Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

92. Oh die buren.............

(30-03-2002)

Kent U het?

Het weer wordt beter, de zon doet uitstekend z'n best om ons naar buiten te lokken. De blaadjes groeien, het licht werkt gunstig op ons humeur. Ineens zijn er weer zoveel meer mensen buiten, lijkt iedereen uit z'n winterslaap ontwaakt te zijn. Buitenspelen biedt zoveel meer dan binnenspelen. Lekker onbevangen hollen, spelen met de bal en ook het stemgeluid lijkt uit z'n winterslaap te ontwaken.

Maar oh die buren, ze lijken niet zo dol op het geluid van ons kroost in en buiten de tuin. Regelmatig een sssssttt vanuit de andere tuin, en oei als er dan per ongeluk een bal over de schutting vliegt.

Help, we willen geen ruzie, we willen spelen.

 
 

Kent U het?

Een lange stressvolle dag op kantoor, een aantal gesprekken die nog nadreunen in je hoofd, eindelijk moe naar huis. De zon staat nog in de tuin, even bijkomen, even rust, even geen stress aan m'n hoofd. Glaasje en krantje erbij,

En dan, in de tuin naast je een heftig gegil. Daarbovenuit een tot de orde roepende ouder en de rust is weer even teruggekeerd. Je geeft een stille hint met een ssssstt naar de andere tuin. Dan vliegt er een bal over de tafel, je glas gaat tegen de vlakte...

Help, we willen geen ruzie, we willen rust.

Kent U het?

De kinderen zijn eindelijk naar bed. Het was een lange intensieve dag, even bijkomen, even rust, even niets aan m'n hoofd. Glaasje en krantje erbij.

En dan: "Mam, we kunnen niet slapen!" In de tuin van de buren is bezoek. Er wordt volop gepraat, Op de kinderkamers staan ramen open, de gesprekken zijn zowat letterlijk te volgen.

Help, we willen geen ruzie, we willen rust.

 
 

Kent U het?

Nu het weer beter wordt, de zon ons weer naar buiten lokt, willen we weer eens mensen uitnodigen voor zo'n gezellige barbecue. De blaadjes groeien, het licht werkt gunstig op ons humeur. En ontspint zich een gesprek, de sfeer nodigt uit tot lekker doorzakken.

Uit de tuin van de buren klinkt "sssssttt, de kinderen slapen".

Help, we willen geen ruzie, we willen gezelligheid.

 

Kent U het?

Een zware werkweek achter de rug, eindelijk weekend, nu lekker uitslapen, de wekker lijkt opeens een vriend.

En dan......... Al vóór half 8 zijn er alweer kinderen in de buurt actief, ze hebben de grootste lol. Waarom praten ze toch zo hard?

Help, we willen geen ruzie, we willen rust.

Hoe houden we het leefbaar?

 

Herkenbaar? Praat dan mee over het leefbaar houden van de buurt!

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.