Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

50. Verplicht de ouderavonden bijwonen

(15-06-2006) Mevrouw Eijsink van de Partij van de Arbeid ( www.angelieneijsink.pvda.nl/) heeft de perfecte oplossing gevonden voor de slecht bezochte ouderavonden op scholen. Nee, geen onderzoek naar het waarom van dat matige bezoek. Dat is onnodige tijd- en energieverspilling. Ouders worden bij voorbaat gewantrouwd, de oorzaak kán alleen bij de ouders liggen!

De oplossing van mevrouw Eijsink is simpel: "Alle ouders met schoolgaande kinderen moeten verplicht de ouderavonden bijwonen". Probleem opgelost volgens mevrouw Eijsink!

Was het maar zo simpel. Heeft ze zich ooit afgevraagd waarom de ouderavonden slecht bezocht worden? Ja hoor, in het artikel krijgen de ouders ervan langs, de oorzaken zijn volgens mevrouw Eijsink: ouders vinden het onbelangrijk en ouders zijn niet geïnteresseerd.

Bedoelt ze de algemene ouderavonden of de tafeltjesgesprekken, waar in 10 minuten even uitgelegd wordt wat er aan je kind NIET goed is? Over sancties praat ze niet, zover heeft ze nog niet gedacht.

Mag ik u iets vertellen mevrouw Eijsink?

Ik kan mijn rijtje met nog vele punten aanvullen, die komen op hetzelfde neer. In al uw bijdragen mis ik respect voor ouders, ik proef wel steeds de minachting waarbij u uzelf een onterechte autoriteit toeschrijft.

Dit alles is niet gericht tegen leerkrachten maar uitsluitend tegen de opvatting van mevrouw Eijsink die vindt dat je ouders moet verplichten op ouderavonden aanwezig te zijn.

Wilt u meepraten, dan kan dat in het thema Ouderavonden verplicht!?.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.