Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

57. Genieten

(20-01-2006) Genieten....
  Als ik s ochtends zeer vroeg, alle andere kinderen slapen nog, mijn baby uit zijn wiegje pak en aan de borst leg, de stilte van de ochtend.. slaperige maar toch gulzige oogjes, dat heerlijke babygeurtje, de geluidjes... mijn kind en ik.
Genieten....
  Als we zondagsmiddags lekker gaan wandelen in het bos, allevier dik aan gekleed; Handschoenen, mutsen, door oma gebreide sjaals... rode wangen van de kou en inspanning...

  Genieten....

   Als de twee oudsten elkaar een mooi blad laten zien, een eikeltje, een gek gevormde boom; genieten om hen zo te zien genieten van de waardevolle dingen in het leven...
  Genieten....
   Als we s avonds van opa en oma afkomen en ze liggen vermoeid en voldaan tegen elkaar aan te slapen op de achterbank... wat een rijk gevoel!
  Genieten....
   Als mijn man s avonds voor het slapen gaan nog een boekje voorleest en ze met rode oortjes zitten te luisteren; grote ogen, ingehouden adem, duimpje in de mond.
  Genieten....
   Als ik vlak voor dat ik ook naar bed ga mijn rondje maak; een dekentje rechttrekken, een knuffelolifant weer in bed, een aai over de frisgewassen haartjes, een zachte kus op de wang... wat voel ik me dan gezegend!
  Behalve de momenten dat je ze achter het behang wilt plakken zijn er toch ook die momenten dat je je zo rijk gezegend voelt... wat zijn jullie ultieme genietmomenten?

  Marit

  Waar geniet je van? Vertel het ons in het thema Waar geniet je van?.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.