Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

71. Tranen in mijn ogen

Mijn vrouw komt uit een gezin van 2 en ik uit een gezin van drie. Samen hebben wij drie eigen en gemiddeld 3 pleegkinderen (tot twee manden geleden 6, maar dat was wat veel). Krijg hier in Israel geen steun van wie dan ook. De enigen met grote families zijn ultra orthodox. Dat ben ik dus niet en dus kom ik in een buitengewoon moeilijke hoek te zitten.

Ooit was ik op basis van mijn cv uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek. Toen ik daar kwam, zat er tegenover mij een ultra orthodoxe jood die verbaasd naar mij keek, naar mijn cv keek en vervolgens vroeg of ik inderdaad zoveel kinderen had. Toen ik ja zei (officieel zijn pleegkinderen geregistreerd in Israel, dus had ik op dat moment 9 kinderen), zei hij dat hij niet geloofde dat iemand die niet orthodox is zoveel kinderen heeft, dat ik mijn cv 'met opzet' vervalst had. En dus werd ik niet aangenomen.......

Dus eind september zijn wij weer terug in NL.

Eli

Kent u ook situaties waarin het hebben van een groot gezin nadelige gevolgen heeft? Graag plaatsen wij hier uw verhaal.

Reactie voor op de website?

71.1. Respect

Beste Emi,

Wat erg dat er zo gereageerd kan worden. Maar ergens gelukkig dat je niet werd aangenomen; voor zulke mensen wil je toch zeker niet eens werken!! Ik vind het heel knap van jullie dat jullie zoveel pleegkinderen hebben en daar zou iedereen juist respect voor moeten hebben. Jullie geven die kinderen een prettiger leven en waarschijnlijk een betere toekomst!

Ga zo door, groeten Anila

Reactie voor op de website?

71.2. Wie kan mij helpen?

Hallo, ik heb een vraag, misschien herkent iemand zich hier in. Ik ben 10 jaar geleden vader geworden, en vrijwel gelijk na de geboorte uit elkaar gegaan met mijn vriendin. Ik heb mijn dochter de 1e 2 jaar gezien, en ook veel contact gehad. Plots is mijn ex met mijn dochter met de Noorderzon vertrokken. Nu kreeg ik Januari jl een bericht dat mijn ex was overleden, en mijn dochter contact wil. Het probleem is de nieuwe vriend van mijn ex, die zegt dat ze geen contact wil, hij heeft haar kennelijk beinvloed omdat ik vaak msn contact had met mijn kind, en haar 1 keer stiekum heb ontmoet.

Ze geeft zelf naar mij aan dat ze contact wil, haar stiefvader reageert negatief op alles. Ik heb stom genoeg mijn kind niet erkend, haar huidige vriend ook niet. Wordt op korte termijn geregeld dmv een aanvraag tot vervangende erkenning. Voor alle duidelijk heid, toen mijn ex vertrokken was met de kleine, heb ik geprobeerd contact te houden dmv kaarten en brieven die ik naar de oma heb gestuurd omdat ik geen adres wist. Ik ben zelfs eens wezen zoeken in de vermoedelijke woonplaats. Als ik een rechtzaak aanspan, kan ik dit winnen? Wie heeft ervaring.

gr

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Tranen in mijn ogen

  1. Respect
  2. Wie kan mij helpen?
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.