Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

117. Eigen keuze

(21-02-2000) (met toestemming overgenomen uit het maandblad Eva)

Wilt u deze brief alstublieft afdrukken, zodat de aandacht eens wordt gevestigd op een schromelijk onderschat beroep? Hier is mijn taakomschrijving.

Ik ben echtgenote, moeder, vriendin, vertrouweling, persoonlijk adviseur, minnares, scheidsrechter, vredestichter, huishoudster, wasvrouw, chauffeur, woninginrichter, tuinier, schilder, behanger, hondentrimmer, manicure, kapster, naaister, afsprakenregelaar, financieel planner, boekhoudster, geldbeheerder, prive-secretaresse, onderwijzeres, strafuitvoerder, gezelschapsdame, psycho-analyticus, verpleegster, huisarts, public relations deskundige, dietiste, voedingsdeskundige, bakker, chef, mode-adviseur en briefschrijver voor iedereen in het gezin. Bovendien ben ik reisagent, logopediste, loodgieter, automonteur en schadedeskundige.

Ik heb in mijn drukke bestaan tijd vrijgemaakt om deze brief te schrijven, omdat er nog steeds onwetende lieden zijn die geloven dat huisvrouwen niet meer dan babysitters zijn die de hele dag op hun krent zitten en naar soapseries kijken. Als ik het mij kon veroorloven iemand in dienst te nemen, zou ik met alle plezier terugkeren naar een achturige werkdag met een heel uur en twee keer een kwartier pauze.

Wat levert mijn baan mij op? Geen geld. Wel vreugde, kussen, glimlachen, liefde, zelfrespect en de voldoening dat ik zorg voor het lichamelijk welzijn van degenen die ik liefheb.

Als u mij nog steeds 'alleen maar huisvrouw' wilt noemen, ga uw gang!

L.H.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.