Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

65. Zoveel kinderen die jou nodig hebben?

Momenteel ben ik moeder van twee meiden. Als tiener heb ik weleens heel idealistisch gedacht dat ik later geen kinderen van mezelf wilde, maar alleen kinderen wilde adopteren ofzo. Er zijn nog zoveel kinderen die al geboren zijn en die geen ouders meer hebben die voor hen kunnen zorgen. Moeten we die niet eerst helpen? En soms vraag ik het me nog steeds af...

Is het eigenlijk niet heel egoïstisch om zoveel kinderen van jezelf te krijgen terwijl er zoveel kinderen jouw liefde en zorg hard nodig hebben??? Dit is geen rebelse opmerking maar ik zit daar serieus mee.

Mirjam

Reactie voor op de website?

65.1. Hoe rationeel kun je zijn?

Een vraag die eigenlijk niet alleen aan mensen met meerdere kinderen gesteld moet worden, maar aan iedereen die met de gedachte speelt om (nog) een kind te laten komen. Het rationele gedeelte speelt bij het krijgen van een kind niet de belangrijkste rol. Er komt zoveel gevoel bij kijken. Merk je bij jezelf dat vooral de zorgbehoefte sterker is dan ligt het anders dan wanneer er behoefte is om het geheel vanaf het begin mee te maken. Een keuze die een ander niet voor je maken kan, een keuze die je helemaal zelf moet afwegen.En dat kan alleen door bij jezelf na te gaan waar de behoefte naar nog een kindje vandaan komt.

Roos

Reactie voor op de website?

65.2. Egoistisch?

Je zult mij niet horen zeggen dat je egoistisch bent, maar als je met de gedachte speelt: wat dacht je van een pleegkind? Wij hebben 4 "eigen" kinderen en een pleegkind, en ondanks de extra zorg die zo'n kindje vaak geeft, kun je ook veel goeds doen voor zo'n kind; en er is een schrijnend tekort aan pleegouders.....

Linda

Reactie voor op de website?

65.3. Niet egoistisch!

Natuurlijk is het niet egoistisch om (nog) een kind te krijgen. Het is een oerverlangen dat je niet hoeft te onderdrukken. Ben blij dat je kinderen krijgen kunt, geniet ervan!!!! Of ben je misschien bang voor de verantwoording zelf een kind op deze niet zo mooie aardbol te zetten?

Eline

Reactie voor op de website?

65.4. Te oud

Toen ik jonger was, en nog geen kinderen had, dacht ik ook dat ik kinderen wou adopteren. Het liep allemaal anders. Ik werd verliefd op een man die 14 jaar ouder is. Tegen de tijd dat wij aan een adoptie toe waren, was hij te oud om de procedure te starten. En momenteel hebben we de ruimte niet om pleegkinderen op te vangen.

Marrigje

Reactie voor op de website?

65.5. Pleegkinderen

Ik begrijp je volkomen, Mirjam. Ik wilde vroeger altijd een groot gezin. Het was pas toen de oudste (toen nog enig kind, ik was 3 maanden zwanger van mijn 2de zoontje) 3 was dat ik begon na te denken of het wel goed was om, in mijn geval 6 (dat aantal had ik voor ogen) kinderen op de wereld te zetten als er nog zoveel kinderen die al geboren waren hulp nodig hadden. Dit gevoel heb ik verdrongen totdat mijn 2 zoontjes, toen 6 en 10, bijna verdronken in het speelgoed. Toen wist ik dat ik nog een kind gelukkig moest maken met de middelen en liefde die onze zoontjes hadden. Het zou onze zoontjes goed doen, wat minder speelgoed, moeten delen, minder aandacht naar hun alleen. Dus we kregen we een pleegkind dat toen 5 jaar was. En een jaar daarna(de kinderen waren toen 6, 7 en 11) werden we ook de (pleeg)ouders van een tweeling, 2 meisjes(toen 2 jaar). Pleegkinderen zijn voor mij de oplossing.

Julie, moeder van: -Evert(nu 14j) -Jesse(nu 10j) -Jean(nu 9j) -Marie en Sarah(nu 5j)

Reactie voor op de website?

65.6. Ik wil ze houden

Ik heb daar ook heel erg over nagedacht toen ik jong was, ik adopteerde wel kinderen. Maar toen hoorde je als dat dit niet makkelijk was. Nu nog steeds, kinderen krijgen is niet goedkoop, maar een kindje adopteren in nederland schijnt wel heel erg moeilijk te zijn. En een kind uit het buitenland uit zijn eigen cultuur halen voel in zelf niets voor.

Ik heb wel eens gehoopt dat iemand ooit een kind bij mij voor de deur te vondeling zou leggen. Is dat dan een over romantische gedachte? Pleegkinderen leek mij ook leuk, tot ik hoorde dat deze kinderen na verloop van tijd weer naar hun familie gaan. Ik zou dat niet kunnen. Als ik ze heb, wil ik ze houden! Mijn man zijn dochtertje heeft het hier heel erg naar haar zin, ze komt maar eens per 14 dagen, ze wil zelf ook wel vaker. Ik zou zo een rechtzaak willen beginnen dat ze hier komt wonen, maar zeg dat niet hardop.

Maar dat het egoïstisch zou zijn om zelf meer kinderen te willen, dat heb ik nooit gedacht, het is alleen een teken dat je genoeg liefde hebt om dit aan te kunnen. Wat je ook beslist, doe het gene dat jou gelukkig kan maken, want dan kan je ook anderen gelukkig maken.

Yvonne

Reactie voor op de website?

65.7. Adoptie

Wij hebben drie kinderen uit Rusland geadopteerd, die broertjes, Alexandr, Janek en Petr. Alexandr was al vier toen hij bij ons kwam, en Janek en Petr waren zeven maanden. Intussen is Alex tien en spreekt hij vloeiend Nederlands, en ook met Jan en Peter (zoals wij ze noemen) gaat het goed. Ze hadden alledrie oogontstekingen en sinusitis toen ze hier kwamen en Alex had een dubbele oorontsteking. Ongelofelijk om te zien hoe de kinderen zo'n vooruitgang maken door jou toedoen. Ondertussen hebben we ook nog twee 'eigen' (Alex; Peter en Jan beschouwen we ook als onze eigen kinderen) kinderen gekregen, die zijn nu 2 en 6 maanden.

Ik vind het helemaal niet egoïstisch geen kinderen te adopteren, het kost een smak geld, en je moet er stevig voor in je schoenen staan, in het begin konden we geen land bezeilen met Alex.

Gelukkig ligt nu alles in de plooi.

Larissa

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Zoveel kinderen die jou nodig hebben?

  1. Hoe rationeel kun je zijn?
  2. Egoistisch?
  3. Niet egoistisch!
  4. Te oud
  5. Pleegkinderen
  6. Ik wil ze houden
  7. Adoptie
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.