Groot Gezin
Terug naar Ouders Online Grootouders
Ouders Online
Thema-pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

6. Adoptie grootouders


6.1. Tips voor aanstaande grootouders en kleinkinderen

Sinds een flink aantal jaren bieden we de mogelijkheid van vraag en aanbod voor grootouders. Op deze manier hebben velen een grootouder of een kleinkind gevonden. Het contact tussen beide partijen kan erg prettig zijn en wordt dan gezien als een fijne aanvulling.

Maar het contact verloopt niet altijd goed. In dergelijke gevallen hebben beide partijen heel andere verwachtingen, en komen ze er samen niet uit. Dat is erg jammer, want geen van beide partijen wordt hier blij van.

We willen daarom een paar tips geven aan ieder die op deze manier contact.

 1. Maak duidelijk bij de eerste gesprekken wat je verwachtingen zijn. Wees daar heel duidelijk in.
 2. Ben vooral duidelijk in wat je te bieden hebt.
 3. En geef ook goed aan waar je grenzen liggen.
 4. Merk je dat het niet goed gaat, grijp dan tijdig in zodat het niet uit de hand loopt!
Het is helemaal niet onverstandig afspraken via email te maken, zodat je even goed kunt nadenken voordat je het bericht opstuurt, en later nog kunt nalezen wat de ander eigenlijk precies schreef.

6.2. Gezocht lieve oma en opa voor mijn 2 dochters (5 jaar en 10 maanden)

Hoi,

Ik zoek een oma en opa hier in Leiden zuid west voor mijn kinderen. Ik ben alleen met mijn kinderen thuis hier in Leiden zuid west.Ik heb hier geen familie in Nederland, en mijn ouders leven niet meer. Ze zijn overleden. Ik kan blij zijn en mijn kinderen ook als kunnen wij een oma en opa vinden hier in Leiden zuid west, om samen leuk ding doen.

Wie wil dat kans geven om oma en opa te zijn voor mijn kinderen? Kunnen jullie altijd contact met mij maken via email om eerst contact te maken als jullie leuk vinden.

Vriendelijk groeten,

6.3. Oma aangeboden

Graag wil ik een lieve oma zijn voor jullie/jouw kinderen. Samen een band opbouwen en betrokken zijn bij elkaars leven. In de loop van het jaar ga ik met pensioen, dan heb ik nog meer tijd voor mijn nieuwe kleinkinderen! Ik woon in het midden van het land.

Vriendelijke groet, .

6.4. Lieve Opa en Oma gezocht omgeving 0546

Voor onze 2 lieve jongens van 3,5 en 6 jaar zoeken wij een lieve Opa en Oma in de omgeving van Almelo. Zelf heb ik toen ik klein was mogen genieten van hele lieve Opa's en Oma's en dit gun ik onze jongens ook zo. Samen wat opbouwen en kunnen genieten van elkaar en met elkaar. Onze jongens zijn echte broertjes die soms met elkaar overhoop liggen maar nog vaker heerlijk met elkaar spelen en donderjagen. Onze oudste "leert" zijn kleine broertje graag nieuwe dingen en is heel beschermend. De jongste is een heerlijke deugniet die in het begin een beetje de kat uit de boom zal kijken maar zodra je zijn vertrouwen hebt gewonnen niet meer bij je weg te slaan is. Wij zijn een warm en hecht gezin en een lieve Opa en Oma zouden hier een prachtige aanvulling op zijn.

Vriendelijke groet,

6.5. Oma en opa voor mijn kinderen

Hallo Allemaal,

ben op zoek naar een lief stel als oma en opa voor mijn kinderen. Ik heb een groot gezin met 7 kinderen, waarvan 5 nog thuis, in de leeftijden: 16j, 14j, 11j, 9j, en bijna 3. Heb het heel zwaar ook vanwege mijn gezondheid. De kinderen missen daardoor extra aandacht. De vaders zijn nauwelijks in beeld en helpen wanneer het hun uitkomt. Heb wel hulpverleners maar dat is zonder gevoel naar de kinderen. De liefde die mist. Ook voor mijzelf is het fijn een moeder en een vader te hebben die ik sinds ik 13j was , ben kwijtgeraakt.

Ik ben samen met mijn kinderen door veel ellende gegaan. Hoop daarom een nieuwe start te maken dit jaar met nieuwe lieve ouders grootouders voor mijn kinderen.

Groetjes

6.6. Geen bloedband toch familie, ik geloof dat het kan

Geen bloedband maar toch als familie voor elkaar zijn, ik blijf er in geloven dat het kan. Wegens omstandigheden hebben wij geen contact meer met familie. Onze kinderen missen heel erg contact met een lieve opa en oma en of tante en oom. Gezellige dingen doen samen, even een extra lief woordje bij een sportwedstrijd of een goed rapport. Dat beetje extra dat het leven glans geeft. Wij hebben een zoon van 9 en dochter van 5. Onze zoon is gek van vissen en natuur en onze dochter houdt van poppen en lekker tutten. Wij wonen in Amsterdam, maar afstand is geen probleem. Wij zijn op zoek naar een lieve betrokken opa en oma met een groot hart!


6.7. Oppasoma gezocht voor de thee naar school

Voor onze dochter van 4 zijn wij op zoek naar een gezellige en liefdevolle oppasoma die haar na school wil opvangen. Wij vinden het belangrijk dat ze na een drukke dag in haar eigen omgeving kan zijn en bij een vertrouwd persoon haar verhaal kan doen. We kijken uit naar iemand die deel kan worden van ons leven voor een langere periode. Wij wonen aan de rand van de stad Utrecht en denken aan de ma/ di en donderdag van drie tot half zes.

Is dit ook een verrijking van uw leven, dan horen we graag dan u.


6.8. Oma of grootouder-echtpaar gezocht

Voor onze kinderen zijn wij op zoek naar een lieve oma of grootouder echtpaar die het leuk vindt om deze rol voor ons te vervullen. Het betreft 3 jonge kinderen. Het liefst iemand uit de omgeving Utrecht.

Voor vragen/reacties kan u een mail sturen naar:

6.9. Grootouders gezocht

Beste,

we zijn een Limburgs Belgisch gezin en zoeken voor onze twee zonen lieve grootouders. Mijn ouders zijn overleden en bij mijn schoonouders komen we niet. De oudste mist enorm grootouders omdat hij ze gekend heeft. De jongste van drie heeft geen grootouders gekend, spijtig. We zouden graag mensen leren kennen waar het mee klikt en ook met ons mee klikt. Afstand maakt niet uit. Het gaat bij ons niet om het krijgen maar om de liefde, en gezellig met allen samen te zijn. Hopelijk krijgen we reactie.

groetjes .

6.10. Op zoek naar een leuke en lieve opa & oma

Hallo,

Ik ben op zoek naar een lieve en betrokken opa en oma voor mijn twee kinderen.

Omgeving Zoetermeer.

Voor meer informatie kunt u mij mailen.

Groetjes

6.11. Oma/Opa gezocht omgeving Amersfoort

Een paar jaar geleden heb ik hier ook een oproepje geplaatst maar helaas geen reactie ontvangen. Dus ik hoop nu wel een reactie te krijgen, want inmiddels ben ik door mijn huidige situatie nog meer op zoek naar een lieve oma en/of opa. Ik heb twee kinderen van 7 en 9 jaar oud. Helaas zijn veel familieleden gestorven. Mijn kinderen hebben nauwelijks familie.

Toen een paar jaar geleden mijn lieve vader overleed heb ik een oproepje hier geplaatst. Inmiddels is mijn vriend en vader van mijn kinderen kortgeleden overleden. Ik heb gelukkig veel vrienden om me heen, maar weinig familie. Een paar weken geleden had mijn dochter haar spreekbeurt en dan is er niemand die belt hoe het gegaan is. Ik mis de interesse in mijn kinderen. Iemand die betrokken is bij de dingen die ze doen. Iemand die een keer mee gaat naar een voetbalwedstrijd om ze aan te moedigen. Iemand die naar ze om kijkt. Een keer mee gaat met een uitstapje.

Ik heb twee hele lieve, sociale kinderen. Ze hebben veel vriendjes en zijn gezond en gelukkig ondanks de vele verliezen. Maar ik mis net iemand in ons leven. Een lieve tante en oom is ook welkom. Ik zie het als een win-win situatie. Misschien is er een oma/opa die geen kinderen/kleinkinderen heeft. We hebben eerder een surrogaatopa gehad, maar zodra hij eigen kleinkinderen kreeg, verdwenen wij toch meer uit beeld. Ik hoop op een reactie en hopelijk ook in de buurt van Amersfoort.


6.12. Gezocht: adoptie-opa en -oma in het Noorden

Wij gezin in het noorden van het landen met 3 kids waaronder 2 puber zoeken een adoptie opa en oma.Met onze eigen familieleden loopt het niet zo als het hoort.


6.13. Opa en oma gezocht

Wij zijn voor onze twee lieve kinderen op zoek naar een opa en oma onze kinderen zijn 7 en 4 wij wonen in Dronten de kinderen missen dit heel erg en wij kunnen het niet opvullen. Ze hebben veel tegen slagen gehad en daarom probeer ik het via hier verdere info kan via de mail wie wil er voor deze twee zijn

Gr

6.14. Gezocht opa en oma, Overijssel Gelderland

helaas hebben onze kinderen van 5, 6, en 13 geen opa en oma meer, wie kan of wil deze rol overnemen, wij zijn erg terughoudend om zo een opa en oma te zoeken je weet nooit wie je tegen het lijf loopt, ik hoop dat er ook eerlijke en nette mensen zijn, ps wij houden niet van rokende mensen


6.15. Oma gezocht

Beste oma, voor mijn zoon 8 jaar ben ik opzoek naar een ondernemende maar vooral lieve oma wegens het ontbreken daarvan.

Graag in Amsterdam.

Mijn kind is te jong om geen actieve oma te hebben. Ik ben heel benieuwd of er reacties komen. Hopelijk tot gauw lieve oma.


6.16. Opa en Oma gezocht

Mijn kleine manneke van bijna 2 jaar heeft helaas geen Opa en Oma en we zouden dat wel heel graag willen? Ik ben alleenstaande ouder en ik zou erg prijs stellen om een leuke band op te bouwen met een lieve Opa en Oma. Het gaat om een paar uurtjes per week of om de week.

U kunt mij een mailtje sturen en ik ben benieuwd wie onze Opa en oma word. Met vriendelijke groeten,


6.17. We zoeken oma/opa en een tante/oom of een goede vrienden

Helaas is het bij ons het geval dat ons kindje ook geen oma/opa en een tante/oom heeft en we vinden dat echt heel erg, daarom hopen we nu echt dat iemand reageert die het graag wilt doen, we komen wel uit Brabant maar afstand maakt ons echt niet uit, we hebben een auto, we vinden het zo belangrijk dat het klikt. Veder mag er ook een tante/oom reageren en misschien kunnen we elkaar dan helpen, helaas heeft onze familie er geen zin in en dat doet pijn, daarom hopen we op deze manier dat we mensen mogen vinden die het met liefde doen.

We hopen echt op leuke reactie en je mag mij altijd een email sturen en wij reageren zeker terug.

Gr.

6.18. Gezocht opa/oma en of oom/ tante

Wegens omstandigheden hebben wij geen contact meer met onze ouders, broers en zussen. Voor ons zoontje is dat best moeilijk te begrijpen dat andere kindjes wel opa's, oma's, oom's en tantes hebben.

Daarom zoeken we naar iemand die graag een opa, oma, oom of tante wil zijn voor onze kleine man, jongetje van 3.

Liefst omgeving West-Brabant, Zuid Holland. rond Dordrecht of Breda en omgeving. mailen mag altijd: .


6.19. Oma/tante aangeboden

Lieve ouders en kinderen,

Ik zou graag in contact komen met een gezin met kleine kinderen die een oma/tante zoeken om een warme en langdurige band mee op te bouwen. Ik ben 54 en heb veel liefde een aandacht te geven. Zelf heb ik jammer genoeg geen kinderen en ik mis die band. Ik heb met mijn voorleeskinderen, die helaas naar het buitenland zijn verhuisd, ervaren dat een bloedband niet nodig is om veel voor elkaar te betekenen. Ik woon in Zuidoost Brabant en heb een auto.


6.20. Gezocht lieve groot ouders of tante

Ik zoek van mijn dochter van 11 een lieve oma of tante Ik ben een alleenstaande ouder. Mijn dochter heeft verder geen oma opa tante door breuk in familie contact Toch denk ik dat ze het heel leuk vind een band met iemand tekrijgen die haar wat extra aandacht en liefde kan bieden

Wie heeft er hier intresse in om haar dat beetje extra's tebieden in omgeving oss noord brabant.


6.21. Opa en oma gezocht

Wij zouden graag een band opbouwen met een ouderpaar die graag opa en oma willen zijn van ons zoontje van net 1 jaar. Hij is nog jong, dus dit maakt het mogelijk om hem van kleins af aan te zien opgroeien en in je hart te sluiten.

Door omstandigheden vullen onze ouders niet de rol in die wij zelf graag zouden zien voor ouders en voor een opa en oma. Wij missen de warmte van het hebben van betrokken ouders, die met regelmaat langskomen, interesse tonen, hulp aanbieden en die het leuk vinden om tijd met ons zoontje door te brengen of op te passen.

Wij zouden graag een fijne band willen opbouwen en het leuk vinden als een soort vanzelfsprekendheid en eigenheid met elkaar ontstaat...ondanks dat wij geen bloedbanden zijn.

Zijn jullie door omstandigheden geen (groot)ouders en zouden jullie graag dit anders zien? Dan komen wij graag in contact! Wij wonen in de buurt van Amersfoort.


6.22. Wij zijn op zoek naar leuke kleinkinderen

Wij zijn een echtpaar van 54 en 56 jaar en zouden graag opa en oma willen zijn het liefst in de buurt van Schagen.


6.23. Oma en opa aangeboden

Wij zijn een leuk gezellig echtpaar van 55 en 56 jaar en we zouden het leuk vinden om in kontakt te komen met een gezin die een opa en oma zoeken voor hun kinderen. Het liefst in de omgeving van Schagen.


6.24. Kleinkinderen? Welkom bij ons!

Wij zijn een echtpaar van 64 jaar en wonen in Gelderland tegen de achterhoek aan. Beiden zijn wij met pensioen en genieten van de vrijheid. Wij vinden het mooi om opa en oma te zijn en samen leuke en gezellige activiteiten te ondernemen. Onze hond is lief voor kinderen. Met elkaar zouden wij van een mooie tijd kunnen genieten.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Adoptie grootouders

 1. Tips voor aanstaande grootouders en kleinkinderen
 2. Gezocht lieve oma en opa voor mijn 2 dochters (5 jaar en 10 maanden)
 3. Oma aangeboden
 4. Lieve Opa en Oma gezocht omgeving 0546
 5. Oma en opa voor mijn kinderen
 6. Geen bloedband toch familie, ik geloof dat het kan
 7. Oppasoma gezocht voor de thee naar school
 8. Oma of grootouder-echtpaar gezocht
 9. Grootouders gezocht
 10. Op zoek naar een leuke en lieve opa & oma
 11. Oma/Opa gezocht omgeving Amersfoort
 12. Gezocht: adoptie-opa en -oma in het Noorden
 13. Opa en oma gezocht
 14. Gezocht opa en oma, Overijssel Gelderland
 15. Oma gezocht
 16. Opa en Oma gezocht
 17. We zoeken oma/opa en een tante/oom of een goede vrienden
 18. Gezocht opa/oma en of oom/ tante
 19. Oma/tante aangeboden
 20. Gezocht lieve groot ouders of tante
 21. Opa en oma gezocht
 22. Wij zijn op zoek naar leuke kleinkinderen
 23. Oma en opa aangeboden
 24. Kleinkinderen? Welkom bij ons!

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.