Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

103. Geniet, ook van elkaar

(28-05-2001) Mijn man stierf bijna 8 jaar geleden. Wij hadden het druk met de kinderen (4 stuks) en waren altijd maar moe 's avonds. Geen tijd meer voor leuke dingen: de televisie maar aan, dan hoefde je ook niet zoveel te vertellen aan elkaar, want dat waren we nu eenmaal zo gewend.......

Maar ja, toen werd hij ziek. Toen konden we niet meer weggaan, samen. En een paar weken of misschien wel maanden na zijn dood, bedacht ik me dat we al jaren niet meer met elkaar uit waren geweest. Het leven (gezin en werk en alle andere drukte) eiste ons helemaal op en we deden geen moeite meer voor elkaar, voor onze relatie. Niet dat die nou slecht was maar quality time is toch wel belangrijk. Dát zag ik pas toen het te laat was.

Ik heb me voorgenomen, dat als ik ooit een tweede kans krijg, me dát niet meer zal overkomen. En die kans heb ik nu gekregen. Door alle drukte rond het verhuizen en daarna het trouwen, merk ik nu alweer dat dit gevaar gaat lopen. Dus gooi ik de rem erop voordat we vastgegroeid zitten in een bepaald patroon! Al is het maar een uurtje, éven samen weg, een wandelingetje desnoods of een fietstochtje.... Of een lekkere vrijpartij, kan ook geen kwaad! Maar neem tijd voor jezelf en je vriend/partner, voordat het te laat is.

Dit was, hoop ik, een wijze les waar anderen wat aan kunnen hebben. Sterkte allemaal met het maken van dit soort belangrijke keuzes.

Nicolette

Hoe pakt u het aan om tijd voor elkaar te hebben? Vertel het ons in de hete hangijzers bij Tijd voor elkaar.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.