Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

56. Voetbal!

Op dit moment is de EK voetbal gaande. Het lijkt wel of er niets anders meer belangrijk is. Dat wil zeggen, de media doen ons dat geloven. En sommigen denken ook inderdaad zo!

Hoe gaat dat in een groot gezin? Met zijn allen achter de buis, al dan niet gedost in de kleuren van je favoriete team?

Of, zijn er voor- en tegenstanders, leidt het tot heftige debatten in het gezin?

Graag uw ervaringen en meningen.

Reactie voor op de website?

56.1. ORANJE

Hier gelukkig alleen maar voetbalfans dus geen geruzie over de tv e.d. Allemaal in de goede stemming voor de tv en hopen dat oranje weer een ronde verder komt.

Veel voetbalplezier. Astrid

Reactie voor op de website?

56.2. Hup Holland Hup

Onze kinderen hebben pappa en mamma nog nooit zo idioot zien doen, oranje overal aan, knaloranje mutsen op en meegillen maar, geweldig, het enthousiasme werkt aanstekelijk en ze vinden alleen het sfeertje al geweldig, dus bij ons ook geen problemen.

Al moet ik bekennen dat we nog jonge kinderen hebben en het 'probleem' nog niet echt speelt.

Al hoop ik natuurlijk dat ze het spelletje net zo leuk vinden als wij, want het lijkt mij geweldig om later met z'n allen een geweldige avond te hebben.

Madelin

Reactie voor op de website?

56.3. Voetbah

Nee geen typefoutje! Voor ons is voetbal wel degelijk een heet hangijzer. Zo'n 10 jaar geleden waren wij nog zeer enthousiaste oranjefans. Helaas vinden wij het vercommercialiseren (pff wat een woord) maar vooral de moraal rond het "spelletje" ver beneden peil.

Het is voor ons onverteerbaar dat een Patrick Kluivert als idool boven het bed van onze kids komt te hangen. Dit idool is wat ons betreft geen rolmodel voor onze opgroeiende kinderen. In Nederland speelt deze man echter een grote rol in het commerciële voetbalwereldje. Hij voetbalt als de beste en ach hij heeft wat foutjes gemaakt. So what.

En dan die man die een jaartje geleden in Belgie uit het elftal is gezet omdat hij een tegenstander z'n hersens in heeft getrapt. Gediskwalifiseerd door de Belgische Voetbalbond maar liefderijk ontvangen door de Nederlanders.

Wat ons misschien nog wel het meest verbaast is de vergoeilijking rondom voetbal. Ach, het valt toch allemaal nog best wel mee. Kijk eens hoe gezellig oranje Nederland kleurt. Maar tussen het oranje wemelt het van het uniforme zwart/grijs. Om de gezelligheid te waarborgen?

Nee, bij ons geen voetbal (meer). Laat men eerst maar eens wat doen aan het geweld op en om het veld. Laat het eerst maar weer eens een spelletje worden. Wanneer wij weer trots kunnen zijn op de voetballer buiten en op het veld dan praten wij wel weer eens verder.

Nou dat was dan mijn mening. Ik ben benieuwd naar reacties.

Groetjes An

Reactie voor op de website?

56.4. Vrijgezellenfeest?

Hallo allemaal!

Beetje rare titel misschien en misschien ook wat aan de late kant. Ik wilde alleen even vertellen dat ik een geweldig vrijgezellenfeest heb gehad dankzij het voetbal. Ik ben namelijk 30 juni getrouwd met Hans en samen hebben wij 5 kinderen. Ik heb twee meiden en Hans heeft twee meiden en een zoon. De avond vóór ons trouwen moest Nederland spelen. Daar zaten we dan met de hele bups op de bank. Wat lekkers bij de thee, alle dames zaten nagels te lakken voor de grote dag..... En ik? Ik keek eens om me heen en genoot! Ik had geen mooiere vrijgezellen-avond kunnen hebben! Alleen jammer dat Nederland verloor...

Lot

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Voetbal!

  1. ORANJE
  2. Hup Holland Hup
  3. Voetbah
  4. Vrijgezellenfeest?
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.