Groot Gezin
Het gezin van Els en Thijs
ELFAC
Rubriek:   
Hallo, ik wilde ook graag ons gezin voorstellen. Mijn naam is Els en ik ben 36 jaar oud, ik werk 24 uur per week (5 ochtenden) als adviseur werk en inkomen bij het CWI (voorheen arbeidsbureau). Mijn man Thijs is 35 jaar en is universiteitsbibliothecaris. We hebben 5 kinderen onder de 5 jaar en 2 honden (collies).
 1. Lisanne, bijna 5 jaar oud, bruin zeer lang haar en grote bruine ogen. Na 1,5 jaar dokteren (wat een verdrietige, onzekere tijd) ben ik via hormoontabletten (clomid) zwanger geraakt. Na bijna 42 weken zwangerschap is Lisanne uiteindelijk via een spoedkeizersnee (verticale snede) geboren omdat ik plotseling een heftige zwangerschapsvergiftiging had, Lisanne in het vruchtwater gepoept had en ze na 1,5 uur persen nog geen millimeter verschoven was.

  Lisanne is een rustig meisje met veel fantasie en heeft veel vriendinnen. Ze is heel creatief. Ze houdt erg van tekenen en knutselen. Daarnaast zijn video kijken, make-uppen, spelen in een overdekte speeltuin en voorgelezen worden hobbies van haar. Later wil ze balletdanseres of prinses worden. Ze kan erg goed opschieten met haar broer Ruben, maar vindt het spelen met haar jongere zus Lotte wat minder leuk.

 2. Ruben, 3,5 jaar oud; bruin haar en grote blauwe ogen. Van Ruben ben ik ook via clomid zwanger geraakt. Met Ruben leek alles goed te zijn, totdat bij een echo met 37 weken (even kijken of het weer een keizersnee moest worden) bleek dat men slechts 1 niertje kon vinden en dat die nier sterk vergroot was. Volgens de gynaecoloog kon dit vanalles betekenen, van 1 normaal functionerende nier, via downsyndroom tot cystenier (dit laatste zou dodelijk zijn). Pas na de geboorte zou duidelijk zijn wat het was. Ik "moest" nog 1,5 week doorlopen voordat ze me wilden inleiden, dit was een zeer verdrietige tijd, je onthoudt toch het ergste: misschien ging hij wel dood.

  Afijn, 2 dagen na de geboorte kregen we gelukkig te horen dat hij NIET dood zou gaan. Hij bleel wel een ernstige aangeboren nierafwijking te hebben: heeft maar 1 nier, een ernstige urinereflux en slechts 1 zaadballetje, maar dit alles was voor ons niet schrikken, maar een grote opluchting! Hij slikt nu dagelijks antibioticum, moet oppassen voor blaasontsteking en zal ooit geopereerd worden.

  Ruben is een lief, rustig en voorzichtig mannetje. Hij speelt supergoed met zijn zussen Lisanne en Lotte. Hij begint het nu wel belangrijk te vinden om zich te onderscheiden van de "meisjes". Mama, jongens zijn stoer en sterk he? Hij houdt van zwaarden, action man, pokemon, video kijken, fietsen, de overdekte speeltuin en van "gevaarlijke dieren en monsters", maar vindt het ook leuk om met de vriendinnen van Lisanne te schmincken. In april gaat hij naar de basisschool, hij hoopt dan evenveel vriendjes te krijgen als Lisanne.

 3. Lotte, bijna 2 jaar; bruin haar en grote donkerbruine ogen waar de ondeugd uitstraalt. Lotte is een "IVF-kindje". Ze is een zeer ondeugende, felle meid. Ze doet alles wat de oudste twee nooit gedaan/gedurfd hebben. Klimt overal op/onder, pakt alles uit, zit aan alle knopjes, wordt regelmatig driftig en doet absoluut niet onder voor de oudsten.

  Maar Lotte is ook een zeer vrolijke meid, die 's ochtends zingend wakker wordt en ons nu al de oren van het hoofd kletst. Ze houdt erg van zingen en dansen, vooral van K3, de ketchup song, de hokie pokie en alle sinterklaasliedjes. De overdekte speeltuin is ook haar favoriet. TV-kijken, stiften en voorgelezen worden vindt ze erg leuk. Ze wil alles doen wat haar grote broer en zus doen. Ze houdt ook erg van haar jongere tweelingzusjes, wil constant kusjes geven en aaien, hoewel dit soms wat te hardhandig gaat.

 4. Laura, 11 weken oud. Ze is de oudste van onze tweeling. Zwanger geraakt via hormooninjecties (gonal-f). Laura heeft een lichte huid, rossig haar, grote lichtblauwe ogen en is wat grover gebouwd dan haar jongste zusje. Ze is nu al de felste van de twee, ze laat zich zeer horen als haar iets niet bevalt, loopt vaak rood aan van boosheid, is zeer gulzig met de fles, verslikt zich regelmatig maar geeft schitterende uitbundige lachjes.

 5. Marjolein, 11 weken oud. De jongste van onze tweeling. Marjolein heeft een wat donkerdere uitstraling qua huid en heeft bruin haar en volgens ons bruine ogen. Ze is relatief rustig, drinkt op haar gemak haar flesje leeg, wacht meestal rustig haar beurt af. Qua lachjes doet ze niet onder voor haar zusje, hoewel ze naar andere mensen toe wat gereserveerder is.
Door ouderschapsverlof kunnen we het zo regelen dat onze kinderen slechts 2 ochtenden en 1 hele dag naar het kinderdagverblijf hoeven (waar ze het overigens geweldig vinden), verder is Thijs of ik thuis. Met mijn werk is het zo goed geregeld dat ik altijd thuis ben als Lisanne uit school komt. Mijn man "doet" de honden, brengt iedereen naar school/crêche en ik ben de "ophaler". 's Avonds en in het weekend doen we alles samen.

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.