Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

137. Een dagje uit!!

(28-06-1998) Het gebeurt niet zo vaak meer dat we met z'n allen op stap gaan. Het wordt steeds moeilijker voor elk wat wils te vinden. De behoefte om met het hele gezin weg te gaan wordt bij de grotere kinderen steeds minder, ze zijn bezig hun plekje buiten ons nest te zoeken.

Toch proberen we een enkele keer iets te vinden wat voor allemaal leuk is. Meestal moet zoiets gepland worden, met de agenda's erbij.

Eindelijk is het zover: met z'n allen naar Burgers Zoo. 's Morgens vroeg op: broodjes smeren, blikjes drinken mee, en wat reservekleding voor de kleinsten. Om 10 uur zijn we bij de dierentuin, het is niet druk. Gelukkig.
Bij de kassa: 7 kaartjes à fl.25,- en drie kinderkaartjes à fl.20,- is bij elkaar toch fl.235,-. En we krijgen wat informatiefolders.

De dierentuin heeft veel te bieden, alle kinderen kunnen op hun nivo genieten.

Het meegenomen drinken is toch wel erg lauw geworden, tijd om even uit te rusten met iets fris. Voor zo'n fl.30,- is de dorst weer gelest. Maar ook plassen is niet gratis.............

Met nog een ijsje tussendoor komt zo'n uitje al snel boven de fl.300,-, reken je de reis mee, dan komt daar nog eens zo'n fl.50,- bij.

Als we 's avonds moe thuiskomen mag de fritestent de laatste honger stillen.

Dan, als iedereen op bed ligt, bekijk ik de folders die we bij de kassa kregen. Ik kan even rustig bekijken wat ik vandaag eigenlijk gezien heb. De folder "abonnementen" laat me nu pas zien dat ik voor enkele tientjes meer een jaarabonnement voor het hele gezin had kunnen nemen. Jammer......... weer iets geleerd!

Toch was het de moeite waard, er wordt nog dagen over nagepraat.

Nell

Meepraten over een dagje uit? Doe het op de vrijetijds-pagina.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.