Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

32. Melding AMK na beëindigen hulpverlening

(18-05-2008) Afgelopen zondag kwam ik thuis na een vakantie, die toch al een staartje had, omdat er tijdens die vakantie 2 tantes van mij zijn overleden. De ene tante overleed op de dag van de begrafenis van de andere tante, haar schoonzus. Tot mijn grote schrik trof ik, als klap op de vuurpijl, bij thuiskomst een brief van het AMK (Algemeen Meldpunt Kindermishandling) aan, dat er melding gedaan zou zijn. Opnieuw dus, want dit was de 2e keer dat ik zon brief kreeg.

De vorige keer had de brief al zon impact gehad en dat was nu weer het geval. Ik ging wederom door een hel. Dinsdag kon ik pas bellen, vanwege Pinksteren, om vervolgens te horen te krijgen dat ik de brief ontvangen had, omdat ik in januari gestopt ben met de hulpverlening; de GGZ. Zij hadden dit in januari aan het AMK doorgegeven en deze sturen dan in mei (!) pas een brief, dat er een melding gedaan is, compleet met infofolder erbij, zoals vorige keer.

Natuurlijk was ik gerustgesteld dat het dit "slechts" was, maar ik zit er desondanks erg mee in mijn maag. Ze keuren het niet goed dat we met de hulpverlening gestopt zijn, ook al vonden wij dat we er niks mee op schoten. Ik moet er nu over nadenken wat we gaan doen. Als ik weer terug ga naar de hulpverlening, dan doe ik dit voor het AMK, ik sta er zelf niet achter..., maar ik denk dat ik geen andere keus heb (?).

Verder zit het me ook erg dwars dat er nu voor de 2e keer geïnformeerd gaat worden bij de school van mijn kinderen, waar ik veel vrijwilligerswerk doe. Hoewel school de eerste keer verteld had een goede indruk van mij en mijn kinderen te hebben, voel ik me erg ongemakkelijk over het feit, dat bepaalde mensen van school dit nu van mij weten.

De vorige keer dacht ik al te weten van wie de melding kwam. Dit keer is het dossier uitgebreid besproken. In tegenstelling tot de vorige keer werd de melding nu tot in de details besproken. Dit had ik de vorige keer allemaal niet gehoord, mijn vermoeden werd nu bevestigd.

Het betreft mijn buren en dan weet ik niet of ze dit alleen gedaan hebben of met meerdere. Om even kort samen te vatten het gaat om ruzies met geschreeuw tegen de kinderen, wat zij gehoord hebben. Ik schaam me hier natuurlijk ontzettend voor en nee, ik praat dit niet goed, dit is ook kindermishandeling.

Ik veroordeel ze hier dan ook niet voor, maar mijn woonplezier is hierdoor wel vergald sindsdien.

Omdat ik er ontzettend mee zit, ik veel vragen heb en ik dit graag met iemand zou delen, zou ik graag met lotgenoten in contact komen, die hierover met mij willen mailen.

Alvast bedankt!

Wilt u over dit onderwerp meepraten, misschien bent u een lotgenoot? Dat kan in het thema Anonieme melding kindermishandeling .

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.