Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

96. Hulp gevraagd: Substituut Moeder

(17-12-2001) Niet een baan
door Denise Russell ook bekend als "Real Mom"

Een vriendin van mij heeft me zojuist geïnformeerd dat moeder zijn niet een baan is. Ik kijk naar deze moedige moeder met VIJF kinderen en denk: ach, het was onvermijdelijk dat er een dag zou komen dat ze rijp zou zijn voor opname.

Maar zo is het niet; blijkbaar heeft een ambtenaar mijn vriendin verteld dat moeder-zijn niet een baan is. Ik veronderstel dat, omdat ze geen salarisstrookje ontvangt, deze ambtenaar heeft geconcludeerd dat ze dus geen 'echte' baan heeft.

Vrouwen als een groep hebben in de loop der jaren flink aan gelijkwaardigheid en respect gewonnen... maar ik vind dat moeders nog steeds niet het respect krijgen dat ze verdienen. Zeker, rond Moederdag horen we allerlei heerlijke uitspraken vol lof over moeders, maar hoe zit het met de rest van het jaar? Ik heb er genoeg van waardeloos te zijn in de ogen van de maatschappij en denk erover terug te keren naar de 'echte' arbeidsmarkt en een 'echt' salarisstrookje te ontvangen voor de 'echte' baan die ik heb. Dan moet ik echter opvang voor de kinderen hebben en ik heb daar de volgende advertentie voor geschreven:

  Hulp gevraagd: Substituut Moeder

  Ben je in de markt voor een carrière-switch? Waarom word je niet een moeder. Sollicitanten moeten multi-inzetbaar zijn en plezier hebben in interactie met kinderen. Avond, weekend, en vakanties ook nodig. Deze glamoureuze, avontuurlijke baan, nou ja, het is niet echt een baan, kan voor jou zijn als je voldoet aan de volgende eisen:

  Opleidings achtergrond:
  Je moet slim zijn. Universitaire opleiding niet vereist. Maar je moet wijsheid hebben, die je in staat stelt te beoordelen wie de waarheid vertelt wanneer drie kinderen je vertellen dat geen van hen zojuist het tapijt heeft geruïneerd omdat je hen rode ranja in een gewone beker hebt gegeven i.p.v. in een antilekbeker.

  Medische achtergrond strekt tot aanbeveling aangezien kinderen even hysterisch krijsen wanneer iemand op ze blaast als wanneer ze bij je komen met een grote snee in hun kin. Ook heb je een sterke maag nodig.

  Als je aan de minimum eisen voldoet, zul je onderworpen worden aan een serie testen die o.a. je respons testen op een grote variëteit aan dingen die ze hebben 'gemaakt' en aan je willen laten zien. Ik adviseer geïnteresseerden wat tijd door te brengen bij de apenkooi in de dierentuin, omdat dit gebied het meest in de buurt komt van je nieuwe werkomgeving.

  Een boekhoudkundige achtergrond is ook behulpzaam. Hier is de mathematische berekening die je moet kennen als je de rekeningen betaalt: SALARIS - (minus) KOSTEN = TEKORT. Je moet een creatieve rekening betaler zijn en in staat zijn moeilijke financiële beslissingen te nemen. Bijvoorbeeld, is het beter als de kinderen een maand zonder schoenen lopen of een maand zonder Happy Meals moeten leven?

  Lichamelijke Eisen:
  Moet sterk zijn. Sollicitant hoeft niet professioneel bodybuilder te zijn, maar moet in staat zijn drie kinderen op knieën te houden in vliegtuigpositie gedurende een minimum van vijf minuten. Interesse in aerobics is een pluspunt aangezien van sollicitant wordt verwacht minsten twee keer op een dag op en neer te rennen op drie trappen terwijl hij of zij volle wasmanden draagt. Deze test zal geklokt worden, omdat terwijl je boven bent om de kleren op te ruimen, de kinderen van de gelegenheid gebruik maken om hun eigen maaltijden te maken. Als je te langzaam bent, zou je ze kunnen vinden etend van ketch-up en spekjes boterhammen, en ranja drinkend zonder water. Ervaring met dweilen is ook handig, omdat het meeste schoonmaakwerk nat is.

  Psychologische vereisten:
  Je moet gedisciplineerd zijn, en geen erkenning verwachten voor goed uitgevoerd werk. Een voorliefde voor monotonie is ook handig. Elke dag is gevuld met dezelfde routine, vergelijkbaar met lopende band werk dat nooit resulteert in een tastbaar eindprodukt. Huishouden en de was doen vallen onder deze categorie. Maar na een tijd wordt de routine prettig en kun je je zelfs een beetje van slag voelen wanneer zich een verandering in routine voordoet. Bijvoorbeeld, het middelste kind is klaar voor school en laat per ongeluk haar ketch-up-spek boterham midden op haar favoriete witte trui vallen, die je net in noodtempo hebt gewassen en gedroogd. Nou, hoe ga je reageren? Je hebt drie secondes om de juiste verbale en lichamelijke respons te geven. Kalm te blijven en je persoonlijke frustratie over het verlies van de trui aan ketch-up, en het onvermijdelijke gehuil van je kind te verbergen zal een bepalend moment zijn in je carrière.

  Ik hoop dat je enthousiast bent over deze niet- een- echte baan kans en in ruil voor al je niet-harde werk, heb je recht op de volgende Niet-Werknemer secundaire werkomstandigheden.

  1. Geen salaris
  2. Geen vakantie
  3. Geen vrije dagen
  4. Geen ziektekostenverzekering
  5. Geen carrièremogelijkheden

  Wat we wel bieden

  1. Gratis parkeren
  2. Gratis voedselresten
  3. Training terwijl je werkt

  Dit is een baan die niet de maatschappelijke rechten en priveleges van een echte baan geeft en niet voldoet aan de eisen van de arbeidsinspectie. Als je een auto mag besturen, solliciteer dan persoonlijk, en stuur anders je cv naar mom@realmom.com.

Ik houd van mijn kinderen en geloof dat de zorg en opvoeding waarin ik voorzie een echte baan vormen. Als je het hiet niet mee eens bent, dan nodig ik je uit je voor te stellen hoe de wereld er uit zou zien als moeders gingen staken... dat is geen mooi plaatje

It is so wonderful to know that the laughter of motherhood can be shared thoughout our world.

Happy Mothering, , AKA Real Mom.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.