Groot Gezin
De zwangerschap van de tweeling
ELFAC
Rubriek:   
Hier vinden jullie een soort dagboek van de laatste periode van de zwangerschap van onze tweeling:
  1. Week 31
  2. Week 32
  3. Week 33
  4. Week 34
  5. Week 35
  6. Week 36
Hoe het hierna verder ging staat in een verslag van de bevalling en daarna.

 

Week 31
Hoi allemaal,

Angelica is nu 31 weken zwanger en alweer wat aangekomen. Het leek de afgelopen week wel alsof de tweeling in haar buik ook carnaval aan het vieren waren, want ze waren heel veel aan het trappen en draaien met z'n tweetjes. Angelica heeft het hier best zwaar mee gehad want dit alles vond meestal s'nachts plaats dus van rusten kwam weinig deze week.

Joey en Kaylee worden steeds nieuwsgieriger naar de baby's en ze begrijpen soms ook niet waarom het nog zo lang duurt. We leggen ze dan uit dat mama's buik nog moet groeien voordat het zover is maar ja, als je naar Angelica's buik kijkt heb je het idee dat het allang zover zou moeten zijn :-).

Morgen gaan we weer voor controle naar de gynaecoloog en kunnen we onze tweeling weer op het echo-apparaat bewonderen. Hier kijken wij toch altijd weer naar uit want het is toch best een leuk gezicht om die twee te zien woelen in Angelica's buik :-). Tot dusver is alles dus nog prima hier en volgende week zullen we jullie alles vertellen van ons zoveelste bezoek aan de gynaecoloog.

We zijn ook wel benieuwd hoe andere ouders hun kinderen voor hebben bereid op zo'n uitbreiding van hun gezin. Dus als je hier ervaring mee hebt, stuur ons maar een e-mailtje, we zouden dit erg op prijs stellen en je krijgt zeker antwoord terug.

Groetjes en tot de volgende keer van een "groot gezin in wording"

Eric, Anglica, Joey en Kaylee

 

Week 32
Hoi allemaal,

De afgelopen week was het bijna zover..... Het begon als volgt.

We zijn afgelopen maandag voor controle bij de gynaecoloog geweest en deze constateerde een klein beetje ontsluiting bij Angelica. Nou hoeft dit volgens haar niet altijd wat te betekenen, maar we moesten toch maar 2 dagen later terugkomen zei ze en we moesten ook gelijk een echo laten maken hoe het met de baby's was. Dit moest een dag later (op dinsdag dus).

Daar Angelica dinsdagmorgen wat gerommel in haar buik opmerkte, besloten we dit tijdens de echo te melden en de verpleegster zei ons dat we toch maar weer even langs de gynaecoloog moesten gaan (op de echo was overigens alles goed).

De gynaecoloog keek nogmaals naar de ontsluiting en bemerkte toch weer wat verandering. Ze zei tegen ons dat als Angelica last van harde buiken zou krijgen, we meteen de verloskamers moesten bellen.

Nou dit konden we dus s'avonds ook gelijk doen, want Angelica kreeg inderdaad last van harde buiken. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis werd ze aan een machine gelegd die de hartslagen van de baby's meet en tevens harde buiken registreert. Hier bleek uit dat Angelica al weëen had en ze werd dus ook gelijk aan de weëenremmers gelegd. Deze hebben best nare bijwerkingen hebben zoals een opgejaagd gevoel, hartkloppingen, beven en ook opstandigheid, al valt dit laatste wel mee kan ik nu uit ervaring zeggen:).

Angelica moest hier minstens twee dagen aan liggen en afgelopen vrijdag mocht ze er bij wijze van "proef" weer af om te kijken of ze de weëen nu voorlopig gestopt waren. Dit bleek niet het geval want ongeveer 6 uur later begon alles weer opnieuw. De gynaecoloog heeft dan ook besloten om Angelica tot en met week 34 aan de weëenremmers (prepan) te houden. Daarna mag ze er weer af. Als de weëen dan weer komen, mag de bevalling gewoon plaatsvinden want de "magische grens" ligt volgens het ziekenhuis voor tweelingen op 34 weken (voor eenlingen is dit 37 weken).

Thuis loopt alles gelukkig op rolletjes. Ik heb de kids verteld dat mama nu in het ziekenhuis ligt omdat de baby's al uit mama's buik wilden komen, maar dat dit nog niet mocht van de dokter omdat ze nog een beetje te klein waren. Dit was voor Joey en Kaylee voldoende uitleg en ze konden het volgens mij dan ook goed accepteren. Maandag komt mijn schoonmoeder om op de kids te passen als ik ben werken. Dus wat dat betreft is de hulp goed geregeld. Ook mijn moeder draagt haar steentje aardig bij :).

Zo, het was (en zeker voor Angelica!!) een spannende en "bewogen" week. Maar met de tweeling is alles prima. Volgens de arts ze kregen allebei een "10" :)). We hebben er dus ondanks alles toch nog veel vertrouwen in en volgende week vertel ik jullie alles over Angelica's verblijf in het ziekenhuis.

Intussen kan je me nog steeds e-mailen met vragen of opmerkingen of gewoon om je eigen ervaring met ons te delen.

Groetjes en tot de volgende keer van een "groot gezin in wording"

Eric, Anglica, Joey en Kaylee

 

Week 33
Hoi allemaal,

Het was weer een drukke week......

Tsja, wat Angelica betreft valt er weinig te vertellen van de afgelopen week, want, zoals jullie weten, heeft ze daar dus de hele week gelegen en zich echt heel erg verveeld. Alles is gelukkig wat rustiger geworden met Angelica deze week en dat is de reden dat ze afgelopen zaterdag is thuis gekomen. Ze moet wel nog steeds aan de weëenremmers maar dan in tablet-vorm. Deze tabletten moet Angelica 3 per dag slikken en ze merkt dat als een tablet bijna uitgewerkt is, dat ze dan gelijk al weer harde buiken krijgt. Dan moet ze dus ook weer het volgende tablet innemen (inderdaad ze hebben een werking van plusminus 8 uur). Als Angelica precies 34 weken is, en dat is volgende week zondag al, dan mag ze stoppen met deze tabletten en in principe zou ze dan mogen bevallen. Dus aan dat verhaal is eigenlijk niks veranderd.

Nu vraag je je natuurlijk af waar ik het zo druk mee heb gehad, want ik heb mijn schoonmoeder toch in huis.... Klopt allemaal, ware het niet dat deze week ook mijn vader opgenomen werd in het ziekenhuis en dezelfde dag het zoontje van mijn broer. Mijn vader met geinfecteerde luchtwegen en bij het zoontje van mijn broer werd aanvankelijk gedacht aan iets heel ernstigs, maar gelukkig bleek het niet iets onoverkomelijks te zijn:)

Ik heb op het moment zelf ook de griep te pakken, net zoals mijn moeder. Dus je ziet, alles kwam hier tegelijk en ik heb dan ook eigenlijk meer in het ziekenhuis gezeten dan thuis.

Oh ja, afgelopen vrijdag hebben Angelica en ik nog een rondleiding gehad op de kinderafdeling en met name uitleg gehad over de couveuse-afdeling en de "warmtekamers". Ik moet zeggen dat dit best een indruk op ons heeft gemaakt zeker omdat, als de tweeling van ons met 34 weken zou geboren worden, de gynaecoloog heeft gezegd dat onze kids daar de eerste dagen wel in zullen liggen, niet omdat er wat mis zou zijn maar puur uit voorzorg. We zagen ook hoe een ouderpaar hun tweeling aan het voeden was en toen had ik voor het eest zoiets van.. "wow!! dat staat ons ook te wachten"!

Terwijl ik dit verslag schrijf ligt Angelica lekker te slapen in ons eigen bed want ze moet ondanks dat ze thuis is goed blijven rusten van de gynaecoloog en ze mag eigenlijk verder niets anders doen dan liggen, drie keer per dag een half uurtje lopen, douchen en naar de wc gaan. Daar houd het eigenlijk mee op voorlopig. We proberen zo goed mogelijk Angelica hierbij te steunen, want ze zal het nog zwaar genoeg krijgen. Dan zal ze haar krachten hard nodig hebben volgens de gynaecoloog.

Ik hoop dat jullie weer voldoende op de hoogte zijn en als je wilt ons e-mailen met je mening over dit verslag, je ervaringen of misschien wel vragen als je zelf net zwanger bent geworden van een meerling. We zijn ook best benieuwd wat ons te wachten staat op de kinderafdeling. Misschien heeft iemand die dit leest hier wel ervaring mee. We zijn ook hier zeer nieuwsgierig naar.

Dus...e-mail ons maar op dit adres, en we zullen je altijd een mailtje terugsturen.

groetjes, en tot de volgende keer van "een groot gezin in wording"

Eric, Angelica, Joey en Kaylee

 

Week 34
Hoi allemaal,

En weer is er een week voorbij. Maar vanaf nu tellen we toch eigenlijk al stiekum af want vanaf vandaag (zondag 15 maart) hoeft Angelica dus geen weëenremmers meer te slikken. Het worden dus spannende dagen de komende tijd. Misschien dat ik jullie in het volgende verslag al het geboortekaartje kan laten zien en een foto van onze tweeling:)

Maar het zou best kunnen dat dit langer duurt als dat we hier met z'n allen denken en eerlijk gezegd zou dit voor de tweeling ook beter zijn zodat ze nog wat sterker kunnen worden alvorens geboren te worden.

Met Angelica is, onder de omstandigheden, nog steeds alles goed en haar buik neemt steeds grotere vorm aan. Als ze soms op de bank zit en je kijkt goed dan zie je haar buik ook allerlei vormen aannemen. Het lijkt wel een science-fiction film af en toe:) De tweeling word steeds drukker in haar buik. Volgens de gynaecoloog is dit een teken dat ze ook steeds minder ruimte krijgen. Maar dit kan verder geen kwaad hoor.

Ik wil langs deze weg ook mijn schoonmoeder complimenteren met de geweldige inzet voor ons gezin. Ze heeft ons deze week harstikke goed geholpen met het huishouden en alles wat daarbij hoort. En ja, wat is er leuker voor de kids dan de hele dag met oma te spelen en verhaaltjes te lezen, en als oma je dan ook nog eens naar school brengt dan is het natuurlijk pas echt feest:))

Kort samengevat is deze week eigenlijk rustig verlopen want alles ging "gewoon" door toen ik aan het werk was. Het zou dus wel zo kunnen zijn dat ik, door de bij jullie inmiddels bekende omstandigheden, volgende week misschien niet op tijd ben met mijn verslag. Misschien ben ik dan wel druk bezig met het verzorgen van onze gezinsuitbreiding. Maar ik zal er echt alles aan doen om jullie hier dan van op de hoogte te stellen.

groetjes, en tot de volgende keer van "een groot gezin in wording"

Eric, Angelica, Joey en Kaylee

 

Week 35
Hoi allemaal,

Nadat Angelica vorige week mocht stoppen met de weëenremmers dachten we dat het deze week wel zou gebeuren en helemaal toen we inderdaad zondagavond alweer naar het ziekenhuis moesten omdat Angelica weer "harde buiken" begon te krijgen. Angelica werd gelijk weer aan de machine voor weëenregistratie gelegd en hier was inderdaad enige activiteit op waar te nemen. Er werd tegen mij gezegd: "Gaat u maar lekker naar huis om te slapen. Als het doorzet bellen we u wel". Ik ben dus naar huis gegaan en heb twee gewone en een mobiele telefoon op mijn nachtkastje gelegd zodat ik zeker bereikbaar zou zijn. Maar van slapen is dus niks gekomen zoals je zult begrijpen:)

De volgende morgen (maandag dus) heb ik gelijk naar Angelica gebeld om te vragen hoe het ermee was en ze vertelde me dat ze weer naar huis mocht omdat het weer afgenomen was. Maar ze kreeg wel weer prepar-tabletten mee om de buik wat rustiger te houden en dus niet om de weeen te remmen. Want als de bevalling op gang zou komen dan zou dit toch wel doorzetten volgens de gynaecoloog, omdat de dosering prepar vrij laag is.

Het is natuurlijk fantastisch dat de tweeling het tot nu toe prima doen en dat ze lang blijven zitten in Angelica's buik. Dus daar zul je ons niet over horen klagen. Maar ja, we hadden het best leuk gevonden als we deze week onze geboortekaartjes hadden kunnen versturen. En Angelica krijgt het natuurlijk iedere dag weer een beetje zwaarder te verduren. Ze is echt niet flauw of zo hoor, maar haar buik begint echt zo groot te worden dat ik me soms afvraag hoe ze het vol kan houden.

De week is verder rustig verlopen thuis behalve dan dat Kaylee op het moment een virusje heeft opgelopen en natuurlijk ook de nodige aandacht wil. Ze heeft anti-biotica gekregen en we hopen natuurlijk dat ze snel weer beter zal zijn. Want als de tweeling toevallig een dezer dagen geboren zou worden mag Kaylee (als ze nog ziek is) niet bij de tweeling op bezoek. Dat zouden we echt heel erg vinden want hoe leg je een kindje van amper 3 jaar oud uit dat ze niet bij de tweeling mag omdat ze ziek is en dat dit gevaarlijk kan zijn?

Oh ja, ik wil iedereen die ons een e-mailtje heeft gestuurd langs deze weg nogmaals harstikke bedanken voor jullie steun. Jullie hebben allemaal wel een persoonlijk berichtje van mij terug gehad, maar ik vind dat jullie steun ook in dit verslag niet mag ontbreken:)

Je kan ons natuurlijk nog steeds e-mailen zoals je weet en dat stellen we ook echt op prijs want het is toch altijd leuk om te weten dat zoveel mensen met je meeleven.

Nou, ik ga er weer mee stoppen voor deze week en we wachten het maar weer af.......

groetjes, en tot de volgende keer van "een groot gezin in wording"

Eric, Angelica, Joey en Kaylee

 

Week 36
Hoi allemaal,

Ik had ons verslag van week 35 nauwelijks ingestuurd of we konden alweer naar het ziekenhuis. Angelica had namelijk best veel pijn in haar buik en ze voelde de kindjes niet meer bewegen. Reden genoeg om toch even te bellen naar het ziekenhuis en daar konden we natuurlijk ook gelijk terecht om even te kijken wat er aan de hand was. Gelukkig bleek dat de kindjes het nog steeds goed deden. Dat was dus ook een hele geruststelling voor ons. Volgens de gynaecoloog krijgen de kindjes steeds minder ruimte en daarom word het bewegen natuurlijk ook minder en de pijn die Angelica heeft, heeft daar natuurlijk ook alles mee te maken.

De volgende dag (afgelopen maandag dus) moesten we weer voor controle bij de gynaecoloog zijn en die zei dat hij, als Angelica 37 weken zwanger is, wil gaan bekijken of het dan niet mogelijk is om de bevalling in te gaan leiden want Angelica heeft inmiddels een buikomvang van 118 cm en voor iemand van 155 cm lang is dat wel erg zwaar zei hij. We hopen eigenlijk dat het vanzelf op gang zal komen maar als dit niet zo is, dan is dit voor Angelica natuurlijk wel een optie want de baby's groeien natuurlijk door en dan wordt het iedere dag een stukje zwaarder en het moet natuurlijk voor Angelica wel te doen blijven zeker omdat ze nog kracht genoeg nodig zal hebben voor als het zover is.

We kregen deze week ook een e-mail binnen van Monique en Edwin. Deze mensen zitten in dezelfde situatie als wij en dat is natuurlijk best leuk omdat je dan ervaringen met elkaar kunt delen waarvan je dacht dat dit alleen bij jezelf zo gebeurt:) Zij hebben ook twee kids van 3 en 4 jaar oud en de tweeling kan daar elk moment geboren worden want Monique is al 40 weken onderweg. Langs deze weg wens ik hen dus ook veel sucses en sterkte toe bij de bevalling.

Tsja, het begint langzamerhand toch echt steeds dichterbij te komen nu. Maar volgens ons zijn we nu toch best goed voor bereid op wat er komen gaat, zeker omdat we veel informatie en reacties hebben gehad van iedereen die ons volgt op deze pagina.

Kaylee is goed ziek geweest deze week maar gelukkig word ze al iets beter nu dus kan ze weer fijn met haar broertje Joey spelen. Zo, alweer is er een week voorbij en wie weet...misschien volgende week nog een verslag..??

groetjes, en tot de volgende keer van "een groot gezin in wording"

Eric, Angelica, Joey en Kaylee

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.