Groot Gezin
Terug naar Ouders Online Grootouders
Ouders Online
Thema-pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

6. Adoptie grootouders


6.1. Tips voor aanstaande grootouders en kleinkinderen

Sinds een flink aantal jaren bieden we de mogelijkheid van vraag en aanbod voor grootouders. Op deze manier hebben velen een grootouder of een kleinkind gevonden. Het contact tussen beide partijen kan erg prettig zijn en wordt dan gezien als een fijne aanvulling.

Maar het contact verloopt niet altijd goed. In dergelijke gevallen hebben beide partijen heel andere verwachtingen, en komen ze er samen niet uit. Dat is erg jammer, want geen van beide partijen wordt hier blij van.

We willen daarom een paar tips geven aan ieder die op deze manier contact.

 1. Maak duidelijk bij de eerste gesprekken wat je verwachtingen zijn. Wees daar heel duidelijk in.
 2. Ben vooral duidelijk in wat je te bieden hebt.
 3. En geef ook goed aan waar je grenzen liggen.
 4. Merk je dat het niet goed gaat, grijp dan tijdig in zodat het niet uit de hand loopt!
Het is helemaal niet onverstandig afspraken via email te maken, zodat je even goed kunt nadenken voordat je het bericht opstuurt, en later nog kunt nalezen wat de ander eigenlijk precies schreef.

6.2. Oma en/of Opa gezocht

Lieve mensen, Ik woon in Rhenen met mijn 4 lieve, leuke en slimme kinderen van 10-12-13 en 15 jaar. Door omstandigheden is er geen vader meer en hebben ze geen oma en opa. Ik mis voor mijn kinderen een familieconnectie. Stel dat ik er niet meer ben...


6.3. Familie gezocht, omgeving Ede gld.

Hallo allemaal.

Had nooit verwacht hier een bericht te plaatsen. Heb 3 geweldige kinderen, en een kleine in m'n buik. Ben na een hoop gezeur alleenstaand. En moet zeggen dat ik me de laatste tijd erg eenzaam voel. Mn kinderen missen familie om zich heen, opa, oma, oom en tante. Ook ik mis naasten om me heen, een arm om te kunnen schuilen, maar ook om mee te genieten van de leuke dingen. Familie om op de verjaardagen van m'n kids te komen, of zo gezellig samen komen bij elkaar. Wie zou ons dit willen en kunnen bieden? Ik ga hier niet heel m'n verhaal bloot leggen. Ik hoop op leuke reacties. Groetjes ons.


6.4. 75 euro

Hallo lieve mensen,

Gezocht oma & opa en oom & tante en meer omgeving het Groene Hart. Het Groene Hart, richting Utrecht, Den Haag en meer zijn gewenst. De afstand maakt echter weinig uit als het klikt van allebei de kanten.

Het lijkt mij heel leuk om jonge grootouders (opa & oma)te vinden die heel graag leuke activiteiten willen ondernemen, betrokken willen zijn bij de ontwikkelingen van mijn jonge lieve zonen (kinderen) van 7,5 plus en 3,5 jaar plus. En een lieve oom en tante vinden ze ook leuk.. wellicht het fijn vinden om na kennismaking regelmatig contact met mij en de kind( kinderen) te hebben en deel uit te gaan maken van ons leven. Ik wil graag ook een stevige band opbouwen zodat zij ook het gevoel kunnen ontwikkelen "familie" te hebben waar ze regelmatig terecht kunnen.

Helaas heb ik weinig tot geen contact met mijn adoptiefamilie, er is weinig tot geen contact en de banden met de kinderen is er weinig tot niet. Ook ik mis naasten om mee heen, een arm om te kunnen schuilen, maar ook om mee te genieten van de leuke en minder leuke dingen of gezellige samen komen bij elkaar en op verjaardag familie van elkaar te komen.

En wegens familie-omstandigheden woont mijn oudste zoon van reeds 7,5 jaar plus enige tijd bij zijn vader, momenteel zie ik mijn zoon ongeveer 2 uur per 14 dagen. Daar dit binnen een afzienbare tijd afgebouwd gaat worden, en de wens bij betrokken partijen bestaat de omgang uit te breiden, is de vraag gerezen of misschien de mogelijkheden bestaan om dit bezoek wat op wisselende locatie(s) plaats te vinden, bijvoorbeeld bij ouder aan huis, speeltuinen en meer, voorlopig te kunnen begeleiden door grootouders een opa & oma of oom & tante.

In eerste instantie betreft dit 1 keer per 14 dagen naar verwachting ongeveer twee uur, afhankelijk van de behaalde doelstellingen deze uren in de toekomst uitgebreid worden. Mocht u hiertoe mogelijkheden hebben dan verneem ik dit graag van u. En mocht u nog vragen hebben neem gerust contact met mij op via de email adres .

Ik dank u voor de moeite en de tijd dat er genomen is om de advertentie willekeurig te lezen, wellicht op mooie en bijzondere contacten wat er komen gaat.

Hopende u voldoende informatie te hebben gegeven in afwachting van uw spoedige reactie..

Met vriendelijke groetjes,

6.5. Ik zou graag een Tante of een Oma voor u of uw kind willen zijn

Ik ben een vrouw van 60 jaar en ik weet als geen ander wat een gemis het is als je geen kontakt met je familie hebt of als je een Oma, Opa of een Tante mist in je gezin waar het goed mee klikt. Ik wil zo'n lieve Tante of Oma zijn. Ik hoop op deze manier het leven van een gezin te kunnen verrijken en mijn liefde en toewijding te kunnen geven.


6.6. Gastoma zoekt kleinkind

Ik ben een jeugdige vrouw van 70 jaar, doordat ik mijn kleinkind te weinig zie, wil ik graag voor een kind zorgen. Ik ben dol op kinderen en vooral op de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Het liefst in de omgeving van Krimpen / Capelle aan den IJssel / Rotterdam of Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ik hoop veel reacties te mogen krijgen.

groeten

6.7. Lieve opa en/of oma gezocht, midden nederland.

Voor onze gezellige zoon van 9 jaar, zoeken wij een lieve betrokken opa en/of oma met een groot hart en een boel liefde.

Voorkeur voor de omgeving van het Gooi en Flevoland, maar bij een klik is afstand voor ons geen bezwaar.

Wij kijken uit naar uw reactie !


6.8. Hallo a.s. kleinkinderen

Hallo a.s. kleinkinderen, ik ben een vrouw van 54 en ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen van 28 en 24 jaar, deze wonen beiden niet meer thuis, en ik mis deze erg, ben een mensen mens en kan eigenlijk niet zonder, mijn ouders en schoonouders zijn overleden, maar ik weet wat dat voor mijn eigen kinderen betekent heeft om een opa en oma te hebben, graag wil ik dit voor een kind zijn, het zou wel prettig zijn als deze in de buurt woont, voor mij en voor het kind(eren), ik woon in midden-limburg.


6.9. Gezocht omgeving Leeuwarden

Gezin met vier kleine kinderen in Leeuwarden zoekt een leuke oma/tante.


6.10. Oma zoekt kleindochter

Hallo, ik ben Clementine, 62 jaar. Via deze site heb ik al een lieve kleinzoon gevonden, die nu inmiddels 6 jaar is, maar het lijkt me ook nog leuk om via deze weg een kleindochter te vinden. Het liefst in de omgeving van Zoetermeer, want ik ben afhankelijk van het OV. Wie zoekt er voor zijn dochter nog een oma? Het zou leuk zijn als ik er vanaf de zwangerschap bij zou zijn, net zoals bij mijn kleinzoon, om zo een band vanaf het begin te kunnen opbouwen.Hoop snel iets van u te horen.


6.11. Gastoma zoekt kleinkind

Mijn moeder van 61 zou er heel graag voor een lief kindje willen zijn. Ze heeft altijd op mijn nichtjes gepast maar die zijn nu allemaal ouder en ze mist een klein hummeltje om haar aandacht aan te geven daarom doe ik deze oproep voor haar. Mijn ouders wonen in Eindhoven en iemand uit de omgeving zou ideaal zijn. Mijn beide ouders roken niet , zijn hele lieve mensen en hebben alle tijd voor een kleinkind! Vragen staat vrij dus als je nog iets wil weten neem contact op ..


6.12. Moeder van 62 jaar zoekt kinderen die....

Beste Yvette en alle andere moeders die om steun voor hun kinderen vragen,

Ik ben een getrouwde vrouw wonende in de buurt van Utrecht. Wij hebben een zoon van 30 die in Amsterdam woont en werkt. Graag hadden wij meer kinderen gehad maar dat was helaas niet mogelijk, en kleinkinderen zijn er ook nog niet.

Graag wil ik mijn liefde en opvoeding delen met jullie en jullie kinderen. Tillen is niet meer mijn sterkte kant, dus hele kleine kinderen kan ik niet optillen helaas.

Het is prettig als de afstand niet te groot is, tot maximaal een half uur rijden. Wie kan ik helpen?

Warme groet, (Tante, Oma)

6.13. Gezocht lieve oma (en opa) voor mijn zoon van 5

Hallo, Ik zoek een leuk stel of alleenstaande vrouw die de rol van oma en opa zouden willen vervullen voor mijn zoon van 5. Ik merk dat hij het mist en helaas kan ik hem weinig familie bieden. Wij wonen in de kop van Noord Holland en het is fijn als de afstand te overzien is. Mijn zoon is een lief en gevoelig kind met een stevige willetje en hij is behoorlijk slim. Ik ben een vrouw die op latere leeftijd moeder is geworden, behoorlijk zelfbewust, makkelijke prater maar ook gevoelig en een stevige wil. Ik zou het fijn vinden als mijn zoon in u een aanspreekpunt vindt, iemand om leuke dingen mee te doen en iemand waar hij tot op het bot door wordt verwend. Dat gun ik hem zo! Ik verneem graag een reactie als u denkt dat de advertentie u aanspreekt!

Vriendelijke groet,

6.14. Gezocht lieve oma en opa voor mijn 2 dochters (5 jaar en 10 maanden)

Hoi,

Ik zoek een oma en opa hier in Leiden zuid west voor mijn kinderen. Ik ben alleen met mijn kinderen thuis hier in Leiden zuid west.Ik heb hier geen familie in Nederland, en mijn ouders leven niet meer. Ze zijn overleden. Ik kan blij zijn en mijn kinderen ook als kunnen wij een oma en opa vinden hier in Leiden zuid west, om samen leuk ding doen.

Wie wil dat kans geven om oma en opa te zijn voor mijn kinderen? Kunnen jullie altijd contact met mij maken via email om eerst contact te maken als jullie leuk vinden.

Vriendelijk groeten,

6.15. Oma aangeboden

Graag wil ik een lieve oma zijn voor jullie/jouw kinderen. Samen een band opbouwen en betrokken zijn bij elkaars leven. In de loop van het jaar ga ik met pensioen, dan heb ik nog meer tijd voor mijn nieuwe kleinkinderen! Ik woon in het midden van het land.

Vriendelijke groet, .

6.16. Lieve Opa en Oma gezocht omgeving 0546

Voor onze 2 lieve jongens van 3,5 en 6 jaar zoeken wij een lieve Opa en Oma in de omgeving van Almelo. Zelf heb ik toen ik klein was mogen genieten van hele lieve Opa's en Oma's en dit gun ik onze jongens ook zo. Samen wat opbouwen en kunnen genieten van elkaar en met elkaar. Onze jongens zijn echte broertjes die soms met elkaar overhoop liggen maar nog vaker heerlijk met elkaar spelen en donderjagen. Onze oudste "leert" zijn kleine broertje graag nieuwe dingen en is heel beschermend. De jongste is een heerlijke deugniet die in het begin een beetje de kat uit de boom zal kijken maar zodra je zijn vertrouwen hebt gewonnen niet meer bij je weg te slaan is. Wij zijn een warm en hecht gezin en een lieve Opa en Oma zouden hier een prachtige aanvulling op zijn.

Vriendelijke groet,

6.17. Oma en opa voor mijn kinderen

Hallo Allemaal,

ben op zoek naar een lief stel als oma en opa voor mijn kinderen. Ik heb een groot gezin met 7 kinderen, waarvan 5 nog thuis, in de leeftijden: 16j, 14j, 11j, 9j, en bijna 3. Heb het heel zwaar ook vanwege mijn gezondheid. De kinderen missen daardoor extra aandacht. De vaders zijn nauwelijks in beeld en helpen wanneer het hun uitkomt. Heb wel hulpverleners maar dat is zonder gevoel naar de kinderen. De liefde die mist. Ook voor mijzelf is het fijn een moeder en een vader te hebben die ik sinds ik 13j was , ben kwijtgeraakt.

Ik ben samen met mijn kinderen door veel ellende gegaan. Hoop daarom een nieuwe start te maken dit jaar met nieuwe lieve ouders grootouders voor mijn kinderen.

Groetjes

6.18. Geen bloedband toch familie, ik geloof dat het kan

Geen bloedband maar toch als familie voor elkaar zijn, ik blijf er in geloven dat het kan. Wegens omstandigheden hebben wij geen contact meer met familie. Onze kinderen missen heel erg contact met een lieve opa en oma en of tante en oom. Gezellige dingen doen samen, even een extra lief woordje bij een sportwedstrijd of een goed rapport. Dat beetje extra dat het leven glans geeft. Wij hebben een zoon van 9 en dochter van 5. Onze zoon is gek van vissen en natuur en onze dochter houdt van poppen en lekker tutten. Wij wonen in Amsterdam, maar afstand is geen probleem. Wij zijn op zoek naar een lieve betrokken opa en oma met een groot hart!


6.19. Oppasoma gezocht voor de thee naar school

Voor onze dochter van 4 zijn wij op zoek naar een gezellige en liefdevolle oppasoma die haar na school wil opvangen. Wij vinden het belangrijk dat ze na een drukke dag in haar eigen omgeving kan zijn en bij een vertrouwd persoon haar verhaal kan doen. We kijken uit naar iemand die deel kan worden van ons leven voor een langere periode. Wij wonen aan de rand van de stad Utrecht en denken aan de ma/ di en donderdag van drie tot half zes.

Is dit ook een verrijking van uw leven, dan horen we graag dan u.


6.20. Oma of grootouder-echtpaar gezocht

Voor onze kinderen zijn wij op zoek naar een lieve oma of grootouder echtpaar die het leuk vindt om deze rol voor ons te vervullen. Het betreft 3 jonge kinderen. Het liefst iemand uit de omgeving Utrecht.

Voor vragen/reacties kan u een mail sturen naar:

6.21. Grootouders gezocht

Beste,

we zijn een Limburgs Belgisch gezin en zoeken voor onze twee zonen lieve grootouders. Mijn ouders zijn overleden en bij mijn schoonouders komen we niet. De oudste mist enorm grootouders omdat hij ze gekend heeft. De jongste van drie heeft geen grootouders gekend, spijtig. We zouden graag mensen leren kennen waar het mee klikt en ook met ons mee klikt. Afstand maakt niet uit. Het gaat bij ons niet om het krijgen maar om de liefde, en gezellig met allen samen te zijn. Hopelijk krijgen we reactie.

groetjes .

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Adoptie grootouders

 1. Tips voor aanstaande grootouders en kleinkinderen
 2. Oma en/of Opa gezocht
 3. Familie gezocht, omgeving Ede gld.
 4. 75 euro
 5. Ik zou graag een Tante of een Oma voor u of uw kind willen zijn
 6. Gastoma zoekt kleinkind
 7. Lieve opa en/of oma gezocht, midden nederland.
 8. Hallo a.s. kleinkinderen
 9. Gezocht omgeving Leeuwarden
 10. Oma zoekt kleindochter
 11. Gastoma zoekt kleinkind
 12. Moeder van 62 jaar zoekt kinderen die....
 13. Gezocht lieve oma (en opa) voor mijn zoon van 5
 14. Gezocht lieve oma en opa voor mijn 2 dochters (5 jaar en 10 maanden)
 15. Oma aangeboden
 16. Lieve Opa en Oma gezocht omgeving 0546
 17. Oma en opa voor mijn kinderen
 18. Geen bloedband toch familie, ik geloof dat het kan
 19. Oppasoma gezocht voor de thee naar school
 20. Oma of grootouder-echtpaar gezocht
 21. Grootouders gezocht

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.