Groot Gezin
Terug naar Ouders Online Grootouders
Ouders Online
Thema-pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

6. Adoptie grootouders


6.1. Tips voor aanstaande grootouders en kleinkinderen

Sinds een flink aantal jaren bieden we de mogelijkheid van vraag en aanbod voor grootouders. Op deze manier hebben velen een grootouder of een kleinkind gevonden. Het contact tussen beide partijen kan erg prettig zijn en wordt dan gezien als een fijne aanvulling.

Maar het contact verloopt niet altijd goed. In dergelijke gevallen hebben beide partijen heel andere verwachtingen, en komen ze er samen niet uit. Dat is erg jammer, want geen van beide partijen wordt hier blij van.

We willen daarom een paar tips geven aan ieder die op deze manier contact.

 1. Maak duidelijk bij de eerste gesprekken wat je verwachtingen zijn. Wees daar heel duidelijk in.
 2. Ben vooral duidelijk in wat je te bieden hebt.
 3. En geef ook goed aan waar je grenzen liggen.
 4. Merk je dat het niet goed gaat, grijp dan tijdig in zodat het niet uit de hand loopt!
Het is helemaal niet onverstandig afspraken via email te maken, zodat je even goed kunt nadenken voordat je het bericht opstuurt, en later nog kunt nalezen wat de ander eigenlijk precies schreef.

6.2. Wil graag een kindje verrassen

Wil graag een kindje verrassen met alles iets liefs en klein. Wil ze iets bijbrengen van alles wat er gebeurd in de wereld. Er zijn heel veel kindjes die wij onze liefde en begrip en steun kunnen geven. Wij willen alles doen om deze kinderen toch een leuk leven te geven. En zeker alles te leren.Wij wonen in Reeuwijk, Zuidholland en hoop dat wij iemand kunnen verblijden met onze liefde en steun.


6.3. Zijn er grootouders in de buurt van Antwerpen?

Gezin met 3 meisjes (4j, 6j, 8j) wonend in Antwerpen. We zijn op zoek naar mensen die mee willen zorgen voor onze kinderen. Want jammer genoeg kunnen we niet terugvallen op familie.

Ik ben leerkracht, mijn man is dierenarts, we zijn reeds meer dan 20 jaar een stel. Niet rokers. Gelukkig hebben we gezonde, rustige kinderen, die het meer dan goed doen op school. Klinkt een beetje saai... Maar we zijn ook graag prettig gestoord. We verlangen ernaar te kunnen delen en uitwisselen met mensen die een persoonlijke invulling maken van een 'familiale' band met ons gezin. Waarbij het vooral de bedoeling is dat beide kanten een meerwaarde ervaren. Misschien voel je je aangesproken? Misschien ken je mensen in de buurt van Antwerpen?We verlangen ernaar een langdurige relatie op te bouwen (in goede en kwade dagen).


6.4. Opa en/of oma. Wij wonen in Breda maar i.b.v. auto.

Alleenzorgende moeder zoekt lieve opa en/of oma voor eveneens heel lieve kinderen van (ruim) 11 (j), 10 (j) en (ruim) 8(m)jaar. Er is al zeven jaar uiterst minimaal contact met vader; de kinderen zijn bij hem thuis niet welkom. Opa was zeer geliefd maar is helaas vorig jaar overleden; oma heeft (meer dan voldoende aan zichzelf en haar pasychiatrische ziektebeeld. Van papa's kant een lieve opa en oma die helaas letterlijk niet binnen bereik zijn daar zij aan de de andere kant van de wereld (in Indonesië) wonen. We hopen hen wel weer een keer te bezoeken maar anders zal het altijd blijven. Daarom, gezocht, mooi contact in de buurt!


6.5. Lieve oma gezocht

Hallo, wij zijn een jong gezin met een dreumes van 19 maanden en we zijn op zoek naar een lieve oma die wil oppassen en leuke dingen met ons zoontje wil doen. Dat is omdat mijn ouders de zorg voor mijn invalide broer op zich hebben en geen tijd hebben om iets leuks met ons zoontje te doen of op te passen en de ouders van mijn vriend overleden zijn.

We zouden het heel fijn vinden als ons zoontje een toch een oma zou hebben die wat tijd voor hem zou hebben. Het liefst in omgeving Amsterdam.

groetjes

6.6. Oma en opa gezocht, mag ook alleen oma bv

Hallo,

wij zijn voor ons hooggevoelige dochtertje van 7 jaar op zoek naar een oma en opa of alleen oma. Ons dochtertje heeft helemaal geen familie en ze mist dat wel ondanks dat ze niet echt weet wat het is om familie te hebben. Het is wel een doe-kind, gek van buiten spelen, ze is heel spontaan ze zingt en danst eigenlijk de hele dag door, haha zelfs in de klas zegt de juf, ze zegt ook alles wat ze denkt.

We wonen in de Zaanstreek we hebben wel een auto, maar als het een klein beetje in de buurt is zou wel prettig zijn.

groetjes,

6.7. Actieve, ondernemende opa en/of oma gezocht omgeving Utrecht

hallo, wij zijn Eduard en Anja en hebben drie prachtige kids in de leeftijd van (bijna) 7, 5 en 3. De twee oudsten zijn meiden, onze jongste is een echt kereltje. Mijn beide ouders zijn overleden, die van mijn man wonen in Friesland. Wij missen een opa/oma in de buurt die leuke dingen met ze kunnen doen en ze de aandacht kunnen geven zoals alleen een opa en oma kunnen. Graag in de directe omgeving van Utrecht.

We horen graag van jullie!


6.8. Gezocht een lieve oma

Ik ben alleenstaand ouder in Amsterdam, geen ouders, ik zou het zo leuk vinden als we een leuke lieve oma kunnen vinden die het leuk zou vinden om tijd samen door te brengen met mijn zoontje, hij is bijna een half jaar en krijgt nog borstvoeding.


6.9. Opa en oma gezocht voor ons meisje van twee

hoi lieve opa's en oma's, wij zijn een getrouwd stel, en hebben samen een dochtertje van twee jaar. De ouders van mijn man zijn overleden. Ikzelf heb m'n ouders nog wel, maar die wonen helaas ver weg. Dus kan onze dochter ze heel erg weinig zien.

Hierbij zoeken wij een opa en oma in de provincie Zeeland. Het gaat zeker niet om de kado's, maar om de sociale contact /aandacht van een opa en oma,

Graag reageren via mail
Met vriendelijke groeten


6.10. Graag oma te willen zijn voor een kleinkind

Ik heb geen concact met drie van mijn vier kinderen en ik heb geen kleinkinderen'maar ik wil graag met een kleinkind van een ander gezin of alleenstaande moeder een goed concact opbouwen. Ik woon in Friesland. Ik zie graag reacties tegemoet


6.11. Oma in Flevoland aangeboden

Deze nog werkende 63-jarige oma zou graag in contact komen met een gezin, omgeving Flevoland, waar grootouders ontbreken. Ik wil een lieve oma zijn voor jullie/jouw kinderen en een fijn contact opbouwen. Niet roken heeft mijn voorkeur.

met vriendelijke groet,

6.12. Opa en oma

wij willen graag opa en oma zijn voor kindjes er geen hebben maar dat wel missen.

het liefst tussen ± 2 en 6 jaar
in de omgeving van Putten zou het prettigs zijn
wij zijn nog gezond en hebben nog veel te bieden


6.13. Liefdevolle adoptie-grootouder gezocht (Zwolle)

Hallo,

Deze alleenstaande moeder gunt haar zoontje (2) een lieve grootouder in de buurt. Wij zijn op zoek naar iemand die ook werkweekenden kan en wil opvangen. Zodat het een stabiele situatie is voor mijn zoontje. Ik denk hierbij aan een oma of een opa en oma. Mijn zoontje is een flinke jongen, vind het heerlijk om naar de wijsheid van anderen te luisteren, struint graag door de natuur en is dol op dieren.

Graag hoor ik van u.
Met warme groet,

6.14. Ik wil graag oma zijn

ik ben een weduwe van 62 jaar en woon in Oegstgeest (Leiden). Ik zou heel graag oma willen worden van 1 of 2 kleinkinderen. Liefst in eigen omgeving, maar iets verder weg is ook geen probleem, want ik rijd auto. Wie kan ik blij maken; en of maakt mij blij?

h.gr.

6.15. Oma zoekt kleindochter

Hallo, nu ruim 5 jaar geleden heb ik via deze site een geweldige kleinzoon gevonden, maar ik zou het leuk vinden ook nog een kleindochter te hebben. Het leukste is het om er van het begin bij betrokken te zijn, zodat je een band met ouder(s) en kind kunt opbouwen. Het liefst in Zoetermeer en directe omgeving.


6.16. Opa en oma gezocht omgeving Maarssenbroek/Utrecht

Hallo,

Ik ben mama van 2 lieve kereltjes, oudste is 3 jaar en de jongste 5 maanden. Wij missen een opa en oma in ons leven. Een opa en oma waar ze kunnen logeren, knutselen, spelen en de veiligheid voelen. Een opa en oma die het leuk vinden om bij ze te zijn als papa en mama aan het werk zijn. Wij wonen in Maarssenbroek.

Wij hopen wat te horen!


6.17. Oa en opa gezocht op Shouwen Divenland

Hallo ,

Mijn kinderen willen heel graag een opa en oma in de buurt. Zij zijn 7 jaar en 3 jaar. een meisje en een jongen. Wij wonen in Zierikzee en hebben geen auto, maar het is ook fijn een oma en opa in de buurt waar je welkom bent.


6.18. Kleinkind(eren) gezocht

Wij willen graag 'surrogaat'opa en oma worden (61 en 52 jr.). Ik ben leerkracht in het basisonderwijs. Mijn man heeft een koeriersbedrijf. Een druk leven. Toch is er nog ruimte over om kinderen in de vrije uurtjes een fijne tijd te geven. Omgeving Hoorn.


6.19. Ik zoek een lieve oma voor mijn zoontje van 2.

Hallo lieve oma's!

Mijn lieve kleine spontane jongetje van 2 jaar heeft helaas alleen maar één opa. Ik zou hem zo graag ook de warmte en gezelligheid van een oma gunnen... Hij is heel enthousiast, vindt alles leuk! Knutselen, wandelen, 'koffie' drinken en eten vooral.

Wij wonen in Noord Brabant (omgeving Eindhoven), en hebben geen auto. Wel makkelijk toegang tot bus en trein!

Is er een lieve mevrouw die graag oma genoemd zou worden door dit geweldig leuke mannetje?


6.20. Oma (en/of opa) gezocht Almere Buiten

Ik heb een zoontje van 4,5 en alle opa's en oma's wonen ver weg. Ben gescheiden en ik werk aan huis. Vriend is weinig thuis ivm werk.

Ik zou graag wat meer leuke contacten hebben met mijn zoon erbij. Bijvoorbeeld een keer per week samen koken/eten. Je kan oppassen als ik aan huis werk, een band opbouwen. Wat warme geven en ontvangen.

Wij zijn van de gezonde voeding (dus een snoepjes gevende oma is een no go) en ik wil dat mijn zoon vaker buiten speelt. Dat doet hij niet als ik binnen bezig ben. Multi tasken en praktisch denken zijn sleutelwoorden hier in huis. Ik ben afhankelijk van OV en fiets en woon in Almere Buiten. Bij jou langsgaan kan alleen als het dichtbij is. Ik denk nu vooral aan donderdag of dinsdag ergens tussen 15.15 en 20.00 in, in overleg met wat jou uitkomt. En wellicht een enkele zondagmiddag.


6.21. Oma en opa, of oma gezocht omgeving Hollands Kroon

Hallo,

Wij zijn een gezin met 2 kinderen en missen een opa of oma-rol in hun leven. Onze kinderen zijn 6 en 4. Ruimte om zich te kunnen ontwikkelen vinden wij belangrijk. Ze hebben al zoveel van zichzelf. Ze mogen zichzelf zijn. Ze zijn leuk, kunnen het samen goed vinden, spelen graag, lachen graag en brengen een hoop plezier met zich mee.

Graag reageren via mail.


6.22. Lieve en ondernemende oma zoekt kleinkind

Een energieke, zorgzame, jonge oma die zin heeft om te spelen, stoeien, spelletjes te doen. te zorgen en erop uit gaan. Welke kleinkind mag ik verwelkomen?


6.23. Lieve opa en oma Utrecht gezocht

Hallo, wij zijn Eduard en Anja en wij hebben drie kinderen van 7, 5 en 3 jaar oud. Twee meiden en een jongen. Mijn beide ouders zijn overleden en de ouders van Eduard wonen in Friesland. Wij zijn daarom op zoek naar actieve, lieve grootouders voor onze kinderen om leuke dingen met ze te doen en hen wat levenswijsheid over te brengen. Het liefst in de directe omgeving van Utrecht. Reageer en wie weet!

Hartelijke groet,

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Adoptie grootouders

 1. Tips voor aanstaande grootouders en kleinkinderen
 2. Wil graag een kindje verrassen
 3. Zijn er grootouders in de buurt van Antwerpen?
 4. Opa en/of oma. Wij wonen in Breda maar i.b.v. auto.
 5. Lieve oma gezocht
 6. Oma en opa gezocht, mag ook alleen oma bv
 7. Actieve, ondernemende opa en/of oma gezocht omgeving Utrecht
 8. Gezocht een lieve oma
 9. Opa en oma gezocht voor ons meisje van twee
 10. Graag oma te willen zijn voor een kleinkind
 11. Oma in Flevoland aangeboden
 12. Opa en oma
 13. Liefdevolle adoptie-grootouder gezocht (Zwolle)
 14. Ik wil graag oma zijn
 15. Oma zoekt kleindochter
 16. Opa en oma gezocht omgeving Maarssenbroek/Utrecht
 17. Oa en opa gezocht op Shouwen Divenland
 18. Kleinkind(eren) gezocht
 19. Ik zoek een lieve oma voor mijn zoontje van 2.
 20. Oma (en/of opa) gezocht Almere Buiten
 21. Oma en opa, of oma gezocht omgeving Hollands Kroon
 22. Lieve en ondernemende oma zoekt kleinkind
 23. Lieve opa en oma Utrecht gezocht

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.