Groot Gezin
Hete hangijzers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

43. Burn out

Wie kan mij meer vertellen over een burn out (hoe lang het duurt, tips) en hoe je daar in gezinsverband mee om moet gaan?

Hanneke

Reactie voor op de website?

43.1. Burn out op het internet

Natuurlijk is er ook een stress startpagina.

De vakbond FNV besteedt aandacht aan werkdruk preventie. Ze hebben ook een burn-out informatielijn.

Health.nl levert naast informatie ook een forum over burnout.

Een onafhankelijk informatie- en communicatieplatform Stress en Burnout vind je op de site Van Burnout naar Burnin.

Kijk eens bij hulpgids.nl.

In Mobiel lezen we over Opgebrande pleegouders.

Reactie voor op de website?

43.2. Heel moeilijk voor de partner

Dag Hanneke,

Hoelang duurt een burn out? Er zijn er die het hun hele verdere leven hebben en erdoor zelfs afgekeurd worden om te werken, er zijn er die er na een jaar uit zijn, misschien ook een paar korter. Mijn vriend heeft een burnout en depressie, gekomen door stress op het werk en persoonlijke problemen met de gezondheid van zijn zoontje en met zijn ex. Hij heeft een zelfmoordpoging achter de rug, en is nu al zes maanden opgenomen in een dagziekenhuis en krijgt medicatie. Ik kan niet zeggen dat ik vooruitgang zie, volgens de therapeuthen omdat hij zelf de confrontatie uit de weg blijft gaan. Hoelang het nog gaat duren..... ik weet het niet.

Het is heel moeilijk als partner om het vol te houden ook, omdat je constant de volledige verantwoordelijkheid moet overnemen en eigenlijk een kind bij hebt. Moe zijn..... overal waar je hem zet valt hij in slaap, zelfs tijdens een gesprek met een vriend. Langs de andere kant kan hij 's nachts amper slapen.

Ikzelf heb door een genetisch bepaalde ziekte CVS (Chronisch VermoeidheidsSyndroom, ook wel het ME genoemd) maar ik ben zeker dat er nog een hemelsgroot verschil is. Wij slapen even en dan is het weer voor een tijdje goed. Bij hem is dat nooit zo.

groeten Dominique

Reactie voor op de website?

43.3. Herkening? JA!

Hoi Marga,

Ik herken jouw probleem volledig. Ik woon nog thuis met mijn 3 broertjes en zusjes, en bij ons is het ook altijd ruzie. Ik heb zelf een tijdje niks gezegd thuis, tot mijn moeder wanhopig werd. maar dat was toen ik 11 was.

groetjes Margot

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Burn out

  1. Burn out op het internet
  2. Heel moeilijk voor de partner
  3. Herkening? JA!
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.