Groot Gezin
Terug naar Ouders Online Grootouders
Ouders Online
Thema-pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

6. Adoptie grootouders


6.1. Tips voor aanstaande grootouders en kleinkinderen

Sinds een flink aantal jaren bieden we de mogelijkheid van vraag en aanbod voor grootouders. Op deze manier hebben velen een grootouder of een kleinkind gevonden. Het contact tussen beide partijen kan erg prettig zijn en wordt dan gezien als een fijne aanvulling.

Maar het contact verloopt niet altijd goed. In dergelijke gevallen hebben beide partijen heel andere verwachtingen, en komen ze er samen niet uit. Dat is erg jammer, want geen van beide partijen wordt hier blij van.

We willen daarom een paar tips geven aan ieder die op deze manier contact.

 1. Maak duidelijk bij de eerste gesprekken wat je verwachtingen zijn. Wees daar heel duidelijk in.
 2. Ben vooral duidelijk in wat je te bieden hebt.
 3. En geef ook goed aan waar je grenzen liggen.
 4. Merk je dat het niet goed gaat, grijp dan tijdig in zodat het niet uit de hand loopt!
Het is helemaal niet onverstandig afspraken via email te maken, zodat je even goed kunt nadenken voordat je het bericht opstuurt, en later nog kunt nalezen wat de ander eigenlijk precies schreef.

6.2. Wil graag een kindje verrassen

Wil graag een kindje verrassen met alles iets liefs en klein. Wil ze iets bijbrengen van alles wat er gebeurd in de wereld. Er zijn heel veel kindjes die wij onze liefde en begrip en steun kunnen geven. Wij willen alles doen om deze kinderen toch een leuk leven te geven. En zeker alles te leren.Wij wonen in Reeuwijk, Zuidholland en hoop dat wij iemand kunnen verblijden met onze liefde en steun.


6.3. Opa en oma

wij willen graag opa en oma zijn voor kindjes er geen hebben maar dat wel missen.

het liefst tussen ± 2 en 6 jaar
in de omgeving van Putten zou het prettigs zijn
wij zijn nog gezond en hebben nog veel te bieden


6.4. Liefdevolle adoptie-grootouder gezocht (Zwolle)

Hallo,

Deze alleenstaande moeder gunt haar zoontje (2) een lieve grootouder in de buurt. Wij zijn op zoek naar iemand die ook werkweekenden kan en wil opvangen. Zodat het een stabiele situatie is voor mijn zoontje. Ik denk hierbij aan een oma of een opa en oma. Mijn zoontje is een flinke jongen, vind het heerlijk om naar de wijsheid van anderen te luisteren, struint graag door de natuur en is dol op dieren.

Graag hoor ik van u.
Met warme groet,

6.5. Ik wil graag oma zijn

ik ben een weduwe van 62 jaar en woon in Oegstgeest (Leiden). Ik zou heel graag oma willen worden van 1 of 2 kleinkinderen. Liefst in eigen omgeving, maar iets verder weg is ook geen probleem, want ik rijd auto. Wie kan ik blij maken; en of maakt mij blij?

h.gr.

6.6. Oma zoekt kleindochter

Hallo, nu ruim 5 jaar geleden heb ik via deze site een geweldige kleinzoon gevonden, maar ik zou het leuk vinden ook nog een kleindochter te hebben. Het leukste is het om er van het begin bij betrokken te zijn, zodat je een band met ouder(s) en kind kunt opbouwen. Het liefst in Zoetermeer en directe omgeving.


6.7. Opa en oma gezocht omgeving Maarssenbroek/Utrecht

Hallo,

Ik ben mama van 2 lieve kereltjes, oudste is 3 jaar en de jongste 5 maanden. Wij missen een opa en oma in ons leven. Een opa en oma waar ze kunnen logeren, knutselen, spelen en de veiligheid voelen. Een opa en oma die het leuk vinden om bij ze te zijn als papa en mama aan het werk zijn. Wij wonen in Maarssenbroek.

Wij hopen wat te horen!


6.8. Oa en opa gezocht op Shouwen Divenland

Hallo ,

Mijn kinderen willen heel graag een opa en oma in de buurt. Zij zijn 7 jaar en 3 jaar. een meisje en een jongen. Wij wonen in Zierikzee en hebben geen auto, maar het is ook fijn een oma en opa in de buurt waar je welkom bent.


6.9. Kleinkind(eren) gezocht

Wij willen graag 'surrogaat'opa en oma worden (61 en 52 jr.). Ik ben leerkracht in het basisonderwijs. Mijn man heeft een koeriersbedrijf. Een druk leven. Toch is er nog ruimte over om kinderen in de vrije uurtjes een fijne tijd te geven. Omgeving Hoorn.


6.10. Ik zoek een lieve oma voor mijn zoontje van 2.

Hallo lieve oma's!

Mijn lieve kleine spontane jongetje van 2 jaar heeft helaas alleen maar één opa. Ik zou hem zo graag ook de warmte en gezelligheid van een oma gunnen... Hij is heel enthousiast, vindt alles leuk! Knutselen, wandelen, 'koffie' drinken en eten vooral.

Wij wonen in Noord Brabant (omgeving Eindhoven), en hebben geen auto. Wel makkelijk toegang tot bus en trein!

Is er een lieve mevrouw die graag oma genoemd zou worden door dit geweldig leuke mannetje?


6.11. Oma (en/of opa) gezocht Almere Buiten

Ik heb een zoontje van 4,5 en alle opa's en oma's wonen ver weg. Ben gescheiden en ik werk aan huis. Vriend is weinig thuis ivm werk.

Ik zou graag wat meer leuke contacten hebben met mijn zoon erbij. Bijvoorbeeld een keer per week samen koken/eten. Je kan oppassen als ik aan huis werk, een band opbouwen. Wat warme geven en ontvangen.

Wij zijn van de gezonde voeding (dus een snoepjes gevende oma is een no go) en ik wil dat mijn zoon vaker buiten speelt. Dat doet hij niet als ik binnen bezig ben. Multi tasken en praktisch denken zijn sleutelwoorden hier in huis. Ik ben afhankelijk van OV en fiets en woon in Almere Buiten. Bij jou langsgaan kan alleen als het dichtbij is. Ik denk nu vooral aan donderdag of dinsdag ergens tussen 15.15 en 20.00 in, in overleg met wat jou uitkomt. En wellicht een enkele zondagmiddag.


6.12. Oma en opa, of oma gezocht omgeving Hollands Kroon

Hallo,

Wij zijn een gezin met 2 kinderen en missen een opa of oma-rol in hun leven. Onze kinderen zijn 6 en 4. Ruimte om zich te kunnen ontwikkelen vinden wij belangrijk. Ze hebben al zoveel van zichzelf. Ze mogen zichzelf zijn. Ze zijn leuk, kunnen het samen goed vinden, spelen graag, lachen graag en brengen een hoop plezier met zich mee.

Graag reageren via mail.


6.13. Lieve en ondernemende oma zoekt kleinkind

Een energieke, zorgzame, jonge oma die zin heeft om te spelen, stoeien, spelletjes te doen. te zorgen en erop uit gaan. Welke kleinkind mag ik verwelkomen?


6.14. Lieve opa en oma Utrecht gezocht

Hallo, wij zijn Eduard en Anja en wij hebben drie kinderen van 7, 5 en 3 jaar oud. Twee meiden en een jongen. Mijn beide ouders zijn overleden en de ouders van Eduard wonen in Friesland. Wij zijn daarom op zoek naar actieve, lieve grootouders voor onze kinderen om leuke dingen met ze te doen en hen wat levenswijsheid over te brengen. Het liefst in de directe omgeving van Utrecht. Reageer en wie weet!

Hartelijke groet,

6.15. Oma (en) opa gezocht!

Oma (en) opa gezocht!

Door omstandigheden hebben mijn kinderen Aimée (11jr) en Manu (6jr) niet echt een opa en oma in hun leven gehad en dit lijkt toch een soort van gemis te zijn in hun leven. Daarom besloten toch maar de stoute schoenen aan te trekken en bij deze een oproepje te plaatsen . Ik ben voor mijn kinderen dus op zoek naar een vlotte oma & (of) opa die het leuk vinden om af en toe tijd met hen door te brengen. Wij wonen in de stad Groningen We kijken erg uit naar jullie reacties.


6.16. Klein(kinderen) gezocht voor deze oma

Graag word ik oppasoma van één of twee kinderen. Als muziekdocent heb ik jaren ervaring met kinderen en nu ik 60 ben zou ik graag op een andere, huiselijke manier met kinderen zingen, lezen, spelletjes doen,knutselen of gewoon gezellig thuis zijn. Het lijkt me fijn om de ontwikkeling van een paar jonge kinderen mee te maken.Ik woon in Friesland en ben in het bezit van een auto.


6.17. Op zoek naar een lieve opa en/of opa

ik ben een getrouwde mama van 28 met 2 halfbloed zoons. 6 en 2,5 jaar. Ik ben huismoeder en mijn man werkt in de haven. Mijn oudste zoon vraagt geregeld waarom hij geen opa heeft en andere kindjes wel. Met mijn vader heb ik geen contact, beter ook, en de vader van mijn man is ook uit beeld.

Ik ben niet opzoek naar spekkers, maar een pure lieve oma en/of opa die het leuk vind af en toe op bezoek te komen, of andersom uiteraard. Wandelen, knutselen, films kijken, kletsen, lol maken en oprecht interesse heeft in het kind. Wie weet ben jij/jullie wel de opa en/of oma waarvan hij zal vertellen ik heb de liefste. Omgeving zuid holland. Zelf woonachtig in krimpen aan den ijssel..


6.18. Opa oma gezocht Flevoland

Wij zoeken een lieve opa en oma voor onze 2 kinderen en liefst in Flevoland De kinderen missen een opa em oma gewoon om fijn op bezoek te komen leuke dingen samen doen . lijkt het je wat stuur gerust een mailtje


6.19. Rotterdamse Opa & Oma gezocht

Hallo, Ik ben een alleenstaande moeder van een dochtertje van bijna 2 jaar oud. We wonen in het centrum van Rotterdam. Wij hebben geen familie in de buurt, helaas 3 uur bij ons vandaan. Hierdoor ziet ze haar opa en oma maar eens in de zoveel maanden. Graag zou ik haar toch mee willen geven hoe fijn het is met familie op te groeien! En de bijbehorende liefde te voelen. U kunt mij mailen op

6.20. Oma in Flevoland aangeboden.

Deze nog werkende 64 jarige oma wil graag in contact komen met een gezin, omgeving Flevoland, waar grootouders ontbreken. Ik wil een lieve oma zijn voor jullie/jouw kinderen en samen een band opbouwen. Niet roken heeft mijn voorkeur.

vr. gr.

6.21. Kleinkinderen gezocht

Een leuke, energieke oma uit Leiden zoekt een gezellig gezin voor wie zij oma kan zijn. Bijvoorkeur in de omgeving van Gouda. In het weekend van 11 april wil zij er op uit. Welk leuk gezin gaat er met haar mee om te kijken of er daadwerkelijk een match is?

voor info neem contact op met marijke 0650287918

6.22. Kleinkinderen gezocht

Wij willen graag oma en opa zijn voor kinderen die er geen hebben maar er wel naar verlangen. Gaarne in de omgeving van Dalfsen.


6.23. Op zoek naar een lieve oma (en/ of opa)

Hallo, helaas zitten wij in dezelfde situatie waarin er geen opa en oma meer is. Wij gunnen onze dochter van 3 jaar en baby van 7 maanden de warmte en liefde van een opa en oma. Opa's en oma's kunnen niet gemist worden. wij wonen in Amsterdam en hoop dat er grootouders zijn die op zoek zijn naar kleinkinderen in Amsterdam of omgeving. Graag ontvang ik van je bericht op: . Hartelijke groet, Lina

6.24. Oppas opa en/of oma gezocht

Voor een lief en levendig mannetje van 4 jaar ben ik op zoek naar een oppas opa en/of oma die hem een paar keer per week van de BSO wilt halen, thuis gezelligheid kan bieden, met hem een hapje kan eten en hem klaar wilt maken voor bed. Zodat, als zijn alleenstaande moeder om 19.00u thuis komt, zij hem alleen nog maar hoeft te knuffelen zodat hij een beetje op tijd zijn bed in kan. Omgeving Wormerveer.

Ik zie graag uw enthousiaste reactie tegemoet op . Groeten, Marian Visker

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Adoptie grootouders

 1. Tips voor aanstaande grootouders en kleinkinderen
 2. Wil graag een kindje verrassen
 3. Opa en oma
 4. Liefdevolle adoptie-grootouder gezocht (Zwolle)
 5. Ik wil graag oma zijn
 6. Oma zoekt kleindochter
 7. Opa en oma gezocht omgeving Maarssenbroek/Utrecht
 8. Oa en opa gezocht op Shouwen Divenland
 9. Kleinkind(eren) gezocht
 10. Ik zoek een lieve oma voor mijn zoontje van 2.
 11. Oma (en/of opa) gezocht Almere Buiten
 12. Oma en opa, of oma gezocht omgeving Hollands Kroon
 13. Lieve en ondernemende oma zoekt kleinkind
 14. Lieve opa en oma Utrecht gezocht
 15. Oma (en) opa gezocht!
 16. Klein(kinderen) gezocht voor deze oma
 17. Op zoek naar een lieve opa en/of opa
 18. Opa oma gezocht Flevoland
 19. Rotterdamse Opa & Oma gezocht
 20. Oma in Flevoland aangeboden.
 21. Kleinkinderen gezocht
 22. Kleinkinderen gezocht
 23. Op zoek naar een lieve oma (en/ of opa)
 24. Oppas opa en/of oma gezocht

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.