Groot Gezin
De kinderhoek
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

13. Op zoek naar knutselmateriaal

Hallo,

Ik ben eindeloos op zoek naar knutselmateriaal voor kinderen, daar ik knutselnamiddagen heb voorzien. Wie kan mij helpen met tips?

Dank u, Chris

13.1. De Kwast

Hoi Chris,

Kijk eens bij www.dekwast.nl, daar verkopen ze redelijk goedkoop knutselspullen, vooral de piekenbak is heel leuk. Ze bezorgen het thuis voor maar 10 gulden en vrij snel moet ik zeggen.

Succes, Yvonne

13.2. Knutselmateriaal

Probeer het eens bij een (niet al te grote) drukkerij in de buurt. Daar komt dagelijks afvalpapier vrij in kleuren en maten; ook stroken snijafval zijn geschikt voor bijvoorbeeld "muizentrappetjes" en slingers. Bovendien worden de collecties met geboorte- en huwelijksaankondigingen met enige regelmaat vernieuwd. De oude zijn bijzonder geschikt voor knip- en plakwerk. Ook zijn er soms oude papiermonsters te krijgen, uiteraard weer in allerlei kleuren.

Bij de supermarkt in de buurt is voldoende karton te krijgen (om te beplakken, om poppenhuizen, garages en wat al niet meer, van te bouwen).

Succes! Erika

13.3. Praxis

Nog een keertje, bij de Praxis en andere doe-het-zelf winkels hebben ze van die behangstukjes staan in de vakken. Ik haal daar ook regelmatig een "paar" proefstukjes vandaan. De proefverpakkingen muurverf zijn ook heel geschikt voor kinderknutsel aktiviteiten en toch wel betaalbaar.

Yvonne

13.4. Heutink

Hoi Chris,

Bij 't Heutink huis creatief afhaalcentrum in Rijssen en in Ede kun je fantastische knutselmaterialen kopen en ideeen opdoen. Je kunt als particulier een pasje aanvragen, waarmee je bij deze educatieve groothandel kunt kopen. Mocht je eens in de buurt zijn, dan is een bezoekje (tijdens kantooruren) zeker de moeite waard.

Ze zijn goed voorzien van alle soorten hobbymaterialen. (Kaarten maken, borduurzijde, gekleurd karton, enz, enz). Zelf haal ik er alle knutselbenodigdheden vandaan voor mijn kinderen. Ook strijkkralen zijn een stuk goedkoper in grootverpakking.

Paulien

13.5. Tip website (verjaardoos)

Hai

In de Libelle zag ik een leuke tip voor een website verjaardoos.nl, je kunt daar een leuke doos laten bezorgen bij een jarig kind voor een schappelijke prijs, gevuld met ballonnen, toeters, lekkers etc, leuk als je b.v niet op het feest aanwezig kunt zijn, verder staan er ook nog tips en kleurplaten op deze site en nog een mogelijkheid om kinderen te laten mailen naar elkaar toe, dit heb ik nog niet geprobeerd. Deze site is gemaakt door een juf zelf.

Groetjes Annette

13.6. Knutselen met natuur

Hoi Chris

Buiten in de tuin, op straat en in het bos liggen heel veel knutselmaterialen. De poppetjes maken van kastanjes en eikels kent iedereen. Maar wat dachtje van kleine huisjes maken van takjes aaneen gevlochten met lang, stevig gras? Grote bijeen gebonden bladeren kun je als dak gebruiken. Of kleine platte kiezels met wat cement(waar je misschien nog een restje van hebt) daar kun je ook leuke muren mee maken, rechte takjes gebruik je als deurpost of raamkozijnen.

In de herfst en de lente liggen er veel veren van vogels in de rui op straat, waar je ook veel leuke dingen mee kunt doen: grote voor indianentooien en kleintjes voor sieraden(oorbellen,kettingen etc). Als je goed kijkt vind je van alles en kom je of je kinderen op leuke ideeen.

Groetjes Britt

13.7. Zelf indianentooi maken

Mag ik nog een tip geven voor als je zelf indianentooien wilt maken? Dit gaat namelijk heel handig met gordijnenplooiband, dat band met die "tunneltjes". Je steekt de veren in de tunnels, en stikt er dan een paar keer met de naaimachine overheen. Nog een stuk elastiek aan de achterkant, en klaar is je puur-natuur-indianentooi.

Hanneke

13.8. Hamakralen

Hoi

De hama kralen kun je halen bij intertoys en bart smit. Volgens mij ook nog bij andere speelgoedwinkels, maar bij deze speelgoedwinkels weet ik het zeker.

Succes ermee, groetjes Nancy

13.9. Onderlegplaten van hama

Hoi

De onderlegplaten kun je ook krijgen bij de speelgoed winkels intertoys en bart smit ze zijn met kralen te krijgen maar ze zijn ook los verkrijgbaar

Groetjes

13.10. Hama strijkkralen

Voor alle mensen die hama kralen zoeken, het blijkt dat ook perler (amerikaanse kralen) het zelfde werken als die van hama. En toevallig hoorde ik dat hama en perler samengaan of dit klopt weet ik niet. Ik koop mijn kralen bij top 1 toys of intertoys.

Dianne

13.11. Patronen

Hallo,

Toevallig heb ik een club bij www.clubs.nl. Mijn club heet: hama strijkkralen of eventueel www.strijkkralen.com, kijk daar maar eens.


13.12. Patronen voor poppenkleren

Bij wollyonline.nl staan vele patronen voor allerlei poppen van diverse groottes.

13.13. Zelf poppen maken

Kijk op Poppenspel voor vele tips!

13.14. Hama kralen en onderplaten

Hama kralen en onderplaten kunnen ook bij pipoos en crea art hobby winkels te koop ze zijn ook op internet met adres

Sophia

13.15. Hama

Ik koop altijd mijn hama kralen bij top1toys daar zijn ze het goedkoopst. En als je wilt, doe ik ook als ze de kleuren er niet meer zijn, bestellen bij ze.

Lies

13.16. Strijkkralen

Bij de ikea hebben ze hele grote potten strijkkralen, misschien kan je op de ikea-site vinden wat ze kosten.

Joan

13.17. Strijkkralen

Hallo Allemaal,

Jullie zoeken strijkkralen nou wij hebben ze in alle maten en kleuren, binnen nu en 1 week hebben we ook de maxi krallen van hama.

Kijk maar eens op onze site.

Groetjes,

Karin

13.18. Adres plakaatverf

Bij Heutink heb je in elk geval grotere verpakkingen (500 ml).

13.19. Ariel patroon

Hoi,

je kunt een doos met arielpatroon plus kralen etc kopen bij de intertoys.

groeten Annemarie

13.20. Raamschilderen

Je kan ze zelf wat op het raam laten tekenen? (doen we op de na schoolse opvang waar ik werk ook) Je zou ook iets uit de hand kunnen tekenen, vaak is er wel iets wat wel lukt.

Of misschien weet je wel een buurvrouw die goed kan tekenen. Op internet zijn genoeg kleurplaten te vinden. Je zou ze, als het mogelijk is kunnen kopieren op A3 voormaat en verschillende kleine tekenen op het raam maken. (nu met het WK bijvoorbeeld, een bal, de oranjeleeuw, een doel, een voetbalveld, enz)

Ik hoop dat ik je zo een idee heb gegeven. En bedenk wel, kinderen vinden vaak dingen al heel snel goed! dus maak het jezelf niet te moeilijk.

Elma

13.21. Re raamschilderen

Bedankt voor de tips over raam schilderen. Ik heb zelf ook nog een tip. Ik ben hier bij het kinderdagverblijf naar binnen gegaan, die hebben allemaal hele mooie raamschilderingen, en ik mocht een paar orginele voorbeelden van hen meenemen en gebruiken, als ik ze maar weer terug deed. Lief he??

Het zijn van die doorzichtige posters die je op de buitenzijde van je raam plakt en zo overschildert. Dus wie niet wacht, loop gewoon ergens binnen waar je mooie schilderijen op het raam ziet en vraag ernaar. Ik weet niet of het enig verschil maakt dat wij hier in een dorp wonen. Misschien ligt het in de stad iets moeilijker.

Sandra

13.22. Strijkkralen

Hallo,

Op onze site kun je nu zeer voordelig Hama strijkkralen kopen. Wij hebben (bijna) alle kleuren, voorbeeldboekjes, grondplaatjes en starterdozen.

Kijk maar eens op www.speelgoedpiraat.nl.

Groet,

13.23. Hama Maxi strijkkralen

De Maxi kralen zijn verkrijgbaar via www.creatiefplein.nl. Daar staat een uitgebreide collectie Hama.

Groetjes Elly

13.24. Kopen van maxi strijkkralen

Wij liepen ook tegen het probleem aan van het kopen van extra maxi kralen. Ik heb gemaild met HAMA in Denemarken en bericht gekregen dat de kralen rechtstreeks bij hun te kopen zijn.

Kan d.m.v. overmaken van geld op hun bankrekening besteld worden prijzen zijn incl. verzendkosten. Wie belang heeft in gegevens mbt de maxi kralen moet mij even mailen. Ik stuur dan hun mail even naar jullie toe waarin staat aangegeven welke zakjes en tonnen kralen er te koop zijn.

Groetjes,


13.25. Maxi strijkkralen via hama

Ik heb ook mijn strijkkralen via Denemarken besteld. www.hama.dk, email:

Prijzen varieren van

Op zoek naar knutselmateriaal

 1. De Kwast
 2. Knutselmateriaal
 3. Praxis
 4. Heutink
 5. Tip website (verjaardoos)
 6. Knutselen met natuur
 7. Zelf indianentooi maken
 8. Hamakralen
 9. Onderlegplaten van hama
 10. Hama strijkkralen
 11. Patronen
 12. Patronen voor poppenkleren
 13. Zelf poppen maken
 14. Hama kralen en onderplaten
 15. Hama
 16. Strijkkralen
 17. Strijkkralen
 18. Adres plakaatverf
 19. Ariel patroon
 20. Raamschilderen
 21. Re raamschilderen
 22. Strijkkralen
 23. Hama Maxi strijkkralen
 24. Kopen van maxi strijkkralen
 25. Maxi strijkkralen via hama
 26. Onderplaat Ei
 27. Hama maxi-kralen
 28. Strijkkralen en ministeck
 29. Goedkope Strijkkralen / Grondplaten
 30. Knutselspulletjes
 31. Patronen strijkkralen
 32. Webwinkel gespecialiseerd in Hama strijkkralen
 33. Action
 34. Knutselen met kleine kinderen
 35. Kralen t.b.v. kralenplank
 36. Ministeckshop online te koop
 37. Online hobbymaterialen
 38. Complete knutselpakketten
 39. Cilinderkralen
 40. Tips knutselen
 41. Goedkope HAMA strijkkralen
 42. Zelf een pop maken

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.