dat nog aandurven in deze tijd; red je dat nu nog financieel etc. etc....... Ook tijdens de zwangerschap van nummer 4 werd ik gek van de opmerkingen dat het dan nu maar een meisje moest zijn. Wij wisten met 20 weken al dat het 'weer' een jongetje zou zijn en waren daar apetrots op!

Als we nu een dagje uit gaan, zie je de mensen kijken, wij kijken dan trots terug of tellen expres hardop of we alle jongens weer hebben :-) Meestal hebben we ook nog een vriendjeof neefje extra mee :-)) Ik kan alleen maar zeggen geniet van je zwangerschap en de kinderen die je al hebt en laat de mensen maar kletsen!!

Simone

Reactie voor op de website?

17.6. Geniet van je gezin en laat ze maar k

Ik ben moeder van 5kinderen, 2 jongens, van 17 en 16 jaar oud, en 3 dochters, van 15 10 en 9 jaar oud, en ik geniet er elke dag van. Elke leeftijd heeft zijn charme en niet zijn charme. Ik kreeg ook altijd commentaar, maar ik ben dolblij met mijn kroost, en hoe ze opgroeien. Dus laat ze maar, geniet ervan. En degenen die een kindje verwachten, geniet er van en veel geluk ermee!

groetjes Annie

Reactie voor op de website?

17.7. 4de kindje

Ik heb vaak gezegd dat ik graag moeder zou zijn van 4 kinderen. De komst van onze derde zoon was een enerverende tijd voor ons. Het is een heerlijk, maar druk mannetje. We hebben getwijfeld of er nog een vierde kindje zou komen (voor zover wij uiteraard daar zeggenschap over hebben). Uiteindelijk is het kindje er. En het is een meisje! Daarmee kwam een wens in vervulling. Wij vinden onze zoons geweldig, maar hoopten ook ooit eens een dochter te mogen hebben, en onze zoons hoopten ooit een zusje te krijgen.

Wat een geweldige zegen dat we nu ons meisje hebben gekregen. Ook wij kregen tijdens de zwangerschap allerlei opmerkingen (is het nu de laatste? Je gaat voor een meisje zeker? Zo, nog een?). Maar daar trokken wij ons niets van aan, wij moeten ze opvoeden en een jongetje was met evenveel liefde ontvangen als een meisje. Nee, we gingen niet voor een meisje, we wilden graag een baby. Tuurlijk hadden we een wens, maar da's nog geen eis! Iemand zei zelfs dat ik een jongetje vast niet erg zou vinden. Je hebt het wel over mijn kind, ongeacht het geslacht! Al mijn kinderen zijn een geweldige zegen! Jongens en meid! Laten we genieten van onze kinderen. Anderen die daar commentaar op hebben, reageren vaak uit angst en bezorgdheid. Maar ik leef vanuit een andere overtuiging.

Miranda

Reactie voor op de website?

17.8. Ook zwanger van de 4e

Hallo, ik ben ook zwanger van onze 4e kleine, ben 26 jaar en word zo scheef aangekeken in het dorp. Ik word er weleens heel verdrietig van hoor. We hebben jongens en ook onze 4e is een jongen, maar jah ze gaan er zo makkelijk van uit dat we wel even doorgaan tot er een dochter komt. Nou ik zeg op mijn beurt: "die komen vanzelf wel".

Maar ondertussen moet ik het wel allemaal aanhoren en zien. Word er doodziek van. En durf onderhand niet meer te genieten van deze zwangerschap. Het doet me dan ook heel goed dat ik deze topic nu gelezen heb, zodat ik weet dat we echt geen uitzondering zijn met een groter gezin.

Wij vinden het heerlijk en ik hoop over 6 weken onze nieuwe aanwinst weer lekker in mijn armen te sluiten. En mijn verstand zegt dat ik ze moet laten kletsen!! Maar toch...

En Miranda, ik ben heel blij voor je hoor. Echt waar, en laten we eerlijk zijn het baby-tje is (hopelijk) helemaal gezond en daar gaat het om, toch!

groetjes Patricia

Reactie voor op de website?

17.9. Wij hebben er inmiddels 6!

Wij hebben 6 kids waarvan 2 pleegkinderen. Ze zijn in de leeftijd van 8, 6, 5, 4, 3 en 20 maanden. De oudste 4 zijn onze "eigengemaakte" kids, de jongste twee hebben we "cadeau" gekregen. Ook bij ons was en is het commentaar niet van de lucht. Al bij de zwangerschap van de derde begon het, bij nummer 4 was het heel erg. De oudste 3 waren jongens en ook wij kregen regelmatig te horen dat we net zo lang door gingen tot we een meisje kregen. Nr. 4 bleek inderdaad een meisje (wij wisten dit al maar hadden niks verteld).

Toen we enige tijd daarna besloten om opnieuw te starten met pleegkinderen (had ik voor alle kids er waren ook al gedaan) was het commentaar helemaal niet van de lucht. Waar mensen zich dan allemaal mee bemoeien!! Je wordt er gewoon misselijk van.

Als we ergens met de kids naar toe gaan zijn we een grote bezienswaardigheid. Soms vind ik dit wel grappig maar vaak vind ik het heel erg irritant. Ik staar de mensen die "maar" 1 kind hebben toch ook niet na! Wij zijn hartstikke gelukkig met ons grote gezin, ook al is het vaak hartstikke druk doordat ze allemaal nog zo jong zijn en er de laatste tijd nogal wat problemen met gezondheid spelen. (1 kind heeft ADHD, ander DCD, weer een ander is hoogbegaafd wat nogal wat problemen met zich meebrengt).

Gelukkig heb ik een goede vriendin waar ik af en toe eens heerlijk tegen kan "klagen" als het me allemaal even te veel wordt, want van familie hoef ik niks te verwachten. Standaardantwoord is altijd: tja, dat heb je met zoveel kids he.

Hopelijk steunt bovenstaande jullie met het gegeven dat jullie absoluut niet de enigen op deze wereld zijn die zoveel commentaar van anderen op jullie keuze voor een groot gezin moeten verwerken. Geniet van je gezin en laat iedereen maar kletsen!!!!

Moeder van zes

Reactie voor op de website?

17.10. Zwanger van mijn vierde

Hoi, ik las uw verhalen en heb heel veel respect. Ik ben ook zwanger van mijn vierde kindje. Mijn oudste dochter is 13, een dochter van 4,5 en een zoon van bijna 2. Ik ben nu 37 jaar en ben ondanks anticonceptie zwanger geworden, ongeveer 5 wkn, maar ik heb zoveel vragen en twijfeling: aan wie vertel ik het, gaan ze niet oordelen, en, eigenlijk het belangrijkste, waar plaats ik het? Klinkt hard, maar we wonen in een heel mooi vrijstaand, en hebben nu al plek te weining voor de twee jongsten. Ik weet dat ik het zelf moet beslissen, maar het is zo moeilijk. Wat moet ik doen? Ben ik niet te oud, gaat het wel goed? Zo kan ik nog wel effe doorgaan.

groetjes Marjan

Reactie voor op de website?

17.11. Reactie op Marjan

Hallo Marjan,

De vraag die je je moet stellen is niet: heb ik genoeg ruimte? En zeker niet: wat vinden anderen er van? Maar de vraag die je je moet stellen is: is dit kindje welkom in mijn leven, kan ik er van houden en er voor zorgen?

Ik had dezelfde twijfels in het begin bij de vijfde(!), ook ongepland. Ik hoorde ook in de buurt al via omwegen geluiden van afkeuring maar het maakte mij boos. Waar bemoeien ze zich mee! Die mensen zijn mijn vrienden niet en zullen het nooit worden ook. Wat voor problemen hebben zij eigenlijk zelf dat ze zo oordelen over anderen? Ik vind ze bekrompen en misschien zijn ze wel jaloers.

Maar al te veel woorden verspild aan de mening van anderen. Als het ruimteprobleem niet bestond, was er dan twijfel? Want dat valt natuurlijk altijd op te lossen, hoe dan ook. De vraag die uiteindelijk overblijft is: wil ik het, kan ik er van houden en er voor zorgen?

Ik kreeg trouwens de vierde op mijn 38e en nu straks de vijfde op mijn 39e. Ik had ook een beetje dezelfde twijfels maar mijn vriend was dolgelukkig. En nu het kindje al bijna acht maanden in mijn buik zit, voelt het als zo'n rijkdom! Een geschenk, ik mag het allemaal nog eens meemaken. Wij hebben ook geen kamer meer over maar de twee jongsten gaan straks samen. Eerst komt het wiegje op onze slaapkamer in ieder geval tot de kleine 's nachts doorslaapt en geen nachtvoedingen meer hoeft.

Ik kan je niet zeggen wat je moet doen, je zegt zelf al dat het je eigen beslissing is. Maar ik kan je in ieder geval vertellen hoe ik er mee om ben gegaan en hoe problemen eigenlijk geen problemen hoeven te zijn. Praktische problemen zijn altijd op te lossen. Sociale problemen zijn volkomen onzin. Het gaat om je eigen gevoel en vermogen en bereidheid om in dit kind te kunnen investeren, wat betreft liefde, zorg en aandacht.

Ik wens je veel wijsheid!

Groetjes, Sandra.

p.s. Misschien wil je me eens mailen?

Reactie voor op de website?

17.12. Ook mijn 4e kindje is op komst

Ook ik (29) ben zwanger van onze 4e. We hebben al een zoon van 8, een dochter van 5 en een zoon van 4. Een meisje zou leuk zijn, voor het evenwicht. Maar als het een jongetje wordt zullen we zeker te weten net zo blij zijn en net zoveel van hem houden.

Toen ik vertelde in de familie dat we ons 4e kindje verwachten, kregen we totaal geen leuke reactie's. Ik vertelde ze dat ik zwanger was en ze praatte er gewoon overheen met een ander onderwerp. Later toen ze eraan gewend waren is mijn moeder wel spulletjes voor de baby gaan kopen. Ook een nichtje heeft een kaartje gestuurd en iets leuks voor de baby meegenomen. En daarna heeft nog een vriendin een rammelaar gegeven. Maar zij was op dat moment zwanger van haar 5e en begreep me maar al te goed. Een vriendin die ik net leerde kennen reageerde heel enthousiast als enigste. Zij is bij de eerste echo geweest en met haar deel ik nu veel over hoe de zwangerschap verloopt. Zij leeft erg met me mee.

Voor mij is mijn 4e zwangerschap weer net zo spannend als mijn eerste. Het was dan ook alweer ff geleden. Moet er weer helemaal inkomen en geniet er volop van!!!

Wij zijn er blij mee en dat is wat telt! En aan alle nadelen zitten voordelen zeg ik altijd. Weer minder kaartjes te versturen en bedankjes te maken na de bevalling.

Groetjes Chrissy

Reactie voor op de website?

17.13. 6de op komst

Ja, eind april verwacht ik mijn zesde kindje en ja heel veel commentaar hierop. Maar ik begin aan mijn tweede gezin zeg ik steeds, omdat ik al 3 grotere kinderen heb in de leeftijd van 17, 15 en 9. De twee kleinsten zijn 4 en jaar, en ik zie het echt niet als een probleem. Integendeel, zelfs ik vind het gewoon heel erg gezellig en leuk!

Wat mij wel dwars zit is dat volwassen mensen negatief over mij praten tegenover mijn oudste kinderen; dat ik het maar bij 2 moest laten enzo.. Ik vind niet dat je mijn kinderen daarmee moet confronteren, zij vinden het net zo leuk als ik!

groetjes Caroline

Reactie voor op de website?

17.14. Voor Chrissy

Van harte gefeliciteerd hoor met je 4e zwangerschap. Geniet er maar lekker van. Gelukkig dat je vriendinnen wel blij voor je zijn, denk daar maar aan en probeer de negatieve gedachten te negeren. Ik ben stiekum een beetje jaloers op je want ik denk dat er bij ons geen kindjes meer bijkomen (wij hebben er nu 2).

groetjes Wilma

Reactie voor op de website?

17.15. Gelukkig met 4

Ik ben 37 jaar en wij hebben onlangs een vierde kind gekregen. De leeftijden zijn 7, 5, 1 en 3,5 maanden. De oudste is een meisje, daarna kwamen de jongens. Vooral met de twee jongsten is het nu een drukke tijd, maar we genieten heel veel. Ook wij kregen van die reacties van: zien jullie het wel zitten? (Onze vierde was een verrassing.) Maar, wij zijn er echt heel gelukkig mee en daar gaat het toch om?

Groetes Ilse

Reactie voor op de website?

17.16. Laat maar waaien.

Beste Sylvia,

Mijn vrouw en ik verwachten ieder moment ons vierde kindje, en ook wij liepen tegen nogal wat verassende reacties aan toen we met het nieuws van de zwangerschap naar buiten traden. Je verwacht toch een reactie als "goh, wat leuk", of "gefeliciteerd", echter de meeste mensen beginnen bij het horen van je vierde zwangerschap te verzuchten, "tjonge jonge, vier ??", of "was het wel gepland?". Je probeert het naast je neer te leggen, maar stiekem blijft het toch in je hoofd spelen. Nu de bevalling zich elke dag kan aandienen zijn wij ook niet meer bezig met de reacties van anderen. Het gaat tenslotte ook niet om wat de buitenwereld er van vindt. Het is en blijft een buitengewone ervaring om vader en moeder te worden. Dat is zo bij de eerste en dat veranderd niet.

Beste Sylvia, probeer de reacties van anderen te negeren, geniet van je zwangerschap, beleef het bewust, en wat mij betreft, van harte gefeliciteerd en veel geluk!.

Vriendelijke groeten, Remco. (vader van Glenn(8), Jerney(6), Mason(2) en ?)

Reactie voor op de website?

17.17. Geniet er van!

Beste Sylvia,

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Ik ben 24 als onze 4e geboren wordt, en de reacties kunnen inderdaad zeer doen. Bij ons was het niet gepland, maar toch, als je eraan gewend bent, dan heb je het voor jezelf al aanvaard.

Wij hebben 2 meiden van 3 en 2, en een jongen van 5 maanden. De jongste zal net 12,5 maand zijn als de vierde komt, en op zich is dat wel fijn, ze hebben ook altijd iemand om mee te spelen, en dat is een groot voordeel. het is ook fijn dat ze al vroeg leren delen, en als je ziet dat, als er eentje valt, de ander komt troosten.. Dat is toch ook mooi!

En de reacties van anderen, ja dat is vaak erg teleurstellend. Dan doet het gewoon pijn, want kijk je naar anderen die het niet zomaar krijgen, dan mag je toch niet mopperen, of er zo over praten.

Wij zeggen toch ook niets als er vrouwen zijn die eerst carriere maken, en dan voor hun 40ste toch nog een kind willen. Dan gaat het vaak niet vanzelf!

Niet iedere situatie is zo, dat weet ik wel, maar ik denk dat er veel voorkomen kan worden als er vroeger aan kinderen gedacht gaat worden.

Want dan kom je ook uit bij (mijn) principes: Kinderen neem je niet, maar krijg je. En zo is het toch.

Ik heb veel bewondering voor je, en geniet ervan, en laat anderen praten, zij weten niet wat ze missen, toch?? Je krijgt er heel veel voor terug!

groetjes van een mama met 3 kids.

ps. misschien kunnen we emailadressen uitwisselen??

Reactie voor op de website?

17.18. Ook vier

Hoi allemaal

Ik mijn de trotse moeder van ook vier jongens, van 12, 11, 9 en 4 jaar oud. Wij hebben ook de nodige reacties gehad tijdens de zwangerschappen. De eerste zwangerschap was ohhhhhhhhzo leuk!!

De tweede ging het commentaar al van nu hopen op een meisje dan ben je compleet. Toen het een jongen bleek te zijn was het van ach jamer he! Nou nee echt niet. Nu gaat de jongste al weer hele daggen naar de kleuterschool en ik twijfel heel erg (wil het wel heeeeeeeeel graag) om een vijfde kindje erbij te willen. Maar ook bij mij houden de reacties van andere me een beetje tegen. Maar ook de kosten van een vijfde. Vier is al een duur gezin. Maar er is liefde genoeg over voor vijf kinderen (jongen of meisje maakt hellemaal niks uit).

groetjes Mary

Reactie voor op de website?

17.19. 3de kind

Hoi allemaal, ik moeder van 2 super meiden van 2 en een half en 14 mnd ben ondertussen 4 mnd zwanger van mijn 3de. In heb begin moest ik wel even slikken, maar na een paar weken wennen ben ik superblij. Mijn jongste heeft heel veel gehuild en is erg druk, en als je nu ziet is het een ander kind geworden, vrolijk enz.

Allemaal veel plezier met jullie kinderen, en geniet iedere keer meer, ps ik ben bijna 23 as 31 mei en ben 3 en een half jr getrouwd met een hele lieve man die helaas de hele week weg is voor zijn werk.

heel veel groetjes van Willianne

Reactie voor op de website?

17.20. Reactie Willianne

Willianne, net als jij heb ik de kinderen vlot achter elkaar gekregen, ik heb 3 dochters, de oudste is 5 en de jongste 2. Ook mijn man is voor z'n werk veel weg en alleen de weekenden thuis (int chauffeur) Het is heel goed te doen drie kinderen alleen, als je maar goed plant als ze nog klein zijn. Nu mn kinderen wat ouder zijn neem ik de dag meer zoals die komt en hoef ik niet meer zon strakke planning te hebben. Ik wens je een fijne zwangerschap en bevalling en een wolk van een baby

veel groetjes daisy

Reactie voor op de website?

17.21. En dat is ze-he-ven

Hebben jullie zeven kinderen? Dan zijn jullie zeker opnieuw getrouwd? Maar nee, wij hebben zeven kinderen gekregen en zijn hier nog blij mee ook. Op dit moment zijn ze 21, 19, 16, 12, 7, 4 en 6 weken. De oudste woont inmiddels op zichzelf en de rest zorgt voor een behoorlijk druk huishouden.

De reacties op de laatste zwangerschap varieerden van eerlijke blijschap, jaloezie, verbazing, bewondering, ontsteltenis. Sommige mensen draaide zich slecht om en liepen weg.

Uiteindelijk zijn wij vreselijk blij met onze koters, genieten van de prettige aandacht die wij krijgen en negeren de negatievelingen.

Geniet van de zwangerschap en bereid je voor op een heerlijke kindertijd. Weer een paar maanden met slaaptekort, gebroken nachten en welriekende poepluiers. Maar die eerste 'echte' glimlach laat alle vermoeienissen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Rob

Reactie voor op de website?

17.22. Twijfel, twijfel over een 4e kindje

Geweldig, al die leuke en positieve verhalen. Maar toch, ik (wij) hebben 3 leuke jongens resp. 7 - 5 - 3 jaar. We zijn een druk gezin, wij werken allebei in wisseldiensten. We leven ruim maar houden geen geld over. Dat is dus 1 van mijn twijfels, de auto, de ruimte in huis. Dus allemaal materialistische zaken.

Maar mijn gevoel zegt wat anders. Ik wil dolgraag nog een 4e, en het liefst een meisje. Ik twijfel al meer dan 1 jaar en momenteel wordt het bijna een obsessie. Mijn man vindt 3 kinderen voldoende, met name omdat hij er ook alleen voor zorgt als ik werk. Wie herkent dit of heeft advies?

Anne

Reactie voor op de website?

17.23. Reactie: twijfel over 4e kind

Beste Anne,

Heel herkenbaar, wij verdelen werk en huishouding ook fifty / fifty, hebben een druk leven samen met onze drie kinderen van 6, 4 en 2, leven zonder geldzorgen, maar houden aan het einde van de maand ook niets over. Ik weet al ruim een jaar zeker dat ik voor een vierde wil gaan, altijd al gewild, maar reëel om dit per kind te bekijken en toen de jongste 9 maanden had het van mij al gemogen. Maar mijn man is ook tevreden met hoe het nu is en ziet op tegen extra drukte, maar zegt ook geen nee.

We hebben het hier af en toe over, maar nog steeds geen beslissing genomen. We hebben nu afgesproken om het tot de zomer te laten rusten en kijken dan verder. Ondertussen droom ik verder en hoop op een niet al te grote teleurstelling deze zomer. Praktische bezwaren heb ik ook gehad, maar ben er ondertussen overheen. We hebben allebei een goede opleiding, auto is groot genoeg, slaapkamer delen is niet slecht. Nu alleen man nog....

Mir

Reactie voor op de website?

17.24. Zwanger van de 4e

Ik ben 37 jaar en 29 weken zwanger van de 4e, mijn andere kids zijn 16, 13 en 9. Ons hele gezin kan haast niet wachten tot de baby er is, alleen buitenstaanders kunnen zo flauw reageren. Pfff, waar beginnen jullie aan... zie je dat nog wel zitten om helemaal opnieuw te beginnen, was het wel gepland etc.etc.etc.

Btje jammer, maar trek me er niks van aan. Wij hebben er bewust voor gekozen, zijn druk bezig om een 5e kamertje te creeeren, wordt wel klein maar ieder kind heeft dan toch nog zijn eigen stekkie. Denk niet dat er een 5e komt, maar die beslissing laat ik niet afhangen van ruimtegebrek of wat anderen er van vinden. Voorlopig kijken we vol verlangen uit naar de geboorte.

Nadje

Reactie voor op de website?

17.25. Reactie twijfel 4e kind

Hallo Mir,

Wat herkenbaar, jouw tegenreaktie. Wij hebben onszelf ook een deadline gegeven en dat is eveneens de zomer. Ik heb een paar weken terug een telefonisch consult gedaan bij een paragnost. Deze wist mij te vertellen dat de ooievaar boven mijn hoofd hangt, dat betekent dat de keus eigenlijk bij mij gemaakt is, echter zag hij een kruis richting mijn man. Dit betekent de twijfels en het gevoel wat hij er nu bij heeft. We zouden er wel uitkomen echter IK ben degene die de doorslag moet gaan geven. DE persoon zei wel nog even te wachten met de beslissing, maar wat ik ook zou besluiten het wel de goede beslissing zou zijn. Dus eigenlijk weet je nog niets alleen weet ik wel dat ik de beslissing moet nemen. Na de zomervakantie beslis ik, mijn man weet dit en zei als jij het zo graag wil o.k dan. Maakt het er voor mij weer niet makkelijker op, of juist wel.... zo zie je maar de twijfel blijft.

groeten Anne

Reactie voor op de website?

17.26. En dat is ze-he-ven

Wat leuk om te lezen dat er meerdere gezinnen zijn met 7 kinderen, wij hebben er ook 7. In de leeftijd 14, 11, 9, 6, 4, 3, en bijna 1jaar. Je hebt je drukke momenten, maar ik zou echt niet anders willen, absoluut niet. We hebben zelfs nog de wens voor nog een wondertje, dus...

Ook wij hebben reacties genoeg gehad,zowel positief als negatief, of inderdaad dat mensen niets zeiden maar gewoon wegliepen. Bij de eerst 4 zwangerschappen waren de reacties vaak nog wel positief: oh wat leuk wanneer verwacht je de baby blablabla. Maar toen de anderen kwamen zeiden ze vaak gewoon niets meer en waren opeens erg geintereseerd toen we voor de eerste keer met baby op school kwamen de andere kids naar school te brengen: oh wat lief. Jaja, dan wel hè?

Maar we doen er niets op uit en zijn gelukkig met elkaar en daar gaat t om!

Carolien

Reactie voor op de website?

17.27. Reactie twijfel 4e kind

Hoi Anne,

Ik begrijp het. Ik weet ook niet of ik echt blij zou zijn als mijn man zou zeggen 'ok, omdat jij het graag wil'. Eigenlijk hoop je natuurlijk op 'het lijkt mij toch ook wel leuk'. We hebben er laatst nog over gesproken en hij heeft er nog steeds geen zin in (zo noemt hij het zelf). Hij vindt het juist heerlijk dat de kinderen nu iets groter zijn.

Ik merk dat ik mezelf nu een beetje aan het brainwashen ben: zoek de voordelen van het nu bij 3 kinderen te laten (ik ben nog vrij jong, meeste vriendinnen hebben nog geen kinderen, ik ga weer af en toe uit en sport weer fanatiek etc.). Het helpt nu wel, maar ik kan ook weer gemakkelijk de andere kant uit denken.

Voor mijn gevoel is het dus echt 'up to him'. We wachten de zomer maar af he.

Mir

Reactie voor op de website?

17.28. Leeftijdverschil

Wij zitten meer met de twijfel van: zit er niet een te groot leeftijdverschil tussen de andere kinderen (dochter 13 dochter 11 en zoon 7 jaar)? Wordt het niet het verwende jongste kind en zijn wij niet te oud (ik 36 man 40 jaar)? We vinden het wel erg gezellig nog een kleintje erbij.

Nathalie

Reactie voor op de website?

17.29. Twijfel over een 3e kindje

Ik ben 24, heb 2 kindjes (meisje 3j, jongen1 0mnd). Wij zouden heel graag nog 3e kindje hebben, maar denken dat we het financieel misschien niet aan kunnen. Alleen mijn man werkt (4jaar getrouwd). Ik kan het niet aan om mijn kinderen naar opvang te brengen, heb het 2 maal geprobeerd. Daardoor twijfelen we nog meer. Maar als ik mijn hart zou volgen, dan kwam er zeker nog een.

Vera

Reactie voor op de website?

17.30. 3de kindje

Leuk een 3de op komst, ik zou ook doodgraag een 3de willen, dit is altijd een droom geweest van kinds af. Maar krijg alleen maar tegenkantingen van overal, zelfs mijn man ziet het niet zitten.. Pfff hoe kan ik hem overhalen?

Gwenny

Reactie voor op de website?

17.31. En?

En? Hoe staat het er bij jullie voor Anne? Wij zijn hier nog niet veel opgeschoten. In de vakantie wilde ik de knoop doorhakken, maar toen zei mijn man dat we het nog maar een paar maanden moesten laten rusten. Nu we weer in de drukte van alledag zijn beland, kijkt hij er weer minder positief tegenaan, maar hij zegt ook nog geen nee. Pff die beslissing voor een vierde, konden we die maar zo gemakkelijk maken als we bij de eerste hebben gedaan.

Mir

Reactie voor op de website?

17.32. En? nog steeds twijfel

Hoi Mir, nee nog niet zwanger, ja ik wil nog steeds. Ik heb gezegd en overlegd met mijn man zo rond oktober groen licht te geven. Echter oktober komt in zicht en momenteel is het thuis heel druk. Veel extra activiteiten, extra werk enz. en ik merk dat ik dan toch twijfel, want dan wordt het nog drukker, wat doe ik mezelf dan aan.

Maar in mijn gedachten ben ik er ieder dag mee bezig. Mijn leven lijkt momenteel ook een beetje stil te staan. Tot dusver, ik hou je op de hoogte

groeten Anne

Reactie voor op de website?

17.33. Eindelijk beslissing genomen.

Hoi Anne en andere lezers. Nou, een paar dagen nadat ik het vorige bericht plaatste is bij ons dan eindelijk na anderhalf jaar de beslissing genomen. We hebben een soort middenweg gevonden, het klinkt misschien wat raar, maar we kunnen ons er allebei in vinden: Aankomende 3 maanden gaan we het proberen, als het lukt, dan heeft het zo moeten zijn, als het niet lukt, dan heeft het niet zo moeten zijn... De vorige keren was ik meteen zwanger, dus wie weet. Ik hoop dat ik me, als het niet lukt, er nu gemakkelijker bij neer kan leggen. In ieder geval kan ik dan verder, weer andere plannen maken. Ik werd zelf nu ook wel een beetje moe van 'de obsessie'.

Ik herken je gevoel van 'dan wordt het nog drukker', maar ik ben ervan overtuigd dat zoiets vanzelf ingepast wordt. Als die vierde er is dan kan eventjes niet alles meer, dan is dat gewoon zo. Wij zijn al jaren druk met klussen in huis, het is nog steeds niet af, maar dat moet dan ook maar even op een lager pitje komen te staan.

Mir

Reactie voor op de website?

17.34. Reactie: de beslissing

Hoi Mir,

wat fijn dat je jullie een beslissing hebben genomen. Ik hoop voor je dat 'het'lukt, binnen de 3 maanden. Zoniet ...... . Ik denk dat het dan heel moeilijk wordt om te stoppen. Want ach, nog 1 maandje erbij is dan zooooo verleidelijk. Maar toch succes en laat wat weten. Bij ons valt de beslissing deze maand.

groeten Anne.

Reactie voor op de website?

17.35. Knoop doorgehakt (en slechthorend)

Wat leuk om al die andere ozo herkenbare reacties te lezen. Hier hebben we ook enorm lang getwijfeld. Althans, ik, moeder van 3 heerlijke kinderen (j,m,m). Maar wij gaan nu voor een vierde. De meesten in onze omgeving zullen het wel een beetje verwachten, omdat ik al van 'jongs' af aan 'roep' een gezin met 4 kinderen te willen. Mijn man is gaandeweg de jaren steeds enthousiaster geworden. Leuk! Of het gaat lukken is nog maar de vraag....

We wachten af. Ondertussen moeten we wel zoeken naar een andere, grotere auto. Voor de rest, gelukkig, niet al te veel aanpassingen nodig. Fijn dat deze website bestaat en we zo ook ervaringen van elkaar kunnen lezen.

Waar ik erg benieuwd naar ben: zijn er onder jullie ook slechthorende ouders met grote gezinnen?? Zelf ben ik zwaar slechthorend, de rest in mijn familie horend. Met mijn slechthorendheid kom ik toch wel in lastige situaties terecht waar ik zonder kinderen niet in zou komen. Ik zou zo graag andere slechthorende ouders (liefst moeders) willen "horen" die ook een groot gezin "runnen". Daar zou ik graag ervaringen mee uit willen wisselen hoe zij dat doen op het vlak van communicatie.

Marjan

Reactie voor op de website?

17.36. Doof en groot gezin

Hallo Marjan,

ja, ik ben zelf inmiddels doof, na jaren van progressieve slechthorendheid, en heb 3 eigen kinderen en een stiefkind (12, 8 en een tweeling van 6 maanden). Hoe oud zijn de jouwe?

groetjes, Alma

Reactie voor op de website?

17.37. Heel graag een 4e, maar...

Ik heb al jullie verhalen gelezen wat leuk! Ik ben 38 jaar en heb 3 kinderen (7, 5, 3) (J, M, M). Mijn man en ik hebben een paar jaar geleden turbulente tijden gehad, bijna scheiding en faillisement. Mijn familie heeft ons financieel geholpen maar ik heb ze moeten beloven dat er geen 4e meer komt!

Intussen gaat het weer allemaal goed en kunnen we voor het einde van het jaar ook mijn familie alles terug betalen. We gaan waarschijnlijk over een half jaar verhuizen naar Curacao voor een aantal jaar en we willen graag daar nog een vierde kind. Maar hier durf ik het natuurlijk niet over te hebben met onze families, mijn man en ik hebben nog grapjes gemaakt en gezegd we sturen gewoon een foto op vanuit Curacao als het kind geboren is. Allemaal belachelijk dat we ons zo gek laten maken en aan de andere kant begrijp ik ze ook wel weer...

Volgend weekend gaan we naar Curacao een paar dagen en dan hopen we het nieuwe kind te verwekken! Als wij het durven tenminste... Ik maak mij ook nog zorgen over mijn leeftijd. Men zegt dat het na 3 zwangerschappen OK moet zijn maar is dat echt zo?

grs Marie

Reactie voor op de website?

17.38. Groot gezin en een handicap

Hai Alma,

Wat een verdriet moet jij hebben gehad met het progressief verloop van jouw slechthorendheid en nu doofheid! Onze kinderen zijn 9, 6 en 3 jaar. Zij groeien prima op met mijn slechthorendheid. Het gaat mij om de kinderen die ook over de vloer komen. De activiteiten in en om school waar je als ouders zijnde toch "verplicht" toe wordt aan deel te nemen, die zeker niet de makkelijkste activiteiten zijn. Dan de sportactiviteiten erbij. Genoeg communicatiemomenten die voor mij altijd stroef verlopen.

Het is ook altijd moeilijk inschatten waar andere ouders het altijd over hebben. Wil ook graag deelnemen aan de gesprekjes... Ik heb erg lang getwijfeld of een 4e kind niet een extra zware belasting is op de toch nu al grote hoeveelheid communicatie. Nu zien we wel hoe onze kinderen mee groeien met mijn handicap. Afijn, ik weet niet of deze vraagtekens wel hier horen of onder bijvoorbeeld groot gezin en een handicap?

Ik sta ook open voor reacties van niet-gehandicapten.

En Alma, wil je wel via de website mailen of liever prive?

Groet, Marjan

Reactie voor op de website?

17.39. Beslissing

Nou, na lang wikken en wegen toch besloten om voor mijn gevoel te kiezen en mijn verstand even op de 2e plaats te zetten. Wij willen graag een 4e kindje.

Ik voel me alleen niet prettig bij het idee het straks aan familie te vertellen, ik heb het gevoel dat mijn ouders negatief zullen reageren. Het moeten gaan uitleggen waarom na 3 kinderen, heden ten dage, er nog een 4e bij moet. Ik voel me goed bij deze beslissing, nu wachten op....... .

Wordt vervolgd...

Anne

Reactie voor op de website?

17.40. Dat is snel!

Hallo Allemaal,

plaats ik deze week een reactie over mijn beslissing, te gaan voor een 4e kindje. Nu, het is al zover, ik ben zwanger. Teruggeteld nu 5 weken. Ik ben wel een beetje overrompeld dat het zo snel kan gaan. Maar stiekumpjes ook heel blij. Bevestigt voor mij misschien toch dat het een goede beslissing is geweest.

groeten van Anne.

Reactie voor op de website?

17.41. Gefeliciteerd Anne!

Hoi Anne,

Ik dacht ik zal weer eens even kijken hier en zie daar: de vierde bij jullie al in aantocht! Gefeliciteerd, leuk hoor. Hoe oud zijn je andere kinderen nu? Helaas is het bij ons nog niet gelukt, maar wel een plus-punt: we hebben de drie maanden termijn overboord gegooid. Leverde teveel druk op, mijn cyclus is zelfs helemaal van slag geraakt. We zien nu wel, mijn man is nu ook veel positiever over een vierde, dat vind ik ook wel heel fijn. Hopelijk kan ik binnenkort ook zo'n leuk nieuwtje hier brengen.

Mirjam

Reactie voor op de website?

17.42. Verstand en Gevoel

Net zoals velen, zijn wij ook aan het twijfelen voor een 4de (stiekem zelfs 5...) De reacties van de (directe) omgeving waren helaas in eerste instantie verre van positief. Met 1 van 2 en 2 van 1 zouden we er niet aan moeten beginnne het was wel goed zo... Nou, mijn man en ik zijn het daar dus niet mee eens!

Jammer is het dat als je door omstandigheden 2 vroege miskramen hebt gehad (tijdens plaatsen en dragen Mirena) ipv medeleven meer opmerkingen krijgt, in de trant van "wees maar blij die had je er toch niet bij kunnen gebruiken nu...".

Inmiddels staat ons besluit wel vast, die vierde gaat er in elk geval komen. Hoewel we er rustig de tijd voor nemen, hopen we eigenlijk dat deze spruit zich toch binnen niet al te lange tijd aandient.

Verstandelijk willen we nog even wachten, op wat meer zekerheid qua werk van mijn man en tot de jongens ietsjes ouder zijn, maar gevoelsmatig zijn we er nu wel aan toe. Gedurende de maanden merken we dat we meer en meer toe geven aan ons gevoel en minde raan het verstand. Kortom het zou binnenkort maar zo een keer raak kunnen zijn.

Tja en dan de vraag maar wat als... We hebben nu 3 gezonde kinderen en het kan zo maar zijn dat er met een 4de iets mis is. We willen er liever niet bij stilstaan en ik denk dat de drang naar een groot gezin groter is dan de drijfveer om ons door welke "Wat als..." dan ook tegen te laten houden.

Voor iedereen die zwanger is van een 4de: veel succes en geniet er lekker van. Voor iedereen die nadenkt over een 4de of "probeert" natuurlijk niet minder veel succes gewenst!

Groetjes,
"Renate"

Reactie voor op de website?

17.43. Hier ook de vierde op komst!

Hallo,

Vanmorgen getest en het is bij ons ook zover: ik ben zwanger van de vierde (volgens de l.m.-telling uitgerekend op onze trouwdag, mooi he). Erg blij, maar ook nog afwachtend, het is nog erg pril.

Anne, hoe gaat het bij jou?

Mir

Reactie voor op de website?

17.44. En jij ook gefeliciteerd!

Hoi Mir,

geweldig het wachten is beloond. Gefeliciteerd!! Met mij gaat het redelijk, ben erg beroerd, is nieuw voor mij. Inmiddels 9 weken en ik heb het nog niet verteld aan mijn fam. + omgeving, ik zie daar erg tegenop. Ik voel me wat down en ben labiel, en lijk niet opgewassen (denk ik) tegen reacties (neg).

Deze week eerst een afspraak maken bij de verloskundige. Wordt het ook allemaal wat echter. De kinderen weten het ook niet, ik heb 3 jongens van 8-5-3 jaar.

Wat ik jammer bij mezelf vind is eerst heel lang twijfelen over een 4e, dan heel bewust een keuze maken, en door je hormoonschommelingen ga je weer zo twijfelen, is dit wel een goede keuze?? En daar heb ik last van.

Hopelijk over een paar weekjes weer wat positiever en lekkerder in mijn vel.

groeten Anne

Reactie voor op de website?

17.45. Re: En jij ook gefeliciteerd

Hoi Anne,

Ja, dat zijn die hormonen he. Ik herken het wel een beetje, maar ik zit er nog niet zo erg in. Nu bijna 5 weken, dus alles moet nog een beetje op gang komen. Vind je het misschien leuk om af en toe te mailen? Wij hebben het overigens wel aan onze ouders verteld. Die reageerde overwegend positief en ook met 'als jullie dit graag willen, dan is het goed'. Het was wel een verassing voor ze. De kinderne weten nog niets. Ze zijn 6, 4 en 2 (m, m, j).

Mir

Reactie voor op de website?

17.46. Helaas

Helaas heb ik vorige week tijdens de echo gezien en te horen gekregen dat het kindje sinds 3 dagen niet meer leefde. Ik was 11 weken. Mijn lichaam zwangert lekker door, morgen wordt het weggehaald.

Zo zie je maar twijfel twijfel over een 4e kindje, en zo wordt er aan de andere kant beslist dat het er niet komt.

Niet de leukste tijd. Anne

Reactie voor op de website?

17.47. Re: Helaas

Anne, wat erg. Veel sterkte.

Mir

Reactie voor op de website?

17.48. Re leeftijdverschil

Hoi Nathalie,

Ik las je berichtje dat je twijfelt over een 4e kindje vanwege leeftijdverschil. Dat kan ik me voorstellen, daar hebben wij ook wel even over getwijfeld. Je begint als het ware toch weer helemaal overnieuw. Wij hebben samen 4 kids (12, 10, bijna 9 en 6 jaar)en ik ben 34 en mijn man 41. We hebben toch besloten om te gaan voor een kindje samen en ik ben nu net (5 weken) zwanger. Ik ben heel erg blij en dankbaar dat ik zwanger ben en zien erg uit naar de baby.

Niemand weet het nog en ik ben ook heel benieuwd naar de reacties, en natuurlijk het meest benieuwd naar de reacties van onze kids.

Veel succes met het nemen van jullie beslissing!

Groetjes, Sas

Reactie voor op de website?

17.49. 4e op komst en alleen maar positieve reacties!!

Hallo allemaal,

Ik ben inmiddels ook in verwachting van ons vierde wondertje.

Voordat we dat besluit namen heb ik veel gelezen op deze site, wat ik nog steeds met veel plezier doe!

Ik heb mij, door het lezen van deze site, best druk gemaakt om de reacties van "anderen". Iets waar ik, voor het lezen van deze site, helemaal niet bij stil stond. Wat ik hier graag wil benadrukken is dat reacties van deze anderen bij ons alleen maar positief zijn. Echt heel warme en leuke reacties. Ook nu mijn buik begint te groeien en ook de mensen die ons niet echt goed kennen reageren leuk.

Dus; voor wie nog moet/wil/gaat beslissen, laat je niet teveel leiden door al of niet positieve reacties.

Hartelijke groet,

Marjan

Reactie voor op de website?

17.50. Zwanger van de 4de maar toch wel blij

Hallo, ik ben Jessica en ben 30 jaar en ben zwanger van de 4de. Maar het wordt het 5e kind in ons gezin, aangezien mijn man nog een dochter uit vorige relatie heeft van 5. Ook was het voor ons een verrassing, was al 2 maanden niet meer ongesteld geweest, maar uit de testen kwam niets, en aangezien de laatste eigenlijk mijn 6de zwangerschap was kon ik nog maar 1 ding denken......in de overgang. Na verschillende testen kwam er uit dat ik toch zwanger was en al 6 wken.

Was ik blij, nee, want hoe moest ik het doen, 1 dochter heeft adhd (6 jaar)en een zoon richting pubertijd (12). Maar besloten uiteindelijk het toch te doen en ben heel blij. Ik hou al zoveel van dit kindje dat ik er niks meer om geef wat andere er van denken. Ook deze komt wel groot, dus ruimte gebrek of niet want dat heb ik ook, je moet doen wat jou hartje zegt.

groetjes Jessica

Reactie voor op de website?

17.51. Diep buikgevoel

reactie op "vierde op komst'.

Ook ik (35jr jong) voel steeds meer kriebels na 3 gezonde jongens (4, 2, 1). Gewoon even ons verhaal, ben benieuwd naar reacties/herkenning:

Een aantal weken geleden had mijn man een afspraak staan voor sterilisatie, maar ik heb dat op het allerlaatste moment afgeblazen de dag ervoor! We waren al lang pratende over geschikte anticonceptie en aangezien ik geen hormonen kan verdragen sinds de zwangerschappen en spiraaltjes niet blijven zitten, waren we de condooms beu (andere oplossing?). Dus de kogel moest door de kerk aangezien een seksloos leven niet onze keus is en onze relatie er niet beter van wordt zo ondertussen na geklooi (en ongelukjes..) met de eerder genoemde methode.

Na lang praten waren we er uit, geen kinderen meer voor ons. Voor mij was dat puur en alleen een verstandelijk gemaakte keus, mijn man was (en is) er 100% zeker van. Echter, naarmate het belangrijke moment naderde werd ik steeds onrustiger. Mijn gevoel ging belangrijk meer en meer de overhand nemen. Dus gecanceld die ingreep (blijf van mijn vruchtbare man af !!= gevoel)

Dus nu een soort van patstelling. Wat nu? Even niks dan dus. Mijn man wil zich geen ongelukjes meer permitteren. Ik ook niet, nu niet. Maar bij mij dringt de wens tot een vierde zich steeds sterker op. En ook bij mij de twijfels, de redenen tot besluit sterilisatie dus, gezondheid vierde kind/ drukte thuis/ financieel/ ruimte thuis/ onze leeftijd (man 39jr).

Ik vraag me af of mijn man ooit dezelfde wens weer zal gaan koesteren, want het mag niet alleen van mijn kant komen, ik heb hem super nodig.

Ronja

Reactie voor op de website?

17.52. Een 4de in een nieuwe relatie

Hoi,

Geweldig een vierde erbij. Ik (30 jaar) heb drie kinderen (8, 6 en vier jaar) uit een vorige relatie. Nu na twee en een half jaar woon ik weer samen met een topper van een vriend maar die ook een soort papa voor de kinderen is. De kinderen zijn 4 dagen in de maand bij mijn ex man en verder wonen ze heerlijk bij ons. Wij willen (als het kan natuurlijk) graag een vierde.... Heeft iemand hier ervaring mee? Hoor graag van jullie...

Groetjes Puck

Reactie voor op de website?

17.53. Ook twijfel

Hier ook herkenning en twijfel...

Ik heb drie prachtige kinderen: een zoon van 4, en een tweeling, twee lieve meisjes van bijna 2 en een half. Toch blijft het bij mij kriebelen, en eigenlijk zou ik best een vierde kindje willen. Ook mijn man staat daar niet afwijzend tegenover (al wil hij nog wel even wachten).

Toch denk ik ook wel eens, ze worden nu net wat groter, wat ook zo veel voordelen heeft, en bovendien, wij zijn spontaan zwanger geraakt van een tweeling, de kans op herhaling is er absoluut, aangezien het een twee-eiige tweeling is (dus een dubbele eisprong). Wat nou als het weer een tweeling wordt? 5 kinderen?? Dat is wel heel veel, twee tweelingen.

Wie heeft er voor dezelfde keuze gestaan en heeft er goeie tips of adviezen?

Yvette

Reactie voor op de website?

17.54. Weer zwanger!

Hallo allemaal,

ik ben blij te kunnen melden dat ik weer zwanger ben. Dus onze 4e komt er dit keer waarschijnlijk wel bij. Het is nog pril, maar het begin is er.

groeten Anne

Reactie voor op de website?

17.55. Ook bij mij onrust over een vierde...

Hallo allemaal,

Allereerst gefeliciteerd Anne, met je zwangerschap! Dat moet weer een heerlijk gevoel zijn.

Ook in ons gezin is een vierde kindje dagelijks onderwerp van gesprek. Onze kinderen zijn nu 7, 5 en 3. Het zijn heerlijke kinderen en we genieten van hun ontwikkeling en het steeds zelfstandiger worden van ze. Onze jongste dochter is nu dag en nacht zindelijk, we zijn van de middagslaapjes af, allemaal best lekker. En eigenlijk hadden we besloten dat we 'klaar' waren nu. Maar bij mij broeit toch al een tijdje het gevoel dat er ergens een kindje zit af te wachten tot hij/zij mag komen.

Ik kan een heleboel praktische bezwaren opnoemen waarom het goed is zo: we zouden moeten verbouwen als er nog een kindje bij komt, we zouden een andere auto nodig hebben, we hebben de maxi-cosi etc al weg gedaan etc. En toch blijft ik zo onrustig! Zodra ik het gevoel heb dat er een kleine opening is bij mijn man (die vindt het nu al druk genoeg) voel ik me al helemaal blij worden bij de gedachte dat ik misschien toch nog een keer zwanger mag worden...

Nicole

Reactie voor op de website?

17.56. Twijfels met een grote T

Hallo allemaal

Ik weet niet of bovenstaande verhalen recent zijn of niet. Ben 5 weken zwanger van ons vierde kindje. Ik heb 3 schitterende, gezonde en o zo fantastische zonen (8, 6 en 4). Nu zit ik vol twijfels. Ikzelf denk al meer dan 2 jaar over een vierde. Nu is het eindelijk zover en nu doe ik het bijna in mijn broek van angst. Kunnen we dit wel aan, het was nu zo makkelijk. Heb 3 heel rustige kinderen. Overal krijg ik pluimpjes hoe braaf en lief ze wel zijn.

We zijn nu eindelijk in een periode gekomen dat we kunnen uitstapjes doen zonder de nodige verhuis. Nu gaat alles terug opnieuw beginnen. Is dit nu niet erg voor de 3 oudsten. Ik wil hen niets ontzeggen. Maar blijven we dit financieel aankunnen? Nieuwe auto, vele babyspullen zijn versleten (voiture enzo), als het een meisje wordt nog zo veel meer want daar hebben we niets voor.

Ik weet het niet meer en heb grote angst .

Leen

Reactie voor op de website?

17.57. Leeftijd

Wij willen ook graag een 4e kindje mar twijfelen omdat ik 37 jaar ben. Worden de risico's niet te groot?? Zijn er nog meer die ervaring hebben met op iets latere leeftijd nog een zwangerschap en bevalling mee te maken. Onze jongste is bijna 3.

Hendrika

Reactie voor op de website?

17.58. Kinderen zijn een ENORME zegen!

Gefeliciteerd alle zwangere moeders!

Wat een heerlijke zegen hè, een vierde kindje te mogen verwachten. Momenteel ben ik 21 weken zwanger van onze vierde zoon (ik heb nog drie zonen in de leeftijd van 4, 3 en 1,5 jaar). Overwegend kregen we positieve reacties, maar één moeder op het schoolplein reageerde heel negatief. Het duurde wel een tijdje voordat ik die negatieve, bijna vijandige opmerking van me af kon schudden. Raar eigenlijk hè, dat mensen een kostbaar leven dat zo gewenst is, zo kunnen afkeuren. Ik laat mensen vooral maar zien dat kinderen een zegening zijn, want het lijkt wel alsof men dat tegenwoordig vergeet. Wat hoor ik een geklaag en gemopper over kinderen, en dat vaak uit monden van ouders van 1 à 2 kinderen! Wij hopen met ons grote gezin een voorbeeld te mogen zijn, dat weer laat zien dat kinderen een zeer gewenste zegen kunnen zijn en opvoeden een volwaardige taak, waaraan je je ook met vreugde kunt wijden.

Diep in mijn hart ben ik wel blij dat het kindje in mijn buik aan ons gezin geschonken werd, en niet aan die mensen die hun mond vol hebben van negatieve opmerkingen. Het zou dan waarschijnlijk niet goed af zijn geweest. Collega-groot gezinsmoeders en vaders, be strong & be proud, zet je schouders eronder en weet dat je gezin een zegen is, een voorrecht, en dat dit het mooiste is wat je kan overkomen!

Lisa

Reactie voor op de website?

17.59. Reactie op: kinderen zijn een enorme zegen

Hallo Lisa, ik wou je zeggen dat ik een heel warm gevoel kreeg van je lieve woorden, ik ben blij dat er ook nog mensen als jij bestaan.

Ik heb zelf ook 4 schatten van kinderen gekregen en ben daar ziels gelukkig mee. Maar waar ik ook niet goed van wordt is van al die vaders en moeders die niets anders doen dan mopperen op hun kinderen. Ik was laatst met mijn man en kids uigenodigd op een feestje en de meeste hadden één a twee kids en ze zeiden tegen mij: "waar ben je aan begonnen! Ben je nog niet overspannen! Kun je ze allemaal wel genoeg liefde geven?" Echt hele gemene opmerkingen.

Ik heb die nacht zelfs niet even kunnen slapen.Ik snap niet hoe een moeder deze rot woorden tegen een andere moeder durft te zeggen wat zijn kinderen dan voor sommige? Een last? Ik ben met je eens: kinderen zijn het mooiste wat je kan overkomen

xxxx Claudia, mama van 4 schatten.

Reactie voor op de website?

17.60. Vervelende reacties

Hallo allemaal,

Wij hebben 3 leuke gezonde meiden, en een grote wens voor een vierde. Momenteel ben ik zwanger van de vierde maar moet nog een echo laten maken, ik heb namelijk al diverse miskramen gehad. Ik lees dat jullie ook rare reacties op de komst van nummer 4 hebben gehad. Wij hebben erg vervelende reacties gekregen vanuit misschien wel een vreemde hoek, namelijk mijn eigen moeder! Wie heeft hier ook ervaring mee?

Groetjes Suus

Reactie voor op de website?

17.61. Re: vervelende reacties

Bij ons ging het niet zo zeer over dat ik weer zwanger was maar bij mijn ouders over het feit dat we nog steeds niet getrouwd waren. Ik heb bij mijn vierde zwangerschap (wat een tweeling was) gezegd: bij de zesde gaan we wel trouwen (had me tijdens de keizersnede laten steriliseren). Ze kunnen dus lang wachten. Alsof je als volwassene dat niet zelf bepaalt. Dit geldt natuurlijk ook voor jou.

Het is wel pijnlijk om dit van je moeder te horen. Vond het ook van mijn ouders pijnlijk en belachelijk om van hen te horen van wanneer gaan jullie nou eens trouwen. Inmiddels weten ze natuurlijk wel dat deze dochter niet gaat trouwen. Ik hoop dat mijn broer het zelfde besluit ben ik toch niet alleen. De rest is wel getrouwd. Het is in hun ogen eingelijk een schande dat we niet getrouwd zijn.

We zijn al 18 jaar gelukkig samen en vinden het echt niet nodig om te trouwen. We laten ons dan ook echt niet leiden door mijn ouders die dat belangrijk vinden. En ja dat kommentaar van anderen is soms niet leuk maar als het jullie wens is laat die dan uitkomen en als de baby er eenmaal is gaan die negatieve reacties wel weer over.

Ik hoop dat je een goede zwangerschap krijgt, heel veel sterkte met al dat gedoe er omheen. Daar zit je echt niet op te wachten.

Reactie voor op de website?

17.62. RE: vervelende reacties

Ik denk dat het maar om een ding draait, en dat is respect, en als het even kan; wederzijds respect. Bij ons is de ruzie op zijn top en gaat zoals het er nu naar uit ziet geheel escaleren. Ik probeer het maar naast me neer te leggen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En als ik eerlijk naar mezelf ben, is dit niet het eerste keer, het gaat al eigenlijk mijn leven lang zo (ik ben 36 jaar). Maar ik had het liever anders gezien.

Ik heb gisteren trouwens een echo gehad en yes ! ik ben zwanger !

En wat jou betreft, lekker je eigen ding doen.

Suus

Reactie voor op de website?

17.63. Wie wilt mij mailen

Hallo, ik zou het leuk vinden om met moeders te mailen die net zoals ik 4 (of meer) kinderen hebben. Ik had eerst een meisje, toen een jongentje, en toen een tweeling gekregen. Wie heeft dat ook?

Reactie voor op de website?

17.64. Onze vierde is geboren!

Beste allemaal,

Enkele jaren geleden postte ik hier een eerste berichtje over twijfel over een vierde. Eind 2006 hebben we de knoop doorgehakt en zijn ervoor gegaan. Misschien leuk om te vermelden dat vorige week na een perfecte zwangerschap en bevalling onze dochter Liva is geboren. We hebben nu drie dochters en een zoon (6,5,3 en 0). Voor mijn gevoel is het zo helemaal goed en is ons gezin compleet, al blijft het besef dat het nu echt de laatste keer is geweest moeilijk. Ik denk dat dat altijd blijft hoeveel kinderen je ook krijgt. Ik zou in ons drukke leven ook niet meer kinderen willen, maar ik zou het zo nog wel 10 keer mee willen maken.

Mirjam

PS: Anne, ik las je mooie bericht net! Van harte gefeliciteerd! Ik wens je een fijne zwangerschap toe en geniet ervan. Laat je weten wat het is geworden?

Reactie voor op de website?

17.65. Gefeliciteerd!

Beste Mirjam, ik wou jullie van harte feliciteren met de geboorte van jullie dochter! Ik heb zelf ook 4 kinderen, en het is heel gezellig.

xxx Claudia uit Siciliè.

Reactie voor op de website?

17.66. Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd Mirjam met de geboorte van jullie dochter. Wat een geweldig nieuws! Sinds een paar weken zijn mijn man en ik gestopt met anticonceptie. Onze twijfel over een vierde kindje is weg. Een kindje erbij zou erg welkom zijn, en als het niet meer zou lukken (zwanger worden) dan zal het wel meant-to-be zijn. Ik ben wel benieuwd hoe het gaat. Ik ben nu 36 dus dan moet je vruchtbaarheid volgens de statistieken toch al minder zijn.

We zullen zien, ik houd jullie op de hoogte. En Mirjam, geniet van jullie kleine wondertje!!

Nicole

Reactie voor op de website?

17.67. Gefeliciteerd

Geweldig Mirjam, de geboorte van je 4e. Zo zie je maar, lange tijd twijfel en nu is zelfs de zwangerschap alweer achter de rug. Ik zou zelf ook al bevallen moeten zijn ware het niet dat het is misgegaan. Ik ben nu 21 weken zwanger en weet inmiddels dat tot dusver alles goed is. Wat wel jammer is; ik had erg op een meisje gehoopt en weet nu dat mijn 4e jongen eraan komt. Ik weet dat dit een gevoelig onderwerp is maar toch vind ik het erg jammer. Want eens moet je je er toch bij neerleggen dat er in ons gezin geen eigen dochter komt. Mirjam en alle anderen geniet van je gezin.

groeten Anne.

Reactie voor op de website?

17.68. Reacties

Bedankt voor de felicitaties allemaal. In tegenstelling tot wat ik hier vaak lees, hebben we erg veel leuke postieve reacties van familie, vrienden, buren, kennissen enz gekregen. Het huis staat vol met kaarten en we hebben al meer bezoek gekregen dan bij de derde. Ook tijdens de zwangerschap veel aandacht en leuke reacties.

Anne, ik begrijp, heb ook altijd gedacht dat ik later graag in ieder geval 1 dochter zou willen krijgen. Het is idd een soort taboe om over te praten en als het maar gezond is is zo'n dooddoener ,natuurlijk staat dat voorop, voor mijn gevoel is dat weer een andere categorie. Maar toch van de andere kant: ik vind 4 jongens ook wel erg stoer klinken en voor je kinderen is dit wrsl wel veel leuker later.

Mirjam

Reactie voor op de website?

17.69. 4e zwangerschap

Hey hallo

Ik ben dus een meid van 29 en ook zwanger van ons 4e kindje. Na lang praten en overwegen hebben we besloten om het te houden.

en moet zeggen het boeit mij ook helemaal niets meer wat een ander er van denkt of wil denken, ik en mijn vriend moete tenslotte onze kids opvoeden, en niet de buitenwereld of onze familie.

Moet zeggen, heb ook totaal geen band meer met familie of wie dan ook. Maar dat is des te meer een reden voor mij om hier sterker uit te komen, toch?

Vaak gaat de vraag door mij heen: zal deze bevalling snel gaan, wordt het moeilijk.

Heb in 2005 een dochter gekregen in 2006 weer een dochter en nu in maart zal onze J/M geboren worden (ik weet al wat het wordt hoor), tenminste, de verloskundige zei dat het een .... werd maar de gynaecoloog zei niets te kunnen vinden.

Graag wil ik weten of er vrouwen zijn die inmiddels zijn bevallen van hun 4e kindje en hoe het is verlopen. Hoop op leuke contacten.

groetjes jcqln

Reactie voor op de website?

17.70. Nog een 4e erbij?

Ik Jessica, net 28 jaar en 3 dochters van 7, 6 en net 4 zou graag een 4e willen maar mijn man wil [nog] niet.

Uiteraard heb ik twijfels over geld, ruimte, we zullen een andere auto moeten kopen.

Ik weet nu al dat ik negatieve reacties zal krijgen, voornamelijk van mijn vader die bijna een inzinking kreeg toen ik vertelde van de 3e [eigenlijk ook al van de 1e en 2e]. Daar zie ik flink tegenop.

Maar nu mijn jongste 4 is en volledig naar de basisschool gaat, verlang ik wel weer naar een baby, meisje of jongen maakt me niet uit. Een meisje is wel weer lekker vertrouwd, als het maar gezond zal zijn.

Hoe overwin je je twijfels? Hoe krijg je je man zover haha? Is het egoistisch om er nog een te willen in deze tijd? Is het wel eerlijk tegenover de andere kinderen? Zucht moeilijk!

Jessica

Btw: we zijn al meer dan 13 jaar samen waarvan 7 en 1/2 jaar getrouwd.

Reactie voor op de website?

17.71. Re nog een vierde erbij?

Ik snap goed dat het gaat kriebelen bij jou nu jullie derde dochter ook naar de basisschool gaat.Had ik ook toen onze derde naar de basischool ging. Je bent nog jong en als je man er nog niet aan toe is zouden jullie even kunnen wachten en alles eens goed op een rijtje moeten zetten. Neem geen overhaaste beslissingen. Waarom zou het egoistish zijn om voor een vierde kindje te gaan?

Achteraf zijn we blij dat we wel voor een vierde zwangerschap zijn gegaan. Alleen liep het hier wat anders. Wij gingen van drie naar vijf kinderen het was een tweeling. Ik ben zo blij dat we er toch voor gegaan zijn. Ook wij moesten een grotere auto en ja twee kosten meer dan een kind erbij. Maar dat weegt niet op met het geluk en de rijkdom die we voelen (ook al is er minder te besteden).

Ook nu verlang ik nog wel eens naar een baby. Maar gezien mijn leeftijd, ik ben nu 45, weet ik ook wel dat dit nu niet verstandig is. Ik geniet dan maar van mijn nieuwe neefjes en nichtjes en pas regelmatig op.

Nou naamgenoot ik wens jullie veel suxses met jullie beslissing.

Jessica

Reactie voor op de website?

17.72. Bang voor vroeggeboorte 4e kind

Wij hebben 3 gezonde jongens, maar ze zijn wel alle 3 te vroeg geboren, (37 wkn, daarna 34 weken en laatste bij 32 weken vliezen gebroken, uiteindelijk met 35 weken geboren). Ben erg onzeker over 4e zwangerschap, dat deze eerder komt dan de laatste rond de 32 weken.

Wie heeft hier ervaring mee? Ben zelf bijna 38.

Sandra

Reactie voor op de website?

17.73. Voor Sandra

Beste Sandra

Het hangt er natuurlijk vanaf wat de oorzaak was van die vroeg geboortes. Ik heb ook twee vroeg geboortes gehad. Een met net als jij met 34 weken en een tweeling met 29 weken. Die van ons met 34 weken kwam door een loslatende placenta. En onze tweeling door gebroken vliezen. Van beide is de oorzaak onbekend. Onze tweede is ook geboren met 37 wekwen en dit is net geen vroegeboorte. Het kan toeval zijn maar praar er een eens over met je gyn. Ik was 40 toen ik beviel van onze tweeling.

Jessica

Reactie voor op de website?

17.74. Twijfels wegnemen voor een 3e

Wij hebben 2 heerlijke kinderen zonder problemen, een meisje van 7 en een jongen van 5. Ik ben inmiddels 30 en mijn man 49, en we hebben het enorm leuk samen, maar omdat hij zich nu "te oud" voelt wil hij geen 3e meer. Ook omdat we geen extra kamer meer hebben. Ik wil dolgraag nog een kindje, maar hoe krijg ik hem ook zover? Ik vind het moeilijk om me erbij neer te leggen. Wat heeft andere mannen ervan overtuigd dat ze voor nog een kindje gingen?

Abi

Reactie voor op de website?

17.75. Bevallen

Hallo,

na 1,5 jaar twijfelen, een miskraam daarna, ben ik inmiddels bevallen van onze 4e zoon, Simon. Het is echt een 'feestje' geweest de kraamtijd. Terwijl je zo twijfelt over je keuze wel of geen 4e, is het als je er op terugkijkt het allemaal zo waard. Ook onze andere jongens (9-7-5) zijn zo blij met hun broertje.

Ja, echt een 4e is ECHT heel bijzonder.

groeten Anne

Reactie voor op de website?

17.76. Bang voor vroeggeboorte 4e kind

Wij hebben 3 gezonde jongens, maar ze zijn wel alle 3 te vroeg geboren, (37 wkn, daarna 34 weken en laatste bij 32 weken vliezen gebroken, uiteindelijk met 35 weken geboren). Ben erg onzeker over 4e zwangerschap, dat deze eerder komt dan de laatste rond de 32 weken. Wie heeft hier ervaring mee? Ben zelf bijna 38.

Sandra

Reactie voor op de website?

17.77. Laat ze maar gaan

Lieve Sylvia,

Laat ze maar zeuren. Ik bedoel hoeveel vrouwen zouden stiekem niet graag een groot gezin willen. Maar dat is tegenwoordig niet meer mogelijk aldan niet vanwege de kosten. En als je dan zegt dat je bijvoorbeeld graag een thuisblijf moeder zou zijn word je aangekeken als of je in een keer een extra hoofd heb gekregen. Wat ik eigenlijk met deze reactie wil zeggen is, mensen zouden wat meer respect moeten hebben voor de keuze van haar medemensen. Ook al is die mischien niet altijd de gangbare. Mijn respect heb je.

Sucses groetjes Marianne

Reactie voor op de website?

17.78. Re: bang voor vroeggeboorte vierde

Ik snap dat je onzeker bent gezien die vroeggeboortes. Ben je nu zwanger of wil je zwanger worden? Wat was de reden van die vroeggeboortes? Bij gebroken vliezen is vaak geen oorzaak van bekend. Ik zou het er met je gyn over hebben. Mijn tweede zwangerschap was ook na 37 weken (dit is nog net geen vroeggeboorte). Mijn derde met net als jij met 36 weken met als reden loslatende placenta, dus spoed keizersnee. Mijn laatste, dit was een tweeling (ik was 40). Met 29 weken ook gebroken vliezen waar de oorzaak onbekent van was. Gelukkig hier ook allen gezond.

Jessica

Reactie voor op de website?

17.79. Gefeliciteerd!

Anne, gefeliciteerd met Simon! Mooie naam hoor, hebben wij ook nog weleens aan zitten denken. Mag ik weten hoe je andere kinderen heten? Wij hebben nu: Bente (7), Elin(6), Isen(4) en Liva (0)

Het is cliché, maar geniet van je kraamtijd. Het gaat weer zo snel, mijn kraamtijd behoort alweer tot een vaag verleden. Liva is alweer 7 maanden (ook leuk). Misschien komen we elkaar nog wel eens tegen hier op de web-site. Wij gaan in ieder geval niet meer voor nr 5, vier is mooi. Voor mijn gevoel zijn we compleet.

Mirjam

Reactie voor op de website?

17.80. Mooie naam!

Wat leuk om zoveel mooie verhalen te lezen over (grote) gezinnen en de wens van mensen om nog een kindje te krijgen. Ik ben momenteel zwanger van onze derde zoon. Ik reageer eigenlijk omdat ik in het berichtje van Mirjam de naam Elin zag staan, dat is de naam die (ook) wij voor een meisje hadden bedacht. Het blijft een mooie naam en ik vind het dan ook best wel jammer dat wij geen kleine Elin meer zullen krijgen. Ik denk dat ons gezin na dit derde ventje compleet is, maar je weet het natuurlijk nooit. Geniet van jullie gezinnen allemaal!

Groetjes, Janie

Reactie voor op de website?

17.81. Twijfel, twijfel, twijfel

Ik denk ook vaak aan nog een kindje. Heb nu een zoon (6) en twee dochters (4 en 2). Als ik zeker wist dat alles goed zou gaan met de zwangerschap en dat het een gezond kindje is, zou ik er zo voor gaan. Maar wat als er iets mis gaat of het wordt een tweeling. Tja, dan heb je er vijf, denk ik dan weer. Twijfel, twijfel, twijfel....

En ik moet nog even zeggen dat ik het fantastisch vind om een groot gezin te zien. Wat een rijkdom!!! Dan denk ik: het is hun toch maar mooi gelukt! Geniet ervan!

Ka

Reactie voor op de website?

17.82. Re Twijfel

Bij elke zwangerschap hoop je dat alles goed komt. Alweer bijna zes jaar geleden hadden ook wij die twijfel. Ik was toen al 39 en we hadden drie kinderen en wilden nog graag een kindje. En ja hoor het waren er twee! Wat een rijkdom een tweeling erbij. Als je genoeg ruimte hebt zou ik het gewoon doen. De kans op een tweeling is natuurlijk niet echt groot, behalve als je zelf een van een tweeling bent zoals ik heb je weer meer kans op een tweeling.

Jessica

Reactie voor op de website?

17.83. Grote wens voor 4e kindje

Ook ik wil ontzettend graag nog een 4e kindje. Mijn man en ik hebben 3 zoontjes van 11, 8 en 4 jaar oud. Helaas wil mijn man geen kind meer, heel soms denk ik dat hij nog twijfelt, maar even later zegt hij weer iets waardoor die hoop weer weg is. Hij heeft met name de al eerder genoemde praktische bezwaren zoals schoolgeld en dergelijke.

De wens zit bij mij heel diep en ik kan het gewoon niet van mij afzetten. Ik heb voorgesteld dat een van ons zich na de eventuele 4e laat steriliseren, omdat mijn man ook bang is dat ik na de 4e een 5e kindje wil. Ik ben nu 31 dus ik wil en kan de hoop nog lang niet opgeven. Wie herkent dit?

Groetjes, Natasja

Reactie voor op de website?

17.84. 4e kindje

Hallo Sylvia,

Las je berichtje en ook ik heb hetzelfde probleem hoor! Ik ben 30 en zwanger van de 4e. Mijn oudste dochter is 4, mijn zoontje 3 en dochtertje van 1.5. En nu 16 weken zwanger.

Veel reacties. De een vindt het leuk, de ander geeft commentaar. Gelukkig zijn mijn man en ik er allebei erg blij mee en ik maak me idd ook niet druk. Het gaat zoals het gaan moet, en ja, druk is het wel, maar daar hoef je het niet voor te laten.

Kinderen krijgen is het mooiste wat er bestaat en ja met goede begeleiding kan je een hoop werk besparen. Beel succes met je gezinnetje.

gr Danielle

Reactie voor op de website?

17.85. Grote wens: 4e kindje

Wij hebben 3 meiden van 6, 5 en 2. M'n man wilde eerst geen 3e en later geen 4e. Ik kom aan niets anders meer denken, bijna ongezond, zo graag wilde ik nog een kindje. Of ik nu m'n man over heb gehaald of dat hij er later aan toe was dan ik kan ik moeilijk zeggen, maar we verwachten nu wel in november ons 4e kindje waar we alle 2 net zo blij mee zijn. Hij denkt ook dat ik straks weer een 5e wil, maar dat zien we dan wel weer, 1 kind tegelijk (als je niet zwanger wordt van een tweeling tenminste). Mannen denken nu eenmaal anders dan vrouwen. Je bent nog jong en hebt nog tijd genoeg voor een eventuele zwangerschap.

groetjes Conny

Reactie voor op de website?

17.86. Ook bij mij blijft de wens voor nog een kind

Hoi Natascha en andere moms

Ook bij mij blijft de voortdurende wens naar nog een kindje erbij. Het gevoel is steeds opnieuw heel intens en toch zullen wij er nooit meer een kindje bij krijgen. Na 3 gezonde boys hebben wij een meervoudig gehandicapt meisje gekregen. Een zonnetje maar oh zo'n zorgenkindje. Ik kan me goed voorstellen dat de kriebels bij andere moeders soms ook zo opstijgen. Ik wens jullie allemaal veel succes met het maken van een beslissing, maar bedenk ondertussen ook dat je moet genieten van elk gezond kindje dat je hebt.

groetjes Anja

Reactie voor op de website?

17.87. Re: grote wens voor 4e kindje

Hoi Natasja,

Ik herken het helemaal! Ik ben 29, en wij hebben 2 zoontjes van 6 en 4 en een dochtertje van 3 jaar. 2 Jaar geleden was het dan zover, dat ik zwanger was, maar helaas, het werd een miskraam. Toen werd mijn man (weer) overmand door twijfels, tot vorige maand. Opeens zei hij dat we het toch maar weer moesten gaan proberen. Hij zegt dat hij nog steeds practische bezwaren heeft, maar verlangt toch ook wel weer naar een 4e kindje. We gaan er nu dus weer voor. Helaas ben ik net ongesteld geworden. Zowel mijn man als ik baalde ervan.

Mijn man is wel bang dat ik na de 4e een 5e wil. Na de 4e wil hij zich dan ook laten steriliseren. Hier ben ik het overigens wel mee eens. Wij wilden in het begin maar 2 kinderen, maar ik wilde een 3e, een 4e..., vandaar. Ik snap zijn bezwaren wel, verstandelijk gezien dan. Wij hebben altijd geprobeerd met elkaar in gesprek te blijven, dat is het gene wat ik je kan aanraden.

Ik hoop voor jou dat hij toch van gedachte verandert.

Groetjes, Marieke

Reactie voor op de website?

17.88. Reactie: grote wens 4e kindje

Hoi Marieke,
Wat fijn dat jouw man uiteindelijk toch ook een 4e kindje wil! Ik hoop nog steeds dat mijn man ooit hetzelfde wil. Ik duim voor je dat je snel zwanger zult zijn!

Hoi Anja,
Dat is inderdaad wel een angst van mij, we hebben natuurlijk al 3 gezonde kinderen. Ik geniet ook echt wel van mijn 3 gezonde mannetjes! Succes voor de toekomst van je kleine meid!

Hoi Conny,
Heel herkenbaar, ook mijn man vond het na 2 kids al genoeg. Ik hoop zo dat hij nog 1 laatse keer van gedachten veranderd! Geniet nog maar lekker van je zwangerschap.

Groetjes, Natasja

Reactie voor op de website?

17.89. Zo gelukkig....

Hallo,

Ik ben moeder van 3 prachtige kids (j(4), m(3) en j(bijna 2) en in verwachting van onze 4e (7 weken). Ik heb altijd geroepen dat ik 4 kinderen wilden en mijn man 3, mar heeft zelf aangegeven dat hij graag ook nog zo'n wondertje wilde krijgen.

Helaas waren de reacties bij nummertje 3 al vrij negatief. We hadden toch al een jongen en een meid waarom dan nog een? Ik weet dat mijn ouders heel positief gaan reageren maar vind het zelf heel jammer dat je door de buitenwereld zo slecht kan genieten.

Meestal zijn mensen heel positief "oh wat leuk, je eerste?" dan geef je aan dat je er al hebt "hoeveel heb je er al?" Dan zie je gewoon aan de reactie dat ze het niet kunnen begrijpen en dat is iets wat ik heel erg jammer vind. Men hoeft niet het enthousiasme van mij te delen, maar men kan mij wel lekker laten genieten, toch?

Iedereen die zwanger is geniet er lekker van!

Groetjes KV

Reactie voor op de website?

17.90. Re: zo gelukkig

Nou geniet er maar van en laat die anderen maar kletsen.

Jessica

Reactie voor op de website?

17.91. toch een 4e

Een tijdje terug schreef ik over mijn wens voor een 4e. Mijn man wilde dit niet.' Inmiddels ben ik (als het goed is) 7 weken zwanger!

A.s dinsdag krijg ik mijn eerste echo, ik ben erg onzeker want ik heb nauwelijks klachten. Groetjes, Natasja

Reactie voor op de website?

17.92. Gefeliciteerd!!

@Natasja!! okt 2008 Gefeliciteerd! Wat leuk zeg!! Is je man toch van gedachten veranderd?

Mijn man en ik willen ook graag een vierde! Maar ik houd het verstandelijk tegen. Omdat ik toch wel bang voor het financiële gedeelte! Kijk kamer delen en een andere auto is niet zo'n probleem.
Waar ik echter wel bang voor ben is of ik alles ( lees wij) wel kan blijven betalen! De oudste is nu 5 jaar en zit op zwemles en judo. De middelste volgt in januari.En dat kan gelukkig!! Als onze kleinste man wil volgen is dat ook haalbaar.
En dan??
Bedoel vind het allemaal toch best duur. Verjaardagen , feestdagen en sporten. Zwem zelf ook 1 keer per week. Tis minimaal wel heerlijk ontspannend. En dan de wekelijkse boodschappen , lijkt ook allemaal duurder te worden met de maand. Wil ook leuke dingen blijven doen met mijn vriendinnen.. Ben pas bv met mijn beste vriendin wezen eten bij de WOK en naar GUIDO WEIJERS geweest. Zulke dingen wil ik wel blijven doen. Maar is dat dan wel haalbaar?? Dat soort dingen houden mij wel bezig.

Terwijl mijn hart roept we zien wel en JAAA ik zou zo graag nog 1 keeeeer willen! Mijn man is er ook van overtuigd dat het dan ook gewoon allemaal wel door gaat! Zijn moeder redde het immers ook maar met veel minder.. Maar ja die was altijd thuis, zegt ze zelf. Die gaat nu leven zegt ze. Vakantie en dat soort dingen waren toen altijd in Nederland. Nu gaat ze pas verder weg, maar wel zonder man want opa is een paar jaar geleden overleden. Om in Ned te blijven geef ik niks om, kan ik heerlijk van genieten. De landen waar ik heen wilde ben ik geweest op Amerika na... Wil echt wel wat laten voor mijn kids, maar wil ook leuke dingen doen.. En ook met hen. Bedoel laatst een dagje Efteling. Was zo 100 euro kwijt! En dat met nu nog 1 betalend kind. Plopsaland is nog duurder want vanaf 1 meter betaal je.. Vind het toch wel leuk om zulke dingen met hun te kunnen doen..

Maar wij voelen in ons hart nog niet compleet... We wensen er allebei nog 1 kindje bij!! Waarom kijk ik dan zo naar geld??

Greets Moontjejlr

Reactie voor op de website?

17.93. dank je wel!

Hoi Moontjejlr,

Vooral mijn man had dezelfde bezwaren als jij (eigenlijk nu nog) Ik zelf ben meer een persoon die beslissingen neemt vanuit mijn gevoel. Op dit moment ben ik met mijn gedachten alleen nog maar bij de zwangerschap en of alles wel goed zal gaan.
Ik denk dat je de voors en tegens naast elkaar moet leggen, succes met je beslissing!

Mijn eerste echo heb ik inmiddels achter de rug en er was een klein frummeltje te zien van 1,69cm. en een kloppend hartje!

Groetjes, Natasja

Reactie voor op de website?

17.94. Natasja

Hoi hoi,

Wat gaaf weer hé! Blijft zo speciaal zo'n beebje in je buik!!! Fijn dat het goed gaat! Mijn gevoel zegt ook ga ervoor we zien wel!!
Maar mijn hoofd...als het nou eens eens kon worden met mijn hart... zucht... Voors en tegens tegen elkaar... Enige tegen is eigenlijk geld.... Voor tja mijn man aanhorende zoveel.. hihihi... sommige slaan nergens op.. Dit jaar zullen we er zeker nog niet voor gaan.. Wil toch wel eerst aankijken wat de creditcrisis gaat betekenen voor ons.. Jaja daar is ie weer geld!! Maar ben toch wel benieuwd..Ook wat ze met de kinderopvang gaan doen.. Niet alleen gebruik ik het voor mijn jongens, werk er ook zelf..

Nu geniet ik vooral van al mijn mannen om me heen..en zwijmel zo af en toe eens weg bij de gedachte van dat we verrijkt mogen worden van een 4de wondertje....

Greets Moontjejlr

Reactie voor op de website?

17.95. Zwanger van de 4e

Hoi,

Ik ben 30 jaar en zwanger van de 4e ik heb al 2 jongens en 1 meisje 8/1.5 en 4 jaar en nu dus onbedoeld zwanger, wat nu?

Mijn man wil het niet, hij wil dat ik het laat weg halen (geen ruimte, geen geld). Ik wil het niet laten weg halen. Nu moet ik gaan kiezen tussen mijn zwangerschap en mijn huwelijk. Ik weet het niet. Ik wil het probeeren maar hij is vast besloten. Wij zouden ook gaan verhuizen volgend jaar juli, maar ik denk dat dat niet door gaat.

Heeft er iemand nog wat tip, advies, iets?

Alles is welkom.

Groetjes Martine

Reactie voor op de website?

17.96. Voor Martine

Hoi Martine,

Zou je man je echt verlaten als je het kindje zou houden? Hij was er neem ik aan gewoon bij toen je zwanger werd dus is hij mede verantwoordelijk.

We hebben sinds kort ook een vierde en het is echt genieten onze kinderen zijn 6 - 5 - 2,5 en 3 weken. Het is best even wennen maar eenmaal weer ons ritme is het goed te doen en de andere kinderen vinden het echt geweldig.

Alles kost tegenwoordig geld en een kindje is ook een hele rijkdom alleen van een andere kant bekeken en er is altijd wel een plekje voor een baby en als het ouder is kunnen ze best samen op een kamer, daar krijgen ze niks van. En wat de studie kosten betreft misschien willen ze dat wel helemaal niet en hebben ze een baantje in een winkel of garage als ze maar lekker in hun vel zitten toch?

Ik zou het gewoon over me heen laten komen en je man draait vast wel bij. Anders zit je straks je hele leven met een schuldgevoel waar je mee moet leren leven en dat kost uiteindelijk ook je huwelijk.

groetjes Conny

Reactie voor op de website?

17.97. Ook zwanger van de vierde

Hallo ik ben angela en ik ben 25 jaar en ik kom hier omdat ik eigenlijk niet meer weet waar ik het anders moet plaatsen. Ik heb nu 3 prachtdochters: 1,5 bijna 4 en 5,5 en een lieve vriend. Voor hem is het gezin compleet. Maar nu merk ik dat ik weer zwanger ben. Hij weet het nog niet. Hij wil eigenlijk geen kids meer, maar mocht het zo zijn dan is het welkom. Nu zit ik alleen met wat vragen.

We wonen hier in een rijtjeshuis met een normale woonkamer 25m en 3 slaapkamers. De 2 oudsten liggen op de grootste 12m, en de jongste apart 9m, en wij ook op een kamer van 9m. Nu is mijn vraag hoe moet ik dat gaan doen? Geld om te verhuizen hebbn we niet. We moeten ook een andere auto maar wat is een betaalbare auto. Financieel is het niet, dat gaat wel goed. Maar het is meer de ruimte en tegenwoordig heb je niet snel een ander huis.

Ik ben nog jong, 25 jaar, en bij de derde werd ik al raar aangekeken, laat staan als er een vierde komt. Een abortus wil ik niet dat vind ik te erg. Op een andere forum werd ik uitgekotst, dus nu hoop ik dat ik hier wat steun kan vinden.

Groetjes Angela

Reactie voor op de website?

17.98. Voor Angela

Ten eerste heel erg gefeliciteerd. Is er een mogelijkheid om op de zolder te slapen? Dat hebben wij ook gedaan en dat bevalt prima. We hebbeb een extra bedje op de zolder vanwege de nachtvoedingen.

En probeer je er niks van aan te trekken wat anderen zeggen. Misschien willen ze het ten diepste ook maar durven het niet.

groetjes Conny, moeder van 4 dochters 6-5-2,5-1 mnd

Reactie voor op de website?

17.99. Ook zwanger van de vierde reactie (voor Conny)

Hallo Conny,

bedankt voor je lieve berichtje. Nee een zolder hebben we niet, wel een kleine vliering maar daar is niets van te maken helaas. Nou niets aantrekken van de omgeving is heel moelijk in het dorp waar ik woon. nou wel leuk dat je ook vier kids hebt en ook niet zo oud nog. Vraagje: is het allemaal wel te doen 4 kids? Of is het een super geregel?

groetjes Angela

Reactie voor op de website?

17.100. Twijfel ook over wel of niet een 4e

Hallo,

Ook ik sluit me aan bij een aantal van jullie en twijfel over wel of geen 4e kindje. Ik ben inmiddels moeder van een zoon van 4, een dochter van ruim 2,5 en een zoontje van net 1. Bij mijn jongste beviel ik bij 36 weken en had ik direct het gevoel dat we nog niet klaar waren, althans ik was nog helemaal niet toe aan bevallen en was ook nog niet klaar met zwanger zijn. Na een paar maanden verdween dit gevoel en was ik al helemaal blij met m'n 3 kids.

Nu de jongste echter net 1 is geworden kriebelt het alweer een paar weken... Qua woonruimte, auto, financieel etc. is het op zich geen probleem en in mijn (ofwel ons) hart is nog zeker plaats voor een 4e kindje.

Ik zal aan de andere kant ook blij zijn als je straks geen rekening hoeft te houden met middagslaapjes e.d. en dat mochten we voor een 4e gaan, dan duurt dat nog wel een jaar of 4. Eigenlijk is dat zowat het enige wat me tegenhoudt. Herkent iemand mijn verhaal, hoor graag jullie twijfels of ervaringen!

Liefs Daan

Reactie voor op de website?

17.101. Voor Daan

Heel herkenbaar het na een vroeggeboorte het nog niet klaar zijn. Het gevoel hebben van een zwangerschap tot een einde te willen brengen. Het voelen van een kind dat voldragen is, niet het gedoe na een vroeggeboorte met al die spanningen die dat met zich meebrengt. Ik heb na de vroeggeboorte van ons derde kind dit ook gehad. Echt er overdromen en het gevoel hebben dat het niet compleet is.

Toen onze jongst 4 was wilde ik echt nog een kindje en mijn partner stond daar ook achter. Er voor gegaan en het bleek een tweeling te zijn. Om een lang verhaal kort te maken, ze zijn veel te vroeg geboren (29 weken). Ze zijn nu 6 en ik heb in de afgelopen jaren nog steeds het gevoel van niet compleet te zijn. Dit komt bij mij voornamelijk door die vroeggeboortes. En ik droom nog steeds van die echte dromen waarbij ik een baby voel schoppen, het gevoel was geweldig en ik vind het dan ook heel jammer dat ik dit ook bij de laatste zwangerschap niet heb kunnen beleven.

Ik ben inmiddels 46 en het is voor mij nu echt de tijd om het bij dromen te laten. Nu ben ik blij met onze tweeling en geniet daar ook met volle teugen van. Als jij met nu nog jonge kinderen die wens hebt zou ik zo zeggen ga er voor en voor je het weet zijn ze groot en heb je geen middagslaapjes e.d meer.

Jessica

Reactie voor op de website?

17.102. Aan Jessica

Hoi Jessica,

Bedankt voor je reactie! Fijn te horen dat jij ook het verlangen bent blijven houden na de vroeggeboorte van je kindjes. 29 weken is uiteraard "minder prettig" dan bij 36 weken. Bij mij was de jongste wel klaar om geboren te worden maar kon echter nog niet zelf drinken etc. De eerste 4 weken waren echt tobben, maar gelukkig daarna helemaal gelukkig!

Het verlangen naar een 4e is er dus nog steeds en ik heb deze week mijn spiraaltje laten verwijderen!! Spannend dus want we kunnen er nu echt voor gaan. En hoewel ik nog steeds momenten van twijfel is er zeker nog plaats van een kleintje in ons hart en in ons gezin. We gaan er dus voor! Nu zei de huisarts tegen me, na het verwijderen van het spiraaltje dat ik het beste eerst een menstuatie af kon wachten omdat het 1e eitje weleens minder van kwaliteit kon zijn.

Na wat googlen viel me op dat er best wat mensen zijn die na het spiraaltje snel zwanger waren maar waarvan de zwangerschap in een miskraam is geeindigd... heeft iemand hier meer info over of dit vaker gehoord?

Liefs Debby

Reactie voor op de website?

17.103. Voor Angela

Hoi Angela,

Het meeste geregel is het halen en brengen voor school(10 min) en spelen bij vriend(innetes), wij hebbeb maar 1 auto en ik doe alles op de fiets (met fietskar voor de baby).Deze week 2 keer in het ziekenhuis geweest ook dat is een hele organisatie, m'n man is echt onderdeel van het gezin dus daar heb ik wel veel steun aan maar tussen 7 en 17 moet ik het wel echt zelf doen.

De kraamvisite is met een 4e echt niet handig de eerste 2 weken is het nog wel te doen maar daarna zit ik er echt niet meer op te wachten. Verder vind ik het goed te doen, m'n huishouden kom ik niet echt aan toe alleen wat echt belangrijk is (was,wc,stofzuigen,koken)de rest blijft nog liggen maar daar lig ik verder niet wakker van dat is over een week misschien wel anders.De kinderen en m'n man gaan voor! De rest is maar materie en vind ik minder belangrijk.M'n schoonmoeder zegt altijd als alles opgeruimd is en de vloer is schoon verder moet je blij zijn dat de was schoon is en er s avonds eten (optijd) op tafel staat. De eerte weken met een baby zijn altijd heftig of het nu de eerste of de 4e is.

Groetjes Conny

Reactie voor op de website?

17.104. Blijvende twijfel

Hoi allemaal,

Nogmaals alle reacties doorlezend (met alle herkenning) kwam ik al een eerder berichtje van mijzelf tegen. Nu inmiddels ruim 2 jaar verder is er eigenlijk niks aan de situatie veranderd.

Die twijfels (voor nog 1 of 2 kindjes) die blijven. Ik had gehoopt dat het minder zou worden nu de kleinsten ruim 3 zijn, maar het gevoel wordt alleen maar heftiger. Ik moest laatst bij mijn verloskundige een set folders langsbrengen en huilde tranen met tuiten toen ik weer naar de auto liep. Pfff, wat is dat gevoel heftig. Ook elke maand als ik ongesteld ben ook wel een beetje de teleurstelling en stille hoop van zou het nou toch.

Maar ja, die praktische bezwaren (geen kamers over, kinderen slapen nu al samen, 3 gezonde kindjes, doortikkende tijdklok (34jr) financiële kant etc.) en de buitenwereld (ja, ik weet het, maarik trek me de reacties toch aan - hoewel we altijd duidelijk hebben aangegeven 4 kindjes te willen).

Ik probeer het te compenseren door andere dingen na te leven die ik graag zou willen (voor mijzelf starten), maar merk dat iets mij tegenhoud. Ik vraag me dan af of de kinderwens dan de oorzaak is of juist een excuus (bang om te falen in al het andere. En dat mag natuurlijk geen reden zijn voor een 4de).

Mijn man heeft aangegeven (einde van zijn vervolgopleiding komt in de zomer in zicht) dat 'het' wel weer zou kunnen, en nu ineens ligt de beslissing dus helemaal bij mij gevoelsmatig (ach natuurlijk zouden we het op het moment zelf echt wel samen bepalen ;-)). Mijn gedachten zijn er vol van en da's soms knap lastig met 3 kleintjes, het starten van een eigen zaak.

Vind het vreselijk eng. Maar ik geloof wel dat 2009 het jaar van een nieuwe zwangerschap voor ons gaat worden. Tegen de tijd dat manlief in een reactie op een mailtje vandaag schrijft "Dromen zijn geen bedrog maar zijn er om gerealiseerd te worden.", weet ik het diep in mijn hart! Maar ja, kunnen al die andere dromen wel worden gerealiseerd met nog 1 of 2 kindjes meer. En zo twijfelen we hier dus weer voort.

Liefs, Renate

Reactie voor op de website?

17.105. 4e kindje opkomst

Ik ben bijna 21 en heb al 3 zoontjes van 5 jaar, 2 jaar en 8 maanden. Nu ben ik er gister achtergekomen dat ik voor de 4e keer zwanger ben. Ik schrok er wel van want we hadden het helemaal niet gepland! Ikzelf vind het niet erg, we hebben er ruimte voor en ik vind het welkom maar mijn man wil een abortus doen. Wij hadden altijd tegen elkaar gezegd ooit nog een 4e kindje te willen, maar we hadden er nu niet op gerekend. Ik ben wel bang voor de reacties van mijn omgeving, ik krijg nu altijd al rare reacties en als mensen horen hoe oud ik ben kijken ze me altijd heel raar aan. Ik denk er de hele dag aan.

Ruya

Reactie voor op de website?

17.106. 4e op komst

Er bestaan voorbehoedsmiddelen, en ook middelen die gewoon betrouwbaar zijn. "Per ongeluk" zwanger kan bijna niet meer in deze tijd.

Abortus vind ik absurd, je hebt zelf dat kind gemaakt, moet je er ook voor zorgen toch? Je hebt er toch al drie en de wens voor een vierde. Dan zou weghalen wel een beetje vreemd zijn. Ga er gewoon voor.

Ik ben erg voor grote gezinnen... mits mensen er zelf volledig voor kunnen betalen.

Veel plezier met je zwangerschap.

Pien

Reactie voor op de website?

17.107. 4e op komst

Abortus zou ik niet aanraden daar is moeilijk mee te leven en niet terug te draaien. Alle practische dingen zijn wel oplosbaar en aan te pakken.

Beste Pien wij hadden een afgegleden condoom en zitten nu in spanning of de 5e zich aanmeldt of niet, hardstikke welkom maar wel een beetje snel na de 4e (6 maanden). Dat hadden we niet kunnen voorkomen.

groetjes Conny

Reactie voor op de website?

17.108. Re: 4e opkomst

Hoi Ruya,

Ikzelf vind abortus ook geen optie, vooral omdat ik denk dat dat iets is waar je later enorm veel spijt van gaat krijgen. Je zegt dat jullie toch nog een vierde kindje zouden willen. Die komt dan alleen iets eerder, ben je ook weer eerder uit de luiers ;-) En naar wat andere mensen zeggen over hoeveelheid kinderen en leeftijd moet je gewoon helemaal niet luisteren. Je moet maar zo denken dat jij je taak erop hebt zitten met je veertigste en dat andere mensen met hun vijftigste zitten opgescheept met dwarse pubers :-)

Veel sterkte en wijsheid toegewenst.

Grtjzz Janne

Reactie voor op de website?

17.109. 4e op komst

Hallo allemaal, ik ben zwanger van de 4e! Sinds maandag weten we het, bij ons heeft het uit eindelijk nog ongeveer 9 maanden geduurt, voordat ik zwanger werd. (Ben dezelfde Marieke als van nr 87)

Zo, dit wou ik even kwijt. Groetjes, Marieke

Reactie voor op de website?

17.110. Straks weer een met een afwijking....

Hallo ook ik ben in zwanger van de 4e, maar kreeg de opmerking al direct na de geboorte van de 3e die met een afwijking werd geboren aan zijn plasser (hypospady). Een uur na de geboorte zei mijn eigen vader: "ik zou maar geen meer nemen, je hebt er nu al een met een afwijking."

Onze mening is dat een ander daar niet over mag oordelen wat jij graag zou willen, wij zijn al heel gelukkig met de 3 en elke x waren we weer blij dat het weer lukte. En ook al krijgen we nu weer een kindje die minder gelukkig is met de gezondheid of iets degelijks het is ons kind en wij zijn er gelukkig mee.

En verder hebben we altijd gezegd: er komen nog wel meer bij als het lukt. Dus bij ons vallen de opmerkingen mee, maar zijn die er zijn het meestal van mensen die met een al heel veel poes-pas hebben. Geniet ervan het is van jou en niet van hun!

Nienke

Reactie voor op de website?

17.111. Twijfels

Hallo,

Ik ben 31 jaar heb 3 kinderen 2 jongens en 1 meisje, 6 3 en 14 maanden. Toen ik zwanger was van de 3e zeiden mijn man en ik tegen elkaar dat we wel graag 4 kinderen willen. Na de geboorte zei mijn man dat het goed was zo, dat voelde ik in het begin ook wel, maar nu wil ik toch wel graag een 4e.

Alleen mijn man niet meer, hij vind het zo druk genoeg, financieel komt het ook niet uit, en er is geen kamer meer over, een andere auto is dan nodig, hij is bang dat hij z'n aandacht dan niet meer goed kan verdelen, en dat er daardoor een kindje aandacht te kort krijgt. Ik denk dat het wel mee valt, hij zei dat hij nog niet definitief nee zegt, en als ik hem van mening kan veranderen met goede argumenten hij misschien wel overstag gaat.

Ik zou graag in bv dec zwanger willen worden, tot die tijd wordt het goed nadenken. Verder kan het nog wel eens flink lastig worden om op de naturlijke manier zwanger te worden, ben bij de 3e ook onder behandeling van de gyn met hormoon behandeling geweest.

Ik ben nu wel zo ver dat ik dat niet meer wil dat was best een belastende drukke periode, de 1e 2 waren toevaltreffers, en dat hoop ik bij de 4e ook. Heeft iemand suggesties waarmee ik mijn man zou kunnen overhalen. Ik wil niet te veel leeftijd er tussen, anders is het zo'n nakomertje en dat wil ik niet (dat wil hij ook niet).

Natas

Reactie voor op de website?

17.112. Bijna...

De eeuwige twijfel is gebleven. Ondanks alle twijfels (zie nr 42 en 104) gaan we er deze maand toch echt voor... Als ik het durf (mijn man nog steeds wel). Hopelijk kan ik hier gauw een berichtje plaatsen! ;-);-)

Renate

Reactie voor op de website?

17.113. Zoals velen onder ons ben ik ook zwanger van een 4e

Zoals de meeste mensen hierboven ben ik ook in verwachting van een vierde spruit. Bij mijn eerste was ik er 21 en de dag dat deze meid geboren wordt zal ik er 31 zijn. In tegenstelling tot de meesten vinden de meeste mensen in mijn omgeving dat enorm tof en moedig dat ik dat aandurf ook omdat mijn man een hele week van huis is! (wat ze achter mijn rug zeggen weet ik natuurlijk niet maar wat niet weet niet deert!). Het enige dat mijn schoonzus zei was dat ik de dominante thuis moet zijn omdat ik maar 1 jongetje heb en de rest zijn meisjes, dan heb ik gewoon gezegd als je dat maar weet! hihi.

Het voornaamste is hoe je erzelf mee omgaat en dat je weet dat de mensen die commentaar hebben, meestal mensen zijn die jaloers zijn. Want elke vrouw weet dat het kindergevoel nooit verloren gaat en een zwangere vrouw wekt daarom ook jaloezie. Ik ben er trots op en de kindjes hier thuis. Ook die zijn enorm fier dat ze een zusje bijkrijgen. En dat is voor mij het voornaamste!

Jill

Reactie voor op de website?

17.114. Twijfel twijfel twijfel (4e kindje?)

Hier ook een trotse jonge moeder (23 jaar) van 3 jonge kinderen. 2 jongens van bijna 5 en 3, en een meisje van bijna 1 jaar. Tijdens de zwangerschap van de 3e riep ik altijd dat ik echt geen 4e wilde hebben. 3 was meer dan genoeg! Na de bevalling had ik ook echt het complete gevoel niet omdat ze toevallig een meisje was, want een 3e jongen had ik ook helemaal super gevonden! Maar het complete gevoel was er wel (dacht ik). Maar een paar maanden later had ik echt de kriebels, de een na de ander zwanger, ik wou ook. Maar na veel nadenken had ik toch zoiets van nee het is wel klaar zo, de kids zijn gezond en wel wat wil ik nog meer?

Maar nu............. ohhh wat kriebelt het weer zeg. De twijfel is er dus nog steeds. Wel of niet een 4e? Bij mij is meer de angst is het wel gezond? niet dat het kindje er minder om word hoor echt niet, maar ik moet wel in me hoofd houden dat ik hier 3 gezonde kinderen heb lopen die hun aandacht en liefde ook nodig hebben! Dus bij mij zit meer de angst vragen we niet teveel? Ik ben nog maar 23 maar goed het kan bij een jong iemand net zo goed als bij een ouder iemand.

Ik hoor jullie allemaal over financiele plaatjes enz. maar maken jullie je stiekem niet een beetje druk of het wel gezond is? Of ben ik nou zo aansteller die niet zo bang moet zijn?

Oja en de bevalling ben ik na de laatste al helemaal bang voor haha, maar goed daar kom je ook wel weer over heen: denk ik dan soms ook maar weer, dagelijks bevallen duizenden vrouwen dus......

groetjes een twijfelende trotse moeder van 3!

Reactie voor op de website?

17.115. 4e kindje!

Onze 4e dochter is ondertussen al weer een jaar en we genieten er met volle teugen van. Tijdens de zwangerschap heb ik tot aan de bevalling bang geweest dat er iets niet goed was of dat er wat mis ging tijdens de bevalling en pas na de geboorte was dat over. Mijn verloskundige zei: hoe meer kinderen hoe erger dat wordt (daar heb ik verder nog geen ervaring mee :))

En financieel, tja volgens mij met de crisis zijn er zoveel mensen met minder of geen kinderen die het financiaal zwaarder hebben dan wij, het is maar net waar je prioriteiten liggen. Mijn moeder heeft 4 kinderen grootgebracht met 1100 gulden per maand en ik heb nooit het gevoel gehad dat ik iets tekort kwam.

Succes met je beslissing, wij zijn dolgelukkig met ons 4e wonder!

Coba

Reactie voor op de website?

17.116. Spannend

Deze twijfelende moeder heeft vanmorgen stiekem getest en zag 2 streepjes. O zo spannend, en vreemd dat nu de beslissing is gevallen meteen dit resultaat! En het voelt goed!

De omgeving hebben we al een klein beetje voorbereid, maar echt positieve reacties kregen we niet helaas. Veel zorgen en bezorgdheid. Vooral omdat men bang is dat er misschien een niet zo'n gezond kindje kan komen, ook dit heeft lang onze twijfels bepaald. We hebben echter duidelijk overwogen en wat het ook zal zijn (we hebben 3 jongens), we zullen hem (of haar) wel groot krijgen!

Groetjes van een nog "stuiterende" Renate!

Reactie voor op de website?

17.117. 4 in 4 jaar

Reactie op Mijn vierde op komst.

hallo,

mijn man en ik hebben ook snel 4 kinderen achter elkaar gekregen. Er zit telkens 1 jaar tussen. Ze zijn nu 7 - 8 - 9 - 10 jaar oud. Het is wel druk, maar vriendinnen hebben maar 2 kinderen en hebben het soms nog drukker dan ik. Mijn man heeft ook nog een dochter uit een eerdere relatie.

groetjes Pem

ps wij kregen bijna allemaal negatieve reacties en nog.

Reactie voor op de website?

17.118. Zwanger

Hoi ik ben zwanger van mijn 4e kind en wil het niet. Ik heb namelijk al 3 kinderen van 3, 6 en 9. Allemaal guyz en supertrots op ze. Nu ben ik 27 jaar oud en weer zwanger van de 4e, ondanks een spiraal. Ik wil dit kind niet meer omdat mijn partner niet ondersteunend is en ik mijn HBO opleiding wil afronden en er al genoeg gezeurd en geroddeld wordt. Heeft een van jullie mischien een goed advies voor me.

Mieke

Reactie voor op de website?

17.119. 3 kids en zwanger

Ik ben 23 en moeder van 3 kids, en in verwachting van de 4e. Ik ben er heel blij mee, en natuurlijk heeft alles zijn voor en nadelen, ook willen we voor pleegzorg gaan. Ik vind het gewoon heel leuk, en het kan mij dus echt niet schelen wat mensen erover denken. Ik word ook vaak scheef aangekeken, bij de dokter of huisarts als je met 3 kleintjes binnenkomt, die natuurlijk niet al te rustig zijn.

Ik vertel ze dan doodleuk dat ik ook nog pleegkinderen wil.

Mieke, ik denk dat wanneer je nu beslist het kind niet te behouden dat je er later spijt van krijgt en het gaat voelen als iets onvergevelijks. Vroeg of laat krijgen de meeste mensen die abortus plegen spijt. Ik zou er dus gewoon voor gaan, en je hbo daarna afmaken.

Succes gewenst, Amina

Reactie voor op de website?

17.120. Re: Zwanger

Dag iedereen,

Na een echo heb ik toch besloten het kidje te houden. Ik ben nu 6 weken zwanger dus ben nu in een zware periode. Achteraf gezien ben ik toch blij dat ik niet heb laten aborteren. Ik hoop echt dat het een meisje wordt. Dan kunnen we lekker 'vrouwendingen" doen.

Mieke

Reactie voor op de website?

17.121. de vierde

Hallo alemaal,

Na enigszins het reilen en zeilen met jullie gedeeld te hebben, kan ik ook vertellen dat ik op 5 februari de trotse moeder geworden ben van onze vierde, en derde dochter: Ophelia Grace Chanel, roepnaam Ophelia.
Dus nu behoor ik officieel tot de club van grote gezinnen! Maar wat frappant was toen Opheloia geboren was, wil ik wel meegeven, want ik wist niet dat het dezer dagen nog kon: ik ben ingeleid met 39 weken ( want het ging niet goed met mijzelf) en toen ze eenmaal geboren was, bleek al vrij snel dat ze geen 39, maar zo'n 37 weken was. en dat verschil zie je echt!
Ooit iemand ervaring mee gehad, dat de zwangerschapsduur niet goed ingeschat is? Maar ze doet het fantastisch, dus niets te klagen hoor!

Groet Dees

Reactie voor op de website?

17.122. Gefeliciteerd

Gefeliciteerd Dees met de geboorte van jullie wondertje!

Reactie voor op de website?

17.123. Een vierde of blijven bij een derde

Reactie op Zwanger

Ikzelf heb over een twee jaar geleden hetzelfde tegengekomen, onverwacht in verwachting van een vierde. Eerst zei ik, hoe zal ik dit bolwerken. Maar nu ons vierde er is zijn we blij dat we doorgezet hebben. Veel succes!!

Karen

Reactie voor op de website?

17.124. Geboren 4de, compleet gevoel (en toch nog steeds twijfels?)

Wilde even melden na een aantal berichtjes hier (104, 112 & 116) we inmiddels een jaar verder zijn en op 19 juli jl. onze dochter is geboren na 3 zoons. Het voelde zo anders en zo compleet. We zijn blij er voor gegaan te zijn. Helaas zijn mijn twijfels toch weer toegeslagen nu. Aan de ene kant heb ik werkelijk mijn handen vol aan 3 muiters van 5,5 en 6 (ze zijn ietwat ontregeld in de laatste maanden daar mijn man een flinke tijd in het buitenland heeft doorgebracht en we ondertussen een maand na de geboorte ook nog zijn geemigreerd), het is echt geen leuke opvoedfase nu. Maar aan de andere kant vraag ik het mij nu (na 9 weken) toch weer af: kan er toch niet eentje bij? Of zal het echt nooit compleet voelen?

Mijn man wilde zich laten "helpen", maar geeft tegelijkertijd aan dat hij het niet zou laten weghalen als ik nu zwanger zou worden / zijn.

Groetjes "Renate"

PS: Iemand ervaring met 3 muiters in die leeftijd van mijn oudsten?

Reactie voor op de website?

17.125. Bekende twijfels.....

Hoi Renate, die twijfels zijn heel erg herkenbaar! Zelf ben ik ook moeder van 3 jongens in de leeftijd van 6, 4 en 3. In juni is bij ons ook een kleine meid geboren! De eerste tijd dacht ik ook dat mijn gezin compleet was, aangezien de opvoeding ook grotendeels op mijn schouders valt omdat mijn man in diensten en veel werkt, maar na een tijdje (toen onze kleine meid begon door te slapen) begon bij ons ook weer wat te kriebelen....

Mijn man heeft het liefste dat ik vandaag nog stop met de pil, maar ik twijfel nog. Ik ben net per 1 september met een nieuwe baan begonnen, wat behoorlijk wat energie en tijd van mij vergt. Dit nog eens naast de zorg voor de kinderen. Maar ik denk dat ik uiteindelijk toch ook weer ga zwichten voor een vijfde kindje, daar wij altijd graag een groot gezin wilden. Volg je hart, of je nu 1 of 5 kinderen hebt, financieel lukt het je altijd wel, al is het wel met passen en meten!

Ik heb in elk geval nog nooit 1 keer spijt gehad van mijn beslissingen! Succes met jouw beslissing en laat wat horen, ik ben namelijk erg nieuwsgierig!

Groetjes,

Daantje

Reactie voor op de website?

17.126. Na 4 toch weer twijfelend

En toch na een paar maanden van "tevreden met wat we hebben" is de kriebel er nog steeds (zie 15.42, 104, 112, 116, 124). Bij het terugkeren van de menstruatie was er even heel sterk een wensgevoel. Daarna nam dit duidelijk af. Om nu toch steeds vaker weer terug te keren. Ik denk inderdaad dat het nooit helemaal weg zou gaan.

Ook mijn man is er in deze fase nog niet helemaal uit. Aan de ene kant zijn we heel tevreden met wat we hebben (3j, 1m), maar eigenlijk vinden we allebei dat er ook nog wel plek is voor eentje meer. Maar waarom vragen we ons dan wel eens af. Het is nu al druk, de jongens hebben zo hun nukken etc. En ook de risico's zijn natuurlijk toegenomen, nu alweer 2 jaar ouder dan bij aanvang van de kriebels van de laatste...

De twijfels zijn gelijk, de afwegingen zijn gelijk. Opnieuw weer een dubbel gevoel dus.

Het is wel een feit dat we de komende maanden knopen door zullen hakken. Een knoop erin ;-) of toch een 5de...

Groetjes
Renate
mama van 3 jongens:
1 van net 7, 2 van 5 en een meisje 1 van 11mnd

Reactie voor op de website?

17.127. Voor Renate

Ha Renate!

Heel herkenbaar, hoor! Hier ben ik nu pas echt aan het ontzwangeren van 4 kinderen (5 jaar, 4 jaar, 2 jaar en 16 maanden). Alsof ik het van alle vier tegelijkertijd doe! Hier was manlief er al gelijk klaar mee, ik was t nog niet, ook iedere menustruatie twijfel tussen wel of niet zwanger willen zijn. Pas nu merk ik dat zo langzamerhand de hormonen wat gaan zakken- en dat ik ook denk dat het leuk is om verder deze kinderen te volgen.

Omdat ze zo dicht op elkaar zitten, blijft de babyfase zo hangen - en dat is niet eerlijk tegenover met name de oudste twee. Als - en dan zeg ik echt ALS- er nog een vijfde en zesde zouden komen, dan zou ik nu dat wat later doen, als de jongste 3 is. (nu zit er nog geen 18 maanden tussen de kinderen). Ik denk dat ik dan eens voor de spiegel ga staan, kijk hoe mijn lichaam is bijgetrokken, kijk eens of de kinderwagen nog in de mode is, en het zou me niet verbazen als ik denk dat het mooi is geweest.

Hoewel? Je blijft het altijd houden, maar ik wil eerst lichaam en geest helemaal op orde hebben. Nu zou ik de beslissing niet rationeel, maar hormonaal nemen. Terwijl het gewoon zwaar is en nu zou het teveel zijn. ik herken echt je gevoel, maar ik heb mijn verstand voor de verandering maar eens gevolgd en een spiraal laten plaatsen. Die kan er altijd uit! Wellicht is dit een optie voor je?

Ik wil echt zonder alle zwangerschapshormonen de beslissing (ja, mijn man doet ook mee, hoor) nemen. Neem je tijd! Kom bij, en als je man erachter staat, dan gaan jullie er toch voor?

Succes!

Dees

Reactie voor op de website?

17.128. Voor Dees

Dank voor je reactie, Dees!

Fijn om te lezen dat we hier niet de enige zijn ;-) In mijn geval speelt mee dat 6 zeker geen optie is, en dat het leeftijdsverschil tussen de oudste 3 en de jongste groot genoeg is om te rechtvaardigen dat er op korte termijn een beslissing genomen zou worden genomen.

Een spiraaltje is geen optie, met Mirena ben ik 2x zwanger geweest (1x miskraam, 1x vermoedelijk mislukte innesteling). Ik weet nu dat ik niet kan leven met het feit dat er mogelijk elke maand een bevruchting plaats zal vinden en een poging tot innesteling kan worden gedaan dat dan door zo'n ding voorkomen wordt. En de pil helaas is ook geen optie meer, ik voelde me er erg beroerd bij (veel hoofdpijn en bovendien is mij de lichtere pil afgeraden ivm hoge vruchtbaarheid. Ik geef bovendien nog borstvoeding).

Voor mijn gevoel begint ook de leeftijd mee te spelen, boven de 35 is toch steeds meer een risico...

Man en ik zijn allebei een beetje dubbel in onze gedachten. We vinden het op zich goed zo (en druk genoeg) en zoeken een zwangerschap niet op. Maar zoals deze maand zijn we het ook niet echt uit de weggegaan. We hebben een geringe kans dat de beslissing al voor ons genomen is zeg maar... Maar goed ook een kans van niet dus en dan denk ik dat we voor onze eigen gemoedstoestand de knoop wel door gaan hakken. Dat betekent dat mijn man zich zal lateren steriliseren. Het zou wel rust geven denk ik. Maar goed voor die tijd nog wel even een paar gesprekken over wat we nou echt willen. Omdat aan de andere kant die vijfde ook wel heel welkom zou zijn als deze er "per ongeluk" wel zou komen.

Ben eigenlijk wel benieuwd naar de motivaties van mensen die wel meer dan 4 kinderen hebben hier op dit forum... Misschien dat ik een goede vraag moet gaan formuleren voor een nieuw onderwerp?

Groetjes
Renate,
mama van 3 jongens:
1 van net 7, 2 van 5
en een meisje van 11 mnd

Reactie voor op de website?

17.129. Toch 5!

De beslissing is bij ons inmiddels onverwacht al genomen. Toen ik het vorige berichtje schreef wist ik nog niet dat ik vandaag een vaag streepje zou zien op mijn zwangerschapstest. 1x onvoorzichtig en meteen raak (nu 1 of 2 dagen overtijd). Kan het nog niet echt geloven, voelt dubbel maar ben wel blij. Man idem. Eerst maar eens de komende weken door, als het allemaal goed blijft gaan gaan we ook deze keer gewoon weer helemaal genieten. We zullen onze weg vast wel vinden... Man gaat ondertussen wel een afspraak maken bij de huisarts ;-)

Groetjes, Renate,
mama van 3 jongens:
1 van net 7, 2 van 5
en een meisje van 11 mnd

Reactie voor op de website?

17.130. Re toch 5

Hee Renate! Gefeliciteerd met de zwangerschap! Nou, inderdaad, de beslissing is wel genomen, zeg... Maar hartstikke spannend, en leuk, dus geniet er lekker van!

Dees

Reactie voor op de website?

17.131. RE Re Toch 5

Thanks, we waren eigenlijk al meteen aan het idee gewend. Zijn erg positief ingesteld, en hoewel de "symptomen" langzaam wel wat toenemen, genieten we ook enorm van ons kleine grote kadootje ;-)

Neemt niet weg dat ook deze zomer de knoop er alsnog in gaat (na de eerste controles/3-4 maand)...

Hebben alleen nog geen idee hoe we het onze ouders gaan vertellen. Uitleg is dan wel niet nodig, maar ze zullen ongetwijfeld (goedbedoeld, uit zorg) niet bijster enthousiast gaan reageren...

Groetjes, Renate
mama van 3 jongens
1 van net 7, 2 van 5
en een meisje van 11 maand
Én pril zwanger van een 5de wondertje

Reactie voor op de website?

17.132. Twijfel over 4de

Hoi, ik ben een moeder van 3. Ze hebben 2 verschillende vaders. Ik heb een 2ling van 9 van ex-man, en 1 van 2 van ex-vriend. Nu heb ik al een tijd een nieuwe relatie en kriebelt het voor een 4de. Ik ben erg bang voor de reacties. Dan heb je kids van 3 vader, en dadelijk laat deze je ook in de steek. Maar we zijn heel gelukkig. Hij heeft geen kids.

De eerste 2 waren gepland en de 3de niet. Ik heb nu hetzelfde gevoel als de eerste x, echt er voor kiezen. M'n vriend wil er ook wel 1, maar zou het ook niet erg vinden als het zo blijft met zn 5en.. Het is best moeilijk om de knoop door te hakken ...

Miranda

Reactie voor op de website?

17.133. Voor Miranda

Je schrijft dat je zo gelukkig bent met je huidige vriend. Met vader 1 en 2 ben je waarschijnlijk ook een hele tijd gelukkig geweest, vandaar je 3 kinderen. Voor je vriend hoeft het allemaal niet zo, waarom dan toch gekozen voor nog een kind?

Anna

Reactie voor op de website?

17.134. Reactie op Miranda

Hoi Miranda,

Ik kan me voorstellen dat je je druk maakt over de reacties van buitenaf, maar tegelijkertijd zou ik je willen adviseren daar zo min mogelijk van aan te trekken. Het is de keus van jou en je partner. Je schrijft dat je partner het niet erg vindt als het zo blijft, maar ook wel openstaat voor een kindje. Ik denk dat je eerst helder moet krijgen wat hij daarmee precies bedoelt en of hij echt graag een kindje wil. Als dat zo is en jij wilt het ook graag, laat je dan vooral niet tegenhouden door de mening van anderen.

Jullie liefde voor het kindje is het belangrijkste, niet wie de vader(s) is. Uiteindelijk zal iedereen altijd een mening over je hebben/ kritiek klaar hebben staan (straks heb je teveel kinderen, of juist te weinig, te veel vaders, vader te weinig betrokken, je werkt te veel of je bent te lui omdat je te weinig werkt... kijk maar eens wat op deze website rond). Kortom; volg je gevoel en luister goed naar het gevoel van je vriend. Dan komen jullie daar samen vast wel uit!

Pauline

Reactie voor op de website?

17.135. 4e kindje

Reactie op Verstand en Gevoel

hallo allemaal...

Wij hebben 3 kinderen. 2 van "mij" uit vorige relaties en nu 1 van ons samen. Wij willen ook heel graag nog een kleintje.. maar ben alleen maar rekening aan het houden met "wat zullen anderen wel niet denken". Past het nog wel in huis, past niet meer in de auto, weet je allemaal wel niet wat het kost... pfff het is toch te gek voor worden dat je bijna alleen maar rekening met andere mensen gaat houden om van het " gezeur" af te zijn.. Dus wij hebben een half jaar geleden gezegd: we hebben 3 gezonde kinderen en het is goed zo.

Maar eigenlijk houdt het ons continu bezig. En nu denk ik, ga ik mensen er op voorbereiden dat we toch nog een kindje willen of zijn we straks gewoon spontaan zwanger? Sneu eigenlijk, zo is de lol er toch een beetje af als je maar steeds rekening houdt met andermans mening??

anoniempje

Reactie voor op de website?

17.136. Mijn man is ook 49

Reactie op Twijfels wegnemen voor een 3e

Hoi Abi,

Mijn man is inmiddels ook 49 nu. Zelf ben ik 37 jaar. Vorig jaar heb ik mijn man ook zo ver gekregen om overstag te gaan. Hij heeft uit een vorig huwelijk al twee grote kinderen van 21 en 19 jaar, en samen hebben wij twee kinderen van 10 en 12 jaar waarbij nu toch nog een kindje bij is gekomen van inmiddels 8 weekjes oud. En nee spijt hebben wij zeer zeker niet, het is een pracht knulletje! En onze kids zijn stapel gek op hem. En toch lijkt het me geweldig om er nog eentje te krijgen, hoe gek het ook klinkt, maar ik zal nooit , nooit meer zeggen hierop hihihihi.

Simone

Reactie voor op de website?

17.137. Leeftijdsverschil

Reactie op Een 4de in een nieuwe relatie

Hallo,

Bij ons is ons vijfde kindje op komst. Was niet helemaal gepland maar we zijn er ondertussen al heel gelukkig om. Vooral voor mij was het even wennen, ik had een vijfde kindje eigenlijk al uitgesloten vooral om praktische redenen.

Ik had reeds drie kinderen uit mijn vorige relatie: een dochter van bijna 14, een zoon van 10 en nog een dochter van 9. Onze kleinste spruit is nu ondertussen reeds de 2 jaar voorbij en ik kan jullie vertellen dat het leeftijdsverschil hier echt geen nadeel was. Hij weet natuurlijk als geen ander bij wie hij moet zijn om het een en ander te verkrijgen maar zo zie je maar hoe pienter deze kleine baasjes wel zijn. Ons gezin was compleet. Ik besef nu pas dat ik de behoefte naar nog een kind eigenlijk had verdrongen. Wat zouden de mensen zeggen, hoe gaan de kinderen hierop reageren, ik moet terug stoppen met werken,... dat was mijn grootste angst besef ik nu.

Het lot heeft het anders beslist en daar zijn we hier alle zes superblij om!

Silvie

Reactie voor op de website?

17.138. Moeilijke keuze echt een wondertje

Ik zit heel erg in dubio. We hebben 3 pracht kinderen van 10 8 en 4, maar zitten met een schuldsanering. Daarom bewust een spiraaltje laten zetten maar blijkbaar hebben wij pech en ben ik toch al 5 weken zwanger En dus ongepland en Qua ruimte is het te doen, we hebben een huis die onderkelderd is en de kelder grens aan de tuin dus met passen en meten zou het mogelijk zijn.m Mijn hart zegt zeer welkom maar mijn man is er echt op tegen. Zeker omdat het fininaceel nog 2 jaar heel moeilijk word.

We hebben bij de eerste 2 heel lang erover gedaan en nu zomaar zo een wonder. Wat is het moeilijk want wat is het beste ook voor de andere 3. Pfff mijn hoofd draait overuren.

Chantal

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Mijn vierde op komst.

 1. 4 kind op komst
 2. Kind op komst
 3. Kind op komst
 4. Groot gezin
 5. Laat de mensen lekker denken/kletsen
 6. Geniet van je gezin en laat ze maar k
 7. 4de kindje
 8. Ook zwanger van de 4e
 9. Wij hebben er inmiddels 6!
 10. Zwanger van mijn vierde
 11. Reactie op Marjan
 12. Ook mijn 4e kindje is op komst
 13. 6de op komst
 14. Voor Chrissy
 15. Gelukkig met 4
 16. Laat maar waaien.
 17. Geniet er van!
 18. Ook vier
 19. 3de kind
 20. Reactie Willianne
 21. En dat is ze-he-ven
 22. Twijfel, twijfel over een 4e kindje
 23. Reactie: twijfel over 4e kind
 24. Zwanger van de 4e
 25. Reactie twijfel 4e kind
 26. En dat is ze-he-ven
 27. Reactie twijfel 4e kind
 28. Leeftijdverschil
 29. Twijfel over een 3e kindje
 30. 3de kindje
 31. En?
 32. En? nog steeds twijfel
 33. Eindelijk beslissing genomen.
 34. Reactie: de beslissing
 35. Knoop doorgehakt (en slechthorend)
 36. Doof en groot gezin
 37. Heel graag een 4e, maar...
 38. Groot gezin en een handicap
 39. Beslissing
 40. Dat is snel!
 41. Gefeliciteerd Anne!
 42. Verstand en Gevoel
 43. Hier ook de vierde op komst!
 44. En jij ook gefeliciteerd!
 45. Re: En jij ook gefeliciteerd
 46. Helaas
 47. Re: Helaas
 48. Re leeftijdverschil
 49. 4e op komst en alleen maar positieve reacties!!
 50. Zwanger van de 4de maar toch wel blij
 51. Diep buikgevoel
 52. Een 4de in een nieuwe relatie
 53. Ook twijfel
 54. Weer zwanger!
 55. Ook bij mij onrust over een vierde...
 56. Twijfels met een grote T
 57. Leeftijd
 58. Kinderen zijn een ENORME zegen!
 59. Reactie op: kinderen zijn een enorme zegen
 60. Vervelende reacties
 61. Re: vervelende reacties
 62. RE: vervelende reacties
 63. Wie wilt mij mailen
 64. Onze vierde is geboren!
 65. Gefeliciteerd!
 66. Gefeliciteerd!
 67. Gefeliciteerd
 68. Reacties
 69. 4e zwangerschap
 70. Nog een 4e erbij?
 71. Re nog een vierde erbij?
 72. Bang voor vroeggeboorte 4e kind
 73. Voor Sandra
 74. Twijfels wegnemen voor een 3e
 75. Bevallen
 76. Bang voor vroeggeboorte 4e kind
 77. Laat ze maar gaan
 78. Re: bang voor vroeggeboorte vierde
 79. Gefeliciteerd!
 80. Mooie naam!
 81. Twijfel, twijfel, twijfel
 82. Re Twijfel
 83. Grote wens voor 4e kindje
 84. 4e kindje
 85. Grote wens: 4e kindje
 86. Ook bij mij blijft de wens voor nog een kind
 87. Re: grote wens voor 4e kindje
 88. Reactie: grote wens 4e kindje
 89. Zo gelukkig....
 90. Re: zo gelukkig
 91. toch een 4e
 92. Gefeliciteerd!!
 93. dank je wel!
 94. Natasja
 95. Zwanger van de 4e
 96. Voor Martine
 97. Ook zwanger van de vierde
 98. Voor Angela
 99. Ook zwanger van de vierde reactie (voor Conny)
 100. Twijfel ook over wel of niet een 4e
 101. Voor Daan
 102. Aan Jessica
 103. Voor Angela
 104. Blijvende twijfel
 105. 4e kindje opkomst
 106. 4e op komst
 107. 4e op komst
 108. Re: 4e opkomst
 109. 4e op komst
 110. Straks weer een met een afwijking....
 111. Twijfels
 112. Bijna...
 113. Zoals velen onder ons ben ik ook zwanger van een 4e
 114. Twijfel twijfel twijfel (4e kindje?)
 115. 4e kindje!
 116. Spannend
 117. 4 in 4 jaar
 118. Zwanger
 119. 3 kids en zwanger
 120. Re: Zwanger
 121. de vierde
 122. Gefeliciteerd
 123. Een vierde of blijven bij een derde
 124. Geboren 4de, compleet gevoel (en toch nog steeds twijfels?)
 125. Bekende twijfels.....
 126. Na 4 toch weer twijfelend
 127. Voor Renate
 128. Voor Dees
 129. Toch 5!
 130. Re toch 5
 131. RE Re Toch 5
 132. Twijfel over 4de
 133. Voor Miranda
 134. Reactie op Miranda
 135. 4e kindje
 136. Mijn man is ook 49
 137. Leeftijdsverschil
 138. Moeilijke keuze echt een wondertje

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.