Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

68. Mijmeringen

(23-09-2004) In het nieuws is op het ogenblik het langer (door)-werken. Dat dit allemaal een gevolg van de vergrijzing is, en dus de schuld van het grootste gedeelte van de bevolking (ik ga errug kort door de bocht), daar horen we weinig over, wel dat men het er niet mee eens is dat men langer moet werken.

Wij GGM-ers doen natuurlijk niet mee aan de vergrijzing, en voor ons zouden deze regels natuurlijk niet moeten gelden. Dit overdenkende verviel ik tot mijmeren, wat langzaam overging in een droomtoestand. In deze toestand zag ik een gewaardeerd lid van het bestuur van DE vereniging praten met Balkenende. Haar vinger priemde in de lucht en Balkenende stond er deemoedig bij te knikken. Hij was het eigenlijk helemaal met haar eens.

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de nieuwe regels uitgaan van het tweekindsgezin.
- Iemand die twee kinderen heeft zorgt er voor dat de huidige vergrijzing in stand blijft, maar niet groter wordt, en zo iemand werkt door tot z'n 65e.
- Mensen met een eenkindsgezin zorgen ervoor dat de vergrijzing alleen maar groter wordt, en dus wordt de nieuwe wet dat iemand met één kind doorwerkt tot z'n 66e,
- en iemand met een bewust kinderloos gezin tot z'n 67e.
De socialen onder ons moeten beloond worden voor hun sociale gedrag die er voor zorgt dat de vergrijzing minder groot wordt: iedereen die meer dan twee kinderen heeft mag vanaf het derde kind voor elk kind een jaar eerder stoppen met werken. Dit is zeeeer sociaal.

Ik zakte verder weg in mijn mijmertoestand en vond eigenlijk dat 1 jaar per kind toch wel errug weinig was voor alle moeite die ik mij in mijn leven getroost heb om de maatschappij te behoeden voor vergrijzing. Dit moet toch minstens twee jaar zijn.

In mijn droomtoestand kon ik toch nog aardig rekenen, en ik besefte dat ik al aardig dicht in de buurt van de pensioengerechtigde leeftijd zat, en langzaam begon ik plannen te maken waarin zonovergoten stranden en kokosnoten de overhand kregen…..

Toen schrok ik wakker omdat twee kinderen luid tetterend binnenkwamen en de deur achter zich dichtgooiden…. en ik besefte dat ik nog ruim twintig jaar moet kromliggen om die bloedjes van kinderen van het nodige voedsel en warmte te voorzien.

groeten, Bart

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.