Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

114. Speelgoed

(14-05-2000) Afgelopen week hebben we in ons gezin de 108ste kinderverjaardag gevierd.

De oudste kinderen moesten vroeg de deur uit, al vóór half zeven zongen we de jarige toe. Dan het traditioneel pakjes uitpakken, het speciale uurtje voor de jarige binnen het gezin. Naar dit moment wordt echt uitgekeken, na afloop zijn ze steeds weer blij met wat ze gekregen hebben.

Het bij elkaar krijgen van die presentjes kost me echter steeds meer creativiteit. Oh, het aanbod is zeker ruim, maar de keuze is beperkt. Naarmate we meer in huis hebben valt me dat steeds duidelijker op.

De miskopen die ik deed, oogden meestal erg leuk toen ze in de winkel stonden. Ook bij het uitpakken werd enthousiast gereageerd. Maar na even spelen was het stuk of het speelplezier weg, en belandde het ergens in een hoekje.

Inmiddels heb ik aardig wat ervaring in het beoordelen van de waarde van speelgoed. Behalve prijs, kwaliteit en speelplezier spelen steeds meer de volgende vragen een rol.

Het enige waarvoor ik nog warm loop is: Goed constructiemateriaal, immitatiespeelgoed en knutselspullen. En daarvan is al zoveel in huis!

Gelukkig heb ik nog 2 maanden voor de 109e kinderverjaardag binnen ons gezin.

Nell

Wilt u meepraten over speelgoed, hoe je het overzicht behoudt, de zaak ordent, en hoe je het opruimen regelt, ga dan naar de rubriek Hete Hangijzers.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.