Groot Gezin
Het gezin van Ingrid
ELFAC
Rubriek:   
Ik ben de moeder van 5 kinderen. Mijn man en ik wilden graag een groot gezin. Ik ontmoette Jerry, mijn man, toen ik 18 was. Hij was mijn eerste grote liefde. Na drie maanden vroeg hij me al ten huwelijk en een jaar later zijn we dan ook getrouwd. Dit alles is nu 20 jaar geleden. Mijn man is op 3 februari totaal onverwachts overleden. Hij kreeg een hartstilstand tijdens het voetballen. Onze wereld is totaal veranderd.

De rollen waren bij ons iets anders verdeeld dan gebruikelijk. Nadat ik jaren deeltijd had gewerkt ben ik sinds 5 jaar weer fulltime gaan werken en mijn man deeltijd. Ik heb een hele leuke baan als coördinator van alle internetzaken voor een grote projectontwikkelaar. Nu mijn man er niet meer is, is dit moeilijker te combineren. Ik heb gelukkig wel sinds afgelopen januari een au-pair uit Hongarije. Achteraf ben ik zo blij dat zij er al was voordat mijn man stierf, anders was het voor de kinderen weer een verandering geweest die zij er waarschijnlijk niet bij konden hebben.

Mijn oudste dochter Majella is 19. Zij wist na de HAVO niet wat ze wilde en is op 1 februari dit jaar in het leger gegaan. Ondanks het verlies van haar vader heeft ze de basis opleiding van 3 maanden succesvol afgerond. Daarna is ze echter wel gestopt. Dit schooljaar is ze naar het volwassenenonderwijs VWO gegaan. Ze heeft een geweldige zangstem met een eigen geluid. Ze heeft op de crematie gezongen voor haar vader. Ik ben ontzettend trots op haar.

Mijn tweede kind is een zoon Rory. Hij wordt 13 oktober 17 jaar. Hij volgt de Mbo-opleiding Informatica technologie. Het is een jongen die in alles op zijn vader lijkt. Dezelfde droge humor. De mentaliteit van "komt het vandaag niet dan komt het morgen wel". En een binnenvetter. Hij is ontzettend sociaal en kan met iedereen opschieten. En ook dat laatste heeft hij van zijn vader.

De middelste is weer een dochter Janeira (spreek uit: Djanaira). Ze is afgelopen maart 9 jaar geworden. Ze schrijft gedichten waar ik het koud van krijg. Een van deze gedichten heeft ze ook op de crematie voorgelezen. Ze heeft in de hele periode na het overlijden zich heel sterk gehouden. Tegen haar juf op school zei ze: thuis huil ik niet want mama is al zo verdrietig. Tegen mij zij ze: mam voor jou is 't het ergst want jij bent je vriendje kwijt.

Nummer 4 is de eerste van een tweeling een zoon Shane hij is in september 7 jaar geworden. Hij is het tegenovergestelde van zijn broer. Hij is extrovert, druk, aanhankelijk. Hij leunt veel op zijn tweelingzusje en is daardoor ook heel makkelijk: kan geen jassen dichtritsen, geen veters strikken want daar heb je tenslotte een zusje voor.

De jongste (slechts 2 minuten jonger dan haar broertje) Shauna is een teer poppetje. Ze trekt zich heel veel aan en is sinds afgelopen februari vaak ziek. Ik denk dat zij het verdriet zodanig verwerkt dat ze er letterlijk ziek van wordt. Verder is het een prinsesje dat zich vaak verkleedt en met een kroontje op haar hoofd en hakken aan haar voeten door de kamer loopt.

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.