Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

34. Kinderen moeilijk in vakantie

Hallo,

het is vakantie. En hoewel ik vind dat ik moet genieten van de aanwezigheid van de kinderen (4) zijn de dagen erg lang en moeizaam. Ze zijn ontzettend lawaaiig en voortdurend slaags met elkaar. Het lijkt wel of ik ze nooit heb opgevoed, terwijl ik dat toch echt wel doe. De oudste is zes. Ik vind het ontzettend zwaar op het moment, en vraag me af of anderen dit herkennen.

Mijn wens is een groot gezin, en ik zou graag nog een kindje willen, en durf daarom bijna niet te zeggen, dat ik het op het moment erg zwaar vind. Want dan reageren mensen: "En je wilt er nog wel één bij!!" In mijn omgeving zijn geen grotere gezinnen, en ik kan dus ook niet vergelijken hoe het bij anderen thuis gaat. Daarom vraag ik het hier maar. Help.

Mom

Reactie voor op de website?

34.1. kinderen moeilijk in de vakantie

Hallo, Mom

Ik herken het helemaal, en zeker nu je kinderen nog zo klein zijn heb je dat wel eens, en het is ook zeer lastig. Toen de mijne nog klein waren, en ik heb er vijf stuks, liep ik als een agent door het huis, doe dit niet, doe dat niet, van wanhoop toch maar een video opgezet, mezelf beklaagd, enz.. De winter en het koude weer duurt net iets te lang, als de zomer komt, wordt de winter gauw vergeten. Zo is het ook, met het klein zijn van de kinderen, met geduld en enkele grijze haren erbij worden ze groot. En dan kunnen ze ook wel eens lastig zijn, maar dan heb je niet zoveel werk meer met de verzorging.

Je hebt nu een kleine kleuterklas in huis, en dat besef je te weinig als je erin zit. Laat je vooral niet afschrikken om er nog eentje bij te nemen. Ik persoonlijk, zou zeggen binnen een paar jaar, als de anderen wat groter zijn, dan heb je nog een extra knuffeltje erbij, en daar geniet je pas echt van, ik weet waarvan ik spreek.

Dus kop op, geef niet op, je bent nu al een supermom!!!!

Ann

Reactie voor op de website?

34.2. Herkenbaar

Ik heb het met vlagen, meestal gaat het met de vakantie's juist wel. Maar ik vind het hebben van 4 kinderen ook best zwaar en ook ik wil er eigenlijk nog wel een bij. Waarom wil ik dan nog ga je je afvragen. Maar als je als moeder/ouder niet zo lekker in je vel zit gaat het allemaal wat moeizamer.

Ik loop elke keer tegen de troep aan die hier in huis is. Ik word er stapelgek van en er is elke keer weer wat. Water dat over de badrand gutst, stift op de kastjes, nintendo spelletje zomaar op de grond (Jongens het is zo duur geweest, wees er toch aub zuinig op!!!), schoenen onder de tafel, spenen die overal liggen en als je ze nodig hebt kan je ze niet vinden...... WAAROM WILDE IK OOK ALWEER EEN GROOT GEZIN???????????

Maar door de mails van de afgelopen dagen die over een puber gingen maar waar ik toch ook veel ook kon halen zie ik door de bomen het bos wel weer een beetje. Misschien verwacht ik teveel van ze. De oudste is pas 8 dus ..... Ik was de laatste tijd alleen maar aan het schreeuwen en dat lost niets op. Het lijkt wel of ze dat gewoon niet horen en dat ze gewoon een loopje met me nemen. Het komt wel weer en daarom ben ik ook zo blij met mailinglist voor groot-gezin-managers. Ik ga over dingen nadenken en soms komen daar oplossingen en veranderingen uit. En gelukkig vaak ten goede. Neem alleen al de broodbakmachine........

Maar als ik dan vanavond met 3 jongens op de bank zit te knuffelen en mijn dochter bij pa op schoot dan weet je: hier doe ik het voor en ik wil er nog wel 4 (ahum)

Nelly

Reactie voor op de website?

34.3. Een huis vol is bijna makkelijker!

Lieve moeders,

Soms zou ik ze ook achter het behang willen plakken hoor. Maar dat heeft een moeder met 2 kinderen ook, ik zelf heb er 6 (soms 7) van mijzelf. Ik ben oppasmoeder en heb er dus overdag ook nog een paar van anderen rondtippelen. Het is nu vakantie en vandaag (maandag) zijn er 7 kinderen van mijzelf, 1 logeetje en 8 oppaskinderen, de leeftijd varieert van 8 maanden tot 14 jaar. Maar hoe meer kinderen er zijn, hoe rustiger de kinderen. Er is er altijd wel eentje om te spelen. En natuurlijk als het regent is het moeilijker dan wanneer het lekker weer is. En dan vergeet je die "mopper"-dagen wel weer. Geloof me iedereen heeft ze!

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

34.4. Laat ze wat doen.

Heb zeven kinderen. De oudste is acht en de jongste is twee maand geleden geboren. Mijn ervaring is dat de kinderen rustiger zijn met een vriendinnetje of vriendje dan alleen. Tenslotte kijken zij ook maar de hele dag op dezelfde zes broertjes en zusjes aan en dat is denk ik ook wel vervelend.

Tatjana

Reactie voor op de website?

34.5. Vakantie met stacaravan

Heb ook 4 kids en had hetzelfde probleem in de vakanties. Tot het moment dat mijn man en ik een stacaravan zagen staan. Het was een opknappertje, maar dat was niet erg. Ga nu iedere vakantie met mijn kids naar de camping voor 1200 euro per jaar, en de kids hebben het er heerlijk naar hun zin. Er is een zwembad en alles wat ze er nodig hebben. En laten we eerlijk zijn, 2 weken met zijn 6-en op vakantie is net zo duur. En ik kan ieder weekend en iedere vakantie gaan. Lekker toch!

Patry

Reactie voor op de website?

34.6. Kinderen moeilijk in vakantietijd

Allereerst wil ik even reageren op patry. Jij hebt het over 1200 euro is niet veel voor de vakantie in een jaar, Patry vergis je niet. Ik zou ze niet graag de kost geven die dat echt niet kunnen betalen. Ik denk dat je daar een beetje te licht denkt. De kinderen hebben een lange vakantie en als je twee weken weggeweest bent blijven er altijd nog vier weken over. Daarvan kan misschien een gedeelte doorgebracht worden bij opa en oma, neefjes of nichtjes maar als die ook op vakantie zijn?

Een stelregel had ik. In de schoolvakantie doe ik het minimale aan mijn werk. Ik neem de tijd voor de kinderen. Afhankelijk van de leeftijd werd er veel met ze gedaan. Knutselen, lezen, spelletjes doen. Wel moet je dan jezelf inleveren maar je krijgt er veel voor terug.

Doe het niet al zuchtende want daar word je echt(!) moe van. En wees eens eerlijk na de vakantie krijg je weer genoeg tijd om te werken, dan zeg je misschien weer ik heb niet genoeg tijd om spelletjes met de kinderen te doen. Dus mijn advies: neem vakantie als het vakantie is! (ik heb zelf 5 kinderen,ze zijn nu inmiddels groot)

Reactie voor op de website?

34.7. Kinderen moeilijk in vakantie

Hoi Mom

Ik ben mama van 3 kinderen: 5, 3,5 en bijna 2 jaar en inderdaad het is druk. Ik werk deeltijds (heel regelmatige uren) en daarnaast is mijn man zelfstandig, dus bepaald rustig is dit ook niet. De vakanties ben ik meestal thuis en weet je dit is lastiger dan werken... En toch ze zijn zo schattig, ik zou ze niet kunnen missen. Maar af en toe ben ik ook uitgeteld.

Goed organiseren is de boodschap denk ik, al lukt dit niet altijd even goed. De oudste is vijf. Nu moet hij zich zelf aankleden en 's avonds de tafel dekken voor 's morgens. En dit kan hij zonder probleem. Maar ook ik kan het serieus lastig hebben en toch een groot gezin, het is zo heerlijk. Kop op, er komen betere tijden, en je doet het al allemaal zo goed, dus laat de boel de boel (ik heb er ook last van hoor soms) en geniet er verder van.

Groetjes Eveline

Reactie voor op de website?

34.8. Kinderen in de vakantie moeilijker?

Ik kan juist nooit wachten tot het eindelijk weer vakantie is. Lekker even niet moeten. Niet op tijd op school hoeven zijn, niet werken en eens lekker tijd doorbrengen met de kinderen samen. Ik heb in de werkperiodes (ik werk 3 hele dagen per week) altijd het gevoel te kort tijd en aandacht voor ze te hebben en in de vakanties halen we dat graag in.

Vaak moet er 's-ochtends van alles in het huishouden gedaan worden. Dat heb je altijd zeker met 6 kinderen in huis. Kamers opruimen, stofzuigen, ramenlappen eens een kast uitsoppen de extra klusjes waar ik en de kinderen normaal niet aan toe komen omdat we het te druk hebben met alles wat moet. Ja je leest het goed ik laat de kinderen gewoon meehelpen met de klusjes. Ieder doet wat hij kan en ze vinden het nog leuk ook. Het huis is tenslotte van ons allemaal dus we werken er ook allemaal aan.

's-Middags gaan we dan meestal wat leuks doen. Wandelen, knutselen, (hangt een beetje van het weer af natuurlijk, iets lekkers bakken, op visiste bij oma, boodschappen doen het maakt niet uit zolang we gezellig samen zijn. En 's-avonds als papa thuis is van zijn werk kunnen we dan ook nog een rondje om of in de zomer gaan zwemmen of zo. Ze gaan dan inderdaad niet zo erg vroeg naar bed maar ja morgen kunnen ze toch uitslapen (en dat doen ze hoor). Wel op letten dat ze de laatste 2 dagen van de vakantie wel op tijd naar bed gaan anders hebben ze het de eerste dag op school erg moeilijk.

In de zomervakantie hebben we de luxe van een caravan en gaan we meestal ook een paar weken kamperen. Heel leuk vooral bij camping's waar activiteiten zijn voor de kinderen. Ze genieten volop en zelf kom je dan ook helemaal bij.

De enige tip die ik voor je heb Mom is ze bezig houden. Kinderen die iets te doen hebben (wat ze leuk vinden) maken minder snel ruzie dan wanneer ze zich eigenlijk vervelen en niet goed weten wat ze moeten doen. Je kunt ze nooit helemaal ontwijken hoor die kibbel partijen dat hoort nu eenmaal bij opgroeien. Ze moeten tenslotte ook leren hoe goed met elkaar omgaat.

Ik hoop voor je dat het bij jou net zo gezellig wordt als bij ons.

Groetjes Mirjam

Reactie voor op de website?

34.9. Goed zo mirjam!

Zet hem op in die vakantie. Wij hebben 6 kids van 8 maanden tot en met 8 jaar. Wat Mirjam beschrijft kan ik beamen. Zo doe ik het ook ongeveer. 's Morgens met die kids in huis aan de gang en 's middags iets leuks. Wel intensief maar wij kunnen in de vakantie ook niet weg en ik ben blij toe niet te stressen om de kinderen keurig en wel richting school te krijgen.

Daniële

Reactie voor op de website?

34.10. Vakantie

Wij wonen in NH en hebben totaal 5 kinderen, waarvan er 4 nog meegaan op vakantie. De leeftijd varieert van 4 jr. tot 15 jr. Moeilijk is het om het iedereen in de vakantie naar de zin te maken. Een huisje of stacaravan lijkt me wel wat. Graag tips en leuke campings, zodat we eens hier en daar kunnen gaan kijken. Alvast bedankt.

Trudy

Reactie voor op de website?

34.11. Goedkope(re) vakanties in Duitsland

Wij hebben drie kids van 6, 4 en 2 jaar en gaan nu al enkele jaren naar Duitsland op vakantie. Je kunt daar voor ± € 50,= per dag overal particuliere vakantiehuisjes (al dan niet op een boerderij) huren, ook met drie of meer slaapkamers. Het is een superkindvriendelijke manier van vakantie vieren, het land is erg op gezinnen gericht en ondanks dat wij helemaal geen Duitsland-liefhebbers waren, zijn we nu helemaal overstag.

Op het internet kun je o.a. zoeken op: Ferienwohnung Urlaub auf dem Baurenhof of kijk bij de toeristische site van de provincie waar je heen zou willen. Eerst even op de landkaart kijken en een plaats intypen met 'ferienwohnung' erbij kan ook. Tip: www.badenpage.de, hier vind je een enorm aanbod o.a. in het Zwarte Woud. Heel mooi!

We hebben hetzelfde geprobeerd in Nederland te zoeken, maar de prijzen liggen hier toch veel hoger en je krijgt minder (service als beddengoed, handdoeken etc) voor je geld. Onderweg kun je op heel kindvriendelijke zgn. Raststättes uitrusten en de kids even lekker laten spelen. Wij zien het niet zitten om erg lang met de kids in de auto te moeten zitten, dus is Duitsland nu echt favoriet. En de temperatuur ligt tussen de 3 en 6 graden hoger dan hier, afhankelijk van hoe zuidelijk je gaat. Mocht je nog meer info willen, mail dan even. Veel snuffelplezier!

Reactie voor op de website?

34.12. Hetzelfde

Ik weet wat je bedoelt, ik heb zelf ook 4 kinderen, de oudste is 5, een van 4, en een tweeling van 2 jaar. Nu kriebelt het bij mij ook heel erg om er nog een bij te willen. Maar nu het vakantie is, is het zeker al erg druk, vooral nu ik er drie ziek heb. Maar ook hier zijn grote gezinnen vrij normaal, we zijn er samen ook nog niet uit, dus we wachten het nog even af. Ook mijn medische achtergrond is effe zien hoe het loopt. Ik ben een zwaar bekkeninstabelieteitpatient, dus ja wat doe je nu he!!

vr gr m

m

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Kinderen moeilijk in vakantie

 1. kinderen moeilijk in de vakantie
 2. Herkenbaar
 3. Een huis vol is bijna makkelijker!
 4. Laat ze wat doen.
 5. Vakantie met stacaravan
 6. Kinderen moeilijk in vakantietijd
 7. Kinderen moeilijk in vakantie
 8. Kinderen in de vakantie moeilijker?
 9. Goed zo mirjam!
 10. Vakantie
 11. Goedkope(re) vakanties in Duitsland
 12. Hetzelfde
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.