Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

140. Een weekendje weg

(25-04-1998) We hebben er eigenlijk al vanaf ons eerste kind, de gewoonte van gemaakt om jaarlijks een weekendje weg te gaan. Met 1 of 2 kinderen is dat nog niet zo'n probleem. Naarmate het gezin groter gaat worden, is dat echter niet meer zo eenvoudig.

Oma is wel bereid om op te passen. Dat doet ze nu ook 2 dagen per week, maar we zijn zelf bang dat het wat teveel van het goede is. Het is natuurlijk geen sinecure om 2 dagen en 2 nachten op 6 kinderen te moeten passen. We durven het niet helemaal aan en zoeken voor de twee jongens een logeeradres. Paul kan al vrij snel ondergebracht worden bij een vriendinnetje. Bij Maarten gaat het wat lastiger, maar na een aanvankelijke weigering, is de overbuurvrouw bereid om van zaterdag tot zondagochtend een oogje op hem te houden. Voor onze oudste dochter zoeken we maar geen logeeradres. Ze is voor oma eerder een hulp dan een last. De andere kinderen zijn nog een beetje te klein om echt uit logeren te sturen. Voordat we kunnen vertrekken moeten de logeertassen gevuld worden en oma voorzien worden van de laatste instructies.

Het weekend is toch altijd een vreemde mengeling van gevoelens. In de eerste plaats is het natuurlijk heerlijk om weer eens met z'n tweëen te zijn. Daarnaast zijn er voortdurend momenten dat je toch de kinderen mist. We hebben bewust niet meer gebeld naar huis. Als er echt iets mis is, dan zijn we wel te bereiken. Zondagmiddag rijden we terug naar huis. De kinderen hebben ons opgewacht in de straat. Heerlijk om iedereen weer terug te zien. Een weekendje samen is een hoop voorbereiding, even genieten en dan toch weer heerlijk terugkomen in de drukke bende. We wachten er nog maar weer een jaartje op ...

Ronald

Hoe pakt u het aan om tijd voor uzelf te hebben? Vertel het ons in de rubriek Hete Hangijzers.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.