Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

105. Moederdag

(30-04-2001) Nog even, en het is weer MOEDERdag. Mocht iemand het vergeten dan zijn er wel de folders die je er aan herinneren. Allerlei kadootjes worden, ons moeders, door de commercie aangepraat. Nog een zeepje, nog een geurtje en nog een doosje Merci. Ik kan ze niet meer zien, ik geloof dat er nog tig van die kadootjes ergens in mijn kast liggen te wachten totdat ik er iemand anders blij mee kan maken.

Toch heeft zo'n moederdag wel iets, maar dan zonder de commercie en de verplichtingen erbij. Iedere dag zou het even moederdag moeten zijn. Even stilstaan bij al die taken die een moeder zo onzichtbaar doet. Taken waarvoor ze niet beloond wordt, die pas opvallen als een moeder wegvalt.

De gouden momenten van een dag bewaar ik. Zo'n gouden moment is een tekening die met liefde gemaakt is. Een puber die na een moeilijke bui bemoedigend een arm om me heenslaat. Een jongvolwassene die me even waardering laat voelen. Die gouden momenten zijn er iedere dag wel een paar. Dat zijn de momenten die me energie geven, die me voldoening geven en die me laten zien hoe belangrijk mijn rol is. De gouden momenten zijn die momenten waarop ik een stukje waardering krijg.

Liever niet met iets materieels, dat kun je gewoon kopen. Daarom is het zo storend dat de commercie bezit heeft genomen van Moederdag.

Een moeder

Hoe zijn jouw ervaringen met moederdag? Vertel het ons in het thema Moederdag.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.