Groot Gezin
Het gezin van Janna en Sven
ELFAC
Rubriek:   
Hallo,

Wij zijn een gezin met 10 kinderen. Het klinkt misschien veel, maar het reilt en zeilt allemaal goed. De kinderen hebben altijd iemand om op terug te vallen.

Mijn man werkt full-time bij faber pallets en werkt in ploegendienst; de ene week werkt hij 's ochtends van 6 tot 2 uur en de andere week werkt hij van 2 tot 10 uur 's avonds.

Ikzelf ben een full-time huisvrouw en moeder. En heb het erg naar mijn zin.

Onze oudste dochter Jolanda is nu 16 jaar en gaat na de zomervakantie beginnen aan de opleiding SPW. Ze heeft erg veel zin in.

Daarna komt Noortje, ze is 15 jaar en woont sinds 3 maanden definitief met haar 2 broertjes bij ons in huis. Het was voor haar in het begin erg onwennig, maar ze heeft zich goed aangepast.

Daarna komt onze zoon Jasper. Hij is 14 jaar en de oudste van de jongens. Hij heeft dislectie en gaat na de zomervakantie het leerwerktraject volgen. Ook hij heeft er zin in om naar een andere school te gaan.

Dan komt er een tweeling van 13 jaar. Zij zijn samen met Noortje bij ons in huis komen wonen. Sander en Nick zijn 2 geheel verschillende jongens, ook al lijken ze sprekend op elkaar.

Lennart is 6,5 jaar en is ook samen met zijn broertjes en zusje bij ons in huis komen wonen. Zij wonen nu ongeveer een half jaar bij ons in huis. Lennart lijkt veel op onze zoon Jasper. Voor hem is dat een groot voorbeeld. Lennart is net als Jasper een jongen die zijn vader graag helpt.

Lars is het broertje van Lennart, en is 5 jaar oud. Voor hem zijn we zijn papa en mama. Hij heeft veel aandacht te kort gehad bij zijn "echte" ouders. Sinds een half jaar gaat hij naar school. Hij is niet naar de peuterschool geweest en daardoor heeft hij een achterstandje op het gebied in de ontwikkeling qua knippen en plakken, maar ook met het maken van puzzels.

Dan komt Thijs. Hij is 3,5 jaar en een jongen die veel aandacht vraagt. Hij gaat sinds een half jaar naar de peuterschool en heeft er erg veel plezier in.

Dan komt kleine Timo van 2, ons zorgenkindje. Hij is bij ons gekomen met zware longontsteking en bronchitis. Hij heeft er nog vaak last van en maakt geregeld een bezoekje aan het ziekenhuis. Hij gaat na de zomervakantie voor het eerst naar de peuterspeel zaal en ziet er al erg naar uit.

De kleine Sara is nu een half jaar oud. Ze is bij ons gekomen tegelijk met haar broertjes. Ze was precies 6 dagen oud toen ze bij ons kwam.

In het begin was het voor iedereen wennen dat we ineens met z'n allen samenwonen. Vooral het probleem met de slaapplaatsen was in het begin een groot probleem. Dat probleem hebben we als volgt opgelost. De 3 meiden Jolanda, Noortje en Sara slapen op 1 kamer. Noortje en Jolanda hebben er geen problemen mee dat Sara 's nachts nogal eens wakker werd. Verder slapen de oudste 3 jongens op 1 kamer. Dit was eerst een sport/spelkamer, maar is omgebouwd naar een slaapkamer waar nu een 3-persoons stapelbed staat. Verder hebben nog een kamer waar de andere 4 jongens slapen. Op deze kamer staat ook een 3-persoons stapelbed, en er staat een ledikantje waar Timo slaapt.

De achtertuin is helemaal verbouwd en kindvriendelijk gemaakt. Naast ons huis lag een stuk gemeente grond dat wij nu in bruikleen hebben. Op dit stuk grond is een fietsenstalling en speelgoedberging gemaakt. In de fietsenstalling passen ruin 20 fietsen, 2 fietskarren, 3 scooters, 1 skelter en 2 traptrekkers met kar.

De kinderen hebben het enorm na hun zin bij ons in huis. Ook onze 2 kinderen vinden het leuk om nu met z'n 12 in 1 huis te wonen. Op de maandagen loopt er nog een oppaskindje bij, op de dinsdagen, donderdagen en vrijdagen loopt er ook nog een oppas tweeling van 3 jaar rond. Ze zijn op dat moment een deel van onze familie.

Laatst was er op een vrijdag een vriendin van Jolanda mee naar huis. Deze keek raar op toen Jolanda de bekers voor het drinken klaar maakte. Zo kwam er 1 fles met melk, 3 tuitbekers met sap, en werden 10 bekers met limo en 2 bekers koffie klaar gemaakt. Dit was voor haar een heel vreemd, maar ook voor haar wende het snel. Voor ons is het heel normaal, maar voor vele buitenstaanders is het nogal vreemd.

Ik hoop dat jullie wat aan ons verhaal hebben. Het is voor ons fijn om onze ervaring met jullie te delen.

groeten Janna, Sven, Jolanda, Noortje, Jasper, Nick, Sander, Lennart, Lars, Thijs, Timo en Sara

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.