Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

5. Mosterd na de maaltijd?

Al jaren volgen wij te hooi en te gras de artikelen en daaraan aanverwante artikelen op de site, en herkennen veel in wat mensen schrijven. Wij zijn de trotse ouders van vier kids. Twee zonen en twee dochters werden ons toebedeeld, om voor te mogen zorgen en van te houden. Die motivatie (zorgen voor en houden van) was geen garantie voor een leven op rozen, want hoe wij ook houden van ons kroost, en ons gezinsleven in Gods handen willen leggen (anders waren we er niet eens aan begonnen) er kwamen donkere wolken van depressie en psychisch onbalans.

Waar de een het orakel: "shit happens" uitspreekt, en de ander het heeft over Gods weg in alle dingen, het maakte geen verschil met andere psychisch zieke mensen, en hun ervaringen in de wet van oorzaak en gevolg. Het verdriet was even groot.

Twee jaren geleden alweer werd via de omweg van overspannenheid - adhd - depressief de diagnose manisch depressief gesteld. Dat zette een boel in beweging, want hoe moest dat allemaal. We hadden vier kinderen gekregen, en nu als mosterd na de maaltijd een flinke maaltijdbederver. Het maakte dat ik de tent wel op wilde doeken; aan de hand van dingen die ik las over symptomen enz was het ziekzijn niet te verenigen met het hebben van een gezin.

Heel langzaam heb ik met cognitieve trainingen geleerd, dat we allemaal mochten blijven. Zoals we waren, wie we waren, en waar we waren. Medicijnen nemen flopte bij mij, omdat mijn trage schildklier ertegen protesteerde, en toch zit ik hier nog steeds.

Oh, het is vaak afschuwelijk moeilijk, en kom mij niet tegen als ik in onbalans ben, en zeer verdrietig. Er zijn genoeg momenten dat ik even weer vergeet dat we door zouden zetten. Maar die kinderen kunnen het niet helpen, en hebben recht op ons. En ze hebben liever dat ik er bén dan dat ik perfekt ben. Heel veel dingen doe ik niet, omdat heel veel dingen niet verstandig zijn. Pech gehad, we kijken naar de primaire levensbehoeften, en daar kan ik nog wel wat bonus aan toevoegen. Het is maar net van welke kant je begint.

Dus maak van de negatieve mosterd na de maaltijd maar een soepje, of een lekker hapje als tussendoor. Voor mij mag het de dienst niet meer uitmaken.

Goddank! Dat dan weer wel!
Els

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.