Groot Gezin
De kinderhoek
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

11. Tips


11.1. Bestel tweedehands bij Cheepa.nl

Hoewel steeds meer mensen aangeven het beste met het milieu voor te hebben, zijn velen er schuldig aan: de “wegwerpcultuur”. Iets dat je niet meer nodig hebt, zet je zonder pardon bij het grofvuil. Daar moet verandering in komen. Webwinkel Cheepa.nl zet een stap in de juiste richting met de verkoop van tweedehands artikelen.

Voor grote gezinnen is een webwinkel als Cheepa.nl ideaal. In de shop worden betaalbare spullen voor kinderen aangeboden. Denk aan tweedehands speelgoed, maar ook (merk)kleding, boeken, dvd’s, fietsen en kinderwagens.

Met kinderen die om de haverklap nieuwe kleren nodig hebben, om nog niet eens over verjaardagen, feestdagen en kinderfeestjes te spreken, kan duurzaam leven écht de moeite waard zijn. Niet alleen is het beter voor het milieu; het is ook stukken beter voor je portemonnee.

Wie nooit eerder tweedehands spullen gekocht heeft, denkt bij het woord “tweedehands” misschien aan afdankertjes en chaotische rommelmarkten. Cheepa.nl laat zien dat het ook anders kan. De producten in de webshop zien er netjes, en in sommige gevallen als nieuw uit. Daarbij komt het gemak van online winkelen: je hoeft er de deur niet voor uit, want je bestelling wordt thuis bezorgd.

11.2. Ouders Online introduceert kinderbrowser

Ouders Online biedt een handige kinderbrowser -- kortweg Krowser -- aan, waarmee kinderen van 2 tot 10 jaar veilig kunnen surfen. De Krowser geeft alleen toegang tot kind-vriendelijke websites, blokkeert dialoogvensters en hinderlijke popups, en bevat een ingebouwde tijdklok. De gebruiker hoeft niet te kunnen lezen, omdat het programma wordt bediend met iconen. De kosten bedragen slechts EUR 4,95.

11.3. Lego bouwplaatjes

Hoe goed je het ook probeert, die bouwplaatjes van de Lego raak je toch wel eens kwijt. Op zich niet zo erg, met je eigen fantasie kom je een heel eind. Maar toch is het wel eens prettig om een bepaald ontwerp weer eens na te bouwen.

Gelukkig zijn de bouwplaatjes nu beschikbaar op de Engelstalige site www.brickshelf.com. Je kunt niet alleen de bouwplaatjes (Engels: innstructions) vinden, maar je kunt ook de catalogi aflopen om het goede nummer van de doos te vinden. En het maakt niet veel uit in welk land je het kocht, catalogi van vele landen zijn voorhanden.

11.4. Zelf klei maken

Om zelf klei te maken heb je nodig:
 1. 250 gram meel
 2. 100 gram zout
 3. 250 cc water
 4. 10 cc olie
Het water laten koken, alle ingrediënten erin, doorroeren en af laten koelen. Hierna heb je heel zachte speelklei.

11.5. Klei met een kleurtje

Mag ik misschien nog een tip kwijt? De vorige tip ging over zelf klei maken. Wij maken ook zelf klei (op een andere manier) en geven de klei een kleurtje door verftabletjes in het kokende water op te lossen. Deze verftabletjes zijn te koop rond pasen, ze zijn normaal bedoeld om op te lossen in water en daar dan je eieren in te koken zodat je eieren gekleurd zijn. De laatste keer rond pasen hebben wij ze bij de DA drogist gekocht.

Succes met deze leuke pagina's, heel leuk zoveel tips en zo!
Wendy

11.6. Levensmiddelverf

De klei kun je een kleurtje geven door middel van levensmiddelverf (niet schadelijk voor kind en natuur).

11.7. Zelf vingerpopjes maken

Op een goedkope manier zelf vingerpopjes maken doe je zo, of laat je de kinderen zelf doen. Wat heb je nodig: oude handschoenen en wat restjes wol, lapjes, verf of stiften.

Knip de vingers van de handschoenen af en de pret kan beginnen. Wat grotere kinderen kunnen het misschien zelf. Van de draadjes maak je haren en met de lapjes kun je kraagjes maken etc. Met verf of stiften teken je de gezichten maar die kan je natuurlijk ook borduren.

Veel plezier, Britt

11.8. Officiële Kluitman fansite

Goedenmiddag,

Zelf uit een gezin komende van 5 kinderen (1 kind ouder dan ik, maar bij geboorte overleden) kwam ik op uw hele leuke site terecht. Zo kwam ik op de pagina terecht met linken voor kinderen. Zelf heb ik ook een (boeken)site gemaakt over de bekende jeugdboeken van de Kameleon. Deze site is door de uitgeverij (Kluitman) uitgeroepen tot Officiële Kluitman fansite! Deze boekenserie is echt iets voor kinderen, en de boeken nieuw nog enigszins betaalbaar.

Met vriendelijke groet,

Arie

11.9. Marshmellow bij vuurkorf

Bij de vuurkorf marshmellow's eten. Marshmellow aan een bamboe stokje doen en boven het vuur warm laten worden. Lekker en gezellig. Moet wel een ouder bij aanwezig zijn.

Janny

11.10. Dankje!

Ik had klei nodig voor mijn huiswerk: gebruikte ik deze site.
Ik verveelde me: gebruikte deze site.
Voor een werkstuk had ik wat leuks nodig: gebruikte ik deze site!

Hij is dus wel heeel handig

Marjolijn

11.11. Gezocht: breipatroon vingerpopjes

Hallo,

Wie kan mij helpen aan breipatroontjes om zelf vingerpopjes te maken? Hartelijk dank voor alle reacties.

Groetjes, Chantal

11.12. Spelletjes

Hallo. Ik loop stage op een KDC, een soort kinderdagverblijf voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Ook moet ik allerlei activiteiten bedenken om met die kinderen te doen. Alleen weet ik niets, en mijn begeleiders kunnen mij daarmee niet helpen. Hebben jullie wat suggesties voor me? De kinderen die ik op de groep heb zitten in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Ze hebben bijna allemaal een verstandelijk vermogen van ongeveer een baby van 10 maand. Sommigen zijn daarin wat ouder, en weer anderen zitten er net onder. Kunnen jullie mij a.u.b helpen? Alvast bedankt.

Groetjes Mireille

11.13. Zelf vingerpopjes maken

Ik ben studente kleuteronderwijs, één van onze opdrachten is onder andere om zelf vingerpopjes te maken. Je kan dit wel met rubber en dergelijke materialen, maar ik zou er graag iets speciaals van maken. Wie kan mij aan ideetjes helpen?

Alvast bedankt. Je kan mij altijd bereiken via email:


11.14. Vraag over levensmiddelenverf

Wij willen klei maken, maar er moet ook levensmiddelenverf bij. Waar kan ik dat halen? Alvast bedankt.


11.15. Reactie op levensmiddelenverf (10.13) van Ta

Kleurstoffen voor levensmiddelen zijn te koop als vloeistof bij de indische/chinese toko's. Een drupje is genoeg om veel kleur aan te maken. Poeder is makkelijker te doseren, maar moeilijker verkrijgbaar. Probeer een bakwinkel. Indien je dicht bij de grens woont is Duitsland een optie. In Duitsland is poederkleurstof goed te verkrijgen in de grotere supermarkten. bv. Real

Nicole

11.16. Boswachter Rob

Als natuurgids verzorg ik al vele jaren natuurexcursies voor volwassenen en kinderen. Vanwege mijn kennis en ervaring word ik door hen vaak 'boswachter Rob' genoemd; een eretitel, natuurlijk. Zo ga ik dan ook door het leven.

Omdat het niet altijd mogelijk is om met groepen kinderen de natuur in te gaan (ontbreken van begeleiding enz.) heb ik besloten de natuur maar naar de kinderen te brengen. Ik heb daarvoor een leuke en leerzame weblog opgezet, met nieuws en foto's uit de natuur, speciaal voor (stads)kinderen van 6 tot 12 jaar:

  www.jeugdnatuur.web-log.nl

Tips

 1. Bestel tweedehands bij Cheepa.nl
 2. Ouders Online introduceert kinderbrowser
 3. Lego bouwplaatjes
 4. Zelf klei maken
 5. Klei met een kleurtje
 6. Levensmiddelverf
 7. Zelf vingerpopjes maken
 8. Officiële Kluitman fansite
 9. Marshmellow bij vuurkorf
 10. Dankje!
 11. Gezocht: breipatroon vingerpopjes
 12. Spelletjes
 13. Zelf vingerpopjes maken
 14. Vraag over levensmiddelenverf
 15. Reactie op levensmiddelenverf (10.13) van Ta
 16. Boswachter Rob

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.