Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

68. Bedplassen

Wie kent het niet: midden in de nacht een bed verschonen, 's morgens een nat bed. Wat doe je eraan?

Sommige kinderen hebben er wel heel erg veel moeite mee. 's Avonds twee of drie keer wakker maken om te laten plassen. En ben je een keer te laat, dan is het alweer zover.

Hoe pakt u dat aan? Graag uw ervaringen!

Reactie voor op de website?

68.1. Bedplassen op het web

Veel informatie bij bedplassen.nuIn 1954 hebben werd de eerste plaswekker in Nederland geïntroduceerd, de Urifoon Plaswekker. Sinds die tijd zijn vele duizenden kinderen door de Urifoon Plaswekker én de persoonlijke begeleiding van de leverancier verlost van deze nare kwaal. Voor meer informatie zie www.bedplassen.nl en/of www.urifoon.nl.

De bedrijven Rodger BV en Elther BV bieden plaswekkers aan, en geven hierover nadere uitleg.

Kijk eens op de GGD-infobank .

Of raadpleeg het Kenniscentrum Bedplassen

(Uithoorn). Telefoon: 0297 532634. Zij kunnen je heel gericht doorverwijzen naar een deskundige bij jou in de buurt. De GGD-Flevoland heeft ook heel wat informatie.

Het Riagg Drenthe geeft een aantal tips.

Reactie voor op de website?

68.2. Nu betere oplossingen?

Hallo,

Ik ben een vrouw van inmiddels 45 jaar. Mijn jongste zoon heeft, tot hij het huis uitging op zijn 16e, ook in bed geplast. Dit ging over toen hij verkering kreeg. Ik had voor hem bij het zorgcentrum een rubber matras gekocht en ja.... ik verschoonde elke keer zijn bed en dan draaide ik diezelfde nacht het beddegoed weer in de wasmachine. Voor een plaswekker kwam ik niet in aanmerking werd mij verteld bij de huisarts. Diverse andere huis-, tuin- en keukenmiddeltjes hielpen ook niet en zelfs oma's wijze lessen daarover mochten niet baten!

Veel succes voor diegene die nu een bedplassertje heeft en ik hoop dat er nu betere oplossingen zijn, waar mensen wat aan hebben.

Groetjes

Nel

Reactie voor op de website?

68.3. Geen tips dus, wel ervaringen...

Ervaring heb ik inmiddels wel met natte bedden, helaas de oplossing is hier nog niet gevonden. Robin (8) plast met tussenpozen in zijn bed (en dat zijn dan ook hele plassen). Wij laten hem voor we zelf naar bed gaan nog even plassen op de wc, en dan is hij zo slaperig dat hij er niks van merkt. Toch is dat niet altijd een garantie dat hij de hele verdere nacht droog blijft.

Het gaat soms ook weken goed, en dan ineens is het weer mis. Voor 1 of een paar nachten. Hij is al wel zo getraind dat hij zelf zijn bed afhaalt en verschoont, het onderlaken dan, en in zijn kamer ligt meestal een slaapzak klaar, dus soms merken we het pas de volgende ochtend aan de was. We kunnen daar ook geen patroon in ontdekken bv. drukte of spanningen.

Megan (5) heeft de laatste paar nachten ook ineens een ongelukje... zij zou nog wel een luierbroekje aankunnen maar voorlopig kiezen we daar niet voor. Volgens mij merkt ze het dan niet eens als ze plast, en leert ze het ook niet af.

We hebben van die speciale hoezen onder het hoeslaken zodat de matrassen wel beschermd zijn.

Geen tips dus, wel ervaringen... hopelijk komen de tips nu in grote getale van anderen,

Ingrid

Reactie voor op de website?

68.4. Matrasbeschermers

Ook wij hebben een zoontje van bijna 4 1/2 die wel eens in bed plast. Ik vind het helemaal niet erg als hij weer nat is, want hij vindt het zelf al erg genoeg. Voor mij is vervelend dat ik er 's nachts weer uit moet. Maar dat probeer ik niet te laten merken.

Ik heb bij de Neckerman van die matrasbeschermers gekocht, voor elke bed 2. De bovenzijde met badstof en de onderzijde pvc. Je kunt ze op 60 graden wassen maar je kunt ze ook op 90 graden wassen.

Onze dochter is ruim 2 1/2, in januari word ze 3. Ze is dag en nacht zindelijk vanaf dat ze nog maar net 2 1/2 jaar was. Ze ligt nog op een klein bedje (ledikant-model) en heeft nog van die moltonzijltjes onder zich liggen. Dat bevalt heel goed. Maar zij krijgt straks ook een groot bed en dan zal ik ook voor haar van die matrasbeschermers kopen, al heeft ze nog niet in bed geplast sinds ze zindelijk is.

Wat mischien helpt (bij onze kinderen tenminste wel) is ze laat in de middag geen drinken meer te geven, en bij het eten een halve beker (alleen bij het warm eten). Bij het brood eten geef ik ze wel een volle beker, maar niet als ze naar bed gaan. Dat deed ik wel eens met Albert, onze zoon van 4 1/2, en dan ging het weer mis, en kon ik er 's nachts weer uit om zijn bed te verschonen. Het gaat nu weer een tijdje goed en ik hoop voor hem dat het ook goed blijft gaan.

Veel sterkte met het verschonen van de bedden in de nachtelijke uurtjes,

de groetjes van Judith

Reactie voor op de website?

68.5. Een niet-verwijtende opstelling

Hallo

Volgens mij is er aan dat bedplassen in veel gevallen niet veel te doen. Ik heb zelf in bed geplast tot ik een jaar of 12/13 was en ben er op de lagere school na een kamp enorm mee geplaagd. Vele verschillende middelen zijn er voor mij gebruikt waaronder verschillende plaswekkers, medicatie en spirituele methodes, maar niets hielp. Het is echter plotseling gestopt toen ik in de periode dat ik geplaagd werd besloten had overal mee te stoppen.

Het belangrijkste volgens mij is een niet-verwijtende opstelling en bespreekbaar maken van het probleem zonder dat het kind zich hierbij bezwaard voelt. En dat is al moeilijk genoeg denk ik. Het komt in onze familie veel voor en ook onze zoon Jeroen die volgende week 6 wordt is nog niet zindelijk 's nachts. Voorlopig hebben wij besloten ons er niet te veel mee bezig te houden en af te wachten hoe het zich ontwikkeld. In zijn gedrag zijn spanningen en nieuwe ontwikkelingen echter van duidelijke invloed. Hij draagt 's nachts luierbroekjes. Marleen onze dochter van 4 is ook niet zindelijk en draagt ook luierbroekjes.

Alleen ervaringen dus en niet DE tip, die is er denk ik niet. Zorg dat de kinderen zich niet extra bezwaard voelen dan dat ze al uit zichzelf zijn.

Gerrit Jan

Reactie voor op de website?

68.6. Website-tip

Tip voor een website met veel info en ook praktische dingen: Bedplassen: geen reden tot paniek.

Ellis

Reactie voor op de website?

68.7. Aardstraal

Alleen onze oudste zoon heeft tot zijn 13e in zijn bed geplast. Toen hij een jaar of 9 was en wel eens bij een vriendje wilde logeren ben ik naar de huisarts gegaan. Die heeft hem toen een hormoonspray voorgeschreven. Deze spray mag je niet te lang achter elkaar gebruiken. Het hielp enorm Hij was bang om in zijn bed te plassen, want hij vond het erg vies. Wij hebben er nooit een probleem van gemaakt.

Op een gegeven moment was zijn spraytje leeg, hij raakte in paniek en wilde een nieuwe halen bij de dokter, maar zoals je weet is hormoonspray niet echt gezond. Ik heb de spray gevuld met water en sindsdien gebruikte hij het spraytje met water (wat hij overigens niet wist). Hij heeft niet meer in zijn bed geplast totdat wij gingen verhuizen. Hij was 12 jaar op dat moment, hij begon acuut weer met bedplassen. Een vriend van ons maakte er ons op attent dat zijn bed wel eens op een ondergrondse waterader (lees aardstraal) kon staan en adviseerde mij om het bed te verplaatsen.

Hij is vanaf dat moment droog geweest. Het klinkt misschien raar, maar het heeft bij ons geholpen.

Gerda.

Reactie voor op de website?

68.8. Ongrijpbaar

Hoi lezers,

Ik heb een zoontje van ruim zeven en bij tijd en wijlen plast hij nog in bed. Soms gaat het een hele tijd goed en dan in een keer begint het weer. Ik heb geen flauw idee waar het aan ligt (geen enge dromen, spannende vooruitzichten of iets anders). Mijn zoontje zegt ook dat hij er niet wakker van wordt, terwijl hij andere nachten wel wakker wordt om te gaan plassen. Hem laten plassen voordat we zelf gaan slapen is inderdaad ook geen garantie dat hij dan droog blijft. Maar ja, ik heb nou zoiets van: het gaat vanzelf wel een keertje over. Boos worden heeft geen zin want hij schaamt zich er toch al zo voor.

Ingrid

Reactie voor op de website?

68.9. Reaktie op ongrijpbaar

Hoi Ingrid

Ik zelf heb tot ongeveer mijn 14 jaar in bed geplast, met ook grote tussenpozen. Soms wat sneller achter elkaar. En ik ook had geen last van enge dromen of iets spannends in het vooruitzicht. Mijn moeder heeft het nooit als een probleem gezien omdat ze het al erg genoeg vond voor mij als het weer gebeurde. Dan trok ik zelf mijn bed af, maakte het ook zelf weer op en ging weer verder slapen. Ook nu word ik wel eens wakker en dan nog maar net op tijd en moet ik rennen om bij de wc te komen. Ik slaap heel vast en word bijna nergens wakker van. Van de wekker niet, van de kinderen bijna niet. Afgelopen nacht lagen er 2 kinderen bij ons in bed en heb ik er niets van gemerkt, op af en toe een schop na dan. Ook toen onze kinderen baby's waren, hoorde ik ze niet huilen. Mijn man gelukkig wel.

Bedplassen gaat vanzelf over, ook al duurt het soms wel lang. Volgens mij slaapt jouw zoon ook heel vast en komt het daardoor dat hij soms in bed plast. Boos worden is niet goed, want dan gaan ze het verbergen zo goed en zo kwaad als het kan. Ik deed dat ook, ook al was mijn moeder nooit boos. Ik schaamde mij diep als het weer was gebeurd. Maar mijn moeder heeft toen duidelijk tegen mij gezegd dat het niet erg was en dat de wasmachine er niet voor niets was.

Judith

Reactie voor op de website?

68.10. Bedankt!

Beste Judith,

Dank je wel voor je reactie. Het is natuurlijk niet iets om naar uit te kijken, nog zeven jaar bedplassen, maar het is wel fijn om te weten dat er meer van zulke kinderen zijn.

Hoe deed jij dat vroeger dan met logeren en bij vriendjes slapen? Het is tot nu toe nog altijd goed gegaan maar ik zeg het wel altijd bij degene waar hij gaat slapen dat hij soms ongelukjes heeft. Ik vind het trouwens voor mezelf ook niet erg hoor, met vier kinderen draait die wasmachine toch wel.

Ingrid

Reactie voor op de website?

68.11. Uit logeren

Hoi Ingrid

Mijn moeder heeft, naar mijn weten, het nooit tegen de ouders van mijn vriendjes en vriendinnetjes gezegd. Maar ik sliep ook niet vaak bij anderen en als het wel gebeurde, sliep ik over het algemeen heel licht omdat het een vreemde omgeving was en een vreemd bed. Ik heb het geluk gehad dat er niets gebeurde. Toch was ik wel altijd gespannen als ik weer uit logeren ging. Mischien lag het daar ook wel wat aan dat het bij anderen wel goed ging.

Ik vind het wel goed dat je het tegen de ouders van zijn vriendjes zegt. Dan zijn ze er in ieder geval op voorbereid als er een ongelukje gebeurt, wat waarschijnlijk (bijna) nooit zal gebeuren omdat het een vreemde omgeving is. Mischien heb je hier nog wat aan en anders lees ik het wel weer. Ik hoop dat er ook andere reageren. Ik weet nu wel dat je je er niet voor hoeft te schamen en dat er vast wel meer mensen zijn die dit hebben gehad.

Judith

Reactie voor op de website?

68.12. Droge luiers?

Volgens mij is het beter om niet al te "droge" (dure) luiers te gebruiken. Het duurt dan alleen maar langer voordat je kind zindelijk wordt omdat "het blijft droog blijft aanvoelen"..... dat willen alleen de luierfabrikanten natuurlijk graag!

Dolf

Reactie voor op de website?

68.13. Natte luiers

Ik heb drie zoons, waarvan de eerste 2 in katoenen luiers van de luiercentrale hebben rondgelopen. Niet echt in droge luiers dus. Ik kan echter niet zeggen dat ze nu zo snel zindelijk werden; nr. 1 bij 3 jaar en nr. 2 (nu 3 1/2) is nog steeds niet zindelijk. Ik vrees dus dat het in ons geval een fabeltje is. Nr. 3 (nr. 2 trouwens tegenwoordig ook) heeft papieren luiers om (Kruidvat, erg goed) en ik wacht maar gewoon af (hij is 9 maanden).

Judith

Reactie voor op de website?

68.14. Reaktie op natte luiers

Hoi allemaal,

Wij gebruiken ook katoenen luiers en ik moet ook toegeven dat ze niet eerder zindelijk waren dan anderen. Onze oudste van 7 was pas met ruim 3 1/2 jaar zindelijk. Onze 2e zoon was wel een uitzondering, al met 2 jaar. Maar hij was met alles heel snel. Onze 3e zoon was met 3 jaar zindelijk, onze dochter met 2 1/2 jaar. Onze jongste zoon is nog niet zindelijk maar is pas 10 maanden.

Ik heb eigenlijk altijd katoenen luiers gebruikt. Alleen bij onze jongste zoon gebruik ik wegwerpluiers van de DA: goedkoop en ook erg goed.

groetjes Judith

Reactie voor op de website?

68.15. Natte luiers?

Bij al mijn 4 kinderen heb ik katoenen luiers gebruikt en ze waren nog voor 2 1/2 jaar zindelijk (op de jongste na, die is pas 1). Wij gebruiken katoen vanwege het milieu en vanwege de kosten. Niet omdat ze wel of niet eerder zindelijk zouden zijn. Ik denk ook niet dat het kind er daardoor eerder aan toe is, maar ik wel. Hoe ouder ze worden, hoe groter de plassen en hoe vaker je moet verschonen. Daardoor had ik wel vrij snel het idee van 'oke, tijd voor de pot'. Pot in de kamer, stapel onderbroekjes en broeken ernaast en proberen maar. Als je om 11 uur 's morgens al voor de derde keer een schone broek moet aantrekken is het dus te vroeg.

Maar of ik nou een luierwas draai, of wat extra broekjes moet wassen maakt mij niet zoveel uit. En van vaak verschonen naar wat vaker op de pot helpen is ook niet zo'n overgang. Terwijl van weinig verschonen met wegwerp naar vaak op de pot helpen wel een overgang is. Dus misschien ligt het daaraan. Bovendien heb ik altijd al vroeg tussen het verschonen door mijn kinderen op het potje gezet, waardoor die al snel doorhadden waar die voor diende. Misschien dat het daardoor zo snel ging. Of misschien had ik gewoon mazzel.

Ik denk wel dat als je wacht totdat je kind zelf aangeeft geen luier meer aan te willen dat je kind dan ouder is. Het kan eerder. Maar daar moet je wel wat voor doen. En natuurlijk speels en leuk en veel prijzen. Nooit dwingen, dat werkt niet. En je zult zelf eraan moeten denken je kind te laten plassen voordat je weggaat anders kun je zodra in de winkel bent op zoek gaan naar de wc. Ik vond het altijd een grote stap voor het kind die een heel belangrijke periode is. Je kindje wordt groot. Allemaal succes ermee.

groetjes, Marga

Reactie voor op de website?

68.16. Achteraf voelde ik me schuldig.

Hoi.

Ik schrijf dit in reactie op het onderwerp bedplassen. Mijn een na jongste heeft dit tot ongeveer haar zevende af en toe gedaan (in periodes). Het lag er bij haar inderdaad aan dat ze dan te vast sliep. Bij ons mogen ze tot ongeveer één uur voor het slapen gaan nog wat te drinken en dan niet meer. In de periode dat mijn een na jongste dus last van ongelukjes had haalde ik haar uit bed om te plassen op een potje. Meestal ging het dan wel goed omdat ze dan uit die diepe slaap gehaald werd. De tijd tussen het uit bed halen maakte ik steeds wat langer en toen ze zeven was, was het gelukkig over. Mijn andere drie kinderen waren al eerder volledig zindelijk, de oudste was 1 1/2 toen ze dag en nacht zindelijk was. Ook de jongste was voordat ze twee was, dag en nacht zindelijk. Alleen mijn zoon was 3 jaar dus niet echt vroeg zindelijk.

De reden dat ik hierop reageer heeft echter niets met mijn eigen kinderen te maken maar met het dochtertje van mijn vriendin. Ze wordt dit jaar acht en is zowel overdag (omdat ze het dan vergeet) als 's nachts niet zindelijk. Laatst wilden zowel mijn kinderen als zijzelf graag dat ze mocht blijven slapen. Ik vond dit wel goed, er werd een zeiltje onder het hoeslaken gelegd ter bescherming van het matras en klaar was het logeerbed. De volgende morgen heb ik haar bed gewoon verschoond en alles in de wasmachine gestopt samen met nog wat handdoeken die ik nog in de was had liggen. De kinderen gingen gezamelijk lekker zwemmen en hadden het prima naar hun zin. Toen kwam de vraag of ze nog een nachtje mocht blijven slapen en ik zei nee. Ik had net alles weer schoon op het bed liggen en voor de rest de wasmand leeg. Als ze zou blijven slapen zou ik de volgende morgen weer het bed moeten verschonen en zat dan met maar een halve machine vol wasgoed. Ik had net twee weken een logeerhond gehad die ook al niet zindelijk was, dus ik had er gewoon geen zin in. Ik heb haar wel beloofd dat ze deze week nog weer mag komen logeren en waarschijnlijk wordt dat vanavond. Maar ik voelde me achteraf gezien best heel schuldig zowel naar het kind als naar haar moeder (mijn vriendin) dat ik nee had gezegd.

Ik heb in de periode dat mijn een na jongste nog niet zindelijk was haar eigenlijk nooit uit logeren laten gaan omdat ik dat voor haarzelf en voor de persoon waar ze zou moeten logeren niet prettig vond. Wat ik mij afvraag is hoe je het als moeder vindt als je weet dat een kind liever niet te logeren mag blijven omdat ze weten dat het in bed plast. Ik heb dit zelf dus altijd al bij voorbaat vermeden en ben benieuwd hoe anderen er tegenover staan. Ik voelde me in ieder geval echt een rotmens dat ik om die reden nee had gezegd.

Groetjes Nita

Reactie voor op de website?

68.17. Bedopmaak tip bij bedplassers

Mijn moeder had een heel handige manier van het bed opmaken bij bedplassers. Zelf heb ik tot ongeveer mijn 12e in mijn bed beplast.

Mijn bed werd gewoon opgemaakt. Ter hoogte van mijn heupen kwam overdwars een zeil(tje) en daar overheen, weer overdwars, een molton. Zij had een stapel moltons twee aan twee in de lengte aan elkaar gestikt, zodat je die makkelijk aan de zijkant van de matras kon instoppen. In de verpleging noemen ze deze manier van opmaken geloof ik een steeklaken ofzo.

Ook bij mijn eigen kinderen vind ik het ideaal. Als ze 's nachts nat zijn hoeven ze alleen de molton + zeil uit hun bed te halen én een grote molton bij de was is minder dan een heel onderlaken + molton. Moet ik er wel bij zeggen dat zowel mijn kinderen als ikzelf meestal maar 1x per nacht in bed plasten.

Hoop dat iemand er wat aan heeft :-)

Groetjes, Hannemarie, moeder van 5 (12, 10, 7, 5, 7mnd)

Reactie voor op de website?

68.18. Dochter van 14

Onze dochter van 14 plast ook nog steeds in bed. Alles al geprobeerd: 3 verschillende soorten plaswekkers, medicijnen, wakker maken, geen drinken meer 's-avonds, enz enz... Volgens de dokter is er niks mis met haar en gaat het vanzelf wel over.

Toen ze 2 jaar geleden naar de middelbare school moest kwam er een ander probleem bij. Mijn dochter wordt soms midden in de nacht wakker in een nat bed en kan daarna niet meer slapen voordat ze haar bed verschoond heeft. Op een gegeven moment kreeg ze hier een gigantisch slaaptekort van. We wonen ver van haar school en ze moest er elke ochtend al om half 7 uit.

Samen hebben we toen besloten om incontinentie luiers te gebruiken. Het heeft haar bedplas-probleem niet opgelost, maar ze slaapt wel weer goed. Het gemiddelde van haar cijfers is ook flink omhoog gegaan.

Mariska

Reactie voor op de website?

68.19. Dus niet de enige

Ben blij dat ik de reactie van mariske gevonden heb. Onze dochter van 15 draagt 's nachts nog luiers tijdens logeerpartijen en kampen. We waren al bang dat wij de enige ouders waren met een oudere dochter die nog luiers nodig heeft. Dan ligt het dus niet aan ons!

Margo

Reactie voor op de website?

68.20. Bedplassen

Onze zoon van 6 jaar draagt nog iedere nacht een luier. En daar zitten soms behoorlijke plassen in. Soms zoveel dat zijn pyama en bed nat is. Ik heb wel een matrasbeschermer om het matras dus dat is wel prettig. Als ik door mijn voorraad matrasbeschermers heen ben dan knip ik een vuilniszak open en leg die er dan op. Daar bovenop een dikke handdoek of molton zodat hij toch nog comfortabel ligt. Hij mag gewoon alles drinken want dat schijnt toch geen invloed te hebben op het plasgedrag. Ik vind het overigens zielig als hij dorst zou hebben en niet zou mogen drinken.

Hij vindt het zelf ook erg vervelend maar ik maak er geen probleem van. Alleen als ik erg moe ben of het even niet meer zie zitten dan schiet ik wel uit mijn slof. Ik maak dat later wel goed door er over te praten en te zeggen dat ik moe was en het niet zo bedoelde. En dat ik het niet erg vind. Ik hoop dat het vanzelf overgaat, maar als ik bovenstaande reakties lees dan zucht ik maar even en hoop dat dat ons en hem bespaard blijft.

Groetjes, Marianne en René

Reactie voor op de website?

68.21. Incontinentieluier

Onze dochter van 13 plast ook nog steeds in bed. 's Nachts draagt ze een incontinentieluier met daarover een plastic broekje.

Wieteke

Reactie voor op de website?

68.22. Homeopathie

Het laatste restje van bedplassen van mijn 9-jarige zoon lijkt nu ook verdwenen. Hij gebruikt nog homeopatische medicijnen (alleen als het nodig is, d.i. 1x per 3 à 4 maanden). Het signaal is steeds bedplassen. Na gebruik van de medicijnen is het weer maanden weg.

Het heeft geen zin het middel te noemen. Dat werkt anders bij homeopatische medicijnen. Mijn tip is: ga naar een klassiek homeopaat. Die kijkt niet alleen naar het symptoom, maar naar het hele mens. En daar doe je ieder mens wat mij betreft recht mee.

Succes aan allen die ermee tobben.
Riet

Reactie voor op de website?

68.23. 6-jarige nog elke nacht nat!

Hoi,

Wij hebben 4 schatten van zonen; Niels, Emiel, Robbe en sinds 3 weken Kobe.

Onze oudste Niels (bijna 6jaar) draagt nog elke nacht zijn luier. Elke morgen nat. Misschien is het wel een beetje uit gemak en hebben wij nog geen stappen ondernomen om dit op te lossen.

Mijn vrouw werkt als zelfstandige Kinesitherapeute en is al 5 dagen na de bevalling van Kobe opnieuw gestart met werken. Niet for the money maar uit pure noodzaak, daar de patiënten er naar vragen!

Wat is voor ons de eerste stap om Niels te helpen en bij een eventuele overnachting bij een vriendje hem niet te beschamen?

Ik hoop op reacties.
Groetjes, familie V.

Reactie voor op de website?

68.24. Dochter van 15 met luier

Onze dochter van 15 plast ook nog regelmatig in bed. Ze heeft 's nachts een Tena kinderluier aan. De luiers absorberen zeer goed waardoor we in ieder geval een nat bed voorkomen. Deze luiers zijn o.a. verkrijgbaar bij de firma Maree.

Mieke

Reactie voor op de website?

68.25. Bedplassen: het zal wel overgaan

Ik heb vijf kinderen waarvan er 3 in hun bed plassen. De oudste van 13 durft het nog wel eens doen. Soms maak ik mij wel er eens kwaad in, ook al weet ik dat het niets oplost maar ja we zijn maar mensen. ik heb al vanalles geprobeerd belonen met vanalles en nog wat, naar ziekenhuizen geweest voor onderzoeken enz.

Nu doe ik niks meer zal wel overgaan door de jaren. Als ze op kamp gaan met de jeugdbeweging geef ik ze pampers mee. De kinderen op dat kamp die in bed plassen worden vroeger wakker gemaakt om de pamper weg te doen en zich te wassen. De slaapzakken worden gewassen vroeger gebeurde dat niet en begonnen die slaapzakken te ruiken met al de gevolgen vandien.

Groetjes Johan

Reactie voor op de website?

68.26. Het gaat vanzelf over??

Nee dus!

Dokters die zeggen dat het vanzelf over gaat, hebben er echt GEEN verstand van. Vanaf jonge leeftijd heb ik in bed geplast. De dokter probeerde vanalles uit, van medicijnen tot plaswekkers, therapieën, ziekenhuisonderzoeken en zo kan ik nog wel even doorgaan. En zie hier... een negentienjarige vrouw die nog steeds niet voor 100 procent van dit PROBLEEM af is.

Liever Anoniem

Reactie voor op de website?

68.27. Helemaal fout!!

(reactie op Bedplassen: het zal wel overgaan)

Uw kind DURFT nog wel eens in bed te plassen?? Is dat een verkeerde woordkeus of meent u dit echt?? Als u dit echt meent, dan kan ik wel janken.. is het een kwestie van durven?? NEE!!

Je kunt er niks aan doen. En ik kan het weten, de achttien gepasseerd en ben er nog steeds niet vanaf.

En ik kan je zeggen, ouders die kwaad worden, niks ergers voor een kind dat in bed plast!!!

Ikke

Reactie voor op de website?

68.28. Ook gehad... luiers...

(reactie op Dochter van 15 met luier)

Een ergere vernedering bestaat niet. Heb ze zelf ook gehad, toen ik een jaar of 16 was tot een jaartje of 17, 18...

D

Reactie voor op de website?

68.29. Vergoeding luiers kind 8 jaar

Mijn zoon plast ook nog iedere nacht in zijn bed, we hebben alles al geprobeerd, maar helaas. Mijn probleem is dat er geen kinderluier meer is die hem past (we gebruiken nu etos tot 30 kg maar dit is eigenlijk veel te klein). Maar alle luiers voor volwassenen of netjes genaamd incontinentiemateriaal bij de apotheek, is ongelooflijk duur. Mijn verzekering (agis) heeft tot nu tot geweigerd dit te vergoeden. Wie heeft er tips?

Petra

Reactie voor op de website?

68.30. DryNites

Hallo Petra,

Heb je dan nooit van de DryNites gehoord? Van Huggies ze zijn sinds kort voor kinderen tot 15 jaar ook verkrijgbaar bij de etos. Ze zijn niet echt goedkoop, nee, maar ze zitten lekkerder volgens mijn dochter dan een luier.

Andrea

Reactie voor op de website?

68.31. 13 jarige bedplasser

(reactie op Incontinentieluier)

Ik heb zelf ook tot mijn 13 jaar in bed geplast. Ik moest met tegenzin een plastiekeluierbroek en een inlegluier aan.

Mijn moeder droogde de plastiek broeken buiten aan de lijn. Ik schaamde me er voor als ik vrienden mee naar huis nam.

Mijn vraag is dan ook: hoe droogt u de luiers, en wast u ze uit of uw dochter, hangt u ze buiten en hoe gaat uw dochter hiermee om, schaamt ze zich ervoor?

anoniem

Reactie voor op de website?

68.32. Luiervergoeding

Op de suggestie een verwijzing van de huisarts te vragen om luiervergoeding te krijgen kwam het antwoord:

Ja deze verwijzing heeft mijn huisarts geschreven. De ziektekostenverzekering wijst het af omdat er geen medische reden voor is. Maar hij plast nog steeds iedere nacht. Plaswekker, wektraining, allerlei beloningssystemen, wakker maken, we hebben alles wel gehad. Voor hem zelf wordt het steeds moeilijker.

groet

Reactie voor op de website?

68.33. Katoen?!

Ik las ergens dat het ook in de Ziekenfondswet staat (en dan in de Regeling Hulpmiddelen), dat luiers niet vergoed worden als het om nachtelijk bedplassen gaat. Dus het maakt niet uit, welke verzekeraar, ze kunnen zich beroepen op wat in de wet staat.

Wat ik me nog afvroeg, wat meteen een tip is - je hebt ook wasbare luiers. Op de startpagina katoenenluiers.pagina.nl staan veel links, naar websites met allerlei soorten luiers, ook de gemakkelijke voorgevormde (die je trouwens ook zelf kunt maken). En w.b. oudere kinderen kom je misschien uit op incontinentiemateriaal, maar ook daarvan bestaan er verschillende wasbare/katoenen. Verder is er een prikbord voor vragen, en een yahoogroep.

Zelf gebruiken we katoen (katoenen vouwluiers met een niet-doorlaatbaar overbroekje) voor onze nog niet zindelijke tweejarige. En ik moet zeggen, naar volle tevredenheid! En het is echt niet zoveel meer werk. Plus behalve eenmalig de aanschaf, kost het verder niks!

Misschien/hopelijk is het een tip?

Groetjes, Heleen

Reactie voor op de website?

68.34. Minrin

Hallo,

Ik ben daisy en ik ben 17 jaar. Ik plas nog geregeld in bed en natuurlijk schaam ik me daar erg voor. Ik heb al een hele lange tijd een vriend en als ik dan bij hem ga slapen gebruik ik minrin. Dit is een spray die je op recept van de dokter kunt halen en het houdt me altijd droog! Ook als ik wat meer gedronken heb blijf ik droog! Dit is misschien een tip voor iedereen die nergens durven te gaan slapen vanwege het bedplassen!

groetjes Daisy

Reactie voor op de website?

68.35. Katoenen luiers voor 8 jaar

Ik ben op zoek naar een adres of site waar ik katoenen luiers voor mijn zoon van 8 jaar kan krijgen. Verder ben ik enorm benieuwd of er mensen zijn die hier ervaringen mee hebben. Wegwerpluiers worden steeds duurder in de grote maten en daarom wil ik een alternatief in katoen zoeken. Wie heeft een goed advies?

Petra

Reactie voor op de website?

68.36. Site met nuttige info

Ik kijk altijd op bedplassen.tk/, daar haal ik al mijn info vanaf. Kijk maar eens, mijn Moon van 8 plast ook nog in bed en deze site heeft mij veel geholpen.

Koen

Reactie voor op de website?

68.37. Bedplassen voorbode voor prostaatproblemen

Mijn bedovergrootvader was een bedplasser, zijn broer niet. Mijn bedovergrootvader had later problemen met zijn prostaat en is eraan overleden. Deze man had twee zonen, (mijn overgrootvader) waarvan de ene een bedplasser en de andere niet. De bedplasser had later prostaatproblemen. Deze had op zijn beurt meerdere kinderen waaronder een bedplasser (mijn grootvader). Mijn grootvader stierf op de operatietafel tijdens een .... prostaatingreep. Mijn grootvader had 3 kinderen waarvan één bedplasser (mijn vader). Deze laatste (mijn vader) is in behandeling voor zijn prostaatklachten. Mijn vader heeft meerdere kinderen. Ikzelf (bedplasser) en mijn broers (droog). Ikzelf ben momenteel in behandeling voor ..... prostaatproblemen.

VASTSTELLING: bedplassen is niet psychisch bij jongens, het is gewoon de voorbode van prostaatkankers en/of prostaatproblemen. Wat in onze familie gebeurt is kan GEEN toeval zijn. Vervolg van dit verhaal.

Ikzelf (bedplasser) heb kinderen waronder zonen. De ene was vroeg droog, met de andere hebben we 11 jaar problemen gehad (bedplasproblemen).

Jan

Reactie voor op de website?

68.38. Tena slip xs

Onze dochter van 11 draagt ook tena slip xs. Deze luiers zijn veel beter dan die broekjes in de supermarkt. Onze dochter is er niet altijd blij mee maar het is wel beter dan wakker worden in een nat bed.

Linda

Reactie voor op de website?

68.39. Katoenen luiers voor 8 jaar.

Je kunt bij Carla's Company katoenen luiers kopen. In alle maten van klein tot groot. Ze worden doorgaans ook vergoed door de zorgverzekeraar.

Sucses, Andre

Reactie voor op de website?

68.40. Nogmaals MINRIN

Mijn zoon van 10 gebruikt nu sinds een half jaar Minrin op recept van de dokter. Hij heeft al die tijd niet meer in zijn bed geplast. Je kunt dat krijgen in druppels, spray of tabletten. Daarvoor hadden we alles al geprobeerd (ook plaswekker) maar niets hielp.

Het middel is NIET bedoeld voor kinderen jonger dan 6 jaar. Lees de bijsluiter!

Jan

Reactie voor op de website?

68.41. Niet meer bedplassende dochter van 7.

Onze dochter van 7 jaar plaste bijna dagelijks in haar bed. Ze wilde vanaf haar 5e jaar geen luier meer aan, dus maakte ze ons 's nachts wakker als ze weer nat was. We namen haar 's avonds op, desnoods 2 keer, maakten er nooit een probleem van en deden ons uiterste best om haar niet het gevoel te geven dat het een probleem was. Maar zij schaamde zich er vreselijk voor. Nu is zij al 10 dagen droog! We nemen haar nog steeds wel een keer op, maar we hebben 1 ding veranderd op advies van de kinderarts. We hebben met haar afgesproken dat ze voortaan zelf de rommel op moet ruimen. Ze mag ons er niet meer voor wakker maken. Dat klinkt heel hard, maar kennelijk werkt het wel. We hebben met haar geoefend en precies doorgesproken wat ze moet doen en waar ze de natte lakens op moet bergen enzo. Maar ze heeft het nog niet 1 keer hoeven doen. We zijn er zelf nogal verbaasd over, maar het werkt kennelijk. Misschien heeft iemand anders hier wat aan.

Nancy

Reactie voor op de website?

68.42. Waarom

Waarom boos worden? Ik denk niet dat ze expres in bed plassen zodat jullie wat extra werk hebben. Denk er maar eens aan hoe jij je zou voelen om wakker te worden in een nat bed en te weten dat je het zelf hebt gedaan.

En iedereen zegt wel dat het vanzelf over gaat, maar daar geloof ik niet echt in. Je moet ze goed helpen met begeleiding en ook al kost dat veel energie, je wilt toch niet dat ze dit altijd blijven houden?

Leonie

Reactie voor op de website?

68.43. Bedplassen

Ik heb zelf ook een zoon van 9 die te kampen heeft met bedplassen, ik heb ook een site gemaakt die www.bedplassen.tk heet daar kun u zoveel info vinden als u zoekt, ook zou ik het fijn vinden om met ouders op msn te praten over het probleem op het wat op te luchten.

Reactie voor op de website?

68.44. Bedplassen

Hoi, ik heb een zoon van 9 die is elke nacht nog nat. We hebben echt alles geprobeerd, plaswekker, kalender, medicijnen, ziekenhuis enz.. Alles zonder succes. De dokter zegt dat zijn blaas te klein is. Dus het kan nog wel even duren, ondertussen probeert hij alles uit. Maar tot nu tot is alleen een luier een goede oplossing. Gelukkig heb ik het geluk dat zijn beste vriend hetzelfde probleem heeft. En daarom kunnen ze bij elkaar slapen en zo zonder problemen. De ene keer slaapt hij bij mij, de andere keer hij bij hem enz.. Maar ik heb nu een site gemaakt www.bedplassen.tk, daar staat zowat alles over bedplassen op kijk er maar eens op. Je kunt ook naar me ailen

Reactie voor op de website?

68.45. Site over bedplassen

Ik heb ook een zoon van nu 9 jaar, hij is bijna nog elke nacht helemaal nat. We hebben al verschillende dingen geprobeert niks help, plaswekker slaapt hij doorheen, medicijen slaan niet aan enz. Ook heeft hij nog de pech dat hij een te kleine blaas heeft.

Maar ik heb in de loop der tijd al heel veel info verzameld en dat allemaal op een site gezet, namelijk www.bedplassen.tk. Ik zou het ook wel leuk vinden om het er met andere ouders over te hebben hoe zij dit oplossen.

Mailen kan naar

Reactie voor op de website?

68.46. Ervaring gevraagd met zelf maken van katoenen luiers

Hallo,

Heeft er iemand ervaring in het zelf maken van katoenen (voorgevormde) luiers? Zo ja kan ik aub wat tips krijgen??

Leonie

Reactie voor op de website?

68.47. yahoo group

Hoi Leonie,

Er is een Yahoo group voor moeders die zelf katoenen luiers maken. Daar kun je heel veel tips vinden: groups.yahoo.com/group/luiers_maken/.

Succes! Rosa

Reactie voor op de website?

68.48. Katoenen luiers

Kijk ook eens op frommes.nl. Zij verkopen zowel de katoenen luiers (erg mooi gemaakt in heel erg leuke stoffen) maar ook de patronen met zeer uitgebreidde uitleg.

Succes, Ellen

Reactie voor op de website?

68.49. Bedplassen

Hallo, ik ben een moeder van 35 jaar en heb 1 kind van 9, hij heet Dennis. Dennis was vanaf zijn 2 en half al zindelijk overdags en met 3 jaar ook 's nachts. Sinds hij in elkaar is geslagen 2 jaar geleden, plast hij weer in bed. Heb er alles aan gedaan. Zelf het bed laten verschonen, zoals de ggd mij vertelde. Nou, dat hielp dus niks. Een neusspray van de doktor toen we naar spanje gingen. Ja dat hielp, dacht ik. Het hielp wel, maar na een tijdje was het weer pet. Een plaswekker: ja, hij werd er wakker van, maar was ook helemaal nat. Blijven proberen, nee hoor, hielp ook niet.

Ik heb nu maar weer luiers gekocht. Zo heeft hij zijn nachtrust en dat heeft hij nodig. Ik weet het anders ook niet meer.

groetjes van Angelique

Reactie voor op de website?

68.50. Vaker overdag nat dan 's nachts

Hallo,

Mijn dochter van bijna 8 heeft vooral moeite met het ophouden van haar plas. Het ene moment moet ze niet plassen het andere moment ineens wel en kan ze het niet goed ophouden. Het komt regelmatig voor dat ze met een natte broek rondloopt op school omdat ze net te laat is terwijl haar meester ervan af weet en ze naar de wc mag gaan wanneer ze wil. Ik doe haar ook al zo'n tena inlegkruisje in en dat vindt ze niet zo erg.

Maar ik merk wel dat ze er moeite mee heeft dat ze nog wel eens in haar broek plast. Ze plast ook wel eens in bed maar dat is toch wel minder. Je weet ook dat als ze iets heeft gedronken dat ze binnen het half uur naar de wc moet.

Ik ben blij dat ik hier zoveel reacties zie (die toch ook vervelender zijn dan in mijn geval) want zoals altijd denk je dat je weer de enige bent, maar dat is niet zo. En zoals de dokter als eens tegen me zei: ze is pas 7, dus misschien groeit ze eroverheen.

Hester

Reactie voor op de website?

68.51. Welke luiers?

Hallo Allemaal,

Ik zag dat er een aantal mensen de vraag hadden over welke luiers te gebruiken. Ik ben zelf langs de apotheek gegaan en heb van verschillende merken proefpakketjes mee gekregen. Zo konden we ze op ons gemak uitproberen welke voor ons het beste werkten! Ze deden helemaal niet moeilijk. Het is het proberen waard, toch? Zo hoef je niet volle pakken te kopen om uit te proberen.

Nog een tip: Mijn zoon gebruikt op het moment medicijnen s'nachts op aanraden van de dokter en hij is droog!! Dat was ons voor die tijd nog nooit gelukt!! Heb je nog vragen mail me maar.

Reactie voor op de website?

68.52. Even wat over Minrin en meer

Hallo, ik ben Marie, en ik heb persoonlijk nooit zindelijkheidsproblemen gehad. Maar ik ken een heleboel mensen, die wel deze problemen hebben.

Eerst wil ik het even over Minrin (zie ook deze bijsluiter of de bijsluiter van de tabletten) hebben. Ik vind het verbazingwekkend dat ik nog niet heb gelezen (misschien heb ik het gewoon niet gezien?) dat dit eigenlijk een medicijn voor een ernstige ziekte is. Ik weet het goed, want ik ken een familie met acht kinderen, waarvan 4 een medicijn gebruiken dat net zo werkt als Minrin, het is alleen goedkoper (Desmogalen). Alleen de op één na jongste zoon (13 jaar) gebruikt het vanwege primair bedplassen, de andere 3 (17, 14 en 7 jaar) plassen ook, dat wel, maar dat dan wel vanwege die ziekte (Diabetes insipidus centralis). Wel heb ik hier gelezen over een stof die door het lichaam niet goed aangemaakt kan worden (Vasopressin), en dat is nu juist die ziekte. Waneer de kinderen hun spray niet krijgen, dan gaan ze ontzettend veel drinken, wel 10-20 liters per dag! Ik zag de kleinste eens 's ochtends uit bed komen en gelijk zonder omkijken 1,5 liter water uit een colafles drinken. Toen kreeg ze die spray dus nog niet. Door dat vele drinken gaan ze natuurlijk ook erg veel plassen, en ook 's nachts natuurlijk. Dat allemaal gebeurd door het hormoon, wat in te kleine hoeveelheden wordt aangemaakt.

Daar is dit medicijn eigenlijk voor, NIET voor gewoon bedplassen. Het helpt af en toe natuurlijk wel eens goed voor een keertje logeren of zo. Maar het is absoluut niet gezond en zelfs gevaarlijk het steeds te gebruiken, waneer je het niet echt nodig hebt! Je kunt er zelfs problemen met je hersenen van krijgen, als het verkeerd gebruikt wordt. Geen grapje, staat allemaal in de bijsluiter!

En dan nog, ik weet natuurlijk, dat bedplassen erg vervelend is, maar in veel gevallen gaat het toch vanzelf over. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar meestal denk ik dat je gewoon moet wachten en je niet zo druk maken. Is het echt zo erg als een kind van acht nog in bed plast? Of van negen? Ja, het is wel lastig, maar echt erg? Er zijn hier echt mensen aan de praat, die het erg vinden, waneer een 4, 5 of 6 jaar oud kind niet totaal zindelijk is, dat vind ik toch overdreven. Alle dingen hebben tijd nodig, het komt wel goed!

Neem mijn man bijvoorbeeld. Hij plaste vroeger regelmatig in bed, als kind, en ook nog toen hij militaire dienst deed, aan de grens tussen Turkije en Griekenland (ja, hij heeft daar gewoond, tot hij 18 jaar terug hier kwam). Hij heeft mij daar vaker over verteld, want het zijn daar (en zeker toen - 1982) toch hele andere omstandigheden, dat vond ik wel interessant om ook eens te horen. Hij had het heel moeilijk ermee die ongelukjes te verbergen. Als iemand had gemerkt dat hij in bed had geplast, dan zou dat toch erge gevolgen hebben gehad. Hij vertelde eens over een andere jonge soldaat van net 17 of 18 jaar, die heel erg slaag kreeg, van 4 andere soldaten. Die soldaat kon daar natuurlijk niet tegenop, en als je zo hulpeloos bent, kan het toch best gebeuren, dat je het niet meer kan houden. Hij plaste dus in zijn broek, terwijl hij nog geslagen werd. Daarvoor kreeg hij nog eens extra slaag met een ijzeren stang van de generaal. Wel werden alle andere soldaten eerst geroepen om toe te kijken, wat er met "zulke watjes" gebeurd. Wreed gewoon, toch?

Nou, met mijn man is het naderhand allemaal wel weer goed gekomen. Hij is nu 38, en plast eigenlijk niet meer, niet overdag en ook niet 's nachts. Behalve een keer vorig jaar in october, toen heeft hij een keer in bed geplast. Maar dat is toch ook allemaal niet zo erg, de was moet er toch door, geplast of niet!

En hij is de mooiste, tofste, liefste, stoerste, mannelijkste man voor mij! Ik wil nooit een andere man, ook niet als hij elke nacht zou plassen! Kop op allemaal, het is absoluut niet waar dat niemand jullie zou willen! Wie echt van je houdt, houdt ook van je als je in bed of in je broek plast! Ik weet hetzelf maar al te goed! SUCCES!!!!!

Marie

Reactie voor op de website?

68.53. Het gaat vanzelf over?

Beste mensen,

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben een Italiaanse meid, 19 jaar en zit nog op school. De reden waarom ik op deze site ben te bevinden is vanwege het feit dat ik een groot probleem heb. Een probleem waarvan ik s'nachts wakker van lig, waardoor ik ook ontiegelijk veel huil. Jullie kunnen het vast al raden. Het antwoord is JA, ik plas nog in mijn bed en vind het verschrikkelijk. Ik ben 19 jaar en ik begrijp het gewoon niet. Alleen mijn ouders weten van dit probleem en die hebben mij vaak aangeraden om naar de dokter te gaan maar dat durf ik niet. Ik weet echt niet wat ik moet doen en ik word zo vaak uitgenodigd bij vrienden/familie en kennissen om te blijven logeren maar ik verzin altijd wel een smoes om niet te gaan terwijl ik heel graag wil logeren bij mijn dierbaren, maar het niet doe vanwege het bedplassen. Ik durf het ook aan niemand te vertellen.

Ik hoop zo ongelooflijk graag dat jullie mij kunnen helpen met dit vreselijke probleem. Alle tips, advies is welkom. Ik hoor echt heel graag van jullie.

Alvasy ontzettend bedankt! Groetjes,

Reactie voor op de website?

68.54. Re:het gaat vanzelf over? It. meid 19

Bedplassen: Ga er alsjeblieft naar je huisarts!

Overdag maakt je lichaam urine aan en moet je plassen. Gewoonlijk stopt of vermindert die urine aanmaak als je slaapt. Doordat je hersenen een bepaalde stof vrij laten komen. Als je die stof niet of te einig aanmaakt, gaat de urineproduktie door met als gevolg: bedplassen. Als jouw lichaam deze stof ook te weinig aanmaakt, kan je daarvoor een pil innemen (tijdens bijv. logeren). Dat moet toch echt eerst onderzocht worden. Als er een andere oorzaak is dan kunnen ze je daar waarschijnlijk ook wel bij helpen. Doen het komt echt veel vaker voor,

Anne.

Reactie voor op de website?

68.55. Misschien is dit een tip voor oudere kinderen

Hallo,

Ik heb tot mijn 19de op bed geplast. Toen ik 16 was, was ik er goed zat van en heb toen heel onverantwoord mijn plas zo lang mogelijk opgehouden en dat heeft geholpen. Nu loop ik bij een fisio ivm bekkenbodemklachten en daar hoorde ik dat je met bekkenbodemspieren je blaas kunt trainen. Dit gaat zo: voor jongen en meisjes is deze oefening het gevoel van: plas ophouden, 5 tellen vasthouden en dan weer ontspannen; en dat ongeveer 10x. Je kunt het overal doen, de basis begint overdag. Ook kun je via de huisarts fysiotherapie krijgen. Hiervoor je moet er dan wel een hebben die gespecialiseerd is in bekkenklachten (fysio ook voor jongere kinderen) Op deze site staan links hiervoor; daar kun je ook een gespecialiseerde fysio zoeken. Fysio voor kinderen onder de 18 wordt vergoed door het ziekenfonds, volgens mijn informatie.

Reactie voor op de website?

68.56. Minirin

Mijn zoon van tien gebruikt nu ook sinds kort minirin, het werkt gelijk vanaf de eerste dag perfect. Nu kan hij tenminste zodirekt ontspannen aan zijn driedaagse schoolreis beginnen.

Monique

Reactie voor op de website?

68.57. Geen zin zonder Minrin

Hallo,

Ik heb al mijn hele leven last van natte bedden, en heb in mijn jeugd een plaswekker inclusief bijbehorende training gevolgd. Tevens ben ik in het AMC opgenomen geweest voor een speciale plas training, deze oplossingen waren allemaal VERSCHRIKKELIJK! en hebben ook niet blijvend geholpen. Wel was ik 3 maanden droog maar dat kwam meer omdat je een militaire training had ondergaan dan dat het probleem daadwerkelijk was opgelost.

Dokters wouden zelfs intern onderzoek doen terwijl ik wist dat het daar niet aan kon liggen simpelweg omdat mijn moeder, opa en broer het zelfde probleem kenden. Maar ook dit ging er bij de Drs niet in.

Tegenwoordig slik ik elke dag voor het slapen gaan MINRIN, dit is echt een geweldig geneesmiddel. Het bedplassen is over, een enkele keer gaat het nog wel eens fout maar dat is eerder aan structuur te wijten dan aan het medicijn.

Mijn tip is dan ook; doe het uw kinderen niet aan om met plaswekkers rond te gaan lopen.. Ook die ziekenhuistrainingen zijn onbegonnen werk en zullen alleen maar stress met zich meebrengen.

Piet

Reactie voor op de website?

68.58. oxybutynin-ratiopharm

Hallo,

ik ben in bed beginnen plassen nadat mijn vorige vriendin het uit maakte. Toen ik dit heb voorgelegd aan mijn huisarts heeft hij mij oxybutynin-ratiopharm voorgeschreven. Is er iemand die mij kan helpen om meer te weten te komen over dit product? Wat doet het juist? Hoeveel kan heb je dat je van het bedplassen af geraakt? En is er een kans op terugval eens de kuur gestopt wordt?

Vriendelijke groeten,

Dieter

Reactie voor op de website?

68.59. Yahoo discussiegroep OVNK

Sinds kort is er een discussie groep waar ouders van natte kinderen hun verhaal kwijt kunnen, vragen kunnen stellen, antwoord kunnen geven, van gedachten kunnen wisselen enz. De groep is voor elke ouder met een nat kind toegankelijk en de mailing is alleen te lezen door de leden.

health.groups.yahoo.com/group/OVNK/

groetjes, Irma

Reactie voor op de website?

68.60. Bedplassen

Help,

Wij hebben een schat van een dochter van 4 jaar en een 2ling van 1,5. Onze oudste plast nu ongeveer elke nacht haar bed nat, iets wat ze vroeger niet deed. Ze zegt dat ze het niet voelt, of te laat. Zelf maakt ze er zo geen probleem van, maar elke nacht haar bed verversen en alles wassen is ook geen leuke job. Ze gaat slapen rond 19.30 u, we letten erop dat ze 's avonds niet teveel drinkt, en we zetten haar op haar potje rond 22.30 u. Dan is het dikwijls al te laat. Maar we horen door de BBfoon dat ze voor onze komst al dikwijls op haar potje gaat (ze heeft een nachtlampje naast haar bed met schakelaar vlak naast haar hoofdje, en potje & wc-papier staan op 30 cm van haar bed).

Wat kunnen we doen? Terug pamper aan? Nog meer op het potje zetten? Een of andere training?

Wie weet raad?

Bedankt, Ivo

Reactie voor op de website?

68.61. Verband met water

Ik heb zelf tot mijn 11e in bed geplast. Nu vind ik zelf dat plassen verband houdt met water. Als ik in het zwembad ben, moet ik vaak plassen, na een flinke regenbui thuiskomen betekent voor mij rennen naar de wc. Mijn oudste zoon van 8 plast ook regelmatig in bed, en zegt dan dat hij over water heeft gedroomd.

Denise

Reactie voor op de website?

68.62. Discretie bij bedplassen

Hallo,

Eerst en vooral, wat zegt de dokter? Ik heb sinds een tijdje (1j) ook hetzelfde probleem gekregen, zonder enige voorhistorie inzake bedplassen. Ben lange tijd naar grootwarenhuizen geweest om de luiers te kopen, maar sinds kort ga ik naar apotheek. Als je schrik hebt dat ze je zullen herkennen, dan ga je gewoon naar de apotheek in het dorp/stad naast jou, er zijn ook verschillende apotheken/bedrijven die aan huis leveren, met de grootst mogelijke discretie. Je kan dan zelf bepalen waar en wanneer de levering gebeurt. Moest ik van jou zijn, dan zou ik zeker een arts raadplegen en ik zou het ook aan je ouders vertellen, is gewoon een last die van je af valt dan, en wees gerust ze zullen het begrijpen, de mijne deden het ook. Als je nog vragen of opmerkingen hebt mag je me altijd contacteren,

grtz Dieter

Reactie voor op de website?

68.63. Probleem

Beste Regalia, ik ben Kim. Ik ben 12 jaar en plas nog in mijn broek. Ik doe pogingen het op te houden maar als ik moet lachen lukt dat gewoon echt niet. Nog tips: niemand weet het en dat wil ik zo houden. Maar ik vind het heel vervelend en het stopt niet. Ik zit nu in de brugklas en het is nog zo HELP!]

Kim

Reactie voor op de website?

68.64. Roy

hallo, ik ben roy en ik plas in bed. ik ben 11 jaar maar wat moet ik er tegen doen?

roy

Reactie voor op de website?

68.65. Waar plastic broekjes te koop?

Wie weet waar ik plastic onderbroeken met elastieken band kan kopen (voor over een gewone onderbroek of luier), ze zijn bedoeld voor oudere kinderen (zwaarder dan 15 kilo).

Alvast bedankt Natascha

Reactie voor op de website?

68.66. Niet vergoed

Nee, na een lange strijd met het ziekenfonds Trias werd besloten dat het niet vergoed ging worden. Wat een kostenpost! Gelukkig sloeg het middel Minrin aan en is mijn dochter van 10 nu redelijk droog (al heeft ze soms nog wel eens een ongelukje tussendoor).

Charlot

Reactie voor op de website?

68.67. Plastic broekjes

Kijk een via google naar Maree. Jier heb ik ze ook gevonden.

succes, Jose.

Reactie voor op de website?

68.68. Bedplassen gaat echt over

Ik ben nu 33, en heb tot mijn 16e in bed geplast. Er was geen oorzaak te vinden, alleen spanning, stress? Nu zeggen veel ouders vaak: mijn kind heeft geen spanning of stress. Maar je kan heel onbewust dat met je meedragen. En als je opeens iets groots meemaakt zoals toen ik ging samenwonen, was het plotsklaps over, van de ene op de andere dag.

Dus het gaat in veel gevallen wel degelijk over. Tenzij er natuurlijk een medische oorzaak is.

Sanne

Reactie voor op de website?

68.69. katoenen luiers

Ik lees een heleboel over die dure alles ineen luiers waarom niet gewoon ouderwetse katoenen luiers met een plasticbroek, bevalt ons al jaren prima.

Janneke

Reactie voor op de website?

68.70. Katoenen luiers

Hoi Petra,

Ik ben zelf niet zindelijk door een infectie die mijn zenuwen voor de blaas en darm functies verstoren en draag luiers. Ik kan niet tegen papieren luiers, dus draag ik katoenen luiers. Ik draag katoenen luiers van Teddy (oogjes luiers), dat zijn de dikkere baby luiers. Die kan je kopen in de baby speciaalzaak. Of er zijn ook voorgevormde luierss tekoop via Carla's Company. ik hoop je voldoende te hebben ingelicht zijn er nog vragen dan kun je me mailen.

mvrgr. Ron

Reactie voor op de website?

68.71. Katoenen luier en plasticbroek

Ben zelf ook bedplasser van 17 en draag snachts ook katoenen luiers en een plasticbroek van SGA maat XL en dit draagt lekker. Naai hiervoor vier luiers aan elkaar en vouw deze in een vliegermodel, vastspelden, pl.broek erover en plassen maar. Pl.broek koop ik by een winkel waar ze verpleegartikelen verkopen.

k

Reactie voor op de website?

68.72. ook bedplassen

Ik heb hier al verscheidene reacties van ouders gelezen waarvan hun zoon of dochter ook nog bedplast. Vermits ikzelf er ook nog last van heb, alhoewel ik 24 ben, wil ik iedereen toch heel veel moed toewensen en hopen dat dit taboe toch wat doorbroeken wordt door er meer over te praten.

Groetjes, Suzanna

Reactie voor op de website?

68.73. Ik plas ook in bed

Hoi.

Ik plas ook nog elke nacht in bed. Ik ben al 17 jaar en toch draag ik elke nacht een luier, ik noem het een oudemensenluier omdat het eigenlijk voor oude mensen is die niet meer hun plas kunnen ophouden. Maar anders word ik elke nacht wakker met een nat bed.

Ik plaste vroeger niet in bed, maar plots ben ik ermee begonnen, eerst een paar nachten per maand en toen elke nacht, en toen ben zelfs, als ik 14 was, een pak luiers gaan kopen. Nu koopt mijn mama ze samen met de boodschappen. Ik vind het vervelend, maar er is weinig aan te doen. Kato

Reactie voor op de website?

68.74. Gelukkig niet alleen

Ik ben gewoon opgelucht nu ik al die verhalen heb gelezen. Onze oudste zoon (7,5 jaar) heeft nog geregeld natte broeken overdag, en natte onderbroeken 's nachts. Hij plast niet echt in bed, eerlijk is eerlijk. Maar niet alleen voor hem maar ook voor mij is het soms heel erg frustrerend dat hij nog steeds natte broeken heeft. Zijn twee jongere broers (6,5 en 4 jaar) hebben totaal geen problemen op dit gebied. De jongste (2,5) telt nog niet mee, haha, heeft het nog even gemakkelijk.

Ik denk heel vaak dat hij gewoon te lui is om naar de wc te gaan. Is bijvoorbeeld een spelletje aan het doen, en je ziet gewoon aan zijn houding dat hij naar de wc moet en dan niet gaan of veels te laat.

Voor hem en mijzelf probeer je dan geduldig te blijven, maar soms... dan wordt het mij toch te veel dat alleen hij iedere keer andere kleren moet aan hebben. Dan heb je het gevoel dat je de enigste bent die tegen dat probleem aanloopt.

Dus nogmaals bedankt dat jullie jullie verhaal hebben willen delen. het heeft mij in ieder gevala een steuntje in de rug gegeven. Linda

Reactie voor op de website?

68.75. Bedplassen (te) veel ervaring!

Ik ben moeder van 4 kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Helaas plassen/plasten drie van mijn kinderen met enige regelmaat in bed. Misschien heb je wat mijn tips en ervaringen.
Zoon nummer twee was op zijn tweede dag en nacht droog. Toen hij 5 was begon hij in zijn bed te plassen. De reden weten we niet. We hebben hem laten onderzoeken door de kinderarts en die kon geen medische oorzaak vinden. We vermoeden dat hij dieper is gaan slapen en dus de prikkel van een volle blaas niet oppikt. Lange tijd hebben we hem laten plassen voor we zelf naar bed gingen. We hebben gewerkt met een beloningssysteem. Voor jullie dochter zou je dat zeker kunnen proberen. Wij werkten met een rups bestaand uit een aantal rondjes. Elke droge nacht staat voor een rondje dat door je kind mag worden ingekleurd. Begin met een of twee rondjes en bouw het op. Zet er een kleine beloning tegenover zoals samen een spelletje doen (persoonlijke aandacht stimuleert) of naar de eendjes of het park. Je weet zelf wel wat jouw kind leuk vindt. Het systeem van de rups werkt ook prima als je graag andere veranderingen in het gedrag wilt bereiken. Op deze manier is mijn zoon lange tijd droog gebleven.

Je schrijft dat je je kind laat plassen voordat je zelf naar bed gaat. De kans op een droog bed is zeker groter, maar dit hou je niet lang vol. Het leidt ook niet tot het ís nachts zindelijk worden van je kind. Het probleem is dat het niet wakker wordt van de volle blaas. Ik zou zeker eens met de huisarts gaan praten of de schoolarts en ggd-verpleegkundige. Zij hebben meestal redelijk wat ervaring en met name de verpleegkundige heeft ons goed geinformeerd.
Op het moment werken wij met een plaswekker. We zijn nu bijna twee maanden verder en het lijkt er op dat het werkt. De plaswekker heeft een sensortje in de broek en wanneer die nat wordt gaat er een pieper. Als het goed is wordt je kind daarvan wakker. Doordat dit zich steeds herhaald gaat het kind onbewust reageren op het gevoel van een volle blaas. Het zal dan uiteindelijk zelf wakker gaan worden. Ik begrijp dat je er zelf ontspannen mee om gaat. Probeer dat vol te houden. Zelf zou ik er niet voor kiezen om het potje naast het bed te zetten. Een wc hoort niet op de slaapkamer.

Het kan overigens zo zijn dat je kind nog te jong is voor een plaswekker. Als mama van een tweeling, net als in jullie geval, weet ik dat de drukte van twee peuters er behoorlijk in kan hakken. Kijk eens kritisch naar hoeveel rust er is voor elk kind individueel en hoeveel persoonlijke aandacht elk kind krijgt. Je weet vast zelf wel wat elk kind leuk vind om te doen. Probeer daar tijd voor te maken, liefst op een vast tijdstip van de dag. Je schrijft dat je kind 4 jaar is. Kan het zijn dat het op school veel indrukken op doet en daardoor eerder vermoeid is? Ook dat kan er toe leiden dat het dieper slaapt niet op de volle blaas reageert. Laat de huisarts ook eens kijken of je kind blaasontsteking heeft. Dit kan ook tot bedplassen leiden

Wil je meer informatie kijk dan eens op www.bedplassen.org. Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt. Veel succes en wijsheid toegewenst.

Alice

Reactie voor op de website?

68.76. Help, mijn dochter van 16 plast opeens in bed

Hallo allemaal,

Mijn dochter van 16 is opeens begonnen met bedplassen. Wie heeft dit ook meegemaakt en wat kunnen de oorzaken hiervan zijn?

Herma

Reactie voor op de website?

68.77. Terugvallen en hoezen voor peutermatras?

Mijn zoontje (nu 5 jaar) was overdag zindelijk met drie jaar, maar 's nachts liep zijn nachtluier over van die grote plassen. Met vier en een half jaar heb ik een tijdje een plaswekker gebruikt, die werkte super (maar de verzekering vergoedt hem alleen vanaf 5 jaar).

Maar hij heeft vaak 'terugvallen'. Na een paar maanden droog plast hij dan weer een aantal nachten in bed. Ik laat hem niet drinken voor het slapen gaan en altijd nog even plassen vlak voor hij naar bed gaat. Hij slaapt nog in een peuterbed (matras van 150 x 70 geloof ik) en ik had twee speciale wasbare hoezen in die maat, waardoor zijn matras in ieder geval schoon bleef. Ze waren van de Hema die hoezen. Maar na het vele wassen, werden ze toch poreus en ging ik om nieuwe. Ze zijn er niet meer! Toen maar moltons genomen van de baby-afdeling. Die zuigen fijn het vocht op maar ze zijn niet zo groot, dus als je kind net verkeerd ligt... Ook is het zo dat wanneer een jongen op zijn rug ligt wanneer hij bedplast, het hele dekbed ook nog onder zit. Maar dat is van katoen, ook wasbaar.

Suzan

Reactie voor op de website?

68.78. Verschil tussen medicijnen

Beste;

Graag had ik geweten wat het verschil is tussen minrin en minirin? Vroeger had ik minrin, maar dat wordt dus niet meer verkocht in België. Nu gebruik ik minirin en ik heb het gevoel dat dit niet hetzelfde is. Of er is iets aan toegevoegd of (en ik denk dat het zo wel zal zijn) er is iets verwijderd. Kunnen jullie aub helpen?

Urbain

Reactie voor op de website?

68.79. Bedplassen en zindelijkheid overdag

Mijn zoon van zeven heeft lang problemen gehad met zijn urine ophouden overdag en 's nachts. We hebben een periode kinderfysiotherapie gedaan en om hem te motiveren had ik een belonigssyseem met voetbalplaatjes: Tussen de middag, 's middags uit school en 's avonds voor het naar bed gaan kon hij er één verdienen. Maar was hij nat op die tijden dan mocht ik er eentje terug hebben...

Dit ging werken, af en toe had hij een terugslag maar dan pakten we het gewoon weer op. Zo hebben we ook getraind met een half uur computeren als hij droog was. Niet droog? Niet computeren. Bovenstaande allemaal zonder verwijtende opmerkingen en preken. We zagen het als spel c.q. training en lieten het probleem (hoe moeilijk ook) zoveel mogelijk bij hem.

's Nachts was hij helemaal niet zindelijk. We begonnen met een plaswekker maar hij was wel 5 of 6 keer per nacht nat en daar werden wij doodmoe van, maar hij ook. Uiteindelijk heb ik aangedrongen op een hoge dosering (240mg) Minrin Melt (smelttablet onder de tong.) En warempel hij wordt zindelijk, heel soms gaat de plaswekker maar meestal wordt hij 1 keer per nacht wakker om te gaan plassen. Langzaam aan zijn we gaan afbouwen met halve tabletjes tegelijk. Inmiddels wordt hij zelf wakker maar gewoon 1 of 2 keer (6 keer is niet haalbaar voor een kind.) De plaswekker heeft hij nog voor de extra ondersteuning, maar deze gaat vrijwel nooit meer af. Nog even en we vieren plaswekkerbevrijdingsdag zoals hij zelf zo mooi zegt!

Een dringend advies is om een kind overdag zeer regelmatig te laten drinken zodat het voldoende vocht binnen krijgt en een stevige plasprikkel ontwikkelt. Bij het tandenpoetsen nog een hele beker water naar binnen werken is geen goed idee, houd het dan bij een slokje.

Ik hoop van harte mensen een hart onder de riem te steken met mijn verhaal want het is vaak een lange weg met veel zorg, schaamte en gedoe voor ouders en kind, zeker bij overdag broek plassen.

Mijn zoon vond overigens de wc's op school erg vies, terwijl hij van de fysiotherapeut zittend moet plassen. Ik heb op school geregeld dat hij naar de meisjes wc mag, dit is voor hem een grote opluchting!

Tjarda

Reactie voor op de website?

68.80. Minrin Melt

Kan mij voorstellen dat het een hele opluchting is dat jullie zoon voortaan droog is? Maar weten jullie ook de bij werking van dit medicijn!

Groeten, Job

Reactie voor op de website?

68.81. bijwerkingen minrin melt

Hallo Job,

Minrin melt kent weinig bijwerkingen. Lees maar eens om www.minrinmelt.nl.

Succes! Tjarda

Reactie voor op de website?

68.82. Hormonen

Hoi Tjarda,

Vraag het maar eens aan een specialist, bij veel gebruik niet echt goed voor de hormonen huishouding!

groetjes, Job

Reactie voor op de website?

68.83. bijwerkingen minrin

Reactie 290109 Hormonen Lees hier op de site dat minrin veel bijwerkingen zou hebben voor de hormoonhuishouding.

Ik kan dit in de bijsluiter niet vinden. Wie weet hier meer van? Mijn zoontje van 7 gebruikt het al zeker een half jaar op advies van de huisarts. Mijn oudste was ook bedplasser tot een jaar of 12 en heeft het ook gebruikt.

alvast dank, petra

Reactie voor op de website?

68.84. Een tip tegen bedplassen (oudere kinderen)

Zelf ben ik een bedplasser geweest tot ca 9 jaar. Mijn moeder ging met mij naar de HA om advies in te winnen. Plaswekken was een optie, maar eerst zouden we wat anders proberen: Tekenen. Ik moest elke dag een tekening maken, regen als ik had geplast en met een zon uiteraard als ik droog was. Ik heb dit 1 maand gedaan en toen had ik zeven dagen een mooie zonnige tekening. Sinsdien heb ik nooit meer in mijn bedgeplast. Het zal misschien niet voor iedereen werken, maar het is het proberen waard en het is gratis (stiften en papier is altijd aanwezig in een gezin) Succes!

Sandra (nu 32 jaar en zelf mama)

Reactie voor op de website?

68.85. Diep slapen

Ik heb twee jongens. …én van 11 jaar en één van 8 jaar oud. De oudste heeft veel plasproblemen gehad, ook overdag. Met een training thuis en op school was dat na het kleuteren zo goed als voorbij. Het bedplassen is een heel ander verhaal. Plaswekker en Minrin werkten beiden maar tijdelijk. Op dit moment gaat het beter al is hij nog één tot twee keer nat in de ochtend. Zelf is hij er negatief over, ook al heeft hij alleen zijn onderbroek iets nat vindt hij dat hij in bed geplast heeft.

De jongste is een heel ander verhaal. Hij kan zo twee weken droog zijn en dan weer drie weken niet. Op dit moment is het heel erg en plast hij zo'n twee maal per nacht in bed. We zijn op dit moment bezig met de plas wekker, maar deze hoort hij niet omdat hij zo diep slaapt. Als we de wekker niet gebruiken, wordt hij niet wakker en komt hij 's morgens pas en ook dan is hij soms twee maal nat geweest. Nu hadden wij besloten om hem niet wakker te maken, in de hoop dat hij zelf wakker wordt. Maar dit werkt dus niet. Geen drinken geven hebt ook geen zin, al krijgen ze na het eten niet veel meer van mij.

Bij de oudste heeft de dokter wel gezegt dat het iets erfelijks is, het is alleen nog niet wetenschappelijk vast gelegd. Nou dat zou wel eens kunnen kloppen, want bij mijn schoonfamilie komt het heel veel voor. Zelfs tot een aantal generaties terug.

Op dit moment heb ik het wel een beetje gehad ermee. De jongens merken dat niet, daar zorg ik wel voor. Maar het sloopt je wel. De afgelopen nachten driemaal beddengoed verschonen is gewoon slopend. Ik las dat velen het hen zelf laten doen, maar hoe doe je dat als ze beiden een hoogslaper hebben. Hun kamers zijn te krap voor een laag bed helaas. Ik vind het meest sneu nog voor de kids. De jongste vindt het allemaal niet zo erg, maar de oudste is aan het puberen en heeft er altijd al veel moeite mee gehad.

Arianne

Reactie voor op de website?

68.86. Re: diep slapen

Hoi Arianne, Ik snap dat je er helemaal door heen zit. Mijn oudste zoontje is bijna 8 jaar, en 's nachts ook nog niet droog. Wij doen het nu zo: Voor dat hij naar bed gaat niet meer drinken, en een luierbroek aan (Kruidvat 15 broekjes voor E 7,99), en als wij naar bed gaan nog een keer laten plassen op de wc, en weer een schone luierbroek aan. De laatste 2 weken gaat dit goed, en plast hij niet meer zoveel dat zijn bed ook nat is. Als het een spannende dag is, dan heeft dat zeker invloed op zijn plasgedrag. Dan is hij ondanks nog een keer laten plassen en 2 luierbroeken toch 's morgens nat. En als je hem niet overdag in de gaten houdt eveneens overdag. Niet dat hij niet wil, maar dan is hij te afgeleid overdag.

Wij geven hem die luierbroeken, en nog een keer laten plassen 's nachts, omdat het anders voor zowel hem als wij een doffe ellende wordt. Ik heb dit meermaals met de huisarts besproken, plaswekker slaapt hij door heen (Wij Niet!!), medicijnen mogen niet lang gebruikt worden wegens de bijwerkingen. De huisarts doet er nu verder niets meer aan, totdat hij een jaar of 12 is. Het moet vanzelf in de komende 4 jaar over gaan op deze manier, zegt de huisarts. Om de situatie enigszins wenselijk te houden, geven we hem die dure luierbroeken, en 's morgens bij het opstaan proberen hier niet te veel op in te gaan. Hij kan er immers niets aan doen.

Ik wens je veel succes,

groetjes, Marieke

Reactie voor op de website?

68.87. Re: diep slapen

Waarom doe je hem geen luierbroek aan dan s'nachts? Kennelijk is hij nog niet zover om het s'nachts droog te houden. Scheelt jou een hoop verschoonwerk en hem een hoop stress. Mijn oudste heeft het ook lang s'nachts niet droog kunnen houden. Uiteindelijk is het gelukt met een plaswekker samen met een beloningssysteem. We maakten er een wedstrijdje van s'nachts. Als ik als eerste bij hem was als de plaswekker af ging dan kreeg ik een punt. Als hij mij wakker maakte als de plaswekker ging kreeg hij een punt. De eerste met 10 punten kreeg een cado van de ander.

Wat ook echt hielp was dat hij zelf zijn bed moest verschonen, en hij had ook een hoogslaper. Het helpt mee in het hele bewustvorming van het zindelijk worden s'nachts. Veel succes ermee.

Janne

Reactie voor op de website?

68.88. reactie op waar plastic broekjes te koop?

Reactie 130106c Waar zijn plastic broekjes te koop? Zelf zijn we lang op zoek geweest naar plastic broekjes voor over de katoenen luier (die hebben we bij onze oudste aangeschaft, maar sinds een paar jaar worden overal de plastic broekjes uit de handel genomen omdat niemand meer katoenen luiers zou gebruiken).
Vorige week vond ik ze in Barneveld, bij Hartman"Hartman for kids en baby's", Jan v. Schaffelaarstraat 50. Als dat te ver is, willen ze het misschien ook wel voor je opsturen! Ze hebben alle maten. Succes! Jet

Reactie voor op de website?

68.89. opsturen plastic broeken

Inderdaad, plastic broeken worden opgestuurd door Hartman. Heb ik afgelopen voorjaar nog gebruik van gemaakt. Mailtje sturen en de rest wordt door hun geregeld. Nadat wij geld hadden overgemaakt, werd de opdracht direct afgehandeld. Ook mijn susje heeft er gebruik van gemaakt.

groeten Hiltsje van der wiel

Reactie voor op de website?

68.90. bedplassen

ik ben een vrouw van 40 jaar en ik plas in bed na een drukke tijd,waarin van alles gebeurd om de maand ben ik drijfnat van het zweet en de vlek in bed,heb al van alles geprobeerd,maar niets heeft hierbij geholpen.wat moet ik nu doen.

Reactie voor op de website?

68.91. Bedplassen en Aloë vera drank

Hallo,

Mijn zoontje van 11 jaar, bijna 12 plast(e) nog in bed. Wij hebben van alles al geprobeerd, medicijnen, onderzoek ziekenhuis, plaswekkers, s'avonds laat nog laten plassen etc. Het ging dan wel eens een poosje goed maar hij viel toch elke weer terug, heel vervelend, voor hem want hij is daardoor onzeker en voor de ouders ivm de vele was.

Nou liep ik toevallig een bedrijf tegen het lijf die producten in de markt zet op basis van Aloë en bijenproducten, natuurlijke producten. Er is een Aloë nectar berry die is effectief in het reinigen van de nieren en de urinewegen en bovendien is de cranberry vocht drijvend. Na ongeveer 2 weken de Aloë te hebben gedronken was mijn zoontje droog.

Op een gegeven moment sloop het er weer in en nam die niet meer elke dag de Aloë maar tot mijn grote verbazing was hij weer nat. Dus we hebben het direct weer opgepakt en hij is weer droog. Ik heb nog nooit zo een blij kind gezien. Hij zegt mam ik ben zo blij dat ik droog ben.

Het zou mogelijk voor uw kind ook kunnen helpen, baat het niet schaadt het niet. Heeft u vragen twijfel niet en mail mij gewoon. Ik help graag!

Vriendelijke groet,
Een blije moeder.

Reactie voor op de website?

68.92. Bedplassen en leugentje om eigen bestwil

Heel wat jaren geleden had onze zoon van toen zes nog last van bedplassen, waarvoor hij dan ook nog luiers droeg. Op een dag dat ik weer gewassen had en het aan het ophangen was ging er iets niet goed. Toen ik zijn plasticbroek met een wasknijper vast zou zetten liet ik hem vallen in de tuin van de beneden buren. Ik zei tegen mijn zoon bel even aan en vraag of je de broek terug mag hebben. Maar in plaats van aanbellen kroop hij door een gat in de heg om zo zijn plasticbroek zelf te pakken, zodat niemand er van hoefde te weten. Maar helaas toen hij bij de broek was stond daar ook zijn buurmeisje dat hem vroeg 'wat moet jij hier' en toen ze de broek zag 'van wie is dat ding'. Hoe redt hij zich hieruit dacht ik, maar zonder blikken of blozen sprak hij 'die is van mijn vader die draagt hij alle dagen'. Stond mijn man er even mooi gekleurd op.

U kunt zich voorstellen dat na dit voorval de plasticbroek veel minder de buitenluct gezien heeft voor mijn zoons gemoedsrust.

Janny

Reactie voor op de website?

68.93. Plastic broeken/jes

Hierbij nog een adres waar plastic broekjes met voorsluiting voor onze katoenen luier moeders verkrijgbaar zijn. Dit is in Staphorst bij babywinkel de Tuimelaar. En misschien ten overvloede, voor onze oudere kinderen die nog in bedplassen zijn in Zwolle bij Olland grotere plasticbroeken te koop. Wou dat ze gewoon weer bij elke drogist verkrijgbaar zouden zijn nu er steeds meer weer op katoen overgegaan wordt. Lijkt mij toch beter dan een wolwikkel.

Aukje

Reactie voor op de website?

68.94. Bedplassen

Reactie op DryNites

Heb lang in mijn bedgeplast tot mijn 20ste jaar had ik regelmatig ongelukjes snacht af en toe droog en dan weer een week nat. Mijn moeder is nog nooit boos geweest, haar reactie was gelukkig hij kan er niks aan doen en doet het niet expres. Wil de ouders vragen om hun kind er niet voor te straffen, het is al een straf als je zolang in je bedplast wat dacht je bv van een logeerpartij bij een vriendje (heb ik nog nooit gedaan) kampweekend van school (werd elke avond op gehaald en smorgens vroeg weer teruggebracht en dan maar hopen dat je niet werd gemist of vragen kreeg)

Dus lang in je bedplassen was een straf

ben inmiddels 43 maar denk er regelmatig aan. Heb een dochter van 6 en die is gelukkig zindelijk

Roelie

Reactie voor op de website?

68.95. Reactie Bedplassen

Beste Roelie

Het in bed plassen zelf ervaarde jij als een straf. Zoals je het omschrijft met niet logeren en op kamp etc.is natuurlijk ook niet leuk. En zoals jou moeder er op reageerde "met ze kan er niets aan doen" is ook helemaal waar wat je kon er ook niets aan doen hoe vervelend het ook was,want jou lichaam was er gewoon nog niet aantoe.

Heb je in die periode van bedplassen ook luiers en plasticbroeken moeten dragen of had jij alleen maar een bedzeiltje om het matras droog te houden,en was je zelf elke ochtend kletsnat inclusief lakens.

Ben blij dat jou dochter het niet van haar moeder heeft geerft maar dan had jij op de zelfde manier als jou moeder vroeger deed gereageerd of niet. Want ook nu nog zij er duizenden kinderen in alle leeftijds catogorieen die nog in bed plassen en de zelfde terug houding hebben met ergens te slapen want er rust nog steeds een taboe op het praten en omgaan van het bedplassen.

Synthia

Reactie voor op de website?

68.96. Katoenen luiers

Reactie op katoenen luiers

ja wij gebruiken ze al 25 jaar mettevredenheid. Gewoon even omspelden en plasticbroek er over heen en klaar.

Erna

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Bedplassen

 1. Bedplassen op het web
 2. Nu betere oplossingen?
 3. Geen tips dus, wel ervaringen...
 4. Matrasbeschermers
 5. Een niet-verwijtende opstelling
 6. Website-tip
 7. Aardstraal
 8. Ongrijpbaar
 9. Reaktie op ongrijpbaar
 10. Bedankt!
 11. Uit logeren
 12. Droge luiers?
 13. Natte luiers
 14. Reaktie op natte luiers
 15. Natte luiers?
 16. Achteraf voelde ik me schuldig.
 17. Bedopmaak tip bij bedplassers
 18. Dochter van 14
 19. Dus niet de enige
 20. Bedplassen
 21. Incontinentieluier
 22. Homeopathie
 23. 6-jarige nog elke nacht nat!
 24. Dochter van 15 met luier
 25. Bedplassen: het zal wel overgaan
 26. Het gaat vanzelf over??
 27. Helemaal fout!!
 28. Ook gehad... luiers...
 29. Vergoeding luiers kind 8 jaar
 30. DryNites
 31. 13 jarige bedplasser
 32. Luiervergoeding
 33. Katoen?!
 34. Minrin
 35. Katoenen luiers voor 8 jaar
 36. Site met nuttige info
 37. Bedplassen voorbode voor prostaatproblemen
 38. Tena slip xs
 39. Katoenen luiers voor 8 jaar.
 40. Nogmaals MINRIN
 41. Niet meer bedplassende dochter van 7.
 42. Waarom
 43. Bedplassen
 44. Bedplassen
 45. Site over bedplassen
 46. Ervaring gevraagd met zelf maken van katoenen luiers
 47. yahoo group
 48. Katoenen luiers
 49. Bedplassen
 50. Vaker overdag nat dan \'s nachts
 51. Welke luiers?
 52. Even wat over Minrin en meer
 53. Het gaat vanzelf over?
 54. Re:het gaat vanzelf over? It. meid 19
 55. Misschien is dit een tip voor oudere kinderen
 56. Minirin
 57. Geen zin zonder Minrin
 58. oxybutynin-ratiopharm
 59. Yahoo discussiegroep OVNK
 60. Bedplassen
 61. Verband met water
 62. Discretie bij bedplassen
 63. Probleem
 64. Roy
 65. Waar plastic broekjes te koop?
 66. Niet vergoed
 67. Plastic broekjes
 68. Bedplassen gaat echt over
 69. katoenen luiers
 70. Katoenen luiers
 71. Katoenen luier en plasticbroek
 72. ook bedplassen
 73. Ik plas ook in bed
 74. Gelukkig niet alleen
 75. Bedplassen (te) veel ervaring!
 76. Help, mijn dochter van 16 plast opeens in bed
 77. Terugvallen en hoezen voor peutermatras?
 78. Verschil tussen medicijnen
 79. Bedplassen en zindelijkheid overdag
 80. Minrin Melt
 81. bijwerkingen minrin melt
 82. Hormonen
 83. bijwerkingen minrin
 84. Een tip tegen bedplassen (oudere kinderen)
 85. Diep slapen
 86. Re: diep slapen
 87. Re: diep slapen
 88. reactie op waar plastic broekjes te koop?
 89. opsturen plastic broeken
 90. bedplassen
 91. Bedplassen en Aloë vera drank
 92. Bedplassen en leugentje om eigen bestwil
 93. Plastic broeken/jes
 94. Bedplassen
 95. Reactie Bedplassen
 96. Katoenen luiers

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.