Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

118. Rijk worden!

(18-01-2000) We zijn bijna klaar met eten als de telefoon gaat:
ik:
Goedenavond,
zij:
Mag ik even van uw tijd?
ik:
Ligt eraan waarvoor!
zij:
Ik zoek werkende mensen in de leeftijd van 25 tot 55 jaar, vallen U en uw man binnen deze categorie?
ik:
Qua leeftijd wel, en we werken allebei 30 uur per etmaal!
zij:
Dan heb ik een fantastisch aanbod voor U!
ik:
Als het me nu iets oplevert wil ik graag luisteren!
zij:
Onze adviseur wil U gratis komen informeren over een geweldige spaarregeling met een optimaal rendement, en daarbij kan hij U uitstekend informeren over een prima pensioenregeling.
ik:
Maar dat betekent toch dat ik NU moet investeren, terwijl ik U juist vertel dat ik graag heb dat het me NU iets oplevert!
zij:
Maar het is een fantastisch aanbod!
Ik voel dat ik de persoon aan de andere kant niet de antwoorden geef die ze verwacht, maar ik ga nog even door.
ik:
Mevrouw, ik heb 5 kinderen boven de 10, waarvan er 2 studeren, 3 op de middelbare school zitten, en dan nog 3 onder de 10 die op de basisschool zitten. Ik kan op dit moment prima mijn geld zelf investeren, en als U aan mijn lasten wil bijdragen: Graag! Maar ik heb geen geld over om te investeren in een of andere spaarregeling.
zij:
(lachend) Ik geloof dat ik beter een ander kan bellen, bedankt voor uw tijd!
U kent ze vast wel, die telefonische verkooppraatjes met allerlei fantastische aanbiedingen die ons rijk zouden moeten maken. Zo ook met allerlei verzekeringen, het aanbod is ruim. Maar wat is nu werkelijk nodig voor een groot gezin.

Met kinderen krijg je inderdaad te maken met situaties waarin de kosten hoog kunnen oplopen. Wat te doen bijvoorbeeld als je kind zijn/haar biebpasje verliest, de vinder leent voor Fl.400,- cd's en boeken en brengt ze niet terug? De bibliotheek stelt ons verantwoordelijk. Wat te doen als je kind tegen een openstaande autodeur aanfietst, kostenpost Fl.500,-? In zo'n situatie is het erg handig als de verzekering uitzoekt welke partij voor de kosten moet opdraaien.

In de rubriek verzekeringen vindt U een inleiding waar de noodzakelijke verzekeringen voor een groot gezin beschreven worden. Graag plaatsen we hierbij uw aanvulling.

Nell

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.