Groot Gezin
De kinderhoek
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

1. Startpagina's

Kind op het Web is een uitgebreide startpagina voor jeugd van 8 tot 16 jaar.

Bij de meisjes Internet Club Technika 10 vind je leuke websites voor kinderen. Het internet startpunt voor kinderen is een initiatief van Recreatief.nl.

Op Disney Online vind je van alles!

Van alles over Pokémon vind je op de speciale Pokémon startpagina.

Zoek je Nintendo Gameboy spelletjes op het internet? Kijk eens bij De Digit@le Revolutie.

Op zoek naar een kleurplaat, spelletje of strip? Kijk eens op de Kinderparade.

Wil je iets weten over Annie M.G. Schmidt? Kom dan op haar speciale pagina: www.annie-mg.com.

Een startpagina voor speelgoed vind je op speelgoed.pagina.nl.

Kid City is een stad op het internet, gebouwd voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Je kunt er van alles doen en ontdekken.

Op de site Kinderlinks vind je links op allerlei gebied. O.a. een verzamelpagina met al 750 kinderlinks. En dat aantal groeit nog dagelijks. Met o.a. de volgende rubrieken: kleurplaten, kinderboeken, software voor kinderen, kids on internet, strips etc.

De Internetkrant voor kinderen is een uitgebreide digitale krant.

In de serie startpagina's Ik wil het is een uitgebreide subpagina voor kinderen.

Leuke en educatieve spelletjes vind je bij Reken Maar.

Speel spelletjes via het internet bij kaboem!

Op Startforkids.com staan vele leuke links!

Een aantal speelgoed sites:

Veel kijk en/of winkelplezier (Gerrit Jan)

Er is een speciale Nederlandstalige zoekmachine voor basisschoolkinderen. Deze zoekmachine is te vinden op www.netwijs.nl. Met de zoekmachine vind je alleen maar websites met educatieve waarde, die geschikt zijn voor kinderen. Men heeft geprobeerd een veilige en gestructureerde surfomgeving te creëren. Behalve de zoekmachine bevat de site een "Nederlands Kampioenschap Internetsurfen" waarmee kinderen leren surfen en de zoekmachine leren gebruiken. Ook is er een Cybervervolgverhaal voor de schrijvers en lezers.

De Virtuele Mediatheek geeft informatie van de Openbare Bibliotheken voor iedereen in het onderwijs. Zoals leuke leestips, materiaal voor een spreekbeurt of werkstuk, leren zoeken op Internet, lesmateriaal voor docenten en ondersteuning voor schoolmediathecarissen.

Kijk eventueel ook bij Vereniging van Openbare Bibliotheken.

Er is sinds 10 november een nieuwe website in de lucht: Kinderlinks. Een verzamelpagina met al 750 kinderlinks. En dat aantal groeit nog dagelijks. Met o.a. de volgende rubrieken: kleurplaten, kinderboeken, software voor kinderen, kids on internet, strips etc. Kom eens langs, ook voor uw kinderen zal er zeker iets bij zitten.

Een zeer uitgebreide startpagina, waarop werkelijk van alles voor kinderen staat, is de kinder.pagina.nl.

1.1. Fansite voor teletubbies!

Ik heb voor mijn zoontje (en omdat ik het leuk vind natuurlijk) een fan site gemaakt voor de teletubbies: www.teletubbies-fan.nl. Leuk voor alle kinderen die van de teletubbies houden!

Vriendelijke groet,

1.2. Hondenhotel nu in bisocoop

De leuke gezinsfilm: Hondenhotel draait nu in de bioscoop!

1.3. Première animatiefilm Monsters vs Aliens

Op woensdag 1 april gaat de nieuwe DreamWorks Animation film MONSTERS VS ALIENS in première.

Wanneer Susan Murphy op haar trouwdag bedolven wordt onder klodders ruimtebrij van een meteoor, groeit ze op mysterieuze wijze tot een lengte van maar liefst 15 meter en 2 centimeter. Het leger komt onmiddellijk in actie tegen dit nieuwe monster. Susan wordt gevangengezet op geheim militair terrein. Daar wordt ze omgedoopt tot Gigantica en bij een ongeregeld zootje monsters gezet: de briljante met een insectenhoofd uitgeruste - Dokter Kakkerlak, de macho half aap, half vis De Missing Link, de puddingachtige, onverwoestbare B.O.B. en de 107 meter grote larf luisterend naar de naam Insectosaurus. Ze worden echter vrijgelaten als een mysterieuze buitenaardse robot op aarde landt en het land aanvalt. Generaal O.P. Stooker haalt De President over om als laatste redmiddel het bonte gezelschap monsters in te zetten. Zij nemen het op tegen de Aliens om de wereld van de ondergang te redden.

MONSTERS VS ALIENS gaat 1 april in de originele en Nederlands gesproken versie in roulatie.

Voor meer informatie: www.film1.nl/monstersvsaliens.

1.4. Coraline

De film CORALINE EN DE GEHEIME DEUR gaat woensdag 13 mei 2009 in de originele en Nederlands gesproken versie in roulatie. Ook in 3D! Zie de aankondiging.

In dit spannende avontuur ontdekt het jonge meisje Coraline dat er een wereld schuilgaat achter een geheime deur, waarin alles op het eerste gezicht veel mooier lijkt dan haar eigen saaie leventje.

Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Neil Gaiman.

Ben naar Coraline geweest

Ik ben naar de première van Coraline en de geheime deur geweest. Het was in het filmmuseum in het Vondelpark in Amsterdam. In het Vondelpark waren we aan het zoeken, maar omdat we niet wisten of de ingang van het filmmuseum in het Vondelpark was of in de straat eromheen zijn we bij het viaduct weer het park uitgegaan. Toen we er waren, hebben we de kaartjes gekregen en wat eten en drinken. Het filmmuseum is erg oud (de stoelen kraakten), maar wel mooi. Ik vond het een leuke film en sommige stukjes waren ook best wel spannend. Vervolgens gingen we weer terug en toen beseften we dat we waren omgelopen. Het was jammer dat het regende. In de garage kwamen we Jan Oudman met zijn dochters tegen. Hij had in de andere zaal gezeten. Daarna zijn we weer naar huis gegaan.

groetjes Emily

Startpagina's

  1. Fansite voor teletubbies!
  2. Hondenhotel nu in bisocoop
  3. Première animatiefilm Monsters vs Aliens
  4. Coraline
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.