Groot Gezin
Terug naar Ouders Online Grootouders
Ouders Online
Thema-pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

6. Adoptie grootouders


6.1. Tips voor aanstaande grootouders en kleinkinderen

Sinds een flink aantal jaren bieden we de mogelijkheid van vraag en aanbod voor grootouders. Op deze manier hebben velen een grootouder of een kleinkind gevonden. Het contact tussen beide partijen kan erg prettig zijn en wordt dan gezien als een fijne aanvulling.

Maar het contact verloopt niet altijd goed. In dergelijke gevallen hebben beide partijen heel andere verwachtingen, en komen ze er samen niet uit. Dat is erg jammer, want geen van beide partijen wordt hier blij van.

We willen daarom een paar tips geven aan ieder die op deze manier contact.

 1. Maak duidelijk bij de eerste gesprekken wat je verwachtingen zijn. Wees daar heel duidelijk in.
 2. Ben vooral duidelijk in wat je te bieden hebt.
 3. En geef ook goed aan waar je grenzen liggen.
 4. Merk je dat het niet goed gaat, grijp dan tijdig in zodat het niet uit de hand loopt!
Het is helemaal niet onverstandig afspraken via email te maken, zodat je even goed kunt nadenken voordat je het bericht opstuurt, en later nog kunt nalezen wat de ander eigenlijk precies schreef.

6.2. Opa en oma gezocht

Wij hebben op zoek naar een oma en opa voor onze 2 jongens. Wij wonen in de province Drenthe. Onze kinderen kennen alleen ons en daarom wij willen graag dat de kinderen ervaring krijgen met een opa en oma. Graag jouw reactie als jij belang hebt.

groetjes

6.3. Opa en/of Oma gezocht voor 2 meiden

Lang hebben mijn kinderen van 5 en 8 een aangenomen oma gehad maar door de scheiding heeft zij gekozen voor mijn ex ipv de kinderen. Ik vind zelf belangrijk dat kinderen opgroeien met een opa en/of oma.

Ik ben een full time moeder voor 2 meiden, mijn meiden hebben wel duidelijkheid nodig dit door het verleden met mijn ex maar het zijn hele lieve meiden als er duidelijkheid is. Ze kunnen heel goed met elkaar overweg maar vinden het ook heerlijk om alleen te zijn zodat ze 1 op 1 contact hebben. Doordat ik ze full time heb kan ik deze aandacht niet altijd geven daarom dat ik op zoek ben ook.

Wie zou er voor mijn meiden een opa en/of oma willen zijn voor een ontwikkeling en liefde die je van een opa of oma krijgt. Net dat gene wat ze nu missen.


6.4. Lieve oma, opa, of een lieve tante, of een goede vriendin

Wij zijn een jong stel en we hebben een lieve zoontje van 4 maanden oud nu, en helaas is bij ons in de familie geen echte band, en ik weet zelf hoe belangrijk het is als je een lieve oma en opa heeft, maar een lieve tante of een goede vriendin zou ook mooi zijn, het belangrijkst is het moet klikken van beide kanten, en voor ons maakt afstand echt niks uit, we komen zelf uit Brabant maar we hebben een auto.

En we hopen echt dat er leuke reactie komt.

Vriendelijke Groet Corinne en Kevin en een kusje van Lucas


6.5. Op zoek naar een lieve oma (en/ of opa)

Wij (gezin) zijn op zoek naar een lieve oma en/of opa voor onze 2 kinderen: dochter 4, zoon 1 jaar, door gezondheidsproblemen kan mijn moeder de rol van oma niet op zich nemen. Beide ouders van mijn man zijn overleden. Wij komen uit Amsterdam en zijn op zoek naar een lieve oma en/ of opa die extra aandacht aan deze kanjers wil geven en de kids wil zien opgroeien. Graag hoor ik van u via e-mail:

Hartelijke groet, Lina

6.6. Lieve betrokken opa en oma gezocht voor mijn zoon van bijna 3 jaarZasw3

Het lijkt mij heel leuk om grootouders te vinden die heel graag leuke activiteiten wilt ondernemen en betrokken willen zijn bij de ontwikkeling van mijn lieve zoontje.

Ik ben een alleenstaande moeder. Hij heeft een donor vader dus die is niet in het spel. Dus aan die kant geen opa. Mijn vader is pas overleden dus die heeft hij amper gekend.

We wonen in rotterdam Kunnen jullie een fijne aanvulling zijn in dit knusse gezinnetje. Dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet


6.7. Opa en oma gezocht

Wij zijn op zoek naar een lieve opa en oma voor onze twee kinderen zoon van 6 jaar en dochter van 3 willen graag een opa en oma een lieve oom en tante vinden ze ook geweldig. Ze missen het in hun leventje. Wie zou deze wens in vervulling kunnen laten gaan stuur gerust een mailtje


6.8. Oma zoekt kleinkind

Het lijkt mij heel leuk een kleinkind in Utrecht te hebben. Heb nog tijd en liefde over om een steuntje in de rug te geven voor een kleinkind. Ik ben een oma van 62 jaar. Heb twee volwassen zoons, een zoon woont in India, de andere in A'dam en heeft een jongetje.

Vriendelijke groet,

6.9. We zoeken een oma en opa, mag ook tante of oom zijn

Wij zoeken voor ons kindje een oma en opa en het mag ook een tante en oom zijn en misschien kunnen we elkaar wel helpen, helaas hebben wij niet echt contact met onze familie en daarom hopen wij hier iemand te vindt met een gouden hart die het met liefde wilt doen, En afstand maakt ons niks uit, Als het maar klikt van allebei de kanten en we hopen van jullie horen,

Gr. corinne


6.10. Oma aangeboden omgeving Flevoland/ West Veluwe

Graag wil ik een lieve oma zijn voor jullie/jouw kinderen. Samen een fijne band opbouwen , betrokken zijn bij elkaars leven. Heb je interesse, laat wat van je horen.

vr. gr.

6.11. Opa & Oma gezocht voor onze lieve dochter 5 en zoon 2,5

Wij zijn op zoek naar een lieve opa en oma voor onze kinderen van 5 en 2,5 jaar oud. Ze missen het in hun leventjes, wie zou deze wens in vervulling kunnen laten gaan stuur gerust een e-mailtje


6.12. Oma gezocht omgeving Vlissingen

Hallo, voor onze drie zoons van 13, 10 en 3 zijn wij op zoek naar een lieve oma, of grootouder echtpaar die het leuk vindt om deze rol voor ons te vervullen. De jongens hebben 1 zeer toegewijde superieur oma, maar we zouden het fijn vinden om nog meer opa- en oma figuren in ons leven te hebben.

Vriendelijke groetjes, .

6.13. Grootouder gezocht

Hoi, we zijn een gezin uit belgisch limburg, afstand speelt geen rol. We hebben nog familie in nederland wonen. We hebben een zoon van twaalf en een van drie. Die van drie weet niet wat het is een oma te missen of opa, maar die van twaalf ziet er enorm vanaf. Hij ziet zijn grootouders langs zijn echte papa kant niet, die moeten hem nie, en mijn ouders zijn overleden. Mijn mama heeft hij goed gekend. Hij ziet er enorm van af, was ook zijnn meter. Hij vindt het erg geen grootouders meer te hebben.

Ik weet dat hij het soms fijn vindt met oudere mensen om te gaan. Is er iemand bereid om grootouder te willen zijn van onze twee kids, zodat de kleinste ook weet wat het is om grootouders te hebben, zoals met het grootouderfeest op school. Voor ons zou het ook fijn zijn. We zijn sociaal gezin en niet moeilijk. Het is de liefde wat telt we zijn niet op zoek naar cadeautjes maar liefde voor hun en ons.


6.14. Opa & Oma gezocht voor 2 jongens...

Ik zoek een leuke opa & oma voor mijn 2 jongens van 16 mnd. en 6 jaar. Wie heeft nog tijd over om leuke dingen te ondernemen met elkaar of met de jongens.

We wonen in Friesland, vervoer is geen probleem.

We zien de reactie graag te gemoed!


6.15. Op zoek naar een opa en oma voor onze kinderen

Je hoeft geen bloedband te hebben om als familie voor elkaar te zijn.

En degene met wie je een bloedband hebt hoeft weer niet als familie aan te voelen.

Wij zoeken een lieve opa en of oma voor onze kinderen omdat ze het hebben van een opa en of oma zo missen. Onze kinderen zijn 5 en 9. Meisje van 5 en jongen van 9. Wij wonen in Amsterdam. Wij zoeken een opa en of oma die geen kleinkinderen heeft of deze niet ziet. Of iemand die nog genoeg ruimte in zijn of haar hart heeft. In ons gezin is zeker ruimte voor een lief persoon die onze kinderen aandacht en liefde wil geven.

Spreekt dit u aan schroom dan niet te reageren. Misschien kunnen wij dan met de feestdagen samen genieten van onze geweldig leuke kinderen!


6.16. Opa en oma gezocht of lieve oom en tante

Wij zijn op zoek naar een lieve opa en of oma voor onze twee kids. Die het toch wel missen een leuke oom of tante vinden ze ook al super. Het is voor onze zoon van 6 en dochter van bijna 4 wij wonen in Dronten afstand maakt ons niet heel veel uit.

Wilt u misschien wat betekenen voor deze twee lieve kids reageer dan aub


6.17. Lieve oma gezocht omgeving Woerden

Hallo,

Ik ben op zoek naar een leuke en lieve oma voor onze zoon van 5 jaar. Eind december word hij 6. Mijn schoonmoeder leeft helaas niet meer en mijn schoonvader is een fantastische man maar zijn geheugen laat hem helaas steeds meer in de steek. Mijn eigen vader en moeder wonen ver weg (helaas nemen zijn, ben ik van mening, ook niet echt de moeite om hun kleinzoon wat vaker te zien). Zelf ben ik gastouder, en ik merk hoe leuk de kinderen het vinden als zij worden opgehaald door hun opa of oma. Onze zoon hoor ik er niet echt over, maar het zou toch fantastisch zijn als ik ook eens kon zeggen dat hij van school wordt gehaald door oma?

Het zijn de kleine dingen die er toe doen. Soms vraagt hij wel wanneer hij opa en oma weer ziet, helaas kan ik natuurlijk niet zeggen tegen dat mannetje dat opa en oma (geen tijd hebben).

Groetjes,


6.18. Een lieve oma en/of opa, gezin gezocht

Lieve mensen, ik zoek een gezin of jonge opa/oma die het fijn vindt om na kennismaking en regelmatig contact met mij en mijn dochter van 9 een deel uit te gaan maken van ons leven. Ik voed mijn dochter al 9 jaar alleen op, zij heeft geen opa, oma of familie in de buurt wonen en ik wil graag een stevige band opbouwen zodat zij ook het gevoel kan ontwikkelen "familie" te hebben waar ze regelmatig terecht kan. Graag in de omgeving van Nijmegen.


6.19. Opa en oma gezocht

Beste ouders,

Wij zijn een echtpaar van 65 jaar zonder kinderen en meelevend lid van een protestante gemeente. Graag zouden wij in contact willen komen met ouders waarvan de kinderen geen opa en oma hebben. Voor die kinderen zouden wij graag opa en oma willen zijn. Wij wonen in de omgeving van Apeldoorn.

Als u meer informatie wilt, neem dan even contact met ons op. Ons mailadres is: . Wij zijn benieuwd naar uw reactie.

Mvg fam de jong

6.20. We zoeken een oma/opa, en een tante en oom voor ons kindje

We hopen dat we hier iemand mogen vinden die graag een oma/opa en een tante/oom wilt zijn voor ons kindje, wij hebben een zoontje van 6 maanden oud, Hij is een vrolijke manneke en lach veel, En we zouden het zo fijn vinden als we iemand mogen vinden die een oma/opa of een tante wilt zijn, Helaas hebben wij geen contact met onze familie, En we komen uit Brabant, Maar de afstand maakt niet uit, Als het maar klikt, Je mag me altijd mailen voor verder informatie, . We hopen op lieve leuke reactie

Gr.

6.21. Oma en/of Opa gezocht

Lieve mensen, Ik woon in Rhenen met mijn 4 lieve, leuke en slimme kinderen van 10-12-13 en 15 jaar. Door omstandigheden is er geen vader meer en hebben ze geen oma en opa. Ik mis voor mijn kinderen een familieconnectie. Stel dat ik er niet meer ben...


6.22. Familie gezocht, omgeving Ede gld.

Hallo allemaal.

Had nooit verwacht hier een bericht te plaatsen. Heb 3 geweldige kinderen, en een kleine in m'n buik. Ben na een hoop gezeur alleenstaand. En moet zeggen dat ik me de laatste tijd erg eenzaam voel. Mn kinderen missen familie om zich heen, opa, oma, oom en tante. Ook ik mis naasten om me heen, een arm om te kunnen schuilen, maar ook om mee te genieten van de leuke dingen. Familie om op de verjaardagen van m'n kids te komen, of zo gezellig samen komen bij elkaar. Wie zou ons dit willen en kunnen bieden? Ik ga hier niet heel m'n verhaal bloot leggen. Ik hoop op leuke reacties. Groetjes ons.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Adoptie grootouders

 1. Tips voor aanstaande grootouders en kleinkinderen
 2. Opa en oma gezocht
 3. Opa en/of Oma gezocht voor 2 meiden
 4. Lieve oma, opa, of een lieve tante, of een goede vriendin
 5. Op zoek naar een lieve oma (en/ of opa)
 6. Lieve betrokken opa en oma gezocht voor mijn zoon van bijna 3 jaarZasw3
 7. Opa en oma gezocht
 8. Oma zoekt kleinkind
 9. We zoeken een oma en opa, mag ook tante of oom zijn
 10. Oma aangeboden omgeving Flevoland/ West Veluwe
 11. Opa & Oma gezocht voor onze lieve dochter 5 en zoon 2,5
 12. Oma gezocht omgeving Vlissingen
 13. Grootouder gezocht
 14. Opa & Oma gezocht voor 2 jongens...
 15. Op zoek naar een opa en oma voor onze kinderen
 16. Opa en oma gezocht of lieve oom en tante
 17. Lieve oma gezocht omgeving Woerden
 18. Een lieve oma en/of opa, gezin gezocht
 19. Opa en oma gezocht
 20. We zoeken een oma/opa, en een tante en oom voor ons kindje
 21. Oma en/of Opa gezocht
 22. Familie gezocht, omgeving Ede gld.

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.