Groot Gezin
Gezin en geloof
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

4. Ik wil even iets kwijt

Ik moet even iets kwijt en de hele site en daarbuiten mag het weten. Ik ben christen en de stichting gereformeerde jeugdzorg heeft mij een aantal jaren gevold en achtervolgd of hoe je het noemen moet. Vandaag kwam ik bij school om naar het dansen van mijn dochtertje te kijken en haar daarna mee te nemen naar het pierebadje net als de andere kinderen als ze mee wilden of naar het zwembad of zo.

Maar: MIJN KINDEREN ZIJN WEG! Ze zijn weggehaald met behulp van de sgj, school en de politie.

Of ik bijzondere problemen heb? NEE niet anders dan anderen, mijn problemen zijn dezelfde als van de buurvrouw met haar twee kinderen of die van jullie behalve dan die mevrouw die het goed voor elkaar heeft en het kan veroorloven om merkkleding aan haar 4 kinderen te geven.

Ik heb de hele school bij elkaar gehuild , de agent en de vrouw van de sgj vonden dat ik maar beter naar binnen moest gaan omdat de mensen buiten niet zouden begrijpen wat er aan de hand kon zijn . Later ging ik naar een moeder op visite die er ook van af wist en ze huilde VOOR MIJ! Dat is eerlijk gezegd wel iets dat me bijblijft, want in nood leer je je vrienden kennen.

Maar wat bleek; de hele school heeft een briefje gekregen dat men mijn kinderen, met naam en toenaam, heeft meegenomen. En ze zullen het er met de kinderen op school nog over hebben, nou moe! Ik kan wel blijven praten maar ik zit hiet achter de computer ook nog eens te trillen van dit alles.

Petra

4.1. Kan toch niet zomaar

Beste Petra,

Heel naar wat er gebeurd is, maar je kinderen worden toch niet zomaar meegenomen? En zo zonder overleg? Het klinkt me allemaal nogal onwaarschijnlijk in de oren. Er moet toch een reden zijn waarom je kinderen opeens opgehaald worden? Dat gebeurt toch niet zomaar? Straks word ik ook nog opgehaald (ik woon/leef in een gezin met 5 kinderen.)

Veel sterkte verder, ik hoop dat er snel een oplossing komt!

4.2. Kinderen nu onder goede zorg

Beste Petra,

Mijn voorgangster gaf het gelukkig al aan sgj ofwel Christelijke Jeugdzorg haalt kinderen niet zonder reden weg. Natuurlijk best pijnlijk voor jou maar als je het in groter perspectief beziet zal je begrijpen dat je kinderen veel beter af zijn in een omgeving waar de Christelijke leer beter en intenser beleefd kan worden. Het zijn juist die Christelijke normen en waarden welke het verschil uit kunnen maken tussen een vruchtbaar en in de leer van de heer opgevoed kind, en anderzijds een ongelovig straatkind opgroeiend onder de invloed van verwerpelijke tv progammas, en slechte ouderlijke invloed of erger gebroken gezinnen. Later zal je begrijpen dat de uitplaatsing van je kinderen weleens hun redding geweest kan zijn.

Vooralsnog raad ik je aan je tot de here Jezus te wenden en te bewijzen van je fouten geleerd te hebben.

Erik

4.3. Kinderen onder goede zorg?

Wat een pijnlijke situatie, als men zo graag christen is kan men dan die kinderen niet bij de ouders zelf begeleiden? Christenen kunnen ook fouten maken, gelukkig was Jezus genadig.Men kan die ouders toch ook opvoeden of helpen als het nodig is en geef de kinderen een thuis.Maar ruk ze zomaar niet weg.

Chris

4.4. Niet zomaar?

Ik weet niet of de SGj kinderen niet zomaar weghaalt en zal dat ook echt niet zomaar zeggen. Meestal is er wel meer aan de hand dan dat er hier gemeld wordt, door Petra. Maar het hoe en wat kunnen we niet weten. Ik weet wel dat er ook bij de DGj gewoon mensen werken die ook gewoon fouten kunnen maken.

De reactie van Erik vind ik te ver gaan. Alsof hij weet waarom ze weggehaald zijn? En wat ze fout gedaan heeft.

Nee, ik denk dat we niet over haar hier moeten oordelen, maar gewoon voor haar bidden. Het hoe en wat en waarom wordt toch niet duidelijk aangezien er altijd een hoor en wederhoor moet worden toegepast als we ergens over zouden moeten oordelen.

Joke

4.5. Blindheid

Als een organisatie christelijk heet zijn deze te vertrouwen? Het SGJ krijgt dik betaald voor ieder kind wat uit huis wordt gehaald. Het is een instituut geworden met een enorme omzet. Onze dochter kwam onder invloed van een jeugdleidster van een evangelische "kerk". Deze heeft haar aangemeld bij centrum jeugd en gezin, die het SGJ inschakelde. Vervolgens komt er een stroom insinuatie's en bedrog op gang die je verbijsterd doet staan. Antwoorden krijg je niet,. Onze ingeschakelde advocaat gaf aan, "er wordt een commercieel doel gediend".

kijk de site eens na van voormalig advocaat jeugdrecht, peterprinsen.nl/LEESMAAR.htm.

Ieder willekeurig gezin kan slachtoffer worden, een anoniem melding is genoeg om je leven op z'n kop te zetten.

Ron

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Ik wil even iets kwijt

  1. Kan toch niet zomaar
  2. Kinderen nu onder goede zorg
  3. Kinderen onder goede zorg?
  4. Niet zomaar?
  5. Blindheid
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.